- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
Hah işte kasteddiğim bu, düşünmek istemiyorum, sürekli yemek hakkında düşünüp hesap kitap yapmak iistemiyorum.bayramdan sonra öğle yemeklerinde yiyeceğim menüleri neden düşünüyorumahh ahh valla onu ben yapamıyorum açıkcası
hala acayip büyük porsiyonlarda yiyorum doymuş olmama rağmen devam ediyorum ,hep imrenmişimdir bir kase çorba bir balık yiyip yeterli deyip kalkana hani okyanus avına çıkıp balina yesem yine yetmiyor sonuna kadar bitirmek istiyorum bunun nedenini de çözümünü de bulamadım çözemedim asla ...
ben daha yemek yerken bir sonrakinde ne yiyeceğimi düşünüyorum
aynen öyle o çözülse mesele kalmayacak ve aslında yediğimizden de daha keyif almış olucazHah işte kasteddiğim bu, düşünmek istemiyorum, sürekli yemek hakkında düşünüp hesap kitap yapmak iistemiyoru.yma bayramdan sonra öğle yemeklerinde yiyeceğim menüleri neden düşünüyoruminsanlar bir sonrali öğünü düşünmüyor, acıkınca ne yesem diyor.Bunu çözsem zaten şifreyi çözmüş olcam
Ben de asla yemeyi bırakamıyorum. Hele de lezzetli ve sevdiğim bişeyde. Iradeli olup birakanlara hayranım. Tabagima ne kadar konmuşsa illa hepsini bitirmek zorunda hissediyorum kendimi ve bitiriyorumSuyu ben gereksiz derecede fazla içiyorumoldum olası fazla içerim.ama limonlu su olayı filan yapmıyorum,yemekten yarım saat önce sıvı alımını bırakmak lazımmış hatta,iftarda mecbur içiyorum.salata olmazsa olmazım.Aslında miktar olarak çok olmasada nasıl diyeyim böyle keyifle ne yediğimi bilerek,yavaş yavaş yemek ve doyduğum anda durabilmekti kasteddiğim.Kuruyemişte şöyle yapıyorum mesela dün 4-5adet fındık,ceviz,badem kaju 2 adet kuru kayısı yedim çayın yanında,hepsi bir elimin avucuna sığar öyle çok miktarlarda değil.Ne yediğimin bilincinde olmadan sırf yemek için yemek kasteddiğim senin pilav olayı gibi aslında istediğim sadece sağlıklı beslenmeye çalışmak değil, bu işin psikolojisinide çözmek, her zaman yiyebileceğimi yerken özen göstermem gerektiğini, yemek yemenin nefes almak kadar doğal bir eylem olduğunu öğrenip,tüm gün yemek düşünmeyi bırakmak, günün stresini yemek yiyerek atmamak, sinirimi yemekten çıkarmamak canım sıkılınca yemeklere sarılmamak, nasıl nefes alırken şöyle nefes alayım demiyorsak yemek yerkende düşünmemek istiyorum.Umarım anlatabilmişimdir
Ben mesela spaghetti çok severim 1 tabağı doldurup yerim,tıka basa doyarım ama illla 2.sefer biraz daha koyar yerimBen de asla yemeyi bırakamıyorum. Hele de lezzetli ve sevdiğim bişeyde. Iradeli olup birakanlara hayranım. Tabagima ne kadar konmuşsa illa hepsini bitirmek zorunda hissediyorum kendimi ve bitiriyorum.
2.tabagi yemek makarnanın şanındanBen mesela spaghetti çok severim 1 tabağı doldurup yerim,tıka basa doyarım ama illla 2.sefer biraz daha koyar yerimbu davranışı düzeltmem gerek
İşte aslında 1 tabakla hem doyuyoruz hem tadınıda alıyoruz 2. tabak neden?açgözlülükmü bu,kıtlık bilincimi?2.tabagi yemek makarnanın şanından
Bol yaz domatesiyle yapilmis bir domatesli makarna ya da bol kiymali bir makarna.Allahım sana geliyorum
Aslinda o tabaktan sonra bir 10 dakika beklesek tika basa doydugumuzu anlicaz ama beyne hukmedemiyoruz ve tabi bir de o harika lezzetİşte aslında 1 tabakla hem doyuyoruz hem tadınıda alıyoruz 2. tabak neden?açgözlülükmü bu,kıtlık bilincimi?
tam yuppi gibi yazacaktım yazılmışını gördüm resmen kader arkadaşıyızBen de asla yemeyi bırakamıyorum. Hele de lezzetli ve sevdiğim bişeyde. Iradeli olup birakanlara hayranım. Tabagima ne kadar konmuşsa illa hepsini bitirmek zorunda hissediyorum kendimi ve bitiriyorum.
Ben mesela spaghetti çok severim 1 tabağı doldurup yerim,tıka basa doyarım ama illla 2.sefer biraz daha koyar yerimbu davranışı düzeltmem gerek
yeme bağımlılığı bu bence , kötü alışkanlık gibi aynı mantık kendimizi zorlasakda kurtulamıyoruz bu huydan ,buna sebep olan neyse onu bulup çözmeliyiz gerçektenİşte aslında 1 tabakla hem doyuyoruz hem tadınıda alıyoruz 2. tabak neden?açgözlülükmü bu,kıtlık bilincimi?
ayy bunu yapıcam ben güzelmişBen bu egzersiz kitabini seneleer once almistim.8haftalik bir program saniyorum yanilmiyorsam tabi eve gidince tam bakarim.Program 3 gun 40-45dk kardiyo yap (yuruyus,dans,eliptik vs aralardaki 3 gun de verilen hareket setlerini yap diyor.Her set 10 ar dakika.Toplam 30 dakika.Cok etkili cidden.
Aynen çocukluğumuzamı insek orda bişey var sankiyeme bağımlılığı bu bence , kötü alışkanlık gibi aynı mantık kendimizi zorlasakda kurtulamıyoruz bu huydan ,buna sebep olan neyse onu bulup çözmeliyiz gerçekten
bak sağlıklı yiyorum ama halaaa midem çatlayana kadar 2-3 tabak yiyorum sonra da rahatsızlanıyorum ama zorlansam da yine de yiyorum birgün gerçekten patlamaktan korkuyorum
ayy bunu yapıcam ben güzelmiş
Ben mesela spaghetti çok severim 1 tabağı doldurup yerim,tıka basa doyarım ama illla 2.sefer biraz daha koyar yerimbu davranışı düzeltmem gerek
bence her yemek ikinci tabağı hakediyor hepsi çok minnoş hepsi tam midemize layıkbunu ben de yapıyorum mantı da
Ahaa topik sahibinide ayarttımbence her yemek ikinci tabağı hakediyor hepsi çok minnoş hepsi tam midemize layık
yemeği çok severim ki bana bu yeniyor desinler yeter kiAhaa topik sahibinide ayarttım
Değil mi ya ?bence her yemek ikinci tabağı hakediyor hepsi çok minnoş hepsi tam midemize layık