• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

günaydın ben bu sefer her sabah tartılıyorum motivasyonumu yükseltmesi için sabah tartıda eksi çıkması için akşam yediklerime dikkat ediyorum. çok şükür bu sabah da eksi çıktım

Günaydın !

Eklentiler

• IMG_6180.jpeg
    IMG_6180.jpeg
    166 KB · Görüntüleme: 72
Şöyle küçük ödüller koydum.

İns… yabancı ni hesaptan esinlenerek🍀 motive edici … hadi bakalım…

Güncel hedefim 65 ancak 60 olursa da güzel olur evelallah💦💆🏻‍♀️🧘🏻‍♀️

Eklentiler

• IMG_6188.jpeg
    IMG_6188.jpeg
    85 KB · Görüntüleme: 55
Selamlar Hanımlar,

Dün akşam 16:30-17:00 arası acıktım. Normalde bekar olsaydım bu saatte akşam yemeğimi hazırlar, yer ve günü kapatırdım. Kilo verme sürecim için çok faydalı olurdu. Ama eşim 18:30'da eve geliyor. Dolayısıyla biz akşam yemeğini 18:40-19:00 arası yiyoruz. Aynı sofra etrafında toplanma benim için önemli bir konu olduğu için yemek saatini değiştirem.

Ben de kendime bu saatte minik bir ara öğün yapmaya karar verdim. Kızlara ve kendime sütlü kahve yaptım. Yanına bir parça %99 kakaolu ve kuru meyveli çikolata koydum. Hem kızlarla sohbet ettik, hem de kahvemizi içtik. Bence böyle güzel oldu. İlerleyen zamanlarda kendi çekirdeğini çeken ve bununla bana sütlü kahve yapan bir makine alabilirim. Şimdilik çiftliğin sütü ve nescafe ile devam edeceğiz.

Dün akşam yemeğinde şehriye çorbası ve biber dolması vardı. Çorba içmedim. Dolmayı üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yedim. Yanında salata, iki küçük dilim kavun ve 2 tane taze ceviz yedim.

Bu sabah kahvaltıda kendime dün tarifini verdiğim yulaflı tosttan yaptım, yanına zeytin, ceviz, domates, salatalık, biber ve 2 parça sucuk yedim.

Dünün rutini şu şekilde oldu:

08:30 Yeşil Çay

10:30 Kahvaltı

12:00 Şekersiz Türk Kahvesi

15:00 Şekersiz Türk Kahvesi

17:30 Şekersiz Sütlü Kahve ve 1 parça %99 Kakolu çikolata

18:30 Akşam Yemeği

20:30 Magnezyum + Maden suyu

Bu Hafta Uyacağım 7 Beslenme Kuralı
Her gün 40-45 dk arası yürü
Aralıklı Oruç Yap
Gün içinde Türk kahvesi ve yeşil çay tüket
Porsiyon küçült
Önce salatadan başla
Her lokmayı 20 kez çiğne, yemeğin ortasında dur 100'e kadar say.
Toplam süre 15-20 dk olsun

günaydın ben bu sefer her sabah tartılıyorum motivasyonumu yükseltmesi için sabah tartıda eksi çıkması için akşam yediklerime dikkat ediyorum. çok şükür bu sabah da eksi çıktım
Her gün tartılmak bana iyi gelmiyor. Artı gördğümde moralim bozuluyor. Bu nedenle tartı gününü pazartesi sabah olarak belirledim.

önümde uzun bir yol var biliyorum. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme ve yaşam düzeni zaman ve emek istiyor. Hedeflediğim ağırlık 60kg , bu demek oluyor ki -14-15 kg var önümde.

Güzel tarafı kendimi klasik diyetteymiş gibi sıkışmış kısıtlı hissetmiyorum. Bu his de sürekliliği sağlıyor. (çikolatayı çok severim -diyetisyenimle paylaştığımda bunu haftada iki kez yapacak şekilde listeme ekleyiverdi)

Spor içinse her gün hareket etmeye yürümeye gayret ediyorum. Mesela dün 20dk yürüdüm.

İlk hafta güzel kilo verdim , her hafta böyle olmayabilir biliyorum. Bu motivasyonla devam ediyorum.

ödül sistemi de güzel oldu bence :) heyecan ve azim eklendi hayatıma

elecda elecda şubat ayından beri kendinden öğütücülü bir makine kullanıyorum. Çok ÇOk memnunum. İStediğin kriterlere ssahipse sana kesin önerimdir.

Eklentiler

• IMG_6190.jpeg
    IMG_6190.jpeg
    99,9 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Her gün tartılmak bana iyi gelmiyor. Artı gördğümde moralim bozuluyor. Bu nedenle tartı gününü pazartesi sabah olarak belirledim.
yeni başladığım için ben de yoksa haftada bir en iyisi zaten bikaç hafta sonra gitmemeye başlayacak

önümde uzun bir yol var biliyorum. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme ve yaşam düzeni zaman ve emek istiyor. Hedeflediğim ağırlık 60kg , bu demek oluyor ki -14-15 kg var önümde.

Güzel tarafı kendimi klasik diyetteymiş gibi sıkışmış kısıtlı hissetmiyorum. Bu his de sürekliliği sağlıyor. (çikolatayı çok severim -diyetisyenimle paylaştığımda bunu haftada iki kez yapacak şekilde listeme ekleyiverdi)

Spor içinse her gün hareket etmeye yürümeye gayret ediyorum. Mesela dün 20dk yürüdüm.

İlk hafta güzel kilo verdim , her hafta böyle olmayabilir biliyorum. Bu motivasyonla devam ediyorum.

ödül sistemi de güzel oldu bence :) heyecan ve azim eklendi hayatıma

elecda elecda şubat ayından beri kendinden öğütücülü bir makine kullanıyorum. Çok ÇOk memnunum. İStediğin kriterlere ssahipse sana kesin önerimdir.
Kullandığın kahve makinesinin markasını paylaşırsan sevinirim.

Köfte
Kabaklı yoğurt
Salata
2 ceviz
Günü kapattım
Akşam maden suyu ve magnezyum alırım

30 dk yürürsem tamamdır 😬🏃‍♀️

Eklentiler

• IMG_6199.jpeg
    IMG_6199.jpeg
    113,5 KB · Görüntüleme: 43
Hızlı yemek yeme işini çözmemiz lazım. Benim bu ara en çok odaklanmaya çalıştığım konu bu.
Normalde de hızlı yiyen biriyim, 5 dakikada silip süpürürüm. Oğlum çok hareketli ona yemek yedirmek, onun yanında yemek yemek çok zor. Yemek yemiyorsa masadan birini oyuna salona çağırır. Bu durum benim yemek yememi daha da hızlandırdı 3 dakika gibi bir ürede yemeye başladım :D
hızlı yememmin nedeni tamamen aç gözlülülten, bu durumu fırsata çevirip az yesem, sonra da doygunluk hisse gelir veya bir süre sonra alışabilirim bu duruma. önümüzdeki birkaç gün bu konu üzerine düşüneceğim.

17. GÜN

10:30 Kahvaltı

• 2 yumurtadan sosisli omlet
  • Beyaz peynir
  • 3 zeytin
  • 3 ceviz
  • Domates, salatalık, yeşil biber ve kapya biber, zeytinyağlı ve limonlu
  • Omega-3 takviyesi
15:30 Ara Öğün
  • 5 tane çiğ badem
  • 1 şekersiz türk kahvesi
16:00 Prebiyotik Takviyesi

18:30 Akşam Yemeği

• Ali Nazik
  • Salata
  • 2 küçük parça kavun
20:30 Magnezyum ve maden suyu

Kahvaltıdaki sosis İpek Hanım Çiftliğinin kendi yaptığı sosis. Bu nedenle tüketiyorum. Bugün 15:30 gibi acıktım ve biraz badem yedim. Sonrasında işe götürmelik, kahve yanı bir şeye ihtiyacım olduğunu fark ettim. 2 yıl önce gittiğim Fonksiyonel Tıp Doktorunun tavsiye ettiği Aroha diye bir çikolata markası vardı. Onun web sayfasından %100 kakaolu kurumuş çilekli bir çikolata siparişi verdim. Bana kahve yanında 2 parça şekersiz çikolatanın çok faydalı olduğunu söylemişti.

Bu arada glütensiz ürün veya doğal tahin, fıstık ezmesi, kuruyemiş arayan varsa Cevizhane-Kaptanın Ceviz Çiftliğine bir bakın. Ben oradan ceviz, badem, tahin ve şekersiz yer fıstığı ezmesi sipariş veriyorum.

Bu arada marka tavsiyesi verince kendimi influencer gibi hissettim ve bu nedenle açıklama yapayım. Ben bu ürünlerin senelerdir kullancısıyım, sahiplerini tanımam etmem. Sadece ülkede kaliteli ve temiz içerikli ürün bulmak zor, bildiğim yerleri bu nedenle paylaşıyorum.

Bugün genel olarak verimli bir gün oldu. Akşam yemeğinde erişte de vardı. Çok sevmeme rağmen yemedim. Kendimi tebrik ediyorum:)

Yarın sabah 09:00’da toplantım var. Öyle olunca sabah rutinlerimi yapamayacağım ama gün içinde beslenmeme özen göstereceğim.
ben ara öğünümde tatlı niyetine tadım marka hurmalı fındıklı bar yiyorum, aylardır hiç sıkılmadım tavsiye ederim. tamamen temiz içerikli.
Bu konuda da şöyle bir gözlemim oldu: Elimin altında bulunsun hem de indirimli alayım diye iş yerime 20li paket hurmalı bar sipariş ettim. Amaaa normalde bir tane yerken gözümün önünde olunca günde 3-4 tane yemeye başladım. Bu durum bana faydadan çok zarar getirdi. Daha pahalı da olsa kantinden alıyorum artık.

Ya bu ısrar meselesi beni de çok zorluyor. İnsanlara açıklama yapmak istemiyorum.

Bu sabah toplantı için bir sürü kuru pasta, poğaça vs alınmış. Sabah gittim, herkes ikram halinde. Bunun olacağını tahmin etmiştim. Bu nedenle insanlara gluten intöleransı teşhisi aldığımı, bu nedenle artık unlu yiyecek tüketemeyeceğimi söyledim.

İş yerinde yönetici ve denetçi pozisyonunda olmam nedeniyle insanlar ile genel olarak mesafeliyim, dolayısıyla diyet vs. gibi konulara girmek istemiyorum. Bu açıklama işimi çözdü. Konu sağlık olunca kimse ısrar etmedi.
çok mantıklı bir açıklama olmuş, insanımız ben yiyorum herkes yesin modunda ısrarı çok seviyor maalesef

Hızlı Yemek Yeme Alışkanlığını Düzeltmek
“Alışkanlıkların Gücü” kitabında “Kilit Alışkanlık” diye bir konu var. Diğer alışkanlıkların da etkileyen alışkanlıklar bunlar. Mesela sigara içme alışkanlığı kilit bir alışkanlık. Sigarayı bırakan insanların, bir süre sonra daha sağlıklı beslendikleri ve egzersize başladıkları görülmüş. Benim yeme davranışlarımdaki kilit alışkanlığın hızlı yemek yemek olduğunu düşünüyorum. Eğer daha yavaş yersem, daha küçük porsiyonlar tüketeceğimi ve masadan tok kalkacağımı düşünüyorum. Bu nedenle öncelikle bu alışkanlık üzerinde çalışmak istiyorum.

Biraz araştırma yaptım ve şunları uygulamaya karar verdim.
  1. Yemek yerken her lokmamı 15 kez çiğneyeceğim.
  2. Tabağımın yarısına geldiğimde çatalı kaşığı bırakıp 100’e kadar sayacağım.
  3. Toplam yemek yeme süremi öncelikle 20 dakikaya çıkarmayı hedefliyorum.
spor yapmak da kilit alışkanlık. ben bir dönem evde 10-15dk bölgesel egzersiz yapıyordum, her gün zorlaşıyordu ve o kadar zorluyorum kendimi diye akşam atıştırmalarını bırakmıştım.

mutlu sabahlar:)
Sağlıklı beslenme ile ilgili yapabileceğim küçük alışkanlıklar koymak istiyorum:
-Akşam 7'den sonra yemek yok
-Paketli gıda yok
-2 lt su
-Yavaş yemek yeme çalışmaları

ilerleyen haftalarda üstüne ekleme yapacağım:)

merhaba
bu forumda buldugum bu spor videosunu akşam denedim çok begendim leslie yaparken çok sıkılıyordum başlangıc olarak 15 20 gün yapılması çok faydalı olacak bi vıdeo ilgilenirseniz joanna soh 10000 step videonun ismi

Back