Sağlıklı yaşam günlüğüm

Ailem yanımda olduğundan beridir onlarla vakit geçirmek adına sporu ihmal ettim ve tekrar 56.5 u gördüm tartıda :/ Bunun dışında artık onların beslenme düzenine göre beslenmediğim için bana yediklerim oldukça fazla gelmeye başladı,onu fark ettim. Bugün canları sıkılsa da hafif birşeyler yiyip akşam sporumu yapacağım sonra geriye dönüşü zor oluyor.Bugün aynı zamanda okuma günüm. Pazartesi günlerini ruhumu,vicdanımı,kalbimi arındırma günü olarak seçiyorum.

18.11.2019 menü-program
Kahvaltı 8:30
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
Öğle 12:30
kremalı sebze çorba,yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,akşama doğru yeşil çay
Kaçamak:)
tek şekerli kahve
Akşam 20:00
yoğurt+yulaf
Spor:
+10000 adım,30 dk pilates
Su: 2-2,5 lt
Yapılacak işler:
Saha kontrolleri
1. makale ilk kısım kontrolleri
dua okumalarım
spor

Pazartesi okumaları:
  1. 51 kere salavatı mecule
  2. 313 kere ayet-el kursi
  3. 7 kere (7 gün boyunca okuma) şahmeran duası (7 kere Fatiha suresi, 7 kere İhlas suresi, 7 kere Felak suresi, 7 kere Nas suresi ve 1 kere Ayet-el kürsi duasından sonra )
  4. 1001 defa "Allahümme salli ala seyyidina Muhammed inil fatihil ebvab" (kapalı,bloke olan tüm kısmetlerimin açılması niyeti ile)

12.11.2019 menü-program

1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,1simit
mercimek çorbası,yoğurtlu makarna,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
ton balıklı salata
Spor:
+10000 adım (1 sa tempolu yürüyüş)

Yaklaşık 3 haftadır pek fazla kendimde değildim.Aile ziyareti,bozulan programlar,ani çıkan ve hemen bitirilmesi gereken işler biraz disiplinimi bozdu.Tabi arada belli nedenlerden kaynaklı depresif atakları da unutmamak gerekir.
gördüm ki ben rutinimden çıktığımda yada çevresel etkilerle disiplinimi bozduğumda ( aman canım bugün de bunu yiyelim,bugün spor yapmayayım,kitap okumayayım,çamaşırları yarın yıkarım) bendeki zincir kopuyor. Herhangi bir şekilde erteleme yapmamam lazım.Üşenmemek gerekli.ancak yine de kendimi cezalandırmayacağım.Her insanın arada böyle kaybolduğu yada öyle hissettiği durumlar olabilir. O yüzden yeni baştan yine baştan başlamayı da adet haline getirmek lazım.

25.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
yoğurt,salata
Ara:
soda,armut,akşama doğru yeşil çay
tek şekerli kahve
yoğurt+yulaf
Spor:
yok,ev işi var bugün

Yapılacak işler:
  • Günlük okumalarını yap
  • Öğleden sonra eğitimin var
  • Kargonu al
  • Kasaptan kemik alıp kemik suyu yapılacak
  • Evi temizle
  • Banyo sonrası bakımını yap

Haftalık yapılacak işler: 25-1 arası
  1. Süpürgeyi kargodan al,ptt den kargomu al
  2. Eğitimlerini tamamla
  3. 26 sı iç denetim görevin var
  4. Bu hafta iki kere ev temizliği yapılacak
  5. Halıları sereceksin
  6. Hafta sonu perdeler yıkanacak
  7. Bu hafta ,pzt, hariç her gün spor yapacaksın
  8. Tüm hafta her sabah sirkeli su içilecek
  9. Kışlıklarını ayırmaya başla,gereksiz ,giymediğin her şeyi ayır.
  10. Hafta sonu saç bakımı yapılacak,pedikür yapacaksın
  11. Yeni bir dil için her gün 5 yada 10 kelime öğrenmeye başla ve bunları not et!
  12. Tapu belgeleri ile olan işin için yöneticiye evrakları teslim et

26.11.2019 menü-program
az susuz nohut,yoğurt,salata,bir kepek ekmeği
Ara:
tek şekerli kahve
yoğurt+yulaf
Yapılacak işler:
dua okumaları yapılacak
2. makale düzeltme çalışmalarına başla
Halılar serilecek,
tapu belgelerini al fotokobi için

26.11.2019 menü-program
az susuz nohut,yoğurt,salata,bir kepek ekmeği
Ara:
tek şekerli kahve
yoğurt+yulaf
Yapılacak işler:
dua okumaları yapılacak
2. makale düzeltme çalışmalarına başla
Halılar serilecek,
tapu belgelerini al fotokobi için
makale çalışması kaldı:/ baş ağrılarından nefret ediyorum.bu aralar özel hayatımdan dolayı yine (yeniden) kendimi boşlukta hissediyorum. Tercih edilen bir kadın olmama fikri ne kötü! Bu düşünceden sıyrılmak için ne yapmak lazım gelir tam olarak bilemiyorum.Pusuda bekleyen sinsi bir düşman gibi hortluyor bazen üzüntü...

27.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,2 adt hindi füme,1 çeri domates,limonlu çay,2 adt form peksimet
barbunya,ezogelin çorba,,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
yoğurt+yulaf
Yapılacak işler:
  1. dua okumalarım
  2. 2.makale çalışması
  3. akşam spor yapılacak 45 dk kadar pilates
  4. kışlıkları çıkarmaya başla-ayırma yap
  5. cilt bakımı
  6. kitap okuma-30 dk

29.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,2 adt hindi füme,1 çeri domates,limonlu çay,2 adt form peksimet
makarna,yayla çorba,yoğurt,salata
Ara:
soda,elmat,akşama doğru yeşil çay
tek şekerli kahve
detox suyu
Yapılacak işler:
  1. Dua okumalarım
  2. 2. makale son şeklini ver
  3. Akaşm 45 dk pilates
  4. İlik suyu hazırlama
  5. Cilt bakımı

ne kadar faydalı bir konu…benimde kendimle ilgili sorunlarım var bir süredir.çok zamandır ve çok ağır bir sigara bağımlılığım var.temelinde yatan sebepte bu aslında sorunlarımın..yaşla beraber kendimi daha yorgun,daha agresif,daha sağlıksız,daha tükenmiş ve daha daha daha…hissediyorum.
konunuzu takipteyim

Günün mottosu:
Hiçbir şey için telaşlanmayacağım. Neyin ne zaman olacağı ile ilgili kendimi strese sokmayacağım.Kendimi çok düşünerek mahvetmek yerine,inancıma sıkıca sarılıp hayatımda olan her şeyin beni nihai hedefime doğru yönlendirdiğine inanacağım.Olması gereken her şey yavaş ve sağlıklı bir şekilde olmakta..

ne kadar faydalı bir konu…benimde kendimle ilgili sorunlarım var bir süredir.çok zamandır ve çok ağır bir sigara bağımlılığım var.temelinde yatan sebepte bu aslında sorunlarımın..yaşla beraber kendimi daha yorgun,daha agresif,daha sağlıksız,daha tükenmiş ve daha daha daha…hissediyorum.
konunuzu takipteyim
herkes bir şekilde iyileşmek istiyor.Çevreme karşı gösterdiğim duyarlılığı kendime göstermediğimi fark ettiğim andan itibaren değişim başladı.Buna pozitif bencillik diyelim.Tahammül gösteremediğim durumları yada olayları değiştiremiyorsam sürekli bunun hakkında şikayet etmek beni yoruyor.Zaten zor bir coğrafyada yaşıyoruz.Hayatı kendime daha çekilmez yapmamaya çalışıyorum sadece...Yaptıklarım ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama belli bir duruş değişikliği olduğu muhakkak. en azından deniyorum diyorum

Kolajen takviyesi için kemik suyu (ilik suyu ) yapıyorum bu akşam.
Tarif şöyle:
  • İlk olarak bir gün önceden kemikler sirkeli ve tuzlu suda ,buzdolabına bekletilecek ki üzerindeki kiri,kanı aksın
  • Sonra 200 derecelik fırında 30 dk kadar bekletilecek; kavrulacak ki yumuşasın (eğer istenirse sebzeler de atılabilir)
  • İçine koymak için bir kereviz ,varsa uzun saplarını yıkayarak koyabilirsiniz. 3 havuç,2 orta boy soğan,6 diş sarımsak,10-15 adt top karabiber,3 adt defne yaprağı ( soğanları dörde böldüm,sarımsakların ortalarına vurdum,kerevizi de 5 parçaya falan dilimledim)
  • 4-5 lt lik bir tencereye alıp ağzına kaar su koyum. İlk önce kemikleri koydum.Harlı ateşe aldım
  • Kaynarken köpükler çıkıyor,bu köpükler hazımsızlık yapabileceğinden ara ara alınması lazımmış (karabiber ve defeneyi de ekledim)
  • 1 sa sonra sebzeleri ekledim (sebzeleri fırınlamadım)
  • 4-5 sa sonunda (ara ara köpükleri almaya devam ettim) ilk kemikleri çıkardım,sonra süzdüm. En son da bir kere tülbentle süzdüm.
  • Kalan suyu plastiklere ve buz küplerine doldurdum.
Şimdi ben bundan shot yaparak içeceğim (tadı nasıl olacak hiçbir fikrim yok).Neden? Zayıflamaya başladıktan sonra herşey çok güzel olsa da maalesef yüzüm de çok zayıfladı. Hem besin değeri hem de kolajen takviyesi için denemek istedim. 1 ay sonra sonuçları yazacağım ..

Yeni bir güne girerken tüm kalp kırıklıklarım,içimde kalanlar,yapıldığına inandığım haksızlıklar da benimle beraber..Bir süre güzel bir değişimin içinde bulmuşken kendimi maalesef bazıları özel hayatla bazıları iş hayatı ile ilgili sıkıntılarla (olmamışlıklarla) yine dibe battığımı hissettim. İçimden "şu güzellikler de bir kez beni bulsun istiyorum,neden olmuyor?" dediğim yerdeydim. Doğru olanı yapmak ,çalışmak, iyi olmak yetmiyor muydu? Özel hayatım yok,sosyal hayatım olgunlaşmamış,işimde kariyerim desem "kovulmayayım da ne olursa olsun" noktasında..Oysa her şeyi doğru yapmıştım,çalışmıştım vs vs ... Sanki benim gerçekleştirmek için çırpındığım hayallerime hep başkaları sahip oluyor ve hiç benim kadar uğraşmaları da gerekmiyordu. Doğru sözleri mi söylemiyorum,doğru hamlelerde mi bulunmuyorum, çok mu ulaşılabilir bir insanım, ciddiye mi alınmıyorum... Ben herşeyi doğru yapsam bile işin sonunda ister istemez bir mükafat bekliyor insan ama yok! Durumu kabullenmeyi de istemiyorum o zaman değiştiremiyorsam artık yaklaşımım farklı olacak..Belki farklı bir iş, belki daha ciddi olmak yada daha politik..Yeni birşeyler denemenin vakti geldi galiba..

04.12.2019 menü-program
yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,,akşama doğru yeşil çay
tek şekerli kahve
yoğurt+yulaf
Yapılacak işler:
  1. dua okumalarım
  2. Yedek listeleri ve yıllık çalışma için gerekli malzeme listeleri,ık raporları vs vs
  3. 2.makale çalışması
  4. akşam spor yapılacak 45 dk kadar pilates
  5. cilt bakımı
  6. kitap okuma-30 dk

Kendime sürekli "ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME" diyordum .İşin üşenme ve erteleme kısmını çoğunlukla halletsem de maalesef her günün ayrı bir savaş olması bazen beni yıpratıyor. Bazen vazgeçiyorum, bırakıyorum..Sürekli devam etmekten vazgeçmemeyi de öğreneceğim.

İçinde bulunduğunuz durumu " savaş" olarak görmeseniz nasıl olurdu? 365 günde 365 adet biz var. Hergüne maalesef aynı zindelikte ve iradede uyanamıyoruz Ama ya bunda da bir yanlış yoksa? Lütfen kendinize izin verin ve kendinizi yanlış yapmayın.. Ve sorun; burada çözmem gereken durum nedir? Bu durumu kolaylıkla nasıl çözebilirim?

Kullandığımız kelimeler hayatımızı şekillendiriyor. " Savaş" kelimesi çok güçlü bir kelimedir. Sürekli mücadeleyi gerektirir. Şuan içimden geçenleri yazdım ama affınıza sığınıyorum. Bazen göremiyoruz ya da seçmiyoruz algılamamız gerekeni. Dilerim katkı sağlar.

Güzel bir yolcuğuna çıkmışsınız. Leman Sam'ın da dediği gibi:

-Daha gidecek çok yolumuz var güzel yarim..

Yürüdüğünüz yolda başarı ve kolaylık diliyorum.
Sevgiler.

05.12.2019 menü-program
mercimek çorba,meyhane pilavı,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
fırında tavuk (brokoli,tatlı patates ve havuçla)
Yapılacak işler:
  1. dua okumalarım (salavatı mecule-ayetel kursi)
  2. Yedek listeleri ve yıllık çalışma için gerekli malzeme listeleri
  3. 2.makale çalışması
  4. akşam spor yapılacak 45 dk kadar pilates
  5. cilt bakımı
  6. kitap okuma-30 dk

X