- 28 Ocak 2013
- 8.598
- 18.710
- 448
- 33
Sen
İkincisi yavaş yemeyi öğrenmek. Bu konuda ezbere gittiğim çok oluyor ama aklıma geldikçe hemen yavaşlayıp daha çok çiğnemeye odaklanmaya çalışıyorum. Yemek de meditasyon gibi farkındalıkla yemek lazım
Bu konuda Aslıhan Dönmezin Yeme Bozukluğunun Üstesinden Gelmek kitabını tavsiye edebilirim eğer okumadıysan. Güzel uygulamalar var.
Diyet yapıyorum diye sevmediğim şeyleri yemeye çalışmak benim en büyük hatam inanılmaz bunalıp atak geçiriyorum. Sağlıklı altarnetifleri sevdiğim şeylerin yerine koymak için uğraşıyorum.Yazıyı ben yazdım sandım bir an:) Kilo alma sorunlarımız birebir aynı. Hakikaten bu sefer artık yanlış davranışların kök nedenlerine odaklanarak, onlar üzerinde çalışalım ve kalıcı olarak bu işi çözelim. Ben kendi adıma doğru beslenme alışkanlıkları edinebilirsem bundan sonra bu şekilde besleneceğim. İstediğim kiloya indiğimde eski alışkanlıklarıma geri dönmeyeceğim.
İkincisi yavaş yemeyi öğrenmek. Bu konuda ezbere gittiğim çok oluyor ama aklıma geldikçe hemen yavaşlayıp daha çok çiğnemeye odaklanmaya çalışıyorum. Yemek de meditasyon gibi farkındalıkla yemek lazım
Bu konuda Aslıhan Dönmezin Yeme Bozukluğunun Üstesinden Gelmek kitabını tavsiye edebilirim eğer okumadıysan. Güzel uygulamalar var.