• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı ve Fit Bir Beden İçin Spor (Leslie ve açık havada yürüyüş)

kızın elastik gibidir her hareketi bizden daha kolay yapar canım:KK66:
Evet cok esnek masallah. Leslieyi zaten ezberledi cok egleniyo, pilates, yoga hepsini ögrendi cok mutluyum ona örnek oluyorum diye. Ilerde insallah bu sayede güzel vpcudu olacak. Hergün en az yarim saat yürüyor. Bugün 1,5 saat yürüdü.

Leslie bugün sayfasinda demis ki soruyorlar sikca en etkili workout hangisi diye, en etkili workout su an yapmakta oldugunuzdur!!!

Adet dönemi öncesi her kadin yarim ile 5 kg arasi fazla cikabilir. Progesteron hormonu bu dönemde asiri düser ve vücudun her hücresi daha fazla su tutar. Kiyafet bedenimiz bile bir beden kadar farkedebilir bu dönemde. Tüm bu siskinligi engellemenin en iyi yolu egzersiz yapmaktir. Bol su icmek, yagli, tuzlu yemekler ve alkolden uzak durmak da yapilabilecekler arasindadir. Tartida cikan rakkamlar konusunda paranoid olmadan ve adet dönemi sonrasi kilo almis olarak cikmamak icin asiri abur cubur yemeden ayin bu günlerinden en az hasarla cikabilirsiniz.
Shape dergisinden alintidir...

İki gündür uğrayamadım ama sanmayın sporumu aksattım. Dün leslie 4 fast mil bugün de jessica smith flat abs walk 40 dakika yaptım . Tabi 15 er dakikalık karın egzersizleri ve plank hareketini de unutmamak lazım :) Bütün kıyafetlerim bol geliyor. Ne güzel bir duyguymuş bu.

Gunaydinnnnn!!! Uyanin sizi gidi tembeller!!! Cook gutel bir bahar havasi var. Once cocuklari cikarip bi silkeleyeyim sonra da kendimi... Walk walk walj...

Bu sabah cocuklarla yarim saat yürüdük, önceden budadigim 40 kadar güle gübrelerini verip suladim sonra uzuun uzun bahcede günes keyfi yaptim. Ögleden sonra radio remix ve 9 dk tracey maletten sleek lean thighs yaptim. Digerleri kadar zorlamadi, cesit olsun diye yapilabilir. Simdi Italyancami calisabilirim dinlenirken...

Gunaydin kizlar. Hepinize guzel bir pazar gunu diliyorum. Bugunku sporuma henuz karar vermedim karin videosu aklimda da yanina ne ilave etsem diye dusunuyorum.

Bir günde bes saati oturarak gecirmenin sagligimiza önemli zararlari oldugunu biliyormuydunuz? Kalp, damar , tansyon problemleri, varis, kabizlik, kemik erimesi v.s. Hareketsiz gecirdigimiz zamanlar arttikca beyin fonksyonlarimiz bile yavasliyor ve Alzheimer riski ile depresyona girme riskleri artiyor. Hareket etmenin mutluluk hormonu salgilanmasina yol actigi artik kanitlanmis bir gercek.
Uzun süreler oturmanin kansere bile yol actigini ileri süren 43 arastirma bulunmakta. Bütün gün masa basinda calismak zorunda kalinca insülin degerlerimiz tehlikeli boyutlara ulasiyor. Zamanla bu Diabet riskini de beraberinde getiriyor. Yapilan testlerde bütün gün oturarak calisan gruplara kiyasla, calisma aralarinda merdiven inip cikan, ya da sadece kalkip birkac adim atan ve esneme hareketi yapan insanlarin insülin degerleri arasinda büyük farklar ortaya cikiyor.
Uzmanlar tüm haftayi oturarak gecirip haftasonu spor salonlarinda yerlerde sürünerek spor yapmanin da ne yazik ki saglik üzerinde yeterince faydali sonuclari olmadigini söylüyor. Asil olan her gün gün icine yayilarak yapilan hareket.
Saglikli kalmak icin günlük yaklasik 10.000 adim atmamiz gerekiyor. Peki bu 10.000 adimi nasil atacagiz? Tempolu yürüyen bir insan 10 dakika icinde yaklasik 1500 adim atarken daha agir tempoda gidenler 1200 adima kadar atabiliyor. Tek basina 10.000 adim atmamizi saglayacak aktiviteler nedir peki?
Bir saatlik yürüyüs
15 dakika kosu
iki saat hafif tempoda dans etmek
Bir-iki saat bahce calismasi...
Bu kadar hareketi herhalde her insan yapabilir. Kendi kendimizi motive etmek burada anahtar kelime olsa gerek.

Ben de bugün 1 saat yürüdüm. Yukarda yazdigim yaziya göre, ben yeterince hareket ediyorum 10.000 adimi doldurmak icin icim rahatladi. 10,000 sayisini görünce gözümüze cok geliyor. Bir günde 3000 adimi bile tamamlayamayan insanlar varmis. Bu da ürkütücü tabii.

Back