Sağlıklı beslenirken;

ahh ahh valla onu ben yapamıyorum açıkcası
hala acayip büyük porsiyonlarda yiyorum doymuş olmama rağmen devam ediyorum ,hep imrenmişimdir bir kase çorba bir balık yiyip yeterli deyip kalkana hani okyanus avına çıkıp balina yesem yine yetmiyor sonuna kadar bitirmek istiyorum bunun nedenini de çözümünü de bulamadım çözemedim asla ...

ben daha yemek yerken bir sonrakinde ne yiyeceğimi düşünüyorum :KK43:
Hah işte kasteddiğim bu, düşünmek istemiyorum, sürekli yemek hakkında düşünüp hesap kitap yapmak iistemiyorum.bayramdan sonra öğle yemeklerinde yiyeceğim menüleri neden düşünüyorum :KK70: insanlar bir sonraki öğünü düşünmüyor, acıkınca ne yesem diyor.Bunu çözsem zaten şifreyi çözmüş olcam

Son düzenleme:
Hah işte kasteddiğim bu, düşünmek istemiyorum, sürekli yemek hakkında düşünüp hesap kitap yapmak iistemiyoru.yma bayramdan sonra öğle yemeklerinde yiyeceğim menüleri neden düşünüyorum :KK70: insanlar bir sonrali öğünü düşünmüyor, acıkınca ne yesem diyor.Bunu çözsem zaten şifreyi çözmüş olcam
aynen öyle o çözülse mesele kalmayacak ve aslında yediğimizden de daha keyif almış olucaz

Suyu ben gereksiz derecede fazla içiyorum 😁 oldum olası fazla içerim.ama limonlu su olayı filan yapmıyorum,yemekten yarım saat önce sıvı alımını bırakmak lazımmış hatta,iftarda mecbur içiyorum.salata olmazsa olmazım.Aslında miktar olarak çok olmasada nasıl diyeyim böyle keyifle ne yediğimi bilerek,yavaş yavaş yemek ve doyduğum anda durabilmekti kasteddiğim.Kuruyemişte şöyle yapıyorum mesela dün 4-5adet fındık,ceviz,badem kaju 2 adet kuru kayısı yedim çayın yanında,hepsi bir elimin avucuna sığar öyle çok miktarlarda değil.Ne yediğimin bilincinde olmadan sırf yemek için yemek kasteddiğim senin pilav olayı gibi 😁 aslında istediğim sadece sağlıklı beslenmeye çalışmak değil, bu işin psikolojisinide çözmek, her zaman yiyebileceğimi yerken özen göstermem gerektiğini, yemek yemenin nefes almak kadar doğal bir eylem olduğunu öğrenip,tüm gün yemek düşünmeyi bırakmak, günün stresini yemek yiyerek atmamak, sinirimi yemekten çıkarmamak canım sıkılınca yemeklere sarılmamak, nasıl nefes alırken şöyle nefes alayım demiyorsak yemek yerkende düşünmemek istiyorum.Umarım anlatabilmişimdir:KK70:
Ben de asla yemeyi bırakamıyorum. Hele de lezzetli ve sevdiğim bişeyde. Iradeli olup birakanlara hayranım. Tabagima ne kadar konmuşsa illa hepsini bitirmek zorunda hissediyorum kendimi ve bitiriyorum 😩.

Ben de asla yemeyi bırakamıyorum. Hele de lezzetli ve sevdiğim bişeyde. Iradeli olup birakanlara hayranım. Tabagima ne kadar konmuşsa illa hepsini bitirmek zorunda hissediyorum kendimi ve bitiriyorum 😩.
Ben mesela spaghetti çok severim 1 tabağı doldurup yerim,tıka basa doyarım ama illla 2.sefer biraz daha koyar yerim 😬 bu davranışı düzeltmem gerek

Ben mesela spaghetti çok severim 1 tabağı doldurup yerim,tıka basa doyarım ama illla 2.sefer biraz daha koyar yerim 😬 bu davranışı düzeltmem gerek
2.tabagi yemek makarnanın şanından🤣🤣
Bol yaz domatesiyle yapilmis bir domatesli makarna ya da bol kiymali bir makarna.Allahım sana geliyorum🤣🤣

Ben bu egzersiz kitabini seneleer once almistim.8haftalik bir program saniyorum yanilmiyorsam tabi eve gidince tam bakarim.Program 3 gun 40-45dk kardiyo yap (yuruyus,dans,eliptik vs aralardaki 3 gun de verilen hareket setlerini yap diyor.Her set 10 ar dakika.Toplam 30 dakika.Cok etkili cidden.

Eklentiler

• Screenshot_20220426-131408_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20220426-131408_WhatsApp.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 36
tam yuppi gibi yazacaktım yazılmışını gördüm resmen kader arkadaşıyız :KK70:

İşte aslında 1 tabakla hem doyuyoruz hem tadınıda alıyoruz 2. tabak neden?açgözlülükmü bu,kıtlık bilincimi? 😁
yeme bağımlılığı bu bence , kötü alışkanlık gibi aynı mantık kendimizi zorlasakda kurtulamıyoruz bu huydan ,buna sebep olan neyse onu bulup çözmeliyiz gerçekten
bak sağlıklı yiyorum ama halaaa midem çatlayana kadar 2-3 tabak yiyorum sonra da rahatsızlanıyorum ama zorlansam da yine de yiyorum birgün gerçekten patlamaktan korkuyorum
Ben bu egzersiz kitabini seneleer once almistim.8haftalik bir program saniyorum yanilmiyorsam tabi eve gidince tam bakarim.Program 3 gun 40-45dk kardiyo yap (yuruyus,dans,eliptik vs aralardaki 3 gun de verilen hareket setlerini yap diyor.Her set 10 ar dakika.Toplam 30 dakika.Cok etkili cidden.
ayy bunu yapıcam ben güzelmiş

yeme bağımlılığı bu bence , kötü alışkanlık gibi aynı mantık kendimizi zorlasakda kurtulamıyoruz bu huydan ,buna sebep olan neyse onu bulup çözmeliyiz gerçekten
bak sağlıklı yiyorum ama halaaa midem çatlayana kadar 2-3 tabak yiyorum sonra da rahatsızlanıyorum ama zorlansam da yine de yiyorum birgün gerçekten patlamaktan korkuyorum

ayy bunu yapıcam ben güzelmiş
Aynen çocukluğumuzamı insek orda bişey var sanki :KK70: pisboğazım anacım yaşamak için değil yemek için yaşayanşardanım 🙈

X