sağlıklı beslenme :(

Ben şu an kiymalı kabak pişiriyorum altını kapatmaya yakın 1 2 dk önce dereotu koycam bolca, yoğurtla servis edicem, genelde her yemeğe soğanla birlikte sarımsak da koyuyorum ben

Ben şu an kiymalı kabak pişiriyorum altını kapatmaya yakın 1 2 dk önce dereotu koycam bolca, yoğurtla servis edicem, genelde her yemeğe soğanla birlikte sarımsak da koyuyorum ben
hmmmm akşama yemeğim yoktu bak bu güzel bi alternatif ve başlangıç benim için gerçi eşim kabak hiç sevmiyor ama uyacak bana yapacak bişe yok :)

hmmmm akşama yemeğim yoktu bak bu güzel bi alternatif ve başlangıç benim için gerçi eşim kabak hiç sevmiyor ama uyacak bana yapacak bişe yok :)

Bizde bayılarak yemiyoruz ama baharatla sarımsak ve dereotuyla birşeye benziyo, sebzeye yönelmeye beyni kandırmaya çalışıyoruz şeker sorunum var benim

Et yemiyorsanız demir için bolca koyu yapraklı sebze yiyin ıspanak ve roka.

Benim menüm:
2 haşlanmış yumurta veya ıspanaklı kaşarlı omlet. Sabah mutlaka yumurta yerim.
Beyaz peynir, zeytin,yeşillik, domates. Nane roka sabah iyi gidiyor.
1 kase muzlu tarçınlı yulaf. Ekmek yemeden doymanın sırrı yulafta. Çok sağlıklı, lif deposu.

Öğlene doğru meyve.

Öğlende ızgara et/balık/tavuk
Sevdiğiniz ve lezzetli stil olması önemli.
Bolca salata
Bulgur pilavı. Bulgur hem doyurucu hem sağlıklı hem az kalorili.

Meyve , ceviz,badem.

Akşam: Çorba, ton balıklı veya ıspanaklı salata veya sebze yemeği. Birkaç dilim ekmek eşliğinde sevdiğim mezeler.:)

Meyvede çeşit çeşit karışık yiyin.

Haftasonu 2 gün tozuyorum canım ne çekerse yiyorum:)

Demir için her gün 1 bardak ısırgan otu çayı içiyorum. Tadı iğrenç ama çok sağlıklı, deneyin mutlaka.

Doktora görünüp değerlerinize baktırın öncelikle.
Doğum sonrası,b12,demir eksikliği olabiliyor.
Bunun dışında şahsen,paketli gıda mümkün mertebe sokmuyorum evime. Makarna,bakliyat,kuruyemiş dışında tabi.
Paketli urünler fazlaca koruyucu katkı maddesi içeriyor zira.
Meyve,sebze mevsiminde alıp tüketmeye dikkat ederim.
Balık olarak,deniz balığı alırım,çiftlik balığı almam asla.
Tavuk sevmem ama evdekiler için organik alıyorum.
Yoğurdumu kendim mayalıyorum.
Özellikle dikkat ettiklerim bunlar,çocuğum var,bu sebeple ekstra dikkat ediyorum/etmeye çalışıyorum.

Bizde bayılarak yemiyoruz ama baharatla sarımsak ve dereotuyla birşeye benziyo, sebzeye yönelmeye beyni kandırmaya çalışıyoruz şeker sorunum var benim
sarımsaklı olsun babamı bile yiyebilirim
çok severim, dereotuyla da bi tık daha güzel olur sanırım akşama deneyeceğim bakalım

Yaptıkların çok doğru ancak, un bile işlenmiş durumda şu an yani rafine gurubuna giriyor aslında.

Bu durumda undan yapılmış her şey yapay oluyor. Makarna bunlardan biri. Ben uzun zamandır makarna almıyorum aslında çok severim ama yine de evde olan 1 paket makarnamı ne atıyorum ne de pişiriyorum. Bazen gizli yapay ürünler olabiliyor, makarna ve şeker gibi..

Kendimce burada yaptıklarının hepsi doğru ancak demeden geçemiyorum ki sınırsız meyve de zararlı. Onun içindeki meyve früktozu da vücut tarafından şeker olarak algılanıyor. Hani doğal olması ona +1 puan kazandırsa da yine de dikkat edilmesi lazım. Bu konuda ben de kendime çok fazla sınır koymuyorum 1 tane olarak ama genel anlamda maalesef öyle.

Bir de ben de ton balığı hastasıyım evimde deposu var neredeyse ama o da fabrikasyon işlem gördüğü için yapay gurubuna girer. Onun yerine taze balık tüketmek lazım ama zamansızlıktan yapamıyorum ben.

vay canına
sizleri okudukça kendime daha çok kızıyorum insanlar nasıl kendine bakıyor diye
benim menülerimi görseniz tam sopalığım ya
iyice gaza geldim öğlen olsa da çıksam bi markete gidip alsam şunlardan akşama güzel bi sofra kursam

benim ekstra özen göstermem gerekiyor, çünkü kızım çok az emdi belki bu sebeple çok hassas bi bünyesi var azıcık üşüsün hastalanır hemen o yüzden yemesine içmesine azami dikkat göstermem gerekiyor ama sıpacık beni taklit ettiği için ben ne yesem onu istiyor sebze yedrirken canım çıkıyor dolayısıyla

Ona da d vitamini vermeye devam et kilosu kadar

Bende öyleyim maalesef 29 yıldır sağlıksız besleniyorum
Ta ki geçen hafta eşimin yüksek tansiyon hastası olduğunu öğrenene kadar
Tuzu hayatımızdan aniden çıkardık
Tuzsuz ekmek, tuzsuz peynir, domates, salatalıkla sandviç hazırlayıp işyerine geitiryoruz ( Eskiden hazır simit, börek, tost alırdık )
Öğle için deniyoruz, eskisi gibi rutin bi yerde yiyoruz ( olmazsa onu da keseceğiz, kontrolde belli olur artık )
Akşam da sebze yemekleri, tuzsuz. Bulgur serbest. Sarımsaklı yoğurt birebirmiş tansiyon düşürmek için
Sürekli de tansiyon ölçümü yapıyoruz, hayırlısı. İlaca gerek kalmadan düşer inşallah
( Akşamları çok abur cubur yerdik, bıçak gibi kestik bu sayede )

Sebzeyi zeytinyağlı yaparsanız çok süper olabiliyor aslında. Güzel pişmiş zeytinyağlı enginar kerevizi yalarım mesela Pırasada ısrar etmeyin ama çocuğa yazık

Ufaklığa yoğurt yedirin kendiniz de soda için D vitamini çok önemli. Güneşe de çıkartmayı ihmal etmeyin.

Ha gayret et Karatay’a ulaşmana az kalmış.

Ben makarnayı marketten almıyorum ipekçim. Makarna lütfen diye bir site var,sebzeli,tam buğdaylı hatta kıymalı gibi farklı ve daha az katkılı makarnaları var,bana kalsa onuda almam ama evdeki makarna canavarı için alıyorum. Bakliyatı mecburen paketli alıyorum,bildiģim markaların ürünlerinden 1er kiloluk olacak şekilde,taze tüketebilmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…