Sağlıklı yaşam günlüğüm

belirsizliğe tahammülsüzlük o kadar anlaşılabilir ki ..Hangi sayfadadır bilmiyorum ama ben de yazmıştım bunu. Şimdi geçmiş yazılarınıza baktım. İlk olarak geçmiş olsun..Olmuş bitmiş birşey artık. Önüne bakma zamanı.Doğulu olduğunu söylemişsin; döner misin olduğun yerde mi kalırsın? Evlenir misin başkasıyla yoksa bir süre kendini mi dinlemek istersin? Bunlara hep sen karar vereceksin.. Bebek adımları ile başla..Ne olursa ;ister diyet ister günlük meditasyon ister günlük dua okumaları... Kendine bir konu aç ;o da senin günlüğün olsun..Hiçbir şey kolay değil hele biz kadınlar için...Ancak hayırlısı ile elbette herşey çok güzel olacak
Spor ve diyet konusunda kararsızım aşırı zayıfladım bu süreçte ki zaten hiçbir zaman 55 kilonun üzerine çıkan biri olmadım ama evde sizin gibi pilates yapabilirim bu da daha fazla zayıflatmaz diye düşünüyorum. Her sabah güne başlama saatim sabah ezanı. Sonrasında uyumuyorum sabah namazı sonrasını dua ibadet ve pilatese meditasyona ayırabilirim aslında. En büyük korkum yalnız yaşamak çünkü daha önce hiç yalnız yaşamadım eski eşim evde olmadığı zamanlarda bile uyuyamazdım tek başıma korkardım. Bir şekilde hayatımı yoluna koymam gerek. Siz neden evliliği düşünmüyorsunuz özel olmayacaksa? Benim en büyük isteklerimden biri hayırlı sağlıklı çocuklarımın olmasıydı ve bence kadınların tekamülü açısında çocuk sahibi olmak(bilinçli bir şekilde) önemli. Tabi o da Allah ın nasibi.

Spor ve diyet konusunda kararsızım aşırı zayıfladım bu süreçte ki zaten hiçbir zaman 55 kilonun üzerine çıkan biri olmadım ama evde sizin gibi pilates yapabilirim bu da daha fazla zayıflatmaz diye düşünüyorum. Her sabah güne başlama saatim sabah ezanı. Sonrasında uyumuyorum sabah namazı sonrasını dua ibadet ve pilatese meditasyona ayırabilirim aslında. En büyük korkum yalnız yaşamak çünkü daha önce hiç yalnız yaşamadım eski eşim evde olmadığı zamanlarda bile uyuyamazdım tek başıma korkardım. Bir şekilde hayatımı yoluna koymam gerek. Siz neden evliliği düşünmüyorsunuz özel olmayacaksa? Benim en büyük isteklerimden biri hayırlı sağlıklı çocuklarımın olmasıydı ve bence kadınların tekamülü açısında çocuk sahibi olmak(bilinçli bir şekilde) önemli. Tabi o da Allah ın nasibi.
Evliliği düşünmüyor değilim sadece evlenmedim çünkü evlenmedim :) Çok da sürprizli bir nedeni yok. İş,ev,hayat derken akıp gitti zaman..Şansım olsaydı (yani evlenmek istediğim biri ile karşılasşsaydım) erken yaşta evlenip çocuk sahibi olmayı isterdim. Ancak şunu unutmamak lazım bence;hayatta her daim yalnızız aslında.Yalnız başımıza doğup yalnız öldüğümüze göre bu olguya alışmak gerek

Depresyonun ilk belirtsi hayata karsi kirginlik hissi gibi.
Icimde bir mikrop var , vucut direncim dusunce hemen saldiriya gececek gibi.
Aynen yaaa. Disardan bakinca hic anlasilmiyor belkide anlasiliyordur.Belkide kisinin kendisi anlamiyordur. Teshis etmesi biraz cetrefilli.
öyle maalesef. İnsanın hayata ve kendine karşı algıları açıksa yada açık olduğunda durumu fark ediyor ancak durumu fark etmek de önemli değil bunu kendine itiraf edecek cesaret ve kendine olan dürüstlük de önemli. İlk aşama durumun farkına varıp kabul etmekten geçiyor sonra da sürekli ileriye adım atmak..

30.10.2019 menü-program
Kahvaltı 8:30
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 salatalık,2 hindi füme, limonlu çay,2 adt kızartılmış form peksimet
Öğle 12:30
mercimek çorba,meyhane pilavı,yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,akşama doğru yeşil çay
Kaçamak:)
tek şekerli kahve
Akşam 20:00
yeşil detox suyu
Spor:
+10000 adım,30 dk pilates
Su: 2-2,5 lt
Yapılacak işler:
Saha gezini tamamla
Makale çalışma özetlerini tamamla-ilk kısmı yaz
Günlük dua okumalarını tamamla
2 esma okuması (298 adt ER RAHMAN- 258 adt ER RAHİM)
Günlük sporunu tamamla
Cilt bakımını yap (CeraVe ile temizleme-BHA tonikleme-bioqua akne serumu-bea beauty beyazlatıcı krem-kaş kirpik serumu)

30.10.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 salatalık,2 hindi füme, limonlu çay,2 adt kızartılmış form peksimet
mercimek çorba,meyhane pilavı,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
yeşil detox suyu
Spor:
Yapılacak işler:
Saha gezini tamamla
Günlük dua okumalarını tamamla
2 esma okuması (298 adt ER RAHMAN- 258 adt ER RAHİM)
Günlük sporunu tamamla
Cilt bakımını yap (CeraVe ile temizleme-BHA tonikleme-bioqua akne serumu-bea beauty beyazlatıcı krem-kaş kirpik serumu)
esma okumaları dışında tamamlandı.

Kasım ayı okuma rutini:
  1. Günlük dualarım
  2. PZT-PER-CUMA 313 adt Ayet-el Kursi
  3. 51 defa salavatı mecule (yatsı sonrası yada sabah namazı öncesi) : “Allahümme salli ala seyyidina muhammedin selaten tehullü biha uktedi ve tüferricü biha kürbeti ve takdıy biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”
  4. Her gün 1 esma (öncesi 51 besmele)
Umarım yapabilirim:)

Kasım ayı okuma rutini:
  1. Günlük dualarım
  2. PZT-PER-CUMA 313 adt Ayet-el Kursi
  3. 51 defa salavatı mecule (yatsı sonrası yada sabah namazı öncesi) : “Allahümme salli ala seyyidina muhammedin selaten tehullü biha uktedi ve tüferricü biha kürbeti ve takdıy biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”
  4. Her gün 1 esma (öncesi 51 besmele)
Umarım yapabilirim:)
Salavatı mecule yi çok okudum bir dönem gerçekten hatırlıyorum da çok faydasını görmüştüm manen. 313 ayetel kürsü de çok okudum. İnşallah size de şifa olur. O dönem yaptığım dualar gerçekten belli bir süre sonra kabul olmuştu.

31.10.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,1 çeri domates,1 salatalık,1 kırmızı çarliston biber, limonlu çay,2 adt form peksimet
bulgur pilavı,yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma&mandalin,akşama doğru yeşil çay
tek şekerli kahve
fırında tatlı patatesli ve havuçlu tavuk
Spor:
+10000 adım,30 dk pilates (akşam yürüyüşünde hafif tempo koşmayı planlıyorum)
Pilates rutini:
1 dk plank
Dizlerden kırarak şınav-15
Dağ tırmanıcısı-her iki bacak 15 kere
Squat-20 kere
Side lunge-30
Plie squat-20
Öne lunge-her bacak 10
Arkaya lunge-her bacak 10
Bisiklet crunch- her bacak 15
Table top parmak uçları yere dokunma-her bacak 15
Table top parmak uçları yere dokunma-beraber-15
Crunch pozisyonunda bacakları 45 derece açı ile öne itip çekme (dirseklerden destek al)- 15 kere
Crunch pozisyonunda bacaklar makas hareketi (dirseklerden destek al)- 15 kere her bacak
Tek bacak yukarı-her bacak için 15 kere
Topuklara dokunma-her topuk 15 kere
1 dk crunch pozisyonunda pulse (5 nefes al -5 nefes ver)
Yana bacak açma-30 + 15 pulse
Yan pozisyonda alt bacak kaldırma-30
Yana bacak açma-20 kere
Eşek tekme-20 kere
Bacaklar yukarıda yana açma - 30 kere
Köprü- 15 kere
0,5 kg lıklarla kol hareketleri (kürek çekme-90 derece yanlardan öne kapama-yukarı uzanma)
Esneme-3 dk

Yapılacak işler:
  • Saha gezisi
  • Aylık raporun gönderilmesi
  • Makale çalışması-toplantı yapılacak
  • Günlük dua okumaları
  • 313 ayet-el kursi okuması-salavatı mecule (akşam okunacak)
  • Spor yapılacak
  • Yetiştirebilirsem 1 esma okuması yapılacak -298 adt ER RAHMAN

01.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 kırmızı çarliston biber, limonlu çay,2 adt form peksimet
mercimek çorba,patates salatası,yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,mandalin,akşama doğru yeşil çay
1 adt şekerpare
yeşil detox suyu
Spor:
Yapılacak işler:
Saha gezini tamamla
Günlük dua okumalarını tamamla- salavatı mecule okuması yap
1 esma okuması (298 adt ER RAHMAN)
Günlük sporunu tamamla
Akşam 30 dk kadar kitap oku

3 ay içinde: 59,5-55 kg ya indim.Ölçülerdeki değişim:
Başlarken : 01.08.2019
Göğüs: 92
Bel: 78
Kalça:104
Üst bacak:59
Üst kol:30
Güncel: 01.11.2019
Göğüs: 88
Bel: 73
Kalça:100
Üst bacak:55
Üst kol: 28

05.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 adt form peksimet
terbiyeli köfte (1-2 adt), meyhane pilavi,,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
yoğurt-yulaf
Spor:
Yapılacak işler:
Saha gezini tamamla
Makale çalışma özetlerini tamamla
Günlük sporunu tamamla
Cilt bakımını yap (banyo sonrası kil maskesi-BHA tonikleme-bioqua akne serumu-bea beauty beyazlatıcı krem-kaş kirpik serumu)

“Ya Vedûd! Ya Vedûd! Ya Ze’l-arşi’l-mecid! Ya Mübdi’, Ya Mu’id! Ya Fe’aalün lima yürid! Es’elüke bi-nuri vechikellezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi-rahmetikelleti vesiat külle şey’in. La ilâhe illâ ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!..”

Anlamı:

“Ey Vedûd! Ey Vedûd! Ey yüce Arşın Sahibi! Ey kâinatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi'! Ey varlıkları ölümünden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nûru hürmetine; yarattığın bütün varlıklara hükmeden kudretin hürmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hürmetine istiyorum. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bana yardım et. Ey güç durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaçlarını ellerine veren Muğîs! Bana yardım et!”

@SeviyorumUlenn paylaşmış,teşekkürler

06.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,1 domates,1 salatalık,5 yeşil zeytin,2 hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
toga çorba,mercimekli köfte (2 kaşık),yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,muz,akşama doğru yeşil çay
tek şekerli kahve
ton balıklı salata
Spor:
+10000 adım,45 dk pilates
Yapılacak işler:
Saha gezisi-inşaat grubu ile görüşme (öğleden sonra)
Firma görüşmesi (yapıldı)
Makale özet kısımların bitirilmesi-ingilizce çeviri (yapıldı-mail atılacak)
313 ayet el kursi okuması (gece bitirilecek)
Akşam sporu
Cilt bakımı

06.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,1 domates,1 salatalık,5 yeşil zeytin,2 hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
toga çorba,mercimekli köfte (2 kaşık),yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
ton balıklı salata
Spor:
+10000 adım,45 dk pilates
Yapılacak işler:
Saha gezisi-inşaat grubu ile görüşme (öğleden sonra)
Firma görüşmesi (yapıldı)
Makale özet kısımların bitirilmesi-ingilizce çeviri (yapıldı-mail atılacak)
Akşam sporu
Cilt bakımı
13500 adım yürüdüm,parktaki spor aletleri ile çalıştım ve 20-25 dk kadar pilates yaptım.Üstüne evi süpürüp sildim. Cilt bakımım da tamam.Bir tek ayet el kursi okumalarım kaldı. Yetiştirmeye çalışacağım. Güzel ve verimli bir gündü . İçimdeki ses: Aferin kız sana :KK200:

08.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin, limonlu çay,3 adt form peksimet
ekşili mantı çorba,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
fırında tavuk
Spor:
Yapılacak işler:
Saha gezisi-sistem kontrolü için çalıştırma
İkinci makale yazımına devam
Akşam sporu
Cilt bakımı
30 dk kadar kitap okuma

Günün konusu: SABIR
Sabır Bir Erdemdir
İstiyoruz ve hemen şimdi istiyoruz. Neyi? Hemen hemen her şeyi… Sabrımızın çok azaldığı ve neredeyse yok olduğu bir noktaya geldik. Bekleyecek vaktimiz yok… Ne de olsa vakit nakittir!

Bazen sadece biraz daha sabırlı olsaydık ne çok acıdan, kaç tane çatışmadan ve sayısız kalp kırıklığından kurtulabilirdik, bir düşünün. Karşımıza sınavlar çıkana kadar hepimiz sabırlı olduğumuzu zannederiz.

Sabır bir erdemse, telaş bir kusurdur. Kaç defa, telaş içinde yaptığımız ya da söylediğimiz bir şeyden pişmanlık duymuşuzdur! Sadece bir an için durup nefes alarak bir saniye için bile olsa eylemlerimizin sonucunu düşünmüş olsaydık belki de o hasar oluşmayacaktı.

Telaş her şeyden önce zihinde başlar. Zihnimizin ne kadar çabuk düşüncelerle dolmasına izin verirsek, sonrasında daha hızlı eylem yapmaya ve sonuç olarak daha çok hata yapmaya meyilli oluruz. Daha çok telaş bizi yalnızca yavaşlatır ve sonuç olarak bize zaman kaybettirir. Oysa yavaş düşünmek bizi tembelleştirmez, aksine daha yavaş ve kontrollü düşünmek kararlarımızı daha hızlı ve güvenle verebilmemizi sağlar.

Sabır, olumsuzluk etkisini gösterinceye kadar ki tahammül seviyesi olarak tanımlanmıştır. Peki, sizin için bu seviye nedir? Bir dakika, bir saat veya yıl mı? Bu, kesinlikle kendimize sormamız gereken bir sorudur. Yani bir kimsenin yeteri kadar sabrı olduğunu söyleyebileceğimiz bir nokta var mıdır?

Fakat tahammül etmek (katlanmak) yerine uyum sağlama gücüne sahip olmaya ya da durum ile uzlaşmaya karar verseydik ne olurdu? Gereksiz düşünceleri bırakmak, kişilerin ve olayların bizi etkilemesine izin vermemek! Bu, ruhsal hoşgörü gücü olarak adlandırılır.

Sabrınızın niteliğini kontrol etmek için uygulayabileceğiniz bazı basit testler vardır. Örneğin internetten dosya indirme süresi gibi… Bir şeyi deneyip pes etmeden önceki tahammül gücünüzün sınırı 10 saniye midir? Ya da kaçımız markette kasada ya da sinemada bilet kuyruğunda beklerken sıranın yeterince hızlı ilerlememesinden rahatsız olmuşuzdur? Bunlar gündelik hayatta sıradan insanlarla yaşadığımız basit testlerdir. Bu durumlarda sabırlı olmayı beceremezsek arkadaşlarımız ve akrabalarımızla olan karmaşık ilişkilerimizde sabırlı olmayı nasıl başaracağız?

Yalnızca hemen şimdi ve burada istediğimiz şeylere sahip olmak için kaç defa ihtiyaçlarımız, isteklerimiz ve standartlarımızdan ödünç vermişizdir? Buna karşın yarını kim bilebilir ki? Bilinmeyen yarını beklemekten ziyade bugün görebildiğimiz ve hissedebildiğimiz şeylere sahip olabiliriz.

Sabır gerçekten bir erdemdir. Uygulandığında (sabırla!) hayatta önünüzdeki olayların gelişimini kesintisiz ve aksaksız olarak, eşsiz bir şekilde görebilmenizi sağlar. Belki de asla hayal etmediğiniz ya da düşünmediğiniz bir şekilde… Sabır aynı zamanda bir güçtür, güçsüzlük değil! Etrafınızdaki dünya sizi başka bir yöne itmek için elinden geleni yapıyorken, kişinin kendi değerlerine göre yaşaması güç gerektirir. Bu erdem telaşa kapılmadan sakin ve soğukkanlı kalmamızı sağlar.

Sabır her şeyin zamanı gelince olacağını bilme anlayışıdır. Yavaş yavaş büyüyüp olgunlaşarak yeşil bir yaprağa ve güzel bir çiçeğe dönüşmenin zevkini yaşayacak olan bir tohumdan bir gecede olgunlaşıp meyveye dönüşmesini bekleyemezsiniz.

Ve üstelik arzuları, istekleri ve istediklerimize henüz sahip olmadığımız duygusunu bıraktığımızda büyük olasılıkla onlar kendiliğinden bize gelecektir.

Vakit her an sabırlı olma vaktidir.

Aruna Ladva

11.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
mercimek çorbası,çiftlik kebabı (3 çatal kadar),yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
Pırasa
Spor:
Yapılacak işler:
Saha gezini tamamla-mekanizma bakımları
2. makalenin ikinci kısmını yazmaya başla,1.makalenin kontrollerini yap gönder
Sağlık sigortası belgeleri düzenle
Mekanik atölyedeki işlerini bitir.
Günlük sporunu tamamla
Cilt bakımını yap

12.11.2019 menü-program
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
yayla çorbası,soslu makarna,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
yoğurt
Spor:
Yapılacak işler:
Saha gezini tamamla-mekanizma bakımları
2. makalenin full metni bitir
Günlük sporunu tamamla
Cilt bakımını yap
(ailem birkaç gündür yanımda olduğu için anne yemeklerinden ve onlarla beraber olduğum için spora vakit ayıramadım;hemen kendini hissettiriyor, ancak bir yola girmişken kendimi bırakmak istemiyorum o yüzden bugün sporumu yapıp öyle günü sonlandıracağım)

15.11.2019 menü-program
tavuk haşlama, şehriye çorba,yoğurt,salata
Ara:
tek şekerli kahve
patatesli börek (akşama yemek bu var)
Spor:
+10000 adım,30 dk pilates (inşallah o da)
Yapılacak işler:
Saha kontrolleri
2.makale full metin
dua okumalarım
spor

X