• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

17. GÜN

10:30 Kahvaltı

• 2 yumurtadan sosisli omlet
  • Beyaz peynir
  • 3 zeytin
  • 3 ceviz
  • Domates, salatalık, yeşil biber ve kapya biber, zeytinyağlı ve limonlu
  • Omega-3 takviyesi
15:30 Ara Öğün
  • 5 tane çiğ badem
  • 1 şekersiz türk kahvesi
16:00 Prebiyotik Takviyesi

18:30 Akşam Yemeği

• Ali Nazik
  • Salata
  • 2 küçük parça kavun
20:30 Magnezyum ve maden suyu

Kahvaltıdaki sosis İpek Hanım Çiftliğinin kendi yaptığı sosis. Bu nedenle tüketiyorum. Bugün 15:30 gibi acıktım ve biraz badem yedim. Sonrasında işe götürmelik, kahve yanı bir şeye ihtiyacım olduğunu fark ettim. 2 yıl önce gittiğim Fonksiyonel Tıp Doktorunun tavsiye ettiği Aroha diye bir çikolata markası vardı. Onun web sayfasından %100 kakaolu kurumuş çilekli bir çikolata siparişi verdim. Bana kahve yanında 2 parça şekersiz çikolatanın çok faydalı olduğunu söylemişti.

Bu arada glütensiz ürün veya doğal tahin, fıstık ezmesi, kuruyemiş arayan varsa Cevizhane-Kaptanın Ceviz Çiftliğine bir bakın. Ben oradan ceviz, badem, tahin ve şekersiz yer fıstığı ezmesi sipariş veriyorum.

Bu arada marka tavsiyesi verince kendimi influencer gibi hissettim ve bu nedenle açıklama yapayım. Ben bu ürünlerin senelerdir kullancısıyım, sahiplerini tanımam etmem. Sadece ülkede kaliteli ve temiz içerikli ürün bulmak zor, bildiğim yerleri bu nedenle paylaşıyorum.

Bugün genel olarak verimli bir gün oldu. Akşam yemeğinde erişte de vardı. Çok sevmeme rağmen yemedim. Kendimi tebrik ediyorum:)

Yarın sabah 09:00’da toplantım var. Öyle olunca sabah rutinlerimi yapamayacağım ama gün içinde beslenmeme özen göstereceğim.

Kahvaltım yarım kaldı
İş için dışarı çıkmam gerekti
Bi kısmını dönüşte yiyeceğim nasipse

Salata yerken yoruluyorum 😅 yavaş yiyorum ya bitmiyor bi türlü.

Eklentiler

• IMG_6024.jpeg
    IMG_6024.jpeg
    95,9 KB · Görüntüleme: 64
Hosbuldum 🤍
Boyum 170, 93 kiloyum.

Bugün itibari ile başlıyorum, hedefim öncelikle 70 kiloya inmek sonrasında da 55-60 arası bir kiloya park etmek. Umarım bu sefer başarabilirim 🤍
Kilo almanıza sebep olan alışkanlıklarınız neler? Nasıl bir yol haritası izlemeyi düşünüyorsunuz?

Gunaydin🌸
Diyette 2 haftam dun bitti,baslarken cok hizli kilo verecegim diyerek basladigim icin bir sure modum dustu ama sindi iyi hissediyorum belli ki az gidecek.
2 haftada 2 kilo verdim.

Yapabildiklerim:
Menuleri disariciksam da bozmadim.
Her turlu ikrama hayir dedim.
Annemde 4 gun kaldim yine de bozmadim her turlu israra,vicdana ragmen.

Yapamadiklarim:hareket ve egzersiz.neredeyse hep evde ve hareketsizdim.

Gunaydin🌸
Diyette 2 haftam dun bitti,baslarken cok hizli kilo verecegim diyerek basladigim icin bir sure modum dustu ama sindi iyi hissediyorum belli ki az gidecek.
2 haftada 2 kilo verdim.

Yapabildiklerim:
Menuleri disariciksam da bozmadim.
Her turlu ikrama hayir dedim.
Annemde 4 gun kaldim yine de bozmadim her turlu israra,vicdana ragmen.

Yapamadiklarim:hareket ve egzersiz.neredeyse hep evde ve hareketsizdim.
Ya bu ısrar meselesi beni de çok zorluyor. İnsanlara açıklama yapmak istemiyorum.

Bu sabah toplantı için bir sürü kuru pasta, poğaça vs alınmış. Sabah gittim, herkes ikram halinde. Bunun olacağını tahmin etmiştim. Bu nedenle insanlara gluten intöleransı teşhisi aldığımı, bu nedenle artık unlu yiyecek tüketemeyeceğimi söyledim.

İş yerinde yönetici ve denetçi pozisyonunda olmam nedeniyle insanlar ile genel olarak mesafeliyim, dolayısıyla diyet vs. gibi konulara girmek istemiyorum. Bu açıklama işimi çözdü. Konu sağlık olunca kimse ısrar etmedi.

Hızlı Yemek Yeme Alışkanlığını Düzeltmek
“Alışkanlıkların Gücü” kitabında “Kilit Alışkanlık” diye bir konu var. Diğer alışkanlıkların da etkileyen alışkanlıklar bunlar. Mesela sigara içme alışkanlığı kilit bir alışkanlık. Sigarayı bırakan insanların, bir süre sonra daha sağlıklı beslendikleri ve egzersize başladıkları görülmüş. Benim yeme davranışlarımdaki kilit alışkanlığın hızlı yemek yemek olduğunu düşünüyorum. Eğer daha yavaş yersem, daha küçük porsiyonlar tüketeceğimi ve masadan tok kalkacağımı düşünüyorum. Bu nedenle öncelikle bu alışkanlık üzerinde çalışmak istiyorum.

Biraz araştırma yaptım ve şunları uygulamaya karar verdim.
  1. Yemek yerken her lokmamı 15 kez çiğneyeceğim.
  2. Tabağımın yarısına geldiğimde çatalı kaşığı bırakıp 100’e kadar sayacağım.
  3. Toplam yemek yeme süremi öncelikle 20 dakikaya çıkarmayı hedefliyorum.

Ya bu ısrar meselesi beni de çok zorluyor. İnsanlara açıklama yapmak istemiyorum.

Bu sabah toplantı için bir sürü kuru pasta, poğaça vs alınmış. Sabah gittim, herkes ikram halinde. Bunun olacağını tahmin etmiştim. Bu nedenle insanlara gluten intöleransı teşhisi aldığımı, bu nedenle artık unlu yiyecek tüketemeyeceğimi söyledim.

İş yerinde yönetici ve denetçi pozisyonunda olmam nedeniyle insanlar ile genel olarak mesafeliyim, dolayısıyla diyet vs. gibi konulara girmek istemiyorum. Bu açıklama işimi çözdü. Konu sağlık olunca kimse ısrar etmedi.
Bu aralar yalan dunyayi tekrar izliyorum.
Orada da orçun hamur isi yememek icin senin gibi diyor.
En sonunda cok fazla acikiyor, hamur islerine saldirirken sagligi icin vermiyorlar:)

Bugun bir arkadasa gittim, ciddi diyetteyim dedim peki canim dedi, anlayisli cunku.
Ailemde annemin ne beni dogurmasi kaliyor ne ustumdeki haklari kaliyor nerelerden ne konularla vicdan yapiyorlar.
anlamadigim sey, 49,50 kilo olurum da uzulur israr ederler.
Yok yani omrum diyet cumleleriyle geciyor😊

Bugun plansiz tum gun disaridaydim ama bozmadim, sabah normal kahvaltimi yaptim bir de aksam ustu disarida az tavuklu salata yedim

18. GÜN

11:30 İlk Öğün

• 3 unsuz kabak mücver
  • Havuçlu yoğurt
  • Salata
18:50 Son Öğün
  • Soğanlı yumurta
  • Peynir, sucuk, zeytin, ceviz
  • Domates, biber, salatalık
Bugün ne yemedim?
  • Sabah ofisteki poğaça ve kuru paslaları yemedim.
  • Akşam yardımcı abla kızlara pizza yapmıştı. Bütün ev kokuyordu, epey zorlandım ama yemedim.
  • Akşam yemekten sonra komşumuz çaya çağırmıştı. Kek ve börek yapmıştı, yemedim. Sadece biraz ayçekirdeği yedim.
Bugün genel olarak hamur işi ile sınandığım bir gün oldu. Normalde ben akşam pizzayı yer, sonrasında da zaten bozdum, battı balık yan gider diye akşam ikramlıkları da yerdim. Artık böyle davranmamaya gayret edeceğim.

Kabak ve biberle hazırladığım yumurta
Salata peynir zeytin çay badem ceviz

Yemeğe başlamadan önce sirekeli su içtim.

Herkese Selam!

Yeni beslenme düzenimde 5.günümdeyim. Gayet güzel ilerliyorum. Bedenimdeki ve ordan zihnime ve ruhuma yansıyan iyileşme halimi gözlemleyebiliyorum. Bundan çok memnunum. Gözle görülür bir incelme yaşadım, yaşıyorum. Tüm bu süreçte kendimi kısıtlanmış, daraltılmış hissetmiyorum. Bilakis doğru seçim ve tercih yapıp güzel sonuç aldığımı deneyimliyorum.

Haftasonu k validemlerde olacağız nasipse, aile ile birlikte iken beslenme düzenime uymak şimdiye kadar hep zor oldu. Ancak bu kez güzel bir eşlikçim var , ona bu durumu sordum. Yönlendirmesiyle devam edeceğim inşaallah.

Eklentiler

• IMG_6045.jpeg
    IMG_6045.jpeg
    134,1 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Ben de ailemin yanina geldim 2 gundur giremedim buraya, bozmamaya calisiyorum duzenimi ama cok darliyorlar, bazen sesimi yukseltiyorum mecbur.
O kadar celdirici yiyecek var ki.
Simdilik iyiyim ama 2 gun sonra yolculuklu gunubirlik tatil var, onu da atlatsam super olur. Menu paylasmiyorum karisik diye ama iyiydim. 9000 adim yuruyus de yaotim bugun.
Masaj aletini, takviye ve kremlerimi de duzenli kullaniyorum🤗

Herkese Selam!

2 günlük aile ziyaretinde nelerle sınandım bilseniz. Kızartmalar sütlaçlar wafflelar çikolatalar daha neler neler.
Yemeyince bozuluyorlar, iki öğün besleniyorum diye ama sen niye yemiyorsun diyorlar. Tüm bu yoldan çıkartıcı durumlara rağmen bence yine iyi toparladım.

İlk gün çok iyiydi birebir uyudum. Yalnız ikinci gün üç an öğün yaptım ve son öğün akşam geç oldu. Bir de gece dışarı çıktık , 2.00 de herkes pasta waffle vs yerken ben sadece ananaslı süt içtim🤩 bi çatal waffle tadına baktım. Düşündüm de normalde ben de bi koca pasta yerdim, normalde.

Tüm yediklerimde uzun uzun çiğneyerek yedim. Düşünerek farkına vararak.. dedim ki “ böyle de oluyormuş”

Ve akşam evime döndüm.
Sabah zor olsa da kahvaltımı hazırladım.

9.00 da sade kahve içtim.

Evdeyken tartıldım: 75.5 kg
1 hafta önce 77.9 kg çıkmıştım.

Diyetisyenime sonuçları attım.
Dönüş bekliyorum .

Herkese yeniden merhaba,

Karbonhidrat ile ilgili bir bağımlılığım olduğunu, bunun duygusal durumum ile bağlantılı olarak tetiklendiğini ve kilo al-ver döngüsünden bir türlü çıkamama sebep olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle alkol veya sigara bağımlılığı ile mücadele eden insanlar gibi karbonhidratı birden bırakmaya karar verdim. Bugünden itibaren yıl sonuna kadar unsuz ve şekersiz beslenmeye niyet ettim. Ayrıca gazlı içecek ve işlenmiş gıda da tüketmeyeceğim. Yıl sonunda geldiğim noktayı değerlendireceğim. 150 günlük bir süreci buradan takip etmek istiyorum.
ben de dün bu kararla başladım ve bugün konunuz karşıma çıktı sizi diğer konunuzdan da hatırlıyorum :) benim sorunum da karbonhidrat ve yedikten sonra aşırı iştahımı açıyor vücudumda aşırı ödem yapıyor. son iki yıldır defalarca başlamama rağmen başarılı olmadım sanırım sıkılmıştım da artık dün kendimi tamamen hazır hissettim ve acele etmeden beslenme ve sporu hayatıma oturtmak istiyorum umarım burda verdiğimiz kilolarla birbirimizi teşvik ederiz

İyi akşamlar hanımlar

Sizin kilo almanıza sebep olan alışkanlıklarınız neler? Ben benimkileri yazayım. Zira bu alışkanlık döngüsünü kıramazsak, verdiğimiz kiloları geri almak kaçınılmaz olacaktır.

1. Hızlı yemek yemek
2. Hareketsiz yaşam
3. Büyük porsiyonlar yemek
4. Battı balık yan gider mantığı
5. Ya hep ya hiç düşüncesi
konunuzu okudukça kendimi görüyorum ya hep ya hiç ve battı balık yan gider mantığı beni de mahvetti. arkadaşlarım öğlen çok yiyince akşam dengeliyor bense o gün yatana kadar yiyorum ve buda diğer günleri etkiliyor bu kısır döngü kılo veremememin en büyük nedeni

Herkese Selam!

2 günlük aile ziyaretinde nelerle sınandım bilseniz. Kızartmalar sütlaçlar wafflelar çikolatalar daha neler neler.
Yemeyince bozuluyorlar, iki öğün besleniyorum diye ama sen niye yemiyorsun diyorlar. Tüm bu yoldan çıkartıcı durumlara rağmen bence yine iyi toparladım.

İlk gün çok iyiydi birebir uyudum. Yalnız ikinci gün üç an öğün yaptım ve son öğün akşam geç oldu. Bir de gece dışarı çıktık , 2.00 de herkes pasta waffle vs yerken ben sadece ananaslı süt içtim🤩 bi çatal waffle tadına baktım. Düşündüm de normalde ben de bi koca pasta yerdim, normalde.

Tüm yediklerimde uzun uzun çiğneyerek yedim. Düşünerek farkına vararak.. dedim ki “ böyle de oluyormuş”

Ve akşam evime döndüm.
Sabah zor olsa da kahvaltımı hazırladım.

9.00 da sade kahve içtim.

Evdeyken tartıldım: 75.5 kg
1 hafta önce 77.9 kg çıkmıştım.

Diyetisyenime sonuçları attım.
Dönüş bekliyorum .
Diyetisyenle 1 haftaniz mi doldu, sonuc 2.4 kgsa valla super, hafta sonu da yeterince sinav vermissiniz.
Şunu soracagim, ben cok hizli ve neredeyse cignemeden yerim.
Hatta bazen cignemesi kolay urunleri secerim🙈
Yemek aninda cok cigeneyecegim ve yavas yiyecegim cumlesi nasil kliniza geliyor, benim asla aklima gelmiyor o an cunku🙂

Diyetisyenle 1 haftaniz mi doldu, sonuc 2.4 kgsa valla super, hafta sonu da yeterince sinav vermissiniz.
Şunu soracagim, ben cok hizli ve neredeyse cignemeden yerim.
Hatta bazen cignemesi kolay urunleri secerim🙈
Yemek aninda cok cigeneyecegim ve yavas yiyecegim cumlesi nasil kliniza geliyor, benim asla aklima gelmiyor o an cunku🙂
:)
evet bir haftam bugün doldu.
diyetisyenimle kilo vermeyi değil sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeyi ' hedefledik. takip çizelgemiz var. öğünkaç dakka sürdü farkıdalık seviyem neysi nerde yedim nasıl yedim :) hepsini yazıyorum. ki farkındalıkla ilerliyorum.

inan insan doyuyor :) yavaş yeyince farkediyor.

Back