Sağlıklı yaşam günlüğüm

Günün menüsü ve programım şu şekilde olacak.
25/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,tek şekerli limonlu çay,çeyrekten az ekmek
Öğle:
mercimek çorba,az makarna,yoğurt,salata
Kaçamak:
yok (şekersiz türk kahvesi)
Ara:
elma,soda
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk)-ev temizliği
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı (koenzim q10-c vitamini-probolis)

Yapılacak işler:
İkinci dil çalışması
Yürüyüş
Ev temizliği
Banyo sonrası cilt bakımı-gül suyu maskesi ile gözleri dinlendirme-kil ve sirke ile maske
Akşam meditasyona devam edilecek

Dualarım:
Günlük okumaları yaptım
41 gün duası
7 kere fatih,ihlas,felak,nas ve 1 kere ayetel kürsi
Bugün okunacak esmalar: El-Metin (Ya Metîn celle celâlühû ) 500 kere,El-Fettah 489 kere

Nisan 3. haftaya izinliyim .bu süreye kadar biraz toparlayabilirsem iyi olacak
31/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,tek şekerli limonlu çay,çeyrek ekmek
Öğle:
1 bardak su ve müsli
Kaçamak:
Ara:
çilek,soda
Akşam:
fırında patates,havuç
Spor:
yürüyüş (30 dk)-ev temizliği
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı (koenzim q10-C vitamini-probolis,A&D vitamini)

Yapılacak işler:
İkinci dil çalışması
Yürüyüş
Ev temizliği
Banyo sonrası cilt bakımı-gül suyu maskesi ile gözleri dinlendirme-kil ve sirke ile maske
Akşam meditasyona devam edilecek
Ofistekilere muzlu kek yapılacak

Dualarım:
Günlük okumaları yaptım
41 gün duası
7 kere fatih,ihlas,felak,nas ve 1 kere ayetel kürsi
Bugün okunacak esmalar: El-Metin (Ya Metîn celle celâlühû ) 500 kere,El-Fettah 489 kere

Dün yapmak istediğim,programladığım çoğu şeyi yapamadım. Bunun dönemsel birşey ancak bu konudaki farkındalığım çok düşük maalesef. Aslında her şeyin geçici olduğunu ve bu yeni dönem için ayağa kalkmam gerektiğinin farkındayım ama aradaki kıpırdanmaları saymazsam sürekli bir erteleme hali var üstümde. Bir çeşit vazgeçmişlik. Eğer işler (genel anlamda yapılan tüm planlar) eğer istediğim şekilde gitmezse (ki aslında hayat bu herşey olabilir) derin bir boşluğa düşüyorum.

Sihirli bir değnek yok kendime gelmem için,zayıflamam için,ikinci bir dil öğrenmem için ... Bunların hepsini ancak ve ancak ben çalışırsam yapabilirim. Aksi yok, aksi mümkün değil!

Bir süre home office çalışma için evdeydim ancak tabi ki iş hayatındaki aksaklıklar nedeniyle bugün iş yerime geldim. Dün ailemle tartışırken şunu farkettim. O içimde kabaran mayalı öfkeyi. O öfkeyi çok iyi tanıyorum ben. Çok aşinayım. Kabarıp kendi kabından çıkınca nasıl kızgın bir lav gibi herşeyi eritip yok edip geçtiğini biliyorum. O an ailemle tartışırken yine dinleyememe huyumu gördüm. O an kendimi gördüm ve durduramadım. Bu aralar üzerinde çalıştığım şey bu : Karşındakini Dinlemek

Sadece karşı tarafa bir argüman üretmek için değil yada -mış yapmak için değil. Gerçek anlamda dinlemek. Karşındaki insan sana ne anlatıyor, önemli mi, hayati mi, seni kandırmaya mı çalışıyor,ikna etmeye mi uğraşıyor , herşeyi net biçimde görmeye çalışmak önemli olan kısım.

Kendimi durdurmaya çalışmak için bazen dilimi ısırdığım doğru çünkü o an aklıma gelenleri hemen söylemeliymişim gibi geliyor. Hemen kendi argümanımı ortaya atmalıyım ;hemen birileri tarafından doğrulanmalıyım yada beni birileri dinlesin yeter ki duygusu ağır basıyor.

Bir de kendi doğruların arasında sıkışmak var.Karşındaki dinlemeyip kendi fikirlerin arasında dönüp durdukça var olan alanın o gibiymiş gibi geliyor.Başka alternatif bir alana yada söze tahammülün kalmıyor; ne kadar doğru veya yerinde olsa da!

Nefes egzersizleriyle,onaylama mimikleriyle ve bazen de ddediğim gibi dilimi ısırarak kendime hakim oluyorum şimdilik. Çünkü biliyorum ki sürekli duyulan sesler bir süre sonra insanın kulağında geçerliliğini yitiriyor. Sürekli duyulan kelimelerin bir anlamı kalmıyor. Kendi sesimi daha çok dinletmek dına,başka fikirleri ve benim de farklı sesleri dinleyebilmem için bu beceriyi kazanmam gerekli.

Günün menüsü (IF diyetim) ve programım şu şekilde olacak.
09/04/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,tek şekerli limonlu çay,çeyrekten az simit
Öğle:
adana kebap,az ekmekli
Kaçamak:
Ara:
çilek,soda
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı (koenzim q10-C vitamini-probolis)
Yapılacak işler:
Gül suyu ile maske ve gözleri dinlendirme ve cilt bakımı
Regl olduğum için fazla bir iş yapmayacağım.
meditasyon- korkuyla baş etme
30 dk kitap okuma

Uzun sayılan bir aradan sonra buradayım. Karantina zamanı hem kendime çeki düzen verme hem de uzun zamandır ertelediğim işleri yoluna koyma açısından bir nebze yararlı oldu diyebilirim. Buradaki düzenlediğim programın ,günlük hedeflerin ne kadar doğru olduğunu gördüm; aynı zamanda ne kadar işe yaradığını da..
Bu süreçte ;
Evimin bahar temizliğini yaptım
Kitaplıklarımı düzenledim
Mutfak raflarını düzenledim,buzdolabıma yeni bir düzen oturttum.
Meitasyon yaptım,kitap okudum,cilt bakımı yaptım...Amaaa aynı zamanda da günlük program yazmayınca dua okumalarım ve spor rutinim olmadı. Yalan söyleyecek değilim iyi şeylerin yanı sıra hergün dizi izledim hem de saatlerce,daha fazla sigara içtim ve bazen de çok yedim..O nedenle istikrarımı koruyarak yarınan itibaren günlük rutinimi ve hedeflerimi yeniden düzenleyerek devam edeceğim.

Olur da bir gün unutursam diye;bana iyi gelen alışkanlıklar:
  1. Ev temizliği: Düzenli olmak, bulunduğum ortamı temiz tutmak aklımı da temiz tutmamı sağlıyor.
  2. Sirke kullanımı: Sabah aç karnına bir bardak suya 1 tk sirke ve birkaç damla limon beni rahatlatıyor,cildimdeki değişiminde farkına vardım.Ayrıca boşaltım sistemi için de oldukça iyi.Ev temizliğinde de beyaz sirke kullanıyorum.
  3. 3 kere tonik uygulama: Özellikle gül suyu ile yaptığım bir uygulama. Oldukça ferahlatıcı olmasının yanı sıra cildi hazırlama ve yumuşatmada çok etkili
  4. Peeling uygulama: Tanecikli peelingler ( kil maskesi gibi) yanı sıra glikolik asitli tonik,salisalik asitli tonik yada lactic asit serum uygulaması ile kırışıklar ve siyah noktalar için azalma farkettim.
  5. Dermaroller: Yaklaşık 2 yıldır çeşitli aralıklarla (haftada 1) yaptığım uygulama ile kağıt maskelerden ve serumlardan daha fazla fayda aldım. Cildimdeki çeşitli çukurluklarda azalma oldu.ancak sabır lazım
  6. Jade roller: Yeni yapmaya başladığım bir uygulama. Yeşim taşı rollerı buzdolabında bekletiyorum.Sabah ve akşamları direkt cilde yada maske uygulamalarında maske üstüne uygulandığında özellikle kontür bölgelerinde işe yarıyor ve hafif bir toparlanma sağlıyor.Düzenli yüz masajı yapmak gibi birşey.
  7. Beyazlarımla barışık olmak: Onları elde etmek için çok çile çektim,onlar benim :) Her ay boya yapmayı bıraktım. 3 ayda bir yapıyorum artık
  8. Evde yapılan pedikür: Bazen dılarıdan aldığım ayak maskeleri yada evde hazırladığım sirke+kaya tuzu karışımı ile düzenli yapılan pedikür ve ayak temizliği ile beraber ayak masajı oldukça rahatlatıcı.
  9. Dolu dolu bir sabah kahvaltısı: Kim ne derse desin. Sabah yapılan güzel bir kahvaltı her zaman zinde tutuyor.
  10. Detox suyu: Salatalık,kivi,maydanoz,nane,dere otu,az miktar zencefil,yarım limon ile yapılan detox suyu gerçek anlamda dinçlik veriyor (özellikle geceleri içildiğinde)
  11. Yoğurt+yulaf karışımı: Spor sonrası hiçbir şeye halim yoksa sadece bu bile bana yetiyor
  12. Az yemek: Çok yemek,abur cubur yemek,kekleri ardı ardına devirmek beni mutlu etmiyor.O şişkin ve uykulu kadını sevmiyorum.
  13. Spor yapmak: Ne kadar zorlayıcı olsa da ,bazen ne kadar "yeter artık" desem de o sonuçlarını görmek,spor sonrası "görevini yapma" tatmini inanılmaz güzel bir duygu. Başardıkça "demek ki yapabiliyormuşum" diye kendini motive etmek kolaylaşıyor.
  14. Dua etmek: Ruhuma iyi geliyor. Birisinin beni dinlediğini bilmek bana iyi geliyor. Kendimi tam anlamıyla , tüm iyi ve kötü hallerimle Allahın karşısında olduğum hissini seviyorum.Saklayacak birşey yok. İsteklerim belli,çabam belli, niyetim açık. O arınma duygusu körleşmiş egomu törpülüyor. O hiçlik hissi ile herşeyin gelip geçici olduğunun farkına varmak harika bir uyanış.
  15. Meditasyon: Dua etmeyi de bu katagoride değerlendirebilirdim ama onun yeri ayrı. Günlük yapılan 15-20 dk lık meditasyonlar bana bir arkadaşın ;bazen bu kendim oluyor ki zaman zaman içine düştüğüm karanlıklardan beni sistematik ve akıl yolu ile çıkarabiliyor. Zaman zaman inancımın sarsıldığı zamanlar olmuyor değil ama mantığımın devreye girmesi için meditasyonlar güzel bir hediye kendime.
  16. Kitap okumak: Bazen bildiğim bilgilerin,hissettiğim hislerin, kafamdaki düşüncelerin bazen bir şiirle bazen bir öykü ile yada bir romanda karşıma çıkması ve bana bambaşka kelimerle bunu göstermesi mükemmel deneyimler. Kimi zaman alışık olmadığım yada beni rahatsız edecek,bana yabancı o kelimlerle bana bambaşka bir gerçeklik olduğunu hatırlatıyor.Böylece hayatta herşey siyah ve beyaz olmaktan çıkıyor.
  17. Sistematik çalışmak: İş hayatında ne zaman "sonra hallederim" dediğim şey olduysa bana dert oldu. O nedenle o anda ne yapmam gerekiyorsa yapıp , olası durumları planlamak her zaman artı getirdi.
  18. Az alışveriş: Daha fazlasına ihtiyacın olduğunu sanıyorsun ama yok.Artık farkına vardın. Öz ve düzgün alışveriş yapmayı öğrendim
  19. Ailemi daha sık aramak: Kimse yoksa onlar var. Onlar hep vardı ve uzun süre yanımda olmalarını istediğim yegane insanlar.Benim için iyilikten başka hiçbir şey düşünmediklerinden emin olduğum yegane insanlar . O nedenle herkesten önemliler.
  20. Ufak tefek de olsa bağışlar yapmak: Artık bana olmayan bir giysi yada okumadığım bir kitap. Kullanmadığım bir eşya. Kimin işine yarayabilirse ona vermek. O açılan boşluk yerine daha güzel şeylerle dolsun,minik bir teşekkür olsun,başka birisi de bu dünyada yalnız olmadığını hissetsin.
  21. Politik olmak: Gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta artık daha politik yaklaşıyorum her konuya ve kişiye. Gerek görmedikçe fikirlerimi kendime saklıyorum.
  22. Boşvermek: Beni sevmiyor mu, beni görmezden mi geliyor,bana nedensiz kaba mı davranıyor, bana üstünlük mü taslamaya çalışıyor, bana mobbing mi uyguluyor, arkadaşlığımı mı kullanıyor....Boşveriyorum,yok sayıyorum,dikkat ediyorum. 35 inden sonra gerekli ve yeteri kadar insan istiyorum hayatımda!

Harika bir konun var harika !

Keşke senin gibi olabilsem ben de hedef uygulama konusunda. Umarım konunu sabote etmiyorumdur fakat sizi kendime çok yakın hissetim çok benziyoruz :)

Ben de hedefler koyuyorum ama tam böyle 1 gün uyuyorum 2. gün uyguluyorum 3. gün aklımda hemen şu düşünce beliriyor ve her şeyi olduğu gibi boşveriyorum hop karamsarlık ardı gelen yorgan altı ağlama krizleri ;

'' tüm bunları ne için yapıyorum ? neden uğraşayım ki ? hiçbir faydası olmayacak ki '' ...

siz tüm bunları ne için yapıyorsunuz ? neden ? içinizdeki değişim arzusunu tetikleyen ne ?

ilham kaynağına ihtiyacım var toparlanamıyorum yıkılış dönemindeyim..

Harika bir konun var harika !

Keşke senin gibi olabilsem ben de hedef uygulama konusunda. Umarım konunu sabote etmiyorumdur fakat sizi kendime çok yakın hissetim çok benziyoruz :)

Ben de hedefler koyuyorum ama tam böyle 1 gün uyuyorum 2. gün uyguluyorum 3. gün aklımda hemen şu düşünce beliriyor ve her şeyi olduğu gibi boşveriyorum hop karamsarlık ardı gelen yorgan altı ağlama krizleri ;

'' tüm bunları ne için yapıyorum ? neden uğraşayım ki ? hiçbir faydası olmayacak ki '' ...

siz tüm bunları ne için yapıyorsunuz ? neden ? içinizdeki değişim arzusunu tetikleyen ne ?

ilham kaynağına ihtiyacım var toparlanamıyorum yıkılış dönemindeyim..
Tüm bunları ayakta kalabilmek için yapıyorum. Uğraşıyorum çünkü ediğim gibi sihirli bir değnek yok. Faydası olmayacağını nereden biliyorsun ki?! Bir başla sen. 1 ay,2 .ay sonra 3. ay bir gelsin bakalım...Yorgan altı ağlama krizleri bende de oluyor;karamsarlık,hele ki şu dönemde, herkeste var. Olmaması zaten şaşırtıcı bir durum olurdu. Eee peki ne yapacağız? Öylece durup geçmesini mi bekleyeceksin..
Churchill çok uzun zaman klinik dpresyon ile mücadele etmiş biriydi. Buna rağmen 1.dünya savaşı ve 2. dünya savaşında çok önemli rollerde bulundu. Kraliçe Elizabeth in sağ koluydu. Churchill depresyonu küçük kara bir köpeğe benzetmiş. Sen onu kontrol etmedikçe,ağlama krizleri ve tembellik ile besledikçe küçük kara köpek büyüyüp koca bir canavara dönüşür demiş. O hiçbir zaman gitmiyor;sadece onu kontrol altına almayı öğrendim demiş. Küçük kara köpeği kontrol altına almak da disiplinden geçiyor. Yani ister yüzyıl önce olsun ister şimdi farketmiyor. Sürekli mutlu olduğumu ve sevgi kelebeğine mi dönüştüğümü sanıyorsun :) Yok böyle birşey.. Hayatı olduğu gibi kabul etmeye ve deneyimlemeye çalışıyorum sadece. Bir de tembel olmamaya..Bebek adımları ile başla..Sabah yatağını topla ve gün içinde e bir aha uyuma mesela..20 dk lık okuma molaları ver..30 dk lık spor yap..Bunları her gün yap. Kendini zorla.Bir adım daha bir adım daha..3 ay sonra bana tekrar yaz :)

Tüm bunları ayakta kalabilmek için yapıyorum. Uğraşıyorum çünkü ediğim gibi sihirli bir değnek yok. Faydası olmayacağını nereden biliyorsun ki?! Bir başla sen. 1 ay,2 .ay sonra 3. ay bir gelsin bakalım...Yorgan altı ağlama krizleri bende de oluyor;karamsarlık,hele ki şu dönemde, herkeste var. Olmaması zaten şaşırtıcı bir durum olurdu. Eee peki ne yapacağız? Öylece durup geçmesini mi bekleyeceksin..
Churchill çok uzun zaman klinik dpresyon ile mücadele etmiş biriydi. Buna rağmen 1.dünya savaşı ve 2. dünya savaşında çok önemli rollerde bulundu. Kraliçe Elizabeth in sağ koluydu. Churchill depresyonu küçük kara bir köpeğe benzetmiş. Sen onu kontrol etmedikçe,ağlama krizleri ve tembellik ile besledikçe küçük kara köpek büyüyüp koca bir canavara dönüşür demiş. O hiçbir zaman gitmiyor;sadece onu kontrol altına almayı öğrendim demiş. Küçük kara köpeği kontrol altına almak da disiplinden geçiyor. Yani ister yüzyıl önce olsun ister şimdi farketmiyor. Sürekli mutlu olduğumu ve sevgi kelebeğine mi dönüştüğümü sanıyorsun :) Yok böyle birşey.. Hayatı olduğu gibi kabul etmeye ve deneyimlemeye çalışıyorum sadece. Bir de tembel olmamaya..Bebek adımları ile başla..Sabah yatağını topla ve gün içinde e bir aha uyuma mesela..20 dk lık okuma molaları ver..30 dk lık spor yap..Bunları her gün yap. Kendini zorla.Bir adım daha bir adım daha..3 ay sonra bana tekrar yaz :)

3 ay sonra buradayım bugün başlıyorum sana ve bana mutluluklar diliyorum :)

Evde kalış döneminde oldukça iyi bir iş çıkardım sayılır aslında. Pek çok yerin temizliği bitti. 2 Kitap okudum. Kişisel bakımlarımı ihmal etmedim. Ancak spor yapmadım ve fazlaca sigara içtiğimi farkettim. Bu nedenle dişimi sıkarak da olsa günlük program yazmak her şekilde daha iyi olacak. İşe geldiğim zamanlarda zamanımı daha iyi kullanabildiğimi farkettim. O nedenle tıpkı işe geliyormuş gibi hareket etmekte fayda var.Bu süreci bir şekilde verimli kullanmam lazım.

27/04/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,tek şekerli limonlu çay,2 hindi füme, 2 peksimet
Öğle:
ekmek arası kumanya (büyük ihtimalle iş yerinde verilecek)
Kaçamak:
Ara:
soda
Akşam:
detox suyu-gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
yürüyüş (30 dk leslie ve 30 dk pilates)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı (koenzim q10-C vitamini-probolis)
Yapılacak işler:
İşletmede yapılacak işlerin kontrolü
10 yabancı kelime öğren
Market ve pazar alışverişi
Spor
Cilt bakımı
Meditasyon
30 dk kitap okuma

Hafta içi cilt bakım rutini-Nisan 27-Mayıs 3

Gündüz:
Yıkama jeli ile temizle-Cerave
Gül suyu yada yulaf suyu tonik ve jade roller uygula
HA uygulama
Göz altları için serum-The ordinary caffein serum
Probolis krem-Mizon
Kaş-kirpik serumu

Gece:
Yıkama jeli ile temizleme- Cosrx salicylic acid daily gentle cleanser
Dermoskin tonik (canlandırıcı yada c vitaminli tonik)
The ordinary Lactic acid+HA serum (bunu biraz beklet)
Göz altları için serum-The ordinary caffein serum ve jade roller uygula
Probolis krem-Mizon
Kaş-kirpik serumu

Haftasonu dermaroller uygulaması:
Dermaroller uygulaması üstüne kağıt maske (herhangi bir nemlendirici maske) -Jade roller ile
kinci serum olarak The ordinary Buffet serum
Bee beauty beyazlatıcı krem ve soğuk sıkım kuşburnu çekirdeği yağı karıştırarak uygula -jade roller ile
Kaş-kirpik serumu

Tam bir aydır yazmamışım..Ev hapsi beni çok kötü etkilemiş.İnternette insanların birbirlerine ilham verdiği,spor yaptığı,hobi bulduğu vidoları,içerikleri izlerken kendimi kötü hissettim. İşin aslı yedikçe yedim.60,5 kg olmuşum. Sigara 1 paket..Gece 3 te yatıp sabah 10 gibi kalkıyorum.Bugün işe geldiğimde farkettim ki iş hayatının benim gibiler üzerinde en olumlu etkisi buymuş işte. DÜZEN ZORUNLULUĞU..

Peki neden kendi rutinimizde bunu yapamıyoruz. Evde bütün gün vakit geçiren insanlar var.Belki de alışık olmadığımdan ve aslında belirsizliğin verdiği sıkıntı hissinden. Bir sürü belki ve bir sürü ama var..
İşin aslı 36. yaşım da gümbür gümbür gelirken son bir yıldır istediğim kiloya gelmek yerine hem fiziksel hem de ruhsal olarak gerilediğimi düşünüyorum. Nasıl nefes alacağım,nasıl tekrar inanmaya başlayacağım bilmiyorum.Şu iş günü içinde bir yandan da bunları düşüneceğim..

Tam bir aydır yazmamışım..Ev hapsi beni çok kötü etkilemiş.İnternette insanların birbirlerine ilham verdiği,spor yaptığı,hobi bulduğu vidoları,içerikleri izlerken kendimi kötü hissettim. İşin aslı yedikçe yedim.60,5 kg olmuşum. Sigara 1 paket..Gece 3 te yatıp sabah 10 gibi kalkıyorum.Bugün işe geldiğimde farkettim ki iş hayatının benim gibiler üzerinde en olumlu etkisi buymuş işte. DÜZEN ZORUNLULUĞU..

Peki neden kendi rutinimizde bunu yapamıyoruz. Evde bütün gün vakit geçiren insanlar var.Belki de alışık olmadığımdan ve aslında belirsizliğin verdiği sıkıntı hissinden. Bir sürü belki ve bir sürü ama var..
İşin aslı 36. yaşım da gümbür gümbür gelirken son bir yıldır istediğim kiloya gelmek yerine hem fiziksel hem de ruhsal olarak gerilediğimi düşünüyorum. Nasıl nefes alacağım,nasıl tekrar inanmaya başlayacağım bilmiyorum.Şu iş günü içinde bir yandan da bunları düşüneceğim..
Benim de gelgitlerim, belirsizliğim oluyor. Farkına varınca çabuk çıkmaya çalışıyorum ki bir bataklık gibi beni çekmesin. Senin( "sen" dememde sakınca olursa siz diyebilirim.) yazdıklarını takip etmeye çalışıyorum. Mottoların güzel oluyor.
Sigarayı bırakma kararın ve olumlu şeyleri yaşama geçirmeye çalışman hoşuma gitmişti.
Daha önce yaptın, şimdi niye olmasın? 😊

Benim de gelgitlerim, belirsizliğim oluyor. Farkına varınca çabuk çıkmaya çalışıyorum ki bir bataklık gibi beni çekmesin. Senin( "sen" dememde sakınca olursa siz diyebilirim.) yazdıklarını takip etmeye çalışıyorum. Mottoların güzel oluyor.
Sigarayı bırakma kararın ve olumlu şeyleri yaşama geçirmeye çalışman hoşuma gitmişti.
Daha önce yaptın, şimdi niye olmasın? 😊
Gerçekten de öyle yapmışım.Şimdi eski yazdıklarıma bakıyorum da ne azim! Aslında bu dönemler ;yaklaşık 4 aydır, dünya,hayat,iş yolunda gidemediği için bu konuda yalnız olmadığımı da biliyorum. Bugün pantolonuma zor girdim, dün gece 2 de uyuduğum için çok uykum geldi, var olan gerçekliğe alışamadım,tembelleşmişim, yabancılaşmışım ; bunu fark ettim. Daha önce pek çok kez kendime dediğim gibi yeniden başlamak ,bir yerden başlamak gerek!

mer
Hafta içi cilt bakım rutini-Nisan 27-Mayıs 3

Gündüz:
Yıkama jeli ile temizle-Cerave
Gül suyu yada yulaf suyu tonik ve jade roller uygula
HA uygulama
Probolis krem-Mizon
Kaş-kirpik serumu

Gece:
Yıkama jeli ile temizleme- Cosrx salicylic acid daily gentle cleanser
Dermoskin tonik (canlandırıcı yada c vitaminli tonik)
The ordinary Lactic acid+HA serum (bunu biraz beklet)
Göz altları için serum-The ordinary caffein serum ve jade roller uygula
Probolis krem-Mizon
Kaş-kirpik serumu

Haftasonu dermaroller uygulaması:
Dermaroller uygulaması üstüne kağıt maske (herhangi bir nemlendirici maske) -Jade roller ile
kinci serum olarak The ordinary Buffet serum
Bee beauty beyazlatıcı krem ve soğuk sıkım kuşburnu çekirdeği yağı karıştırarak uygula -jade roller ile
Kaş-kirpik serumu

merhaba kirpik serumu hangi marka kullanıyorsunuz ve mnunmusunuz.
Cosrx salicylic acid daily gentle cleanser çok güzel bir temizleyici

Gerçekten de öyle yapmışım.Şimdi eski yazdıklarıma bakıyorum da ne azim! Aslında bu dönemler ;yaklaşık 4 aydır, dünya,hayat,iş yolunda gidemediği için bu konuda yalnız olmadığımı da biliyorum. Bugün pantolonuma zor girdim, dün gece 2 de uyuduğum için çok uykum geldi, var olan gerçekliğe alışamadım,tembelleşmişim, yabancılaşmışım ; bunu fark ettim. Daha önce pek çok kez kendime dediğim gibi yeniden başlamak ,bir yerden başlamak gerek!
karantina süresinde çok güzel kitaplar okudum diyet spor yaptım ruhum da huzurluydu dönüşümlü çalışıyordum pazartesi gününden itibaren yine ortam kalabalıklaştı ve ben yine ski ruh halime dönmeye başladım ama toparlayacağım kendimi diyete devam ediyorum tekrar spora da başlıycam tek sıkıntım insanların her dediklerini kafama takmak bu beni çok yoruyor inş bu huyumu da değiştireceğim

08.06.20
Bir sürü şey oldu,çoğu kötü.Benim maalesef ilişkilere,evliliğe inancımı kıracak şeyler.Olmadığında zorlamamak lazım biliyorum artık.Ancak bu kötü hissetmeme engel olmuyor maalesef. Genel bir belirsizlik içinde kıvranırken kendi döngümün içinde nasıl da "mutsuzluk hazzı" na ulaştığımı gördüm.Eski ben yine karşımdaydı.O tembel,uyuşuk,hiç kimse tarafından sevilmeyeceğine inancı tam,kızgın,obur kadını gördüm yine. Belki de bu bir karakter sorunudur diyerek boşvermeliydim ama biliyorum ki çabalamayı biliyorum;öğrendim bunu.Yani bir kere bu çemberi kırdım ben.Öyleyse neden geriye dönme isteği? Tembellik çok çekici,nasıl olsa kimse beni sevmeyecek düşüncesi çok basit, kızgın olmak kolay...Dolayısı ile değişimin nasıl zorlu olduğunu gördüm,deneyimledim diyelim. Çok üzülüyordum. Yahu insan koca 1 yılda bir arpa yol gidemez mi diye;oysa yaptım ben bunu. Değişim zor. Bu ülkede kadın olmak,hele ki 30 larında bekar bir kadın olmak zor (daha beterleri de var). İnsan kendi kendine ezberlediği bu kader çemberini kırmakla başlamalı belki de..
- Ben zaten şansızım
- Bütün aksilikler de beni buluyor
- Hiç kimse beni sevmeyecek
- Zaten hep ben suçluyum
- Beni kimse dinlemez ki
- Çok yalnızım

İster istemez kafamda,içimde dönen bu cümleler benim ezberim olmuş. Bu ezberi doğrulatmak için de çabalamışım . En sonunda herkesten uzak kalınca,düzgün arkadaşlıklar yada çevre edinmeyince, yeteri kadar cesur olmayınca ezberimde kurduğum tüm cümleler gerçek olmuş. Bunları sanki gerçek olsun uğraşmışım. Sonra da dönüp "zaten biliyordum böyle olacağını" dedim. Oysa ki hayatım boyunca çalışarak, iyi insanlar tanıyarak, yeri geldiğinde hayır diyerek, arkama bakmayarak ben bunu kırmayı öğrenmiştim.
Değişim zor,evet! AMA İMKANSIZ DEĞİL!!!
Bu umutsuz kader çemberi bana ait değil. Bunu kabul etmiyorum.
- Pek çok kadından,insandan daha şanslıyım
- Aksiliklerin üstesinden gelecek beceri bende mevcut
- Ben sevilecek ve el üstünde tutulacak bir kadınım. Kendimi seviyorum
- Hiç kimse hatta kendim bile haksız yere beni suçlayamaz.
- İnsanların dikkatini çekiyorum. Kelimelerim önemli. Hitabet yeteneğim var.
- Ailem var,dostlarım var..Beni seven ,bana değer veren insanlar olacak hayatımda.

Bunlar benim pempe gözlüklerim yada olumlama cümlelerim değil. Bunlar benim gerçekliğim. Depresyon bir hastalık ama bunu kabul ediyorum artık. Savaşmıyorum artık ama pes de etmiyorum. O orada duruyor. Orada dursun. 36 yaşıma doğru emin adımlarla ilerlerken hayatın bana verdiklerini tüm kalbimle kabul ediyorum. Hayır ve şer de Allah'tan gelir diyerek, evrenin içinde hiç olduğumun farkında ve her canlının bu dünyaya bir geliş amacı olduğunun bilincinde olarak.

X