Sağlıklı yaşam günlüğüm

Kahvaltı 8:30
1 yumurta,1 dilim peynir ,2 adt hindi füme,1 çeri domates,limonlu çay,2 adt form peksimet
Öğle 12:30
toga çorba,barbunya,yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,akşama doğru yeşil çay
Kaçamak:)
tek şekerli kahve
Akşam 20:00
yoğurt-yulaf
Su: 2-2,5 lt
Yapılacak işler:
  1. dua okumalarım
  2. Yedek listeleri ve yıllık çalışma için gerekli malzeme listeleri devam
  3. Saha düzenlemesi (aslında bu bütün günümü alır)
  4. 2.makale çalışması
  5. akşam spor yapılacak 45 dk kadar pilates
  6. cilt bakımı
  7. kitap okuma-30 dk

kısır ve şekerpare ye karşı koyamadım;kaçamak yaptım (pişman değilim )

Son bir aydır kendimden biraz uzaklaştım.Ara ara toparlanmak istesem de pek başarılı olamadım;doğrusu bu. Kitap okumalarım,dua okumalarım hep yarım kaldı,meditasyona ara verdim,düzenli spor yapamadım..Kendimi çok suçlamıyorum çünkü birkaç hayal kırıklığım oldu ve birşeyler üst üstte gelince böyle şeyler olması normal bence. Ama esas böyle zamanlarda daha güçlü olmak gerekmez miydi? Kendi kendime her gün yeni bir mücadele demiyor muydum? Bazı gerçekliklerle karşılaşmanın acı tarafını tattım ve kendime getirdi.
Aralık ayı itibari ile biraz kendime dönmeye karar verdim..
  1. Sosyal medyada ve genel olarak telefonda daha az vakit geçirmek
  2. Akşam ritüelim spor,yemek,okuma,cilt bakımından ibaret olacak
  3. İnternet dizilerine ara vereceğim.
  4. buzdolabını temizleyip yine az ve öz alışveriş edeceğim.
  5. Daha az sigara içeceğim,evi havalandırıp içeride sigara içmeyeceğim artık.
  6. Sabahları ballı sirkeli suyumu içeceğim.
  7. Akşam en geç 11 de yatmayı alışkanlık haline getireceğim
  8. Sabah 6 da kalmak için kendimi zorlayacağım
  9. Düzenli meditasyon yapıp dua okumalarımı ertelemeyeceğim.
  10. Daha az konuşup ,daha çok dinleyeceğim
  11. Olaylara yorum yapmayı bırakacağım (kendimin farkında olmam lazım)
  12. Daha çok su içeceğim
  13. Günde bir fincan yeşil çayı alışkanlık haline getireceğim.
  14. Vitaminlerimi eksiksiz almaya devam edeceğim.
  15. Akşamları birer kaşık kemik suyu içeceğim.
  16. Çevremdeki insanlar beni birer ağlama duvarı olarak görüyor ve ben bundan çok sıkıldım.Kimsenin dertlerini dinlemek için vakit ayırmak istemiyorum (en azından bir süre). Onlar bütün negatifliğini (soruları,dertleri,iğnelemeleri) benim üstüme kusarken rahatlıyor ama beni sıkıntılar basıyor.
  17. İşlerimi üşenmeden,vazgeçmeden ve ertelemeden yapacağım.
Sadece mutlu,huzurlu bir kadın olmak istiyorum. Gereksiz duygusallıklardan sıyrılıp mantığımın sesini dinleyerek "ben" duygusunu geliştirmem gerekli. Bu pozitif bencilliğe ihtiyacım var.

Son düzenleme:
09.12.2019 menü ve program

1 yumurta,1 dilim peynir ,2 adt hindi füme,1 çeri domates,limonlu çay,2 adt form peksimet
mantılı çorba,yoğurt,salata,2 kaşık aşure
Ara:
akşam yatmadan önce limonlu yeşil çay
akşam sütlü nescafe yanında bir adt fıstıklı kurabiye (evet yine bim kurabiyesi)
1 kase şehriyeli sebze çorbası ( içinde brokoli,kapya biber,1 adt kabak,az şehriye,2 adt ilik suyu) . Bunu yarın da yerim
Spor: 45 dk pilates
Program:
  • Eğitime gidildi.
  • Fiyat listesi güncelleniyor
  • Zerdaçal maskesi yapılacak
  • Dua okumaları yapılacak
  • 30 dk kadar kitap okuması
  • Meditasyon

10.12.2019 menü ve program

mercimek çorba,yoğurt,salata,2 kaşık kadar patates salatası
Ara:
armut
akşam sütlü nescafe yanında bir adt fıstıklı kurabiye
1 kase şehriyeli sebze çorbası ( içinde brokoli,kapya biber,1 adt kabak,az şehriye,2 adt ilik suyu) .
Spor: 1sa pilates
Yapılacaklar:
  1. Fiyat güncellemeleri devam etti
  2. 2. makale onay yazısı alındı
  3. Yeni malzeme siparişleri verildi
  4. 1 sa spor yapıldı
  5. Dua okumaları sabahtan yapıldı

12.12.2019 menü ve program

nohutlu yoğurt çorbası,bulgur pilavı,yoğurt,salata,
Ara:
akşama doğru armut
yok
yeşil detox suyu
Spor: 45 dk
1 dk plank
Dizlerden kırarak şınav-15
Dağ tırmanıcısı-her iki bacak 15 kere
Burpee: 10 kere
Squat-20 kere
Side lunge-30
Plie squat-20
Öne lunge-her bacak 10
Arkaya lunge-her bacak 10
Bisiklet crunch- her bacak 30
Table top parmak uçları yere dokunma-her bacak 15
Table top parmak uçları yere dokunma-beraber-15
Crunch pozisyonunda bacakları 45 derece açı ile öne itip çekme (dirseklerden destek al)- 15 kere
Crunch pozisyonunda bacaklar makas hareketi (dirseklerden destek al)- 15 kere her bacak
Tek bacak yukarı-her bacak için 15 kere
Topuklara dokunma-her topuk 15 kere
1 dk crunch pozisyonunda pulse (5 nefes al -5 nefes ver)
Yana bacak açma-30 + 15 pulse
Yan pozisyonda alt bacak kaldırma-30
Yan pozisyonda öne bacak itme-20 kere
Eşek tekme-10 kere (bacağıma kramp girdi)
Crunch pozisyonunda bacakları dik pozisyonda kendine çekme
0,5 kg lıklarla kol hareketleri (kürek çekme-90 derece yanlardan öne kapama-yukarı uzanma)
Esneme-3 dk

12.12.2019
Yapılacaklar Listesi:

1. Sunum işi devam etti,eksiklikler giderildi
  2. Fiyat listesi güncellemede eksiklikler giderildi
  3. Dua okumaları yapıldı
  4. 2.makale çalışması yarın sonlanacak şekilde ayarlarım
  5. Ev temizliği yapıldı
  6. Spor yapıldı
  7. Duş sonrası cilt bakımı yapılacak
  8. Evde üzerlik ve defne yaprağı yakacağım bugün ve kalan dua okumalarımı yapacağım.
  9. Kısa bir meditasyon yapıp bugünü bitiriyorum:)))
İç ses: Ne temizlik ne de spor yapacak gücün vardı güya ama hepsini yaptın bugün..Azıcık zorlamak lazım belki de:)

16.12.2019 menü ve program

borş çorbası,haşlanmış tavuktan birkaç çatal,peynirli makarnadan birkaç çatal,yoğurt,salata,
Ara:
yok
sebze çorbası (şehriyeli,brokoli,havuç ve kabakla)
Spor: yok,ev temizliği yapıldı
Su: 2,5 lt olmuştur

17.12.2019 menü ve program

kuşbaşı kebap yarım porsiyon,salata,3 dilim pide
Ara:
tek şekerli kahve
sebze çorbası (şehriyeli,brokoli,havuç ve kabakla)
Spor: 40 dk hızlı tempoda pilates
Su: 2,5 lt
Yapılacaklar:
iş yerindeki rutin işler dışında ,makale çalışmamın sonlarına geldim.Düzeltmeler kaldıktan sonra bitecek.Sporumu yaptım.Akşam banyo sonrası dermaroller ve cilt bakımı ve inşallah vaktim kalırsa 41 dua okumalarım var.

18.12.2019 menü ve program

1 yumurta,1 dilim peynir ,1 çeri domates,1 salatalık,limonlu çay,2 adt form peksimet
4 kaşık kuru fasülye,3 kaşık kadar da pilav,mor lahana salatası,yoğurt
Ara:
soda
tek şekerli kahve, 2adet kremalı fıstıklı bisküvi
fırında tavuk ( brokoli,havuç ve tatlı patates ile)
Spor: yoooğğğh-adet oldum 2 gün iptalim
Su:2,5-3 lt oldu bugün

25.12.2019 menü ve program

1 yumurta,1 dilim peynir ,1 çeri domates,5 adt yeşil zeytin,2 adt hindi füme,,limonlu çay,2 adt form peksimet
yoğurt çorbası,ıspanak,,mor lahana salatası,yoğurt
Ara:
1 salatalık
yok
yoğurt
Spor: 30 dk pilates
Su:2,5 lt

24.12.2019 menü ve program

1 yumurta,1 dilim peynir ,1 çeri domates,5 adt yeşil zeytin,2 adt hindi füme,,limonlu çay,2 adt form peksimet
az tavuk, kaşık pilav,kabak salatası,mor lahana salatası,yoğurt
Ara:
1 salatalık
yok
10 tane çilek
Spor: yok

25.12.2019 menü ve program

1 yumurta,1 dilim peynir ,2 çeri domates,5 adt yeşil zeytin,2 adt hindi füme,,limonlu çay,2 adt form peksimet
patlıcan salatası,mor lahana salatası,yoğurt
Ara:
1 salatalık, 10 adt çilek
yok
yeşil smoothie ( ıspanak,salatalık,kivi,yarım limon,toz zencefil,maydanoz,nane,dere otu)
Spor: ev temizliği,30 dk pilates yapılacak.(akşam güncellerim)
Benim kendime sabah hedef koymam daha iyi işe yarıyor bende
Yapılacaklar:
İş yerinde saha işleri devam, montaj işleri için program tamamlandı
Sunum için gerekli dökümanlar tamamlandı
ev temizliği yapılacak
spor yapılacak
Banyo sonrası cilt bakımı yapılacak
Tatil için bavulu hazırla.

Bugün ilk defa şirkette bana yapıldığına inandığım bir haksızlık için dik durabildim. Karşı tepkimi uygun şekilde ortaya koydum.Neredeyse ağlayacaktım ama kendimi tuttum. İyice anladım ki değişiklik zamanı gelmiş. Yeni yıl ile beraber şirket içi başka departman veya başka iş arayışlarım hızlanacak. Çevremde belirli kişileri silme vakti de gelmiş. Şimdi kim söylemişti hatırlamıyorum ama Türk insanı iyi niyetli,mütevazi insanı zayıf görüyor demişti birileri;doğruymuş.
Asıl önemli olan çeşitli nedenlerle çok fazla dolmuş olduğumu hissediyorum. Kendimi buraya ait gibi hissedememekten dolayı yada ben değiştiğim için işimi sevdiğim halde çalışmak bana zevk vermiyor. Tatilden döndüğümde yeni bir kadın olmayı düşünüyorum.Mümkün mü? Neden olmasın! Bu zamana kadar değişmez dediğim pek çok şeyi değiştirmedim mi, daha ılımlı ,daha sağlıklı, daha sakin olmadım mı? Bu da olabilir elbette.. 2019 özel hayatımda da birşeylerin değiştiği bir yıl oldu. 35 yaşında hala kız çocuğu gibi olmayı bıraktığımı gördüm. Kendimi çok fazla dövmemek gerektiğini de. Hayat oldukça sınırlı bir süre iken neyi ve kimi dert ediyordum ki?! Ben çoğunlukla yalnız başına hayatta kalmaya çalışan bir kadınım. Neden ve kimden onay almaya ihtiyaç duyuyordum ki? Ara ara hala kendimi anlatmaya çalışsam bile şimdi bunun da yavaşça azaldığını görüyorum.
2020 yılında sağlıklı yaşamaya devam edeceğim,bekar hayatımın tadını çıkaracağım. Mümkün olursa daha iyi bir iş arayışım olacak. Daha politik ve sakin olmaya devam edeceğim.Bu yıl kendimi sevdim, üzüldüm, çok bunaldım,farkına vardım. Gelecek yıl ,inşallah, daha derin bir inançla hedeflediklerimi başaracağım.

27.12.2019 menü ve program

1 yumurta,1 dilim peynir ,2 çeri domates,5 adt yeşil zeytin,2 adt hindi füme,1 salatalik,limonlu çay,çeyrek ekmek
et haşlama,fasülye piyaz, salata,yoğurt
Ara:
1 salatalık, 1 adt kivi
yok
çorba ( yolculuk molasında içerim)
Spor:yok
Su
:2-2,5 lt
Kilo : 55.1.den 54.8 e -300 gr

En küçük değişiklik bile korkutur olmuş beni. Yeni sınavım bunu kırmaya çalışmak oldu. Haklı olduğumda karşı gelmek, bir programa bağlı kalmaya çalışmak, yeni adım atmak,sonraki aşamaları düşünmek vs vs.. İlk olarak haklı olduğum bir konuda iş yerimde birisine karşı geldim. Rutin olarak yaptığım şey savunma mekanizmasını açmak olurdu ama bu kez öyle olmadı. Bana bir şekilde mobbing uygulamaya çalışan birisine karşı durdum. İkinci olarak yerimden kımıldamaya üşenir halimden vazgeçip tatil yapmaya karar verdim;zamanlaması da iş bakımından uygun olunca süper oldu. Genelde yaptığım evde oturup sezon sezon dizi izleyip tıkınmak olurken bu kez değişiklik yaptım. Bir hafta kadar kar,kitaplarım,güzel yemekler ve sevdiğim insanlarla vakit geçireceğim..2020 ye kendimi severek giriyorum.Artık o korkak küçük kız olmadığımı fark etmenin güzelliği ile:)

Uzun sayılacak bir süre yoktum ve muazzam bir iş temposu ile geri döndüm. Her ne kadar şikayet etsem de bu tempoyu sevdiğimi içten içe biliyorum.Bu şirket için yada "bakın ne kadar da iyi bir mühendisim" demek için de değil;bunu ben seviyorum! Ama çok da yorucu tabi. İşte artık bu noktada biraz daha pro olmak gerektiğini de,geç olsa da, anladım..

06.01.2020 menü ve program
Kahvaltı

yok
1 yumurta,1 dilim peynir ,5 adt yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt peksimet
Ara:
akşam 2 fincan yeşil çay
tek şekerli kahve
fırında sebzeli tavuk
Spor:yok
Su
:2-2,5 lt
Kilo : 54.8 den 56.3 e +1.5 kg :/
Akşam yemek ve banyo sonrası cilt bakımı yapıldı,spor yok.Günlük dua okumalarımı da yapamadım:/

6 ay olmuş bu konuyu açalı..Bakalım ilk 6 aylık durum raporu nasıl:
  1. Bir miktar kilo verdim.bu güzel bir gelişmeydi. Son zamanlarda biraz boşlasam da şimdi yeniden toparlayacağımı biliyorum
  2. yıllık kontrollerimi yaptırdım. d vitamini eksikliği çıktı.İlaç kullandım.
  3. İşimle ilgili konuları askıya almadan hallettim
  4. İstediğim kadar kitap okuyamadım.Bu açığı kapatmak istiyorum
  5. Cilt bakımı ihmal etmeden yaptım.
  6. İşimde daha profesyonel davranmayı başardım
  7. Beni yok sayan,beni kötü hissettiren yada bana kötüymüşüm gibi davranan insanları sildim.Çok kolay oldu. Kendime şaşırdım.Demek ki bir noktadan sonra kendimi sevmeye başladığımdan beri bu saçmalıklarla uğraşacak enerjimin olmadığını yada enerjimi bunlara harcamamam gerektiğini anladım.
  8. Bir kaç cilt ürünü,zayıfladığım için pantolonlar dışında boş alışveriş yapmadım ama hala mutfak alışverişi için çöpe gidecek fazladan alışveriş yapmışım ;o canımı yaktı.
  9. Akademik alanda çalışmalarım oldu.
  10. Çok yakınımda bulunanlara karşı belli bir mesafem oldu. Bu sonradan üzülmemek adına bence yapmam (hatta geç kalınmış) gereken bir eylemdi.
  11. Bulunduğum anın tadını çıkarmaya çalıştım. O anda yaşamayı denedim. Bu oldukça zorlu bir eylemdi çünkü 1 hafta,1 ay sonrasını dert etmeye alışmış benim gibi bir insan için meydan okumaydı resmen.
  12. Dua ettim. Fırsat buldukça ,sürekli olarak kalbimin kapılarını tam teslimeyetle açtım.
Hala iyileşiyorum. Gün geçmiyor ki yeni bir zorluk çıkmasın. Yeni bir gün demek yeni bir mücadele demek. Bu yıl benim için bazı başlangıçlar ve bazı bitişler olacak;bunu da hissediyorum.Hakkımda en hayırlısı ne ise o olsun diyerek yürümeye devam edeceğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…