Sağlıklı yaşam günlüğüm

Günün ödevi:
Gerçek başarı var oluştan geçiyor. O anda var olabildikçe gerçekten yaşıyoruz.

Şu anda tüm mevcudiyetin ile var olmak,gerçekten yaşamak ve hayattan zevk almak demek.Şu anda yaptığın her ne ise,tüm dikkatini ona akıtmayı özen göster çünkü hayat tam da o noktadan geçiyor.son zamanlarda aynı anda birden fazla iş yaptığın zamanlarını hatırlat kendine.Ne kadar mutlu yada ne kadar başarılı oluyorsun böyle anlarda? dikkatini andaki işine yoğunlaştırmak için çalış..

Mide üşütmesi,iş seyahatleri üstüne bir de erken regl derken bir süredir menülerime ve spora özen gösteremedim. Tekrardan menü yazmaya başlasam iyi olacak.

16.01.2020 menü ve program
Kahvaltı

1 yumurta,1 dilim peynir ,5 adt yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt çavdar ekmeği,1 salatalık
Öğle 12:30
Ezogelin çorba,az kısır,salata,yoğurt
Ara:
akşam 1 fincan yeşil çay ,öğleden sonra 1 soda ve 1 portakal
Kaçamak:)
yok-şekersiz kahve
Akşam 20:00
şehriye çorbası
Spor:yok
Su
:2-2,5 lt

O popo küçülecek azmi ile tekrar başlıyorum :)
20.01.2020 menü ve program
Kahvaltı

3 minik kare dilim Karatay diyet ekmeği,1 yumurta, 2 açık limonlu şekersiz çay
erişte çorba,az bulgur pilavı,salata,yoğurt
Ara:
yok-şekersiz kahve
1 tabak sulu patates
Spor: ev temizliği- hedef +10.000 adım
Su:2-2,5 lt

21.01.2020 menü ve program
Kahvaltı

1,5 çavdar ekmeği,1 yumurta,1 dilim peynir,4 yeşil zeytin,2 dilim hindi füme, 2 açık limonlu şekersiz çay
ezogelin çorba,az makarna,salata,yoğurt
Ara:
yok-şekersiz kahve
detox suyu
Spor: hedef +10.000 adım
Su:2-2,5 lt

Bugün evde genel temizlik işleri bitince kendimi biraz bu dünyadan soyutlamak istiyorum. Dualarımı okuyarak bu akşamı kapatacağım.Hayırlı işler,kısmetimde varsa hayırlı bir eş ve çocuklar,kalbimin aydınlanması, gönül gözümün açılması,ruhumu saran tüm kötülüklerden ve sıkıntılardan kurtulmak için, sevdiğim insanlara,aileme sağlık ve mutluluk için okuyacağım.

15 gün boyunca deneyeceğim (umarım aksatmadan) bir metot:
  • Sabahları 1 tatlı kaşığı isveç şurubu (aç karnına)
  • Akşamları 1 bardak sıcak suya 1 çk kemik suyu ve birkaç damla limon
  • Her gün bir elma
  • Tüm öğünlere protein içeriği ile başlama.
  • Arada mutlaka bir bardak yeşil çay
Bakalım bazal metabolizmam nasıl etkilenecek..

20-24 Ocak Cilt bakım rutini
Micellar su ile temizledikten sonra
CeraVe ile ikinci temizlik
The Ordinary glikolik asit toniği ile peeling (30 dk kadar bekleticem)
Termal su sıkıp cildim henüz nemli iken hyalüronik asit serum sürmek
Üzerine Dermoskin Topical biotin krem
Kaş-kirpik serumu

25 Ocak için cildimi sadece yıkayıp nemlendireceğim
26 Ocak için banyo sonrası
Elma sirkeli kil maskesi sonrası
Dermoskin C vitaminli tonik
Kağıt maske uygulaması
Üzerine Dermoskin Topical biotin krem (kuşburnu yağı +3 damla ekle)
Kaş-kirpik serumu

Bir süredir kaybolmuş gibi hissediyordum. İş yoğunluğuna bahane bulacak değilim aslında.Belki havalardan belki de monotonluktan olsa gerek tek yaptığım iş sonrası eve gidip bol karbonhidratlı birşeyler yemek ve bilgisayar karşısında geceyi geçirmekti. Birşeylerin değişmesini istiyorum ama belki de yeterince çaba sarf etmiyorum.

Şimdi eski yazılarımı okudum da çabalıyormuşum oysa..Belki daha iyi bir insan olmak adına,sağlıklı ve kendini sevmeyi öğrenmek isteyen bir kadın olabilmek için.Birşeyler beni geri çekti. Yalnız olmak bazen çok yorucu olabiliyor;kendime itiraf etmeyi sevmesem de bu böyle!

Etrafımda evli,sevgilisi olan,çocukları olanları gördükçe kendimi tuhaf ,oraya ait olmayan biri gibi görmem de bu yüzden.Oysa hep kendime dürüst olmak istedim. Gerçekten istediğim şey bir evlilik mi,çocuklar mı? Hayır ben ilk önce bu hayatta "ben" olarak var olduğumu kabul etmeliyim, "ben" i seçmeliyim, kendimi sevmek en önemli adım.. Birileri tarafından sevilmeyi çok istiyorum bu doğru ;kim istemez ki..Asıl önemli olan nokta onların beni sevmesi isteği,benim kendimi sevme isteğimin önüne geçmiş olması... Takdir görmek,onaylanmak,onlardan biri gibi sayılmak daha önemli hale gelmiş.

Son 2 aydır işimle ilgili iş dışından bazı önemli kişilerle yoğun temaslar geçirdim ve anladım ki ben ne aptal ne de beceriksizim. Sadece çalışarak ve doğru olanı yaparak da;ki tek yaptığım buydu, takdir toplamak hala mümkün. Sadece sevdiğin ve iyi olduğun şeylerin ne olduğunu anlamak önemli olan. Neden kendimi kaybettim acaba? Neden birden öyle bir ümitsizliğe düştüm acaba? İnsanız işte; her daim mücadele ediyorsun ama bazen kopabiliyor o güçlü sandığın bağlar...

Kendime ne diyordum; tekrar derin bir nefes alıp yeniden yine başlamak..Nefes aldığımız müddetçe yeniden başlamak mümkün. Kendine inanmak mümkün,kendini sevmek mümkün..

Mart ayına kadar uygulayacağım programı yazarak başlayalım o zaman:
  1. Bu hafta sonuna kadar aralıklarla ev temizliği ( genel temizlik dışında,eski kullanılmayan her şeyi at,buzdolabını temizle)
  2. En azından 2 kitap bitir.
  3. Sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı isveç şurubu iç.
  4. Akşamları sıcak suya kemik suyu ve 1 dilim limon
  5. Her gün 1 fincan yeşil çay
  6. Sabah kahvaltısı sonrası vitamin takviyelerini al (D vit,C vit,Koenzim Q ve çay ile beraber probolis 0,50 ml)
  7. Haftanın 3 günü sebze yemeye ayır (brokoli,karnabahar,kabak,tatlı patates,havuç)
  8. Haftanın 2 günü balık ye (en azından 1 gün)
  9. 2 gece detox suyu hazırlayıp içilecek.
  10. Hergün 8000-10.000 adım atmaya özen göster,merdivenleri kullan.
  11. Cilt bakım rutinini ihmal etme.
  12. Her gece meditasyonunu uygula.
  13. Akşam 11 -11:30 en geç yatmaya alış ve sabah en geç 6 da uyanmaya çalış.

Kırılma anı:
Ne kadar iyi hissederseniz hissedin,her ne kadar o anı yaşamaya ve hayatı olumlamaya çalışsanız da "toksik" bir çevreniz varsa bu çevreden kurtulmadan kendinizi kurtarmak çok da mümkün olmuyor.
Kendi içimde yaşadığım ikilemler ,zaman zaman hissedilen o kırılganlık duygusu yetmezmiş gibi dışarıdan ,hem de kendi hemcinslerim tarafından, bekar ve çocuksuz olduğum için üst üstte bir nevi engelli muamelesi görmek kadar beni dibe iten bir şey olmamıştı. "Bende mi sorun var?","bir insan bir insana bunu niye söyler", "gerçekten istiyor muyum?","niye bu kadar yalnız kaldım?"...Gecenin bir yarısı,üstelik yorgunluktan ölüyorken, uyuyamamaya ve ağlamaya neden olacak o değersizlik hissi..O ağlama anı da öyle kolay kolay geçmez.İçinde biriktirdiğiniz tüm kırgınlıklar,kızgınlıklar dolup taşar..O kırılma anını yaşamak gereklidir belki de.Bir kerede yara bandını söküp atmak gibi. İyice ,umurumda olmadığını sandığım, yarama basa basa ağlamak... Var olanı kabullenmek..İçindeki durumu tüm gerçekliği ile kabullenmek gerçekten zor bir deneyimmiş. Kabullenmek demek onaylamak değildir demiştik bir kere..Bu doğru ancak o anki "gerçeklik" ne ise bunu tüm benliğinle sindirmek zorundasın.Aksi durumda bir adım öteye gidemiyorsun. Sadece gittiğini sanıyorsun..O sorular,kırgınlıklar,o ağlama hissiyatı bir tık ötende duruyor.

O sinir halinle tanışmak gerek,kendine karşı o acz durumunu iliklerine karşı hissetmen gerek. Bunu yaşamana ne sebep olacaksa olsun. Bir noktadan sonra aylardır kendimi iyileştirme çabalarımın karşılığı olarak ; "buraya kadar geldim" diyerek bir adım atma gücüm varmış. Var olan durumu henüz kabullenememişim; bunu fark ettim. Çevremde hala bu yanılgı içinde olan yüzlerce insan da var onu fark ettim.Meğer ben kendimi iyileştirme adına uzaklaşmışım otomatik olarak bazı kişilerden ;iyi ki de yapmışım...

35 yaşında ve yıllar süren bir depresyondan yeni yeni çıktığını fark eden bir kadınım.Bu ataklar elbette olacaktı ;bekliyordum da ama eskisi gibi devam etmek artık saçma geliyor..Dünyaya gelmemde bir sebep var;şu nefesi hala alabiliyor olmamın bir sebebi var. Ben "beni" seçiyorum demiştim..Tek yapmam gereken bunu kendime hatırlatmayı unutmamak..

Hafta sonu için yapılan mecburi program için dünden hazırlanmam gerekiyordu ki genellikle olan şudur: Ben tüm gün oturur ve son dakika kendime küfrederek hazırlanırdım.Bu sefer nispeten daha farklı oldu. Aslında yine tüm akşam oturuyordum ama istemsizce bir yandan çantamı hazırladığımı ,diğer yandan evi süpürdüğümü fark ettim.Bir yandan internetten açtığım dizi orada duraklatılmış ve mutfak tezgahını temizliyordum. Her ne kadar sabah banyomu alsam da yine diğerlerinden farklı olarak erken kalkıp kahvaltımı bile hazırlayacak vaktim oldu.Demek ki herşey birer alışkanlıkla başlıyor. Yavaş yavaş öncelikler değişiyor. Belki daha erken yaşlarda farklı bir durumum olsaydı bu öncelikler yada programlı olabilmek biraz daha erkene çekilecekti ama başka sayfalara göz attığımda bunun böyle olmadığını görüyorum. Bu sıkıntı her yaşta yada herkeste olabiliyor. Demek ki önemli olan alışkanlıkları değiştirerek iyileşmek..

Kahvaltı yapıldı,vitamin takviyeleri alındı,çanta hazırlandı,iş programı düzene konuldu...

Ürün değerlendirme: Dermoskin C vitaminli aydınlatıcı tonik.

İçeriği: water, propylene glycol, polysorbate20 ,niacinamide, glycerin, /calcium ascorbate,vitamin c,panthenol
Esas içerikler 5.sıradan sonra başlıyor.O yüzden yüzdesinin fazla olduğunu sanmıyorum.Renginden dolayı niacinamide olduğu belli.C vitamini aksorbik asit formunda olduğunu okumuştum.Fazla yapışkanlık hissi vermiyor. Hatta tonik sonrası nemlendirici ile rutini tamalayabilirsiniz.
Performans: Hayat değiştiren bir ürün değil tabi ki de..Ancak sürekli kullanımda ciltte hoş bir yumuşaklık bırakıyor. Bence esas performansı full cilt bakım rutini ile 3 ayda görülür.Piyasada 50 tl ye 200 ml olarak bulabileceğiniz içeriği temiz bir ürün. Dermoskin in salisalic asit li toniği ile dönüşümlü kullanıyorum. Beraber güzel bir kombinasyon oldular. Uzun süre gidecek ürünlerden.

Aylık takviyeler:
  1. C vitamini : Efervit vitamin C 1000 (böbrekleri yormayan suda çözülen tablet)
  2. Koenzim Q10 : Orzax (bilinen bir marka olduğu için) 100 mg
  3. D ve K vitamini: Shiffa Home
  4. Probolis ekstrakt: Arifoğlu damlası (0,5 ml çaya karıştırarak)

24 Ocak-1 Mart programı:
  1. Ev temizliği ihmal edilmesin
    • Pzt yerler süpürülüp ,silinecek.
    • Salı banyo&tuvalet temizlenecek.Komple fayanslar silinecek
    • Çarşamba buzdolabı kontrol edilecek ve mutfak dolapları temizlenecek
    • Cuma yerler süpürülüp,silinecek.Tozlar alınacak.
    • Cts (yağmur yağmazsa) camlar silinecek
  2. Sabah isveç şurubu,akşam kemik suyu ve gün içinde yeşil çay içmeye devam
  3. Hafta içinde 4 akşam detox suyu , kalan 2 gece sebze yemeği, 1 gece balık
  4. Bu hafta yeniden akşam yürüyüşleri ve temel pilates/esneme hareketleri yapılacak
  5. Ay bitmeden 2 kitap bitecek
  6. Çarşamba dermaroller günü
  7. Günlük dua okumalarına ek olarak 41 gün duasına başlanacak.
  8. Gece meditasyonlarına devam edilecek.
  9. İş yerindeki günlük program aksamadan devam ettirilecek. Dil çalışması için defter aç kendine.

Kendime not:
  • İş hayatında yaptığın her hareketin,söylediğin her sözün nasıl algılanacağını ve kimlere gideceğini düşünerek hareket etmelisin.
  • Ağzını açmadan önce iki kere düşün.
  • Her zaman politik ol.
  • Her zaman iyi görün.
  • Güç sahibi kişilerle gereksiz tartışmalara girme
  • Mutlaka biriminin dışındakilere de bir iyiliğin dokunsun;bir temasın olsun
  • Asla siyasetten ve dini konular hakkında tartışmaya girme
  • Bazıları için kapalı kutu ol.Bırak seni merak etsinler.
  • O an için ne yapman gerekiyorsa yap.aklına gelen bir işi yada düşünceyi mutlaka not et. Şu anın işini sonraya bırakma.
  • Üst yönetimdekiler için fazla detaycı olma. Vereceğin tüm raporlar ,mailler özet halinde olsun. Senden istenmediği müddetçe detaylar ile boğucu olma
  • Her zaman üst yönetimine bilgi ver. Gerekirse onay alana kadar bir işi yapma.
  • Kesinlikle dedikodu yapma.Güvenmediğin kişilere özelini anlatma.
  • İşçilerin senin arkadaşın değil.Ne zorba ol ne de onların sınırı geçmesine izin ver.
  • Her zaman tebessüm et ve kibar ol. Bunun yanında önünde camdan bir duvar olsun.Seni görsünler ama sana dokunamasınlar.
  • Arada konunla,işinle ilgili ders çalış. Kendini geliştir ve sektörü incele.
  • Bir yabancı dil daha öğren.

X