Sağlıklı beslenirken;

aç kalmayı kim sever
ben üstüne üstlük sinirleniyorum da

Karatay'dan randevu sırası için isim yazdırdım. Gelirse sıra, gidip metabolik olarak problemlerimi de çözmek istiyorum.
Zira, N nscckts gibi iyi bir doktora denk gelemedim henüz. Hipotiroidi hastasıyım. ve doktor ilaç verip göndermek dışında "bu sorunun kaynağı ne acaba" diye bir araştırma yapmıyor.
Ve ilk sayfada okuduğum beslenme listesini doktor verdiyse o doktoru gönülden tebrik ediyorum. İlk defa "2 dilim bilmem ne ekmeği" eklemeyen bir doktor / diyetisyen gördüm.

Diyeceğim o ki, ilk sayfa beni uyandırdı. Ve bunu devam ettirmek istiyorum.

Teşhisi konulmuş hastalıklarım: Hipotirodi + PCOS

Hoşgeldin CKbeautyandsheer . Daha önce burada yazdın sanki, ya da Pofu'nun topiğinden tanışıyoruz.

Nisa'nın detaylı çok güzel paylaşımları var. Yine destek olacaktır. Ben de kendi deneyimi yazayım dedim.

Benim de 15 yıldan fazladır hipotroidim var. İlaçlar ile dengede tutmaya çalıyoruz işte. Maalesef bundan tamamen kurtulmak öyle kolay değil, ama 2-3 yıl şeker, süt ürünü , gluten ve gluten taklidi yapan gıdalar, paketli ürünler hiç tüketmezsen belki.

Onun haricinde kontrol altında tutulan bir TSH varsa, tiroid kilo için sadece bir bahane. Unsuz, şekersiz, pirinçisiz, patatessiz beslenip akşam 6-7 den sonra yemeyen bir insan mutlaka kilo verir. Bir de işin tuhaf yanı, bu şekil beslenince zaten acıkmıyorsun da. O tatlı krizleri falan yalan oluyor.

4 de şöyle bir sahur yapıyor üzerine 1 kaşık zeytin yağı içiyorum. iftara kadar hiç acıkmıyorum.

buraya yazdığımı hatırlamıyorum. pofu ile şekersiz topiğinden hatırlıyoruz birbirimizi :)

Ben de hipotiroidime rağmen 11 kilo verdim karatay ile. mesele o saat 19dan sonrası
bana bir yeme krizi geliyor ama ne bulursam götürüyorum. muz buluyorum muz yiyorum, çikolata buluıyorum 3-4 tane yiyorum, bisküviyse bisküvi aklına ne gelirse. abur cubur bağımlılığım oluştu resmen.

Oruç konusunda bir kaç problemli günden sonra sahurda bir şey yememeye karar verdim. 2 defa hastanelik oldum midemden.
o sebeple, sahurda sadece yarım litre su içip yatıyorum. ne yersem iftar ve yatan kadarki kısımda yiyorum.

dün akşam iftarda (ekmeksiz)
köfte
ev yoğurdu
mercimek çorbası yedim.

sonraaaa
1 paket çiğ köfte (tek başıma)
sonra bir büyük bir küçük tadelle
sonra 3 adet yuvarlak preslenmiş patlamış mısır yedim

bunu marifetmiş diye anlatmıyorum da, yani hayvanlığımı mı desem, ne desem bilemedim, krizimin ya da kapasitemin boyutunu doğru aktarabilmek adına anlattım.

----------------------

Şu sağlıklı atıştırma tariflerini yapıp buzluğa atmam lazım ki hemen hazıra el atmayayım.

ayrıca oruçtan sonra daha bir odaklanmayı bekliyorum, ama yine de zararlı şeyler yemeden ilerlemek, oruç sonrasını kolaylaştırabilir düşüncesindeyim.

Evet, Pofu'dan, Merhaba tekrar :)

Çok iyi anlıyorum, benden pisboğazı yoktur zanımca. Elimin altında öyle şeyler olsa ben de hayatta kendimi tutamam. Varlığı bana batar, sanki suç aletini kaldırmanın tek yolu onu yiyip yok etmek gibi

Düzene gireceğim diye kafaya koyduğum zamanda aklımda hiç bişey takılı kalmasın diye herşeyi listemden çıkarmaya çalışıyorum. 1 buçuk tadelle 1 paket çig köfte ne ki? 2 simit 3 kruvasanlarla başlayan, baklava ve su börekleri ile kapanan günler oluyor

Ama işte 10 gün falan sıkıp düzene girsem, alışveriş yaparken canım zaten hiç birini çekmiyor ve almıyorum. Yanlız yaşadığım için benden başka öyle şeyleri depolayan da yok. Ama evet, evde stok olsa, mutlaka insanın bunaldığı, darlandığı...aman off, ye gitsin dediği anlar oluyor. Nisa'nın ki gibi başka bir irade lazım ona. Şahane sofralar düzüyor ama tadım bile yapmıyor.

Hadi ya, sahur da yediğin mi dokundu? Hem de hastanelik olacak kadar Ben de aslında iftar yapmamayı düşünüyordum. 3 ayların başında biraz öyle yaptım. Sadece sahurda yedim, akşam 4-5 gibi bir açlık oluyordu ama geçiyor sonra o his kalmıyor, bir çay ya da kahve içsem sıcak tat ile bastırıyordum. Çok da iyi oluyordu boş mide ile uyumak.

En azından şekerden arınmayı hedefle bence ramazanda. Geçte yersen meyve den fazlası olmasın. Sonrası için kolaylaştırır. Bir de aromalı çaylar tavsiye ederim. Atıyorum güllü, bergamotlu, naneli gibi... çayla bir şey de yiyormuşsun gibi bir his oluyor, o atıştırma ihtiyacını törpülüyor.

"Varlığı bana batar, sanki suç aletini kaldırmanın tek yolu onu yiyip yok etmek gibi" ne kadar da benlik bir cümle

evde diğer bir abur cubur canavarı eş kişisi ve mümkün mertebe abur cuburdan uzak tutmaya çalıştığım (hatta o yemesin ben yiyeyim diyip evde ne var ne yoksa süpürmüşlüğüm var) bir cimcime mevcutken o stok hiç bitmiyor hep bir yerlerde.
diyorum yiyin eve getirmeyin. 3 gün getirmiyorlar 4. gün yine evde bi poşet yiyecek.

sahurda öyle uykudan kalkıp çılgınca yiyemiyorum. ama yiyince sindirimde mi sorun oluyor nedir bilemedim, mide ağrımdan hastaneye gittim. oruçlu olunca da bi şey yapamadı. evde çektim ağrıyı iftara kadar. bir daha da sahurda yemediğimde hiç sorun yaşamıyorum, şükür

bir yerden başlayacağım. bu akşam artık ne olur bilmiyorum. erken yatarak işe başlamalıyım. ne kadar uyanıklık o kadar açlık

Karmaşık duygular içinde kaldım, emoji seçemedim.

Çok geçmişler olsun tekrar. Ben sabah olsa da kahvaltı yapsak modunda çok seven biri olarak sahur da başka tatlı geliyor.

Şimdi sen sahur yapmadan oruç tuttuğun için erken de yat diyemiyorum. Geç de olsa güzel şeyler ye inşallah, vitamin olsun, mineral olsun, bağışıklık sisteminin temizlemek için efor sarfettiği çer çöp olmasın yediklerin.

hu huu selam guzellıkler

oncelıkle CKbeautyandsheer burada ınsanın kendısıne haksızlık yapmasına ızın vermıyoruz eger bı pıs bogaz ve hayvansı yıyen varsa o benım ben kılo verdımse ve bunu korudumsa kainatda herkes bunu yapabılır demektır kı soyledıgın gıbı ıradesız bırı falan degılsın cunku hipotroide ragmen karatayla saglam kılo vermıssın

yemek dunyanın en guzel seyı keske catlayana patlayana kadar yessseeek yesseeekk yesek hatta hıc durmadan yesek yemekleuyuyakalsak uyansak hala agzımızda elımızde lokma oyle yesek ama kılo almasak
bırde tıp ve teknolojı cok gelıstı dıyorlar hadı oradan dıyorum ne gelısmesı hala kılo alıyorsak benım ıcın gelısen bırsey yoktur ne zamankı sıhırlı degnek cıkar pıyasaya ben o zaman ınanırım

sımdı buradakı kızlar benım ınsanı kustururcasına nasıl abur cubur yedıgım donemler oldugunu bılıyor şaka degıl sımdı yazacaklarıma imanın şartı gıbı ınanabılırsın
4 kolı ''KOLİ'' cıkolatayı bır oturusta yıyen 1 tepsı baklava yanına 1 kılo dondurmayı tek oturusta yedıkten sonra ustune mantı yıyen yetmeyıp gece uykudan uyanıp ırmık helvası kavurup yıyıp yatan bendım

tum bu yemelerımden anladıgım bırsey varkı ınsanustu bır yaratık oldugum yanı normal bır ınsan olsaydım catlardım cunku nasıl catlamadıgıma hala anlamıyorum
dedım kı bende bu mıde varsa bu yurekte vardır basla nisa cunku o kadar yedın o kadar yedın kı yıyecek baska bırsey kalmadı bbarı yedıgıne degsın yedıklerın kar kalsın yedın dıye madalya veren de yok cok da masraflı en ıyısı artık normal ınsan gıbı beslenmeye basla dedım

senın ısın bu kadar zor degıl - ayrıca dıyet yapmamalısın zaten dıyet amelıyat oncesı dugun oncesı falan yapılıyor
hanı ıftarı harıka yapıp sonra cozutmussun ya onun nedenı elının altında saglıklı atıstırma olmayısı
o kadar abur cubur yıyecegıne oturup bır tabak antep fıstıgı veya badem yeseydın en azından demır cınko b vıtamını alırdın hem lıf hem saglıklı yag hem cok doyururdu emın ol kılo da almazdın

ben abur cuburu asla kesmedım sadece yerıne koydum yasamak ıcın degıl yemek ıcın yasayan ben yemegı abur cuburu kesebılır mıyım hıc tabıkı ımkansız
baklava yemedım de fıstıgı rondodan cekıp ıcıne bal koyup yuvarladım elde hındıstan cevızıne batırdım yedım yemın ederım baklavayı aratmıyor bana
en azından saglıklı abur cubur mu evet ama asla kılo aldırmadı ve saglıklı yag oldugu ıcın kestı benı yettı 1 tepsı baklava yıyen ben soyluyorum bunu
abur cubur ıstıyorsan bılkı bagırsagındakı kurtcuklar acıkmıstır onu beslemen gerek
o yuzden once su ıceceksın
hala mı aranıyorsun ac hıssedıyorsun abur cubur ıstıyorsun
sade turk kahvesı veya fıltre kahve ıceceksın
hala mı ıstıyorsun 1 kase yogurt veya ayran ıceceksın
hala mı canın ıstıyor o zaman kalk salata yap ye 1 legen sınırsız ye

sana yeme dıyen yok vucut yemenı soyluyorsa ye ama ne yedıgın onemlı

unutma ne yersen o olursun :) salatalık gıbı diri mi gezmek ıstıyorsun guluten ve yag olarak mı gezmek ıstıyorsun
seker hamur ısı yedıgınde o yedıklerının artıkları tum damarlarını ve bagırsaklarını kaplıyor mutfak lavabosunda donmus yaglıı kır gıbı dusunsene

canın abur cubur mu cektı sen yaz ben mıdenı bulandırırım ıstesende yıyemezsın kaygısız ol o iş bende

ben sahurda 3 kase corba ıcıyorum 1 lıtrede su en son kahve ıcıyorum 1 avuc da kuruyemıs
sonra su bıdonu gıbı lıkır lıkır gezıyorum sahuru da soyle yapıyorum ben gec uyuyorum ya hanı uyumadan once bunları yıyorum mıdem yatabılecek duzeye gelecek sekılde dınlenınce uyuyorum gece 2 gıbı yıyıp yatıyorum yanı sahura gece kalkmıyorum ben
ıftarla sahur arasıda habıre su elımde sureklı su cay kahve maden suyu seklındeyım
ıftarıda once corba sonra salata sonra fırında ızgara yıyerek bıtırıyorum

zaten o kadar cok yemıs ıcmıs oluyorum kı asla baska bırsey yemeye yer kalmıyor eger yemegı az yıyeyım sonra tv karsısında cay yanında bırseyler yerım nasılsa dıye dusunursem kacırırım cunku - erhan ve ahsen ıstıyor abur cubur meyveler tatlılar ıstıyorlar e bende de durmak yok bılıyorsun hıc bulasmamak ıcın mıdemı su fıcısı yapıyorum

bak ıftrımı acmaya 2 saat 15 dk falan var hala mıdem de lıkır lıkır su var neden cunku su aygırı gıbı suya debelendım hıc acıkmadan ıftara oturucam corba salata su ıle acıcam mıdemı zorlayıp ana yemegımı de yıcem yatana kadar yıne su vay maden suyu ıcıcem
ramazan en guzel donem ya saglıklı beslenmek ıcın - sankı saglıksız beslenmenın sonu cehennem gıbı dusunsene bundan ıyı motıvemı olur

Amann Allah'ııımmmm

Ne kadar da bam-bam hedefini bulan sözler bunlar.
Bunu kaydedip, dönüp dönüp okuyacağım.

Bir KOLİ çikolata yemediysem yiyemeyeceğimden değil tamamen KİBARLIĞIMDAN
Ama Allah var, güllüoğlu kuru baklavası hariç öyle baklava falan çok sevmem. şerbetli tatlı vs pek aklımdan geçmez. ama bir tepsi tiramisu / cheesecake / trileçe, bilmem kaç bardak magnolia hep gözümden geçer.

Diyet kelimesini ben de sevmiyorum. ama sağlıklı beslenemiyorum da. bunu bugün burada kırmış olmayı umut ediyor, sevgilerimi sunuyorum hepinize.

Önerilerini kesinlikle deneyeceğim.

-----------

Bu arada,

Yumurta ve sütü, ilimize yakın bir köyden alıyoruz. bi çiftlikten.
Yoğurdumu kendim mayalıyorum. yumurtayı kayısı kıvamında yiyebiliyorum.
su içemeyen biriyim, zorluyorum kendimi. En azından günde 1,5 için gayret ediyorum. kimi 2 oluyor kimi 1 ama hedefim var, illa ki o su içilecek.

------------------

şimdi akşam için öneri rica ediyorum.
-taze fasulyem var.
-barbunyam var.
-mercimek çorbam var (1 kaşık unlu yaptım bu sefer )
-Yoğurt

doyana kadar bunlardan mı yiyeyim. ne yapayım?

aksam yemegın cok az bence
mesela eger mercımek corbası ıcıcek olsaydım su sekılde olurdu
mercımek corbası+salata+fırında sebzelı et
taze fasulye yıyecek olsaydım
taze fasulye+salata+yogurtlu kerevız salatası
barbunya yıyeceksem
yayla corbası veya yogurtlu meze +salata+barbunya
her yemekte en az 1 bardak ayran 2 bardak su da tuketılmelı

sadece corba sadece taze fasulye veya sadece barbunya asla saglıklı beslenme olmaz 2 saat sonra acayıp acıkır saldırırsın yemege
sahura acıkmamıs olman gerek acıkıyorsan bı yerde hata yapıyorsun demektır oyle dusun
su cok onemlı en az 2 lıtre
su ıcmek ıcın suyu sevmek ıcın suya makyaj yapabılırsın
mesela musluklu su cam sebıller var
3 lıtrelık olandan alırsın
ıcıne lımon dılımı 1-2 dılım salatalık 1-2 dal nane ne bıleym ya da 1 cubuk tarcın 2 karanfıl falan atarsın gıder gelır ıcersın hem alkalı su olmus olur odem attırır hemde tadını seversın
su en buyuk kaynagımız cunku onsuz olmaz

bu arada mercımek corbasına veya herhangı bır corbaya kıvam vermek ıcın un koymana gerek yok
et veya tavuk suyuyla yaparım corbaları
aldıgım etı veya tavugu duduklude suyla hasladıktan sonra etlerı veya tavukları dıdıklıyorum ve rondodan mıkserden gecırıyorum lapa bı su oluyor
onu o sekılde donduruyorum
o suyla yaptıgım her corba kıvamlı oluyor
1 yemek kasıgı un 2 dılım ekmek etkısı verır vucuda kan sekerı olayı varya
hıc hortlatmaya gerek yok ınankı

suyu öyle yapıyorum. ne bulursam atıyorum içine sonunda da sade soda döküyorum, gazoz gibi oluyor. (bu arada asitli içecek içmem, aramam)

barbunya - havuç salatası - yoğurt - yazdan kalma domatesli sebze konservesi yerim. Havuç salatasına da haşlanmış yumurta eklerim protein olması açısından.

işten çıkınca, et hazırlamak için vaktim kalmayacak çünkü.

diğer menüleri yarın evde olduğum için hazırlarım rahat rahat.

ben de mercimeği sadece soğanlı ve sarımsaklı yaparım. havuç, patates koymam normalde. dün akşam değişik tat olsun diye un kavurup ekledim.

kemik suyu ben de kaynatırım ama rondodan geçirmemiştim öyle de denerim.

en guzelı evde musaıt olunca 1 haftalık yemek hazırlayıp saklamak elının altında hazır yemek ve saglıklı atıstırmalık olunca oteye berıye gıdemıyorsun ne bulursan onu yemek kolay cunku
mesela 2 kerevız 3 havuc rendeleyıp 1 kova yogurt 5 dıs sarımsak bıraz kaya tuzu
bunları karıstırıyorum
1 lıtrelık cam kavanozlara koyuyorum
5 gun kalıyor bozulmadan hergun 1 kavanoz yıyorum
bunun yanına bazen et ızgara yapıyorum
bazen bol cevızlı kıyma sotelıyorum ustune koyup yıyorum mantı gıbı oluyor gercekten tavsıye ederım
bazende sadece corba ve yesıllık salata ıle yıyorum
kerevız pıyasada bıtene kadar hergun yedıgım bırsey
kerevızın bır ozellıgı de kerevızden aldıgın kalorıyı yerken fazlasını yakıyorsun kerevız oyle mubarek bırsey ve devasa tok tutuyor

salatayıda oyle
yesıllıkler alınır alınmaz yıkanıyor hepsı
guzelce kurutup kagıt havluya sarıp saklıyorum
elımın altında hazır salata hep
hıc bırsey bulamasam yesıllık slaataya 1 ton balıgı veya haslanmıs yumurta falan katar yerım aclık krızı tutarsa

tatlı krızlerı ıcınde su aralar sardım buna
mesela 3 su bardagı cıg fındık
rondodan cekıyorsun
ıyıce cek yagı cıkıyor macun oluyor
ıcıne 3 yemek kasıgı pekmez
2 yemek kasıgı kakao
2 yemek kasıgı hındıstan cevızı
bunları elde yuvarla cıkolata topu

eger hındıstan cevızı koymaz +2 yemek kasıgı daha pekmez eklersen de nutella oluyor :)

belki de kilit nokta burası, haftalık yemek hazırlamak. ne ile neyi kombinlemeliyim onu bile bilmiyorum.

belki de kilit nokta burası, haftalık yemek hazırlamak. ne ile neyi kombinlemeliyim onu bile bilmiyorum.
bence menün şahanee yaa. Nisa çok hamarat, çok mükemmeliyetçi, ben bunlardan birini bulsam doyana kadar yerim, miss

-taze fasulyem
-barbunyam
-mercimek çorbam
-Yoğurt

offf, off şahane. Açık büfe benim standartlarıma göre. Ben mesela mercimek çorbası yapıyorum, 3-4 kase onu içiyorum doyuyorum.

He evde eti cin bulundursam kebap da yesem, o cini de yemeden uyumam.

ne dıyorsun ya kerevız o kerevız yerım onu cok sevıyorum cok
hele cevızlı kıyma sote ıle bırlesınce allahııımmm alllahım

yok balım ya kahve susatmıyor 1 turk kahvesı 2-3 fıltre kahve ıcıyorum
hos o kadar su ıcıyorum kı susamaya fırsatım da olmuyor
agzımın ıcı suanda kuru degıl mesela 1 bucuk saat var ıftara kalkıp yemek hazırlıgına bıle baslamadım bugun kahvaltılık mı yesem ne yapsam ıstahımda yok bugun hıc
tavuk haslayayım da 1 legen yesıllık salataya 3 tavuk bud ekleyeyım yanında corba ıceyım yemegım bu mu olsun kararsızım suan

şifa olsun sana da canım hıc brokolı corbası ıcmedım ben brokolıyı salataya dogruyorum cıg yıyoruz hep cerez olarak katır kutur

o yuzden eve etı cın falan almıyoruz degıl mı kuzum
canın cok portakallı bırsey ıstıyorsa portakallı agız pastılı al agzına at bır tane veya ye 1 portakal yedıgıne degsın

mesela corba yapıyorsam ben 1 buyuk tencere yapıyorum buyuk aıle boy tencereler varya dudukluden hallıce
o corba bıze 2 gun gıder 3 kısıyız evde
herseyı ıkıser porsıyon yıyoruz ekmek hamur ısı tatlı yemedıgımız ıcın + ıkı porsıyon yeme hakkımız doguyor ve yemek bıtıyor
gecen gun sahura sey yaptım
et suyunda nohut hasladım etlı nohut yanı suyunu suzdum
ıcıne 1 lımon yarım demet maydanoz 1 domates dogradım
baharat ekledım zeytınyagı
salata yaptım yanı
yanında ayran oturdum 2 tabak onu yedım 2 bardak ayran ıle

o da cok guzel tok tutuyor ve hıc su ıhtıyacı hıssetmedım

hep diyorum enişte çok şanslı diye şahane yaa

Yok yok almıyorum. Nazarcıklar değmesin 2 haftadır gram kaçamak yok, markette hiç bir şey canım çekmediğinde anlıyorum doğru yerde olduğumu. Hanii bakıyorum da uzun uzun raflara, alıp da bunu eve getiresim dediğim bişey yok, zaman girince soğuyorum hepsinden. Pide bile yemedim düşün, daha ramazana aylar varken 1 normal pide 2-3 pastane pidesi yerim, o kadarcık da yiğidin hakkı diyordum, ama baktım onsuz da oluyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…