- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.312
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Çok fazla işlem görmemiş haliyle tahıllar önemli ya Turuncu. :/
Bol maydanoz efendime söliim semiz otu sonra nane, pırasaNeler neler aldın anlatsana biraz şöyle en sağlıklılarından imrendire imrendire
Yazın annem sagolsun yazlıkta hallediyor o işi... kendisi bir kaç endüstriyel mutfağa yetecek kadar yetiştirdiği için, domates, biber, patlıcan, semizotu, salatalık, kabak, fasulye ve hatta Mısırdan haftalık bize veriyor :)Bol maydanoz efendime söliim semiz otu sonra nane, pırasa
Bol domates ve salatalık
Gerçi bunlar benim rutin aldığım şeyler
Ama pazar çok pahalı
Sağlıklı beslenme lobisi bu işe el atmalı
Şanslısın maşallah :)Yazın annem sagolsun yazlıkta hallediyor o işi... kendisi bir kaç endüstriyel mutfağa yetecek kadar yetiştirdiği için, domates, biber, patlıcan, semizotu, salatalık, kabak, fasulye ve hatta Mısırdan haftalık bize veriyor :)
Bunun yanında topladığın meyve senindir.
Kayısı ve elma var şu sıra. :)
Nane, dereotu, çilek de benim bahçemde var
Geriye patates soğan kalıyor :)
Yokuspokus senin babanın bahçesi de vardı :))
Hobi çiçek vs mi, Yeniyor mu :)))
Bol maydanoz efendime söliim semiz otu sonra nane, pırasa
Bol domates ve salatalık
Gerçi bunlar benim rutin aldığım şeyler
Ama pazar çok pahalı
Sağlıklı beslenme lobisi bu işe el atmalı
Limon buraya Nevşehir'den geliyormuş inanabiliyormusunOh oh şahane
Evet ya, hatta bu sene limona ayrı şaşırdım ben; turunçgillerin orta yerinde limon pahalı ya :/
Yazın annem sagolsun yazlıkta hallediyor o işi... kendisi bir kaç endüstriyel mutfağa yetecek kadar yetiştirdiği için, domates, biber, patlıcan, semizotu, salatalık, kabak, fasulye ve hatta Mısırdan haftalık bize veriyor :)
Bunun yanında topladığın meyve senindir.
Kayısı ve elma var şu sıra. :)
Nane, dereotu, çilek de benim bahçemde var
Geriye patates soğan kalıyor :)
Yokuspokus senin babanın bahçesi de vardı :))
Hobi çiçek vs mi, Yeniyor mu :)))
Çiçek + meyve + fındık fıstık ve yeşillik. Geçen sayfalarda resmini attığım meyveler babamın bahçesinden.
Babam senelerce evin içinde türlü türlü çiçek yetiştirdi, balkonlar filan olduğu gibi rengarenk dolu olurdu, hatırlarım biri birtmeden diğeri başlardı; sıradan menekşe, lale, siklamen, ekin çiçeği, kedi tırnağı, petunya, karanfil, ortanca, kadife çiçeği, çeşit çeşit kaktüsler, deve tabanı, kasımpatı ne varsa... Sonra yazlık yaptırınca "İlle de bahçesi olsun, birkaç da ağacım olsun" a döndü olay ama öyle birkaç ağaçla bitmedi... Emekli olduktan sonra hele tutabilene aşkolsun.
İncire bayılır, Karadeniz-Aydın vb. nerenin ne inciri varsa fidanlarını getirtti ekti. Hep nerenin nesi varsa, oradan fidanlarını getirtti, bahçedekileri sayayım hatta millet hayret ediyor bit kadar yerde bu kadar ağaç nasıl olur diye; adam bebeği gibi bakar: İncir, 4 farklı tür erik, 3 farklı üzüm/asma, frambuaz-aşı böğürtlen, keçiboynuzu-ceviz-badem-fındık ağaçları, elma-yaban elması (Hurma olarak geçen)-armut, kayısı, zeytin, kaktüs meyvesi (Buralara özgü, belki @nameaver bilir), hünnap, limon-mandalina-portakal, 3 çeşit dut, vişne. Aklıma ilk gelenler bunlar.
Neftali (Nektarin) vardı tüysüz bi şeftali türü, onu seneler sonra sulaya sulaya kuruttu :)
Çitlembikten antep fıstığı aşıladı, tutmadı.
Maydanoz-nane-semizotu- enginar-yer fıstığı-patates de var.
Böyle çalışmaları da var kendinin :)))
Şaka gibi
Çiçek böcekleri saymıyorum bile, her taraf gül, mevsimi gelince nergis vs vs...
Bende kavunun bana verdiği tokluk hissi hasebiyle fırın poşetin de yaptığım tavuk ve pattisten birer parça yedim.
Bol salata yanında ve su
Pilav yemedim ekmek zaten yemiyorum
Raporum bu kadar
Yemekten önce 1 dilim kavun yedimdiKavunun verdiği tokluk hissi derken Name?
Meyveyle doyabilmek nasıl bir süper güçtür Allahıımm?
Görür müyüz acaba biz de o güzel günleri?
Ya bu konu devam etmiyor mu neden en son güncelleme 2 Ağustos'taaa?Beni de alın aranıza diyecektim, feci saldım yahu. Annemle yaşarken iyiydi, kardeşimle ikimiz olunca o beni dürtüyor lahmacun yiyelim diye ben onu dürtüyorum tantuni falan diye. Kardeşimin tuzu kuru ama, adeta bir Victoria's Secret mankeni edasıyla hoppidi hoppidi gezerken ben tartıya çıktığımda 3 kg aldığımı gördüm. Şu kardeşinize bir destek sistalar, hoff hayatımda doğru dürüst diyet de yapmadım ki ben. Bugün mesela ne yediğimi söyleyeyim,
Sabah kahvaltı için biraz yulaf, biraz granolayı bir kaseye koydum, üzerine badem sütü, üzerine bir tane muz dilimledim. Çok kesmedi, o yüzden bir saat sonra falan ara öğün ice latte yaptım kendime.Öğle yemeğinde ızgara tavuklu salata yedim millet önümde pizzaları götürürken. Akşam da kız kardeşim karidesli makarna yapmış, çok severim. Yemeyecektim ama kepekli makarnadan yaptım senin için deyince yedim vallahi. Off diyet yapmak çok zor geliyor bana.
Ya bu konu devam etmiyor mu neden en son güncelleme 2 Ağustos'taaa?Beni de alın aranıza diyecektim, feci saldım yahu. Annemle yaşarken iyiydi, kardeşimle ikimiz olunca o beni dürtüyor lahmacun yiyelim diye ben onu dürtüyorum tantuni falan diye. Kardeşimin tuzu kuru ama, adeta bir Victoria's Secret mankeni edasıyla hoppidi hoppidi gezerken ben tartıya çıktığımda 3 kg aldığımı gördüm. Şu kardeşinize bir destek sistalar, hoff hayatımda doğru dürüst diyet de yapmadım ki ben. Bugün mesela ne yediğimi söyleyeyim,
Sabah kahvaltı için biraz yulaf, biraz granolayı bir kaseye koydum, üzerine badem sütü, üzerine bir tane muz dilimledim. Çok kesmedi, o yüzden bir saat sonra falan ara öğün ice latte yaptım kendime.Öğle yemeğinde ızgara tavuklu salata yedim millet önümde pizzaları götürürken. Akşam da kız kardeşim karidesli makarna yapmış, çok severim. Kendimi tutup yemeyecektim ama kepekli makarnadan yaptım senin için deyince yedim vallahi. Off diyet yapmak çok zor geliyor bana.
Sen gayet sağlıklı besleniyormuşsun aslında kuzum, diyetten ziyade şu abur cubur, kremalar falan filanlardan kurtulalım dedikti. Konu devam ediyor-etmeli. Ben, benim adamla bi bozuştum da, ondan bi koyverdim öyle. Şimdi de tatildeyim, bi değişiklik olmazsa pazar yola çıkacağız, pazartesi kaldığımız yerden devam ederiz. Hatta beni beklemenize gerek de yok, çok güzel paylaşımlar yapıyor arkadaşlar. (Tabi ben dağıtınca biraz şey oldu ama) Devam edeceğiz, sağlığımız için.
Şu bir haftalık beslenmemin düzgün olması cildimi değiştirivermişti. Tatilde tabi kaçıyor biraz, ama yine tamamen boşa almadım vitesi. Dönünce daha ciddi devam edeceğim inşallah. Hep birlikte koyarız yeniden düzene.
Missler gibi beslenmişsiniz bence.
Benim kola bırakma maceram var ama kolayı bırakınca sigara tiryakileri gibi yemediğim şeyleri de yemeye başladım, bir adet çöp tenekesi kıvamında dolaşıyorum etrafta. Bakalım ne zaman son bulacak bu durum. :)
Ahh hep böyle sürdürebilsem. İlk siftahımı bugün yaptım eheheÇok zor oldu ya, erkek arkadaşım dalga geçiyor 3 gün dayanamazsın Astoria bu düzene diye. Aslında kola yerine limonata içmeyi deneyebilirsiniz, serin serin belki daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?