• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı beslenme :(

çok teşekkür ediyorum uzuunn uzunn üşenmeden anlatmışsın, ellerine sağlık hepsini not aldım :KK60:
yalnız bi yanlış anlama olmuş şu an hamile değilim ama ileride tekrar çocuk düşünürsem diye bunları da not ettim :KK66:

Rica ederim canim, severek yaptim.
Ben hamile anlamisim basta, neyse onuda aradan cikardik :).
Bi duzeltme yapiyim yanliz, yazimi tekrar okudumda. " gunde 2 kere balik" yazmisim. Bu dogru degil tabi, orda HAFTADA 2 kere balik demek istedim. Duzeltelim orayi.

valla daha işin çooookkkk başındayım daha yeni vücudumu tanıyorum resmen
çikolatayı çok çok azalttım yerine fındık badem üzüm üçlüsünü koydum
süt içeye başladım ama sanırım bana iyi gelmiyor kalbim ağrıyor bi haftadır ya üşüttüm ya süt midemde gaz yaptığı için bu ağrı oluyor (ne zaman midemde gaz olsa kalbim ağrıyor bi kere acile kaldırıldım bu yüzden oradan biliyoırum :KK43: )
bi hafta daha deneyeceğim devam ederse keseceğim sütü yerine başka bile koyacağım

Banliydim giremedim bayadir kk ya.
Sutu naptin canim? Hala rahatsiz ediyomu seni tuketimde?
Dedigin gibi 1 hafta boyunca beslenme duzeninde daha fazla ekleme yapmadan once sutu test et vucudunda. Su aralar huda iyiymis suda iyiymis diye ekledikce hic bi zman kalbinin ve midenin agrisinin sebebini bilemezsin. Sutten sanirsin ama tamda o ekledign urun sorun yaratti sende. 1 hafta devam, sonra geri bi haftada 0 sut. Hic kullanma sutu. Eger sutu eledigin an giderse rahatsizliklar alerjin yada laktoz sindirim sorunun vardir. Mesela benim kiz kardesim laktozu sindiremiyor bagirsaklari. Basi donuyor, karni agriyor, kalbi sikisiyor. Senelerdir cekti bu agrilari bilmeden ve en sonunda doktora gitti. Tehsis kondu ve laktaz kapsullerini aldigi muddetce hic bi sorun yasamiyor artik.

Banliydim giremedim bayadir kk ya.
Sutu naptin canim? Hala rahatsiz ediyomu seni tuketimde?
Dedigin gibi 1 hafta boyunca beslenme duzeninde daha fazla ekleme yapmadan once sutu test et vucudunda. Su aralar huda iyiymis suda iyiymis diye ekledikce hic bi zman kalbinin ve midenin agrisinin sebebini bilemezsin. Sutten sanirsin ama tamda o ekledign urun sorun yaratti sende. 1 hafta devam, sonra geri bi haftada 0 sut. Hic kullanma sutu. Eger sutu eledigin an giderse rahatsizliklar alerjin yada laktoz sindirim sorunun vardir. Mesela benim kiz kardesim laktozu sindiremiyor bagirsaklari. Basi donuyor, karni agriyor, kalbi sikisiyor. Senelerdir cekti bu agrilari bilmeden ve en sonunda doktora gitti. Tehsis kondu ve laktaz kapsullerini aldigi muddetce hic bi sorun yasamiyor artik.
canım buraya yazdıktan sonra ertesi gün sütü içmemeye başladım ve kalbimin ağrısı geçti, sanıyorum ondan kaynaklanıyor
çok enteresan yoğurt, peynir deli gibi tüketirim ama hiç böyle bişe olmamıştı demek süt etkiliyormuş

canım buraya yazdıktan sonra ertesi gün sütü içmemeye başladım ve kalbimin ağrısı geçti, sanıyorum ondan kaynaklanıyor
çok enteresan yoğurt, peynir deli gibi tüketirim ama hiç böyle bişe olmamıştı demek süt etkiliyormuş

Olabilir canim. Sutte 10 civarinda olan laktoz oranj peynirde yogurtta 5 civarinda.
Zaten laktoz intoleransi dedigimiz alerji degildir, bagirsaklarda biriken laktozun sindirme sistemini zorlamasadir. Sutteki laktoz grami cok yuksek oldugu icin cabuk rahatsizlik veriyor demekki, cok normal.
Sutten uzak dur, ama peynire felanda yukleniyim deme rahatsizlik vermiyor diye. Biriktirdikce oda sorun yaratir.

Et yemiyorsanız demir için bolca koyu yapraklı sebze yiyin ıspanak ve roka.

Benim menüm:
2 haşlanmış yumurta veya ıspanaklı kaşarlı omlet. Sabah mutlaka yumurta yerim.
Beyaz peynir, zeytin,yeşillik, domates. Nane roka sabah iyi gidiyor.
1 kase muzlu tarçınlı yulaf. Ekmek yemeden doymanın sırrı yulafta. Çok sağlıklı, lif deposu.

Öğlene doğru meyve.

Öğlende ızgara et/balık/tavuk
Sevdiğiniz ve lezzetli stil olması önemli.
Bolca salata
Bulgur pilavı. Bulgur hem doyurucu hem sağlıklı hem az kalorili.

Meyve , ceviz,badem.

Akşam: Çorba, ton balıklı veya ıspanaklı salata veya sebze yemeği. Birkaç dilim ekmek eşliğinde sevdiğim mezeler.:)

Meyvede çeşit çeşit karışık yiyin.

Haftasonu 2 gün tozuyorum canım ne çekerse yiyorum:)

Demir için her gün 1 bardak ısırgan otu çayı içiyorum. Tadı iğrenç ama çok sağlıklı, deneyin mutlaka.

cherry canım muzlu tarçınlı yulaf hazır mı satılıyor, sen mi yapıyorsun?

cherry canım muzlu tarçınlı yulaf hazır mı satılıyor, sen mi yapıyorsun?

Panpacan sen yapiyorsun :)

Süt ve muz dolaptan gelecek, soğuk olacak sıcak olursa yenmiyor.

Yulaf 2 yemek kaşığı olacak, 1 muz dilimle aldığı kadar süt döküyoruz, onra biraz tarçın serpiyoruz.

Sebzeyi zeytinyağlı yaparsanız çok süper olabiliyor aslında. Güzel pişmiş zeytinyağlı enginar kerevizi yalarım mesela:KK66: Pırasada ısrar etmeyin ama çocuğa yazık :p

Ufaklığa yoğurt yedirin kendiniz de soda için D vitamini çok önemli. Güneşe de çıkartmayı ihmal etmeyin.
cherry soda tavsiyesi verebilir misin, meyveli soda dan mı bahsediyorsun peki?

Panpacan sen yapiyorsun :)

Süt ve muz dolaptan gelecek, soğuk olacak sıcak olursa yenmiyor.

Yulaf 2 yemek kaşığı olacak, 1 muz dilimle aldığı kadar süt döküyoruz, onra biraz tarçın serpiyoruz.
süpersinnnnn, bu arada yulafı nerden alıyorsun, çok soru soruyorum affettt :KK15:

Jasminium84 Jasminium84 Tam benlik bir konu.Bende sağlıklı ve temiz beslenmeye çalışıyorum. Vücuduma yararı olmayan hiçbir yiyecek ve içecek giremez.Bu konuda çok katıyım.

Ve tabi mevsimine uygun besleniyorum.Bu aylarda salatalık,biber,domatesten uzak duruyorum mesela. Zaten genel tavsiyeler verilmiş. Menü dahi paylaşılmış.Bende alışveriş listesi ile katılayım. :)

Benimde son haftalarda aldıklarım şu şekilde;

Sebze;
Ispanak
Brokoli
Kereviz
Mantar
Pırasa
Siyah Turp
Karnabahar
Lahana
Bakla(ilk defa aldım bakalım nasılmış)

Meyve;
Muz
Yeşil Elma
Kivi
Greyfurt
Kırmızı Elma
Nar
Ananas
Avokado

Yeşillik ve Diğer;
Maydonoz
Dereotu
Marul
Tere
Roka ve Nane (Daha bugün aldım. MissCherryBlossom MissCherryBlossom sağolsun. :) Benim kahvaltıda favorim maydanoz ve dereotu ikilisi idi. Bakalım birde bu yeni ikiliyi deneyelim.Teşekkürler :KK66:
Yeşil Soğan
Havuç
Limon
Kestane
Hurma
Ceviz
Fındık
Badem
Yer Fıstığı
Yulaf Ezmesi
+
Yediklerimiz kadar içtiklerimizde son derece önemli.İçecek listemde en çok;
-Su
-Sade Maden suyu
-Sade Kahve (türk kahvesi ya da filtre kahve şeklinde) vardır.

Umarım fikir verebilmişimdir.İnternette market alışverişlerine dair listeleri inceleyebilirsiniz. :KK66:
Canım hem sayfayı önerdiğiniz için,hem de liste için teşekkürler.Sağ olunuz:KK5:

Bi de ben hala bi cacık anlamıyorum okusamda
Lifli gıda, fermente ürün, potasyum tüket, selenyum oranı
Türkçe alt yazı istiyorum ? Ne diyosunuz kardeş :KK53:
Patates kızartması yeme diyeni anlıyorum, onu sıfırlayamasam da azalttım mesela
Ondan sonracıma mevsiminde sebze tüketmek bile benim için bir bulmaca
Hangi sebze hangi ayda yetişiyo fransızım işin açığı
Hatta öküzle ineğin ayrımını da baya büyükken öğrenmiştim :KK53:

Fermente Ürünler: Turşu, boza, kefir, yoğurt, tarhana vb. ev yapımı doğal olanlar tercih edilmeli.

Selenyum günlük ihtiyacı karşılamak için: Bir avuç kadar ayçiçeği veya kabak çekirdeği yenebilir.

Lif, gıdaların bağırsak enzimleri tarafından sindirilmediği kısmıdır.

Besin lifleri suda çözünür ve suda çözünmez olarak iki kategoriye ayrılır. Her iki lif türünün farklı rahatsızlıkların tedavisi ve belirtilerinin hafifletilmesi için farklı faydaları vardır.

Suda çözünür lif içeren yiyecekler, kan şekerinin sabit tutulması ve kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurken suda çözünmeyen lif, kabızlığı gidermek, hemoroidi önlemek ve sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltmak için kullanılmaktadır.

Günlük olarak alınması gereken lif miktarı her 1000 kalori için 14 gramdır. Her gün 2000-2500 kalori alan sağlıklı yetişkinler için 28-35 gram arası besin lifi önerilmektedir.

ÖRNEK:
Meyve: Kuru erik, armut ve narenciye (portakal, greyfurt..) gibi meyveler yüksek oranda çözünür lif içerir. Bu kategorideki diğer meyveler arasında nektarin, şeftali, elma, muz ve böğürtlen bulunmaktadır.

Baklagiller: Sarı veya yeşil mercimek, fasulye, nohut gibi baklagiller günlük besin lifi kaynağı olarak kullanılabilir. Yarım bardak pişmiş herhangi bir baklagil yaklaşık 3 adet meyve kadar besin lifi içerir.

Sebzeler: Suda çözünen lif içeren sebze listesi çok geniş olmasa da brokoli, Brüksel lahanası, havuç gibi lifli sebzeler kalp ve sindirim sistemi için iyi sebzeler arasında yer gösterilmektedir.

Daha geniş açıklama topiğimde.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cin-tum-gida-meyve-ve-sebzeler.644693/page-49

Hangi mevsimde NE YENİR?

Kendi mevsiminde yetiştirilmemiş, serada suni koşullar altında üretilmiş meyve ve sebzeleri tüketmek sağlıklı değildir. Bu kullanılan hormonla, tarım ilacı ile ilgili bir mesele değildir. Doğanın ritmi ile uyum içinde olmakla ilgilidir.

Bu tabloyu yazdırın ve buzdolabınızın kapağına asın. "Bugün ne yesem?" diye düşündüğünüz her durumda bakıp kontrol edin, alışverişinizi buna göre yapın.

12790999_10153718962228551_4494895560861124186_n.jpg

Fermente Ürünler: Turşu, boza, kefir, yoğurt, tarhana vb. ev yapımı doğal olanlar tercih edilmeli.

Selenyum günlük ihtiyacı karşılamak için: Bir avuç kadar ayçiçeği veya kabak çekirdeği yenebilir.

Lif, gıdaların bağırsak enzimleri tarafından sindirilmediği kısmıdır.

Besin lifleri suda çözünür ve suda çözünmez olarak iki kategoriye ayrılır. Her iki lif türünün farklı rahatsızlıkların tedavisi ve belirtilerinin hafifletilmesi için farklı faydaları vardır.

Suda çözünür lif içeren yiyecekler, kan şekerinin sabit tutulması ve kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurken suda çözünmeyen lif, kabızlığı gidermek, hemoroidi önlemek ve sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltmak için kullanılmaktadır.

Günlük olarak alınması gereken lif miktarı her 1000 kalori için 14 gramdır. Her gün 2000-2500 kalori alan sağlıklı yetişkinler için 28-35 gram arası besin lifi önerilmektedir.

ÖRNEK:
Meyve: Kuru erik, armut ve narenciye (portakal, greyfurt..) gibi meyveler yüksek oranda çözünür lif içerir. Bu kategorideki diğer meyveler arasında nektarin, şeftali, elma, muz ve böğürtlen bulunmaktadır.

Baklagiller: Sarı veya yeşil mercimek, fasulye, nohut gibi baklagiller günlük besin lifi kaynağı olarak kullanılabilir. Yarım bardak pişmiş herhangi bir baklagil yaklaşık 3 adet meyve kadar besin lifi içerir.

Sebzeler: Suda çözünen lif içeren sebze listesi çok geniş olmasa da brokoli, Brüksel lahanası, havuç gibi lifli sebzeler kalp ve sindirim sistemi için iyi sebzeler arasında yer gösterilmektedir.

Daha geniş açıklama topiğimde.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cin-tum-gida-meyve-ve-sebzeler.644693/page-49

Hangi mevsimde NE YENİR?

Kendi mevsiminde yetiştirilmemiş, serada suni koşullar altında üretilmiş meyve ve sebzeleri tüketmek sağlıklı değildir. Bu kullanılan hormonla, tarım ilacı ile ilgili bir mesele değildir. Doğanın ritmi ile uyum içinde olmakla ilgilidir.

Bu tabloyu yazdırın ve buzdolabınızın kapağına asın. "Bugün ne yesem?" diye düşündüğünüz her durumda bakıp kontrol edin, alışverişinizi buna göre yapın.

12790999_10153718962228551_4494895560861124186_n.jpg
@derindenizlerden merhaba.Ne kadar güzel yazmışsınız.sizin açtığınız sayfaları geçenlerde gördüm.Öncelik sırasına göre kenara not aldım.Açtığım sayfam da da size teşekkür ettim.
(ayrı nedenlerle, ayrı zamanlarda, hem de bir kaç kere :KK68:)
Hatta arkadaşlarıma da önerdim.bu aralar vaktim yok.okuduğumu da sadece okumuş olmamak ve anlamak için uygun zaman bekliyorum.İlk fırsatta bunu okuyacağım.
Çok merak ediyorum.Bazılarını da yapmak istiyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...li-yeme-icme-ve-yasama-adina-tarifler.904047/
Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz.Herkes adına teşekkürler :KK19:

@derindenizlerden merhaba.Ne kadar güzel yazmışsınız.sizin açtığınız sayfaları geçenlerde gördüm.Öncelik sırasına göre kenara not aldım.Açtığım sayfam da da size teşekkür ettim.
(ayrı nedenlerle, ayrı zamanlarda, hem de bir kaç kere :KK68:)
Hatta arkadaşlarıma da önerdim.bu aralar vaktim yok.okuduğumu da sadece okumuş olmamak ve anlamak için uygun zaman bekliyorum.İlk fırsatta bunu okuyacağım.
Çok merak ediyorum.Bazılarını da yapmak istiyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...li-yeme-icme-ve-yasama-adina-tarifler.904047/
Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz.Herkes adına teşekkürler :KK19:
Rica ederim, faydalanılıyorsa paylaşımlarımdan mutlu olurum.

Back