• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı beslenme :(

Hiç taze zencefil tüketmedim nasıl bilmiyorum tadı
Ama toz zencefil almıştım, öksürük için kullanıyordum bal ve karabiberle. Azıcıkta yemeklere atıyordum faydalıymış diye
Seninkini de merak ettim
Toz zencefilin içine neler giriyor Allah bilir.
Artı ne zaman hangi koşullarda öğütülüyor.
Ben de 4 aydır tanıştım kendisiyle. İnanılmaz faydası var. Kızıma bile çaktırmadan suyunu veriyorum bir şeyin içine katıp.
Mutlaka dene.

Toz zencefilin içine neler giriyor Allah bilir.
Artı ne zaman hangi koşullarda öğütülüyor.
Ben de 4 aydır tanıştım kendisiyle. İnanılmaz faydası var. Kızıma bile çaktırmadan suyunu veriyorum bir şeyin içine katıp.
Mutlaka dene.
Tam yazar mısın nasıl tüketiyosun

Sabah, öğlen, ara öğün (ikindi) ve akşam olmak üzere dört öğün. 3 ana öğünde et, karbonhidrat, meyve-sebze ve süt gruplarından tüketmeli, ara öğünde bir süt birde karbonhidrat gurubu almalısın.

Tam yazar mısın nasıl tüketiyosun

Çek bende tiroid sorunu çıktı. O şekilde tanıştım ben. Taze zencefili sabah baş parmağım yarısı kadar kesiyordum ve ağzımda elma gibi yemeye çalışıyordum. Çünkü çok erken çıkıyorum evden biliyorsun ekstra uğraşmam çok zor. Sonra ağzımda çiğnemek zor geldi acılığından dolayı rendenin ince tarafında rendeleyip yuttum. Zaman zaman su yardımı aldım. Bir de gece yatmadan önce. Kızıma da rendeleyip posasını ben yedim kızıma ballı limonlu içecek yaptım ya da şurup gibi içirdim. Normalde bu kürü yapan insanlar sabah akşam aç karnına bir yemek kaşığı kadar suyunu içiyorlar, posasını sonra bitki çaylarında değerlendirmek üzere saklıyorlar. Bu saklama olayı bana uygun gelmedi. Sonuna kadar faydalanmak çok daha mantıklı geldi.

4 aydır neredeyse yapıyorum bunu bir çok şeye inanılmaz faydası var vücutta.

Çek bende tiroid sorunu çıktı. O şekilde tanıştım ben. Taze zencefili sabah baş parmağım yarısı kadar kesiyordum ve ağzımda elma gibi yemeye çalışıyordum. Çünkü çok erken çıkıyorum evden biliyorsun ekstra uğraşmam çok zor. Sonra ağzımda çiğnemek zor geldi acılığından dolayı rendenin ince tarafında rendeleyip yuttum. Zaman zaman su yardımı aldım. Bir de gece yatmadan önce. Kızıma da rendeleyip posasını ben yedim kızıma ballı limonlu içecek yaptım ya da şurup gibi içirdim. Normalde bu kürü yapan insanlar sabah akşam aç karnına bir yemek kaşığı kadar suyunu içiyorlar, posasını sonra bitki çaylarında değerlendirmek üzere saklıyorlar. Bu saklama olayı bana uygun gelmedi. Sonuna kadar faydalanmak çok daha mantıklı geldi.

4 aydır neredeyse yapıyorum bunu bir çok şeye inanılmaz faydası var vücutta.
Aha bende de tiroid var
Az çalışan cinsten ? seninki hangisinden
Hem tiroide hem biçok şeye iyi madem bende öyle tüketeyim
Hatta eşimde de tansiyon var, o da denesin mi ?
Çok sağ ol

Aha bende de tiroid var
Az çalışan cinsten ? seninki hangisinden
Hem tiroide hem biçok şeye iyi madem bende öyle tüketeyim
Hatta eşimde de tansiyon var, o da denesin mi ?
Çok sağ ol

Benim ne olduğu çok belli değil aslında. Yani bir yükseliyor bir normale dönüyor. Ama 1 senede 3 kimyasal gebeliğim oldu. Tiroid antikorlarımdan biri yüksek ve 6mm lik bir nodülüm varmış. 4 ay önce öğrendim hepsini kimyasal gebeliğimden sonra.

Ben de hayat tarzımı değiştirdim. Karatay’a göre yaşamaya çalışıyorum.

Bunun üstüne bir konu açtık. Çok güzel paylaşımlar oluyor. Ara sıra bakarsan ben de çok şey öğrendim.

Eşin de denesin. Faydası var zararı yok.

Ben eşime, kızıma, anneme, kardeşime zorla kaşıkla ağzına sokuyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...d-tsh-hasimato-nodul-hakkinda-her-sey.899292/

Benim ne olduğu çok belli değil aslında. Yani bir yükseliyor bir normale dönüyor. Ama 1 senede 3 kimyasal gebeliğim oldu. Tiroid antikorlarımdan biri yüksek ve 6mm lik bir nodülüm varmış. 4 ay önce öğrendim hepsini kimyasal gebeliğimden sonra.

Ben de hayat tarzımı değiştirdim. Karatay’a göre yaşamaya çalışıyorum.

Bunun üstüne bir konu açtık. Çok güzel paylaşımlar oluyor. Ara sıra bakarsan ben de çok şey öğrendim.

Eşin de denesin. Faydası var zararı yok.

Ben eşime, kızıma, anneme, kardeşime zorla kaşıkla ağzına sokuyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...d-tsh-hasimato-nodul-hakkinda-her-sey.899292/
Bende bilmiyordum
Genelik tahlilleri sırasında öğrendim ve gebelik içinde risk olduğunu söylediler
Her ay rutin gebelik kotnrolü dışında endokrine gittim 6 yı görmüştü TSH değerim, normalde 4 filanken gebelikte 2,5 olmalı seninki çok yüksek ilaca devam dediler
Gebelikten sonra düzelmişti değerler, ilacı bırakmıştım
Şimdi 5 küsür yine ama ilaç vermediler
Bikaç ay sonra bi daha bakacaklar
Bende nodül yok

Tamam çok teşekkür ederim

Bende bilmiyordum
Genelik tahlilleri sırasında öğrendim ve gebelik içinde risk olduğunu söylediler
Her ay rutin gebelik kotnrolü dışında endokrine gittim 6 yı görmüştü TSH değerim, normalde 4 filanken gebelikte 2,5 olmalı seninki çok yüksek ilaca devam dediler
Gebelikten sonra düzelmişti değerler, ilacı bırakmıştım
Şimdi 5 küsür yine ama ilaç vermediler
Bikaç ay sonra bi daha bakacaklar
Bende nodül yok

Tamam çok teşekkür ederim

Çek zencefil adım kadar eminim tiroidi düzene sokuyor. Hatta tiroid sorunu olanların genelde trigiliseridleri ve kolesterolleri de yüksektir. Hepsini tahlillerle kanıtladım. Nasıl düştüklerini. Bugün mutlaka al.

Çek zencefil adım kadar eminim tiroidi düzene sokuyor. Hatta tiroid sorunu olanların genelde trigiliseridleri ve kolesterolleri de yüksektir. Hepsini tahlillerle kanıtladım. Nasıl düştüklerini. Bugün mutlaka al.
Unutmazsam alayım
Taze zencefil aktarlarda vardır herhalde
Her sabah baş parmağın yarısı kadar dimi
Herkes kendi başparmağına göre yesin :KK53: Allah'tan parmaklarım küçük

Unutmazsam alayım
Taze zencefil aktarlarda vardır herhalde
Her sabah baş parmağın yarısı kadar dimi
Herkes kendi başparmağına göre yesin :KK53: Allah'tan parmaklarım küçük

Aktarda vardır ama Migros’ta falan daha tazesini bulursun. Sert olsun. Bir de insanlar kırıyor içine bakmak için. Orta göbekten kırılanlar oksitlenip bozulup kabuk kapılıyor. Anca kesince anlıyorsun bozuk olduğunu. Kenardan bir yerden kır bak. Canlı sarı, kokusu bozuk olmasın ve sert olsun.

Valla ölçü bulamadım ben de ilk okuduğumda “baş parmağımın ucuyla tarifinden” esinlendim:KK53::KK53:

Aktarda vardır ama Migros’ta falan daha tazesini bulursun. Sert olsun. Bir de insanlar kırıyor içine bakmak için. Orta göbekten kırılanlar oksitlenip bozulup kabuk kapılıyor. Anca kesince anlıyorsun bozuk olduğunu. Kenardan bir yerden kır bak. Canlı sarı, kokusu bozuk olmasın ve sert olsun.

Valla ölçü bulamadım ben de ilk okuduğumda “baş parmağımın ucuyla tarifinden” esinlendim:KK53::KK53:
Olsun beğendim ölçüyü :KK53: parmak ölçüsü işime gelir

Aaa bilmiyodum, kırabilir miyim bilmem utanırım fazla ellemem ben :KK53:

Bilmeden bozuk yemesem bari :KK53: nasıl anlarım tadından mı
Eve aldığım bozuksa mesela
Gerçi hiç yemedğimden olması gereken tad naısl onu da bilmiyorum ki
Ay yine kafamda 40 tilki :KK53: 40 nında kuyruğu birbirine değmiyor
BenIpek BenIpek

Sağlıklı yemek tarifleri var. Onlara baksanız. Mesela geçen gün gördüm sağlıklı patates cipsi tarifi yulaftan kurabiye tarifi falan vardi. En azindan böyle böyle alisirsin.

Bilmeden bozuk yemesem bari :KK53: nasıl anlarım tadından mı
Eve aldığım bozuksa mesela
Gerçi hiç yemedğimden olması gereken tad naısl onu da bilmiyorum ki
Ay yine kafamda 40 tilki :KK53: 40 nında kuyruğu birbirine değmiyor
BenIpek BenIpek
inanılmaz pis bir kokusu var. yemek ne kelime koklayamıyorsun. Bir de rengi turuncuya dönüyor. Aralardan saça atılan gölge gibi sarı+turuncu bir şey oluyor.

kızlar konumu yanlış yere açmıyorum inanın bu bana dert oldu ve olacak belli ki :KK43:
genç kızken ve ilk evlendiğimde de bir beslenme düzenim yoktu sadece bol bol meyve yerdim o da bana yeterdi ve çok nadir hastalanırdım hastalansam da yataklara düşmeden iki güne toparlardım
ama ne olduysa hamilelikten sonra oldu
vücudum inanılmaz güçsüzleşti
direncim zayıfladı
ufacık bir üşüyeyim ertesi güne yataklara düşecek kadar hasta oluyorum
bu sene hastalıktan gözümü açamadım işin kötüsü ben hastalanınca kızım ortada kalıyor en çok da ona üzülüyorum :KK43:
ve kendime yeni beslenme düzeni oluşturmak istiyorum vücuduma eski direncini kazandıracak beni kuvvetlendirecek şeyler yiyip içmek kısacası sağlıklı beslenmek istiyorum ama ne yemem gerekiyor inanın bilmiyorum çünkü 31 yaşındayım 31 senedir düzgün beslenmedim (bebekken de çok iştahlı değilmişim)
şimdi bana yol gösterin ne yemem gerekiyor ne yememem gerekiyor
kuruyemişlerden ne sağlıklı ne sağlıksız
sebzeyi nasıl tüketmem gerekiyor hadi tecrübeli arkadaşlar bana bi el atıverin ya

Nasıl beslenirsen beslen yanında gıda takviyesi al mesela Polen ye kuzum balla, direncini de artırır... Acil şifalar diliyorum canım...

Nasıl beslenirsen beslen yanında gıda takviyesi al mesela Polen ye kuzum balla, direncini de artırır... Acil şifalar diliyorum canım...
sağol canım
takviye olarak keçiboynuzu özü kullanmaya başladım apiterazen mi nedri reklamları var ya ondan da almak istiyorum
bi de sağolsun BenIpek BenIpek sayesinde zencefili hatırladım
eskiden çok kullanırdım ama evlendiğimden beri onu da bıraktım hemen bugün gidip ondan alacağım

sağol canım
takviye olarak keçiboynuzu özü kullanmaya başladım apiterazen mi nedri reklamları var ya ondan da almak istiyorum
bi de sağolsun BenIpek BenIpek sayesinde zencefili hatırladım
eskiden çok kullanırdım ama evlendiğimden beri onu da bıraktım hemen bugün gidip ondan alacağım

Azıcık faydam olabildiyse ne mutlu bana.

Back