Sağlıklı Yaşam Gurmeleri

Hamurun tarifini ilistir bir ara. Deneyeyim cumartesi kismetse😻
Kendim uydurdum ya ölçüm gözkararı gibi katı bi hamur yapıyorum ama ele yapışmasın un ılık su+süt maya tuz ve küp şeker. Bi saat bekletip unla açıyorum yumağı küçük tutuyorum ince açıyorum fırının en alttına koyuyorum üsttü her koşulda pişiyor taban da pişti mi ımmghh

Dedigin gibi tabani cok ince. Pro duruyor. Tarif puf noktasi varsa verir misin? Benim yaptigim ramazan pidesi gibi oluyor🤣🤣

Ben tb unu ile yapiyorum, sanki daha kolay aciliyor, ya da zamanla ben acmayi öğrendim 😀

Ben de lahmacun inceliginde yaparim. Ama pizza gibi eline alip yiyemezsin, catal bıçakla kibar kibar yemen lazim 🤗

Kendim uydurdum ya ölçüm gözkararı gibi katı bi hamur yapıyorum ama ele yapışmasın un ılık su+süt maya tuz ve küp şeker. Bi saat bekletip unla açıyorum yumağı küçük tutuyorum ince açıyorum fırının en alttına koyuyorum üsttü her koşulda pişiyor taban da pişti mi ımmghh

BLU3 BLU3 arkadas gibi yapiyorum sut eksik sadece.

500 gr un, 1 paket kuru maya, kahverengi seker, tuz, 2 yk zeytinyagi elimle mix yapiyorum.

Sonra suyunu ekleyip 7 8 dakika yoguruyorum, 200-220ml su.

Bu hamuru 4 e kesiyorum : 1 buyuk esime, 1 kucuk bana, 1 orta buyuk sipaya, 1 orta kucuk sipaya

45-60 dakika firinda beklet.

Sonra herkesin hamurunu aciyorum, 2 serli pisiriyorum. Benim firin büyük ama sığıyor o sebeple.
Tek tek de pisirebilirsin, veya acmadan firin tepsisine elinle actirabilirsin.

Benimki lahmacun gibi oluyor. Diğerlerininki daha cok pizzavari 😀 bazen hepsi bitiyor, bazen kaliyor, buzluğa gidiyor herkesin kendi istikakini sonra yeniden kendisine veriyorum 😂

Bence kacamak arkasi ya da relaks donem sonrasi yapilan en buyuk hata ac kalmak. 3 gunde gidecegine 3 haftada gitsin. Ac kalmadan, insani bunaltmadan. En onemlisi de saglikla. Yerinde olsam normal yeme duzenime doner ve sporla desteklerdim🌺
aç kalmak demeyelimde aralıklı oruç diyelim
diyetisyenimde bana iki öğün ve ifle beslenme tarzına uygun bir program yazmıştı
if yapmanın hücre yenilenmesinde de etki ettiğini söyler uzmanlar
hatta hücre yenilenmesi için su oruçları yapanlar var