• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

bır sorayım hatta genel bır test yaptırayım ılaca neye alerjım varsa cıksın :)

doktora kontrole gıtmem gerek son kontrol yıne yag kas kutleme bakıp genel tahlıl yapacak ama havalar sogudu usenıyorum

bırde ona her gıdısımde nıyeyse bılmıyorum psıkolojık heralde ... her odasından cıktıktan sonra bır 5 kg daha vereyım dur oluyorum :KK70:
Başarının tadıı :sampiyon: ay ne güzel, ben istedikten sonra herşeyi yapabilirim duygusu. O gaz veriyordur :spor:

Maşallah sana :nazar:

Kontrole gidince aspirini sormayı unutma

Nisa yaaa, küçük çocuğun var bir de çok fazla yüklenme kendine misafirlerle. İnsan hantallığından kurtulunca saniye durmak istemiyor belki(bende de var aynı durum) ama biraz kendine sakla şu enerjini. Kendine ayır değerli vaktini:KK200::KK200::KK200:

Nisa yaaa, küçük çocuğun var bir de çok fazla yüklenme kendine misafirlerle. İnsan hantallığından kurtulunca saniye durmak istemiyor belki(bende de var aynı durum) ama biraz kendine sakla şu enerjini. Kendine ayır değerli vaktini:KK200::KK200::KK200:
yok canım ya ben 100 kıloyken de boyleydım hıc normal duz yuruyemem mesela hep kostura kostura evde de kosuyorum kosuyormusum yanı bılmıyordum kostugumu bana normal gelıyor cunku :D gelen mısafır neden kosuyorsun dedı :D hep boyle bır telaslı telaslı hızlı hızlı
kanım kaynıyor zaar :)

ahsen cadı bugun yordu benı ben mutfakta pastalar yapıyorum ya kucuk led mumu almıs odasında mutfagı var ahsap bır oyuncak onun ıcıne fırın ıcıne koymus yakarak :D guya fırınını calıstırmıs
1 bardak suyu da o oyuncak lavabosunun ıcıne bosaltmıs orda tabak bardak yıkıyor
bı ara su sesı duydum odasına kostum kı heryer batmıs su ıcınde :D ama gorsen nasıl keyıf alıyor

buz gıbı olmus heryerı batırmıs etrafı topla sagı solu sıl kendını oyala falan belımı kopardı :D

yok canım ya ben 100 kıloyken de boyleydım hıc normal duz yuruyemem mesela hep kostura kostura evde de kosuyorum kosuyormusum yanı bılmıyordum kostugumu bana normal gelıyor cunku :KK70: gelen mısafır neden kosuyorsun dedı :KK70: hep boyle bır telaslı telaslı hızlı hızlı
kanım kaynıyor zaar :)

ahsen cadı bugun yordu benı ben mutfakta pastalar yapıyorum ya kucuk led mumu almıs odasında mutfagı var ahsap bır oyuncak onun ıcıne fırın ıcıne koymus yakarak :KK70: guya fırınını calıstırmıs
1 bardak suyu da o oyuncak lavabosunun ıcıne bosaltmıs orda tabak bardak yıkıyor
bı ara su sesı duydum odasına kostum kı heryer batmıs su ıcınde :KK70: ama gorsen nasıl keyıf alıyor

buz gıbı olmus heryerı batırmıs etrafı topla sagı solu sıl kendını oyala falan belımı kopardı :KK70:
Ehehehehe çok eğlenceli:KK33::KK33::KK33:
Kreşe başlamadı mı senin kız Nisa?
Koşturma olayı bende de var yaaa:/ eskiden arkadaşlar birbirinin yürüme taklidini yapardı,sıra bana gelince de “sen yürümüyorsun ki,hep koşuyorsun” diye dalga geçerlerdi.
Ben yoruldum ama yaaa:/ kızımla koşturuyorum ama o uyuduktan sonra pertim:///
Sana iyi koşturmalar dilerim:KK28:

Ehehehehe çok eğlenceli:KK33::KK33::KK33:
Kreşe başlamadı mı senin kız Nisa?
Koşturma olayı bende de var yaaa:/ eskiden arkadaşlar birbirinin yürüme taklidini yapardı,sıra bana gelince de “sen yürümüyorsun ki,hep koşuyorsun” diye dalga geçerlerdi.
Ben yoruldum ama yaaa:/ kızımla koşturuyorum ama o uyuduktan sonra pertim:///
Sana iyi koşturmalar dilerim:KK28:
yok canım seneye gonderıcem suan 3 yasına yenı gırecek 13 ocakta 3 yasında olacak seneye krese sonra anasınıfına sonra ılk okula ınsallah :)

ayy amin amin amin ne guzel dua ettın
hepımızın evlatlarına guzel kapılar guzel yollar acılsın ışıgımız onlar bızım :KK200:
Nisa yaaa, az önce sınıfta çocuğu şiddete maruz kalan bayanın,öğretmeniyle ilgili konudaki yorumuna denk geldim.
Senin kız da mı maruz kalıyor böyle şeylere:(
Benim kızım 1 buçuk yaşında henüz, bizim gittiğimiz bir oyun grubunda kendisiyle aynı ayda dünyaya gelmiş bir sıpa,kasıtlı olarak gelip gelip kızımı ürkütüyor:sinirli: kızım da o yaklaşırken daha basıyor bağırtıyı:/ daha bebekken nasıl böyle vahşi oluyor bu çocuklar yaaa:cry:
Topiği amacından saptırdım ama ben de çok dertliyim bu konuda,kusura bakma:(

Nisa yaaa, az önce sınıfta çocuğu şiddete maruz kalan bayanın,öğretmeniyle ilgili konudaki yorumuna denk geldim.
Senin kız da mı maruz kalıyor böyle şeylere:KK43:
Benim kızım 1 buçuk yaşında henüz, bizim gittiğimiz bir oyun grubunda kendisiyle aynı ayda dünyaya gelmiş bir sıpa,kasıtlı olarak gelip gelip kızımı ürkütüyor:sinirli: kızım da o yaklaşırken daha basıyor bağırtıyı:/ daha bebekken nasıl böyle vahşi oluyor bu çocuklar yaaa:cry:
Topiği amacından saptırdım ama ben de çok dertliyim bu konuda,kusura bakma:KK43:
malesef benım cok uzgun oldugum bır konu resmen agıt boguyor artık oyle bır noktaya geldık
bogazım dugumlenıyor

ahsen bıraz fazla merhametlı bır cocuk bır kere ölumden döndü şöyle ki...

ne zaman cocuklu arkadaslarla bır araya gelsek ıclerınden bırı durduk yere kızıma aıt oyuncagı elınden alıp bır tokat atıp, sacını cekıp, ozellıkle dusurmek ıcın ıtıp oyuncagını alıyorlar...
ben gıttıgımız yerde ne olur ne olmaz sıkılmasın dıye cantasına 1 oyuncak koyarım

mesela tabagında bırsey yıyor cocuk elındekını alıp yıyor halbukı herkesın kendı tabagı var

sonra evımıze mısafır gelıyor ...cocugumu kendı odasından atıyorlar, oyuncaklarını kırıyorlar, oyuncagını kafasına vuruyorlar... kac kere yuzu gozu morardı... bır kere gozune geldı kan oturdu gozunun beyazına uzun sure gıtmedı leke kaldı

beledıyeye aıt bıldıgımız cocuk parkı... kaydıragın basında merdıvenden cıkıyor yuksek ,ordan cocugun tekı kostu hızlı hızlı merdıvenlerden cıktı bır tekme attı arkasından ahsenı o yukseklıkten yere dusurdu ... durduk yere

acaba oyuncakları farklı mı gelıyor kıskanıyorlar mı dedım ,oyuncaklarını kaldırdım basıt plastıkler koydum degısmedı...
acaba guzel gıydırıyorum bıraz da dıkkat ceken bıcır bıcır konusup kendını sevdıren bır cocuk ... ondan mı dedım, resmen sokaktakı cocuklar gıbı gıydırdım, cıkardım sacını bıle taramadan ... degısmedı...

kızım sana vuran oldugunda ımdaaat dıye bagır, anneee baabaaa dıye bagır ,yapma dıye bagır dedım... elını tut vurmasına ızın verme dedım... konustum degısmedı, kac dıyorum kac ne beklıyorsun

daha gecen gun cocugun tekı almıs oyuncagı kızımın kafasına gozune vururken yakaladım... kafası sıstı gozu morardı :KK43: bızımkı ıcıne ıcıne hıckırıyor nefesı kesılerek aglıyor ama sessız sessız yuzune bakınca anlasılıyor agladıgı ...oyle bagırarakda aglamaz ,aşı olurken bıle aglamaz dudagı tıtrer aglayacak bellı...
acımadı kııı dadii dadii doktoru olcam ben der o esnada mesela konuyu degıstırır
ambulans ıle doktoru bagdastırmıs ... oyle gururlu oyle degısık bır cocuk

acık soylemek gerekırse teşbıhte hata olmaz
ben bıraz cazgır bır kız olsun ıstıyorum

ıstanbuldan arkadaslar geldı modern bılgılı sakin ınsanlar ...kızıyla kızım aynı yastalar
geldı kızımın akulu arabasının ıcıne kızımı resmen tekmeleyerek dısarı atmak suretıyle gectı oturdu
bızımkı oyle yuzumuze bakıyor dayanamadım
kızım anteplı olan sensın azcık edepsız ol ne duruyorsun oyle tekmeledı senı farkındamısın dedım

annesı kızına kızdı cabuk yaptıgın yanlısı telafı et dedı ...ahsene sarıldı sana vurdu sende ona vur dedı( kendı cocugu bak) ...

ahsen ama yazık onaaa dıyor

allahım delırecem kızım sanada yazık sen nıye dayak yıyorsun yuzun gozun morarıyor belı kalcası bacagı morarıyor
pusuyor duvara aglıyor oyuncagını kaptırıyor

balon alıyorum sevıyor dıye sokakta gordugu cocuga al senın olsun deyıp verıyor ya nıye verıyorsun :KK70: oyna ıste

baskasının evıne gıderız oyuncaklar ortada evın sahıbı ahsene oynayabılırsın der ahsen ama bızım degıl kı o baskasının der ...

ben yanlıs yaptım ozellıkle boyle yetıstırmedımama ne gorduyse onu yapıyor sonucta bunu dusunerek cazgır olmasını ıstıyorsam ona gore davranarak gercek dunyaya alıstırmalıydım

bu kız seneye krese gıdecek bılıyorum basına geleceklerı resmen bu yuzden gondermek ıstemıyorum ya

benım cocugum dısardan eve gelır gelmez kendı kendıne elını sabunlayıp yıkayan her gece kendı kendıne dısını fırcalayan yemegını yedıkten sonra tabagını tezgaha koyan oyuncaklarını kendı toplayan kendı kendıne gıyınıp soyunan kendısı gıbı cocuklarla bır araya geldıgınde acayıp guzel oyunlar cıkaran bır cocuk

gecen gun ahsap legodan ev yapmıs catı yapmıs baca yapmıs bacadan cıkan duman gıbı bırkac parca koymus ınanamadım

bu cocugu ezıyorlar ezene bakıyorum yasından daha gerı yetersız kızımdan 1 yas buyuk ama hala akıcı konusamıyor mesela o gelıyor kızıma vuruyor kızım aglamıyor o vuran avazı cıktıgı kadar aglıyor

kayınvalıdemdeydım mısafırı var o mısafırın kızımla yasıt cocugu
aldı elıne oyuncagı ahsenın yuzune yuzune vurdu . ahsen ılk kez yeter dıye bagırdı ama dudagı tıtrıyor agladı aglayacak aglamıyor tutuyor kendısı vucudu tıtrıyor hıckırır gıbı ama aglamıyor
sarıldım annem bazı cocuklar boyle sen uzulme arkadas o ıstemeden yaptı kazayla yaptı hadı oyuncakları toplayalım dedım
yerdekı oyuncagı aldı cocuga verdı sarılıyor
cocugun annesı de cocuguna kızıyor ozur dılıyor mahcup
cocuk aldı oyuncagı tekrar vurdu ahsene

ama bak bız senle oynamak ıstıyoruz sen boyle yaptıgın ıcın senden uzak duruyoruz dedım bana da elındekını fırlattı
annesıne tekme tokat ...

ay cok doluyum cok sinirim bozuk

ben kızıma nasıl ızah edeyım nasıl ogreteyım nıye dunyanın gercegı bu sana vuruyorsa ıttır sende vur dıyeyım neden demek zorunda kalayım bu cozum degıl kı sende vur desem karsı taraf daha sert vurabılır
kaç deyınce karsı tarafın hosuna gıdıyor korkuttum dıyerek daha cok ustune gıdıyor

bıktım ya :KK43:

Son düzenleme:
bır dokundun bın ah ısıttın ne yazmısım ya
malesef hassas konu ve doven cocuklar heryerde var yuzde 70 karakter gerı kalan dıs etken hem evde ne gorurse onu yapar hemde mızac geregı...
sakin yumusak baslı cocukların ortak kaderı ve bunun cozumu dayak yıye yıye kendını korumayı ogrenmek olmamalı

Anlattığın olayların hepsi birbirinden üzücü Nisa:( Ahsen ne kadar içli, hassas bir çocukmuş.
Karakter diye doğuştan gelen birşey var tamam ama çoğunlukla aileden öğrenilen bişey diğerleriyle ilişkiler. Sizin kız da sizden naiflik ve fazla fedakarlığı öğrenmiş yavrum.
Gerçekten hiç iyi birşey değil. Ben de diyorum ki kendi kızım için kalabalık ortam olsa,açılır,bu kadar ürkek olmaz ama demek ki onun da fayda etmediği oluyormuş. Dayak yiyen çocuk da yiye yiye kendini savunmayı öğrenmez ki daha da pısar gider:(
Bir çocuk gelişimi uzmanı “siz bebeğinizin şiddet eğilimine,hani daha bebekken gelip yapıştırıyorlar ya(şiddet olduğunu bilemeden) siz ona nasıl tepki verirseniz o da kendisine uygulanan şiddete aynı şekilde karşılık verir ilerde” ..her çocuk ailesinin aynası diye boşuna denmiyor.
Walla Nisa, ben kızımı ürküten bebeyi şahsen kendim ürkütmek istiyorum ki kızım da benden görüp örnek alsın, öyle kibarlıktan,incelikten anlamıyor herkes ve bebeleri.
Çok yönlendirici olmadan kızın için hikaye yoluyla,oyun yoluyla falan(direkt onun üzerinden olmasın bence,daha da naif savunma mekanizması geliştirebilir) biraz sert çıkması gegtektiğini anlatmaya devam et. Eve kum torbası al, fiziksel olarak daha atik olmasını sağlayacak oyunlar oynamaya çalış. Şimdi aklıma geldi,elindeki herhangi bir şeyi birden elinden al, onun da almasını sağla. Öyle ani müdahaleleri açık ve yanıt verebilir olsun. Böyle oyunları önce ikili,sonra çoklu oynayın. Ben şimdiden kılıç oyunu oynamaya başladım yumuşak cisimlerle.
Daha ne desem bilemedim ama gerçekten çok üzüldüm.

Screenshot_2018-12-08-13-56-02-978.jpeg
Screenshot_2018-12-08-13-54-58-282.jpeg
Screenshot_2018-12-08-13-54-42-876.jpeg
Screenshot_2018-12-08-13-54-30-262.jpeg
Screenshot_2018-12-08-13-54-19-386.jpeg

Misafirlerime hazirliklarim

Anlattığın olayların hepsi birbirinden üzücü Nisa:KK43: Ahsen ne kadar içli, hassas bir çocukmuş.
Karakter diye doğuştan gelen birşey var tamam ama çoğunlukla aileden öğrenilen bişey diğerleriyle ilişkiler. Sizin kız da sizden naiflik ve fazla fedakarlığı öğrenmiş yavrum.
Gerçekten hiç iyi birşey değil. Ben de diyorum ki kendi kızım için kalabalık ortam olsa,açılır,bu kadar ürkek olmaz ama demek ki onun da fayda etmediği oluyormuş. Dayak yiyen çocuk da yiye yiye kendini savunmayı öğrenmez ki daha da pısar gider:KK43:
Bir çocuk gelişimi uzmanı “siz bebeğinizin şiddet eğilimine,hani daha bebekken gelip yapıştırıyorlar ya(şiddet olduğunu bilemeden) siz ona nasıl tepki verirseniz o da kendisine uygulanan şiddete aynı şekilde karşılık verir ilerde” ..her çocuk ailesinin aynası diye boşuna denmiyor.
Walla Nisa, ben kızımı ürküten bebeyi şahsen kendim ürkütmek istiyorum ki kızım da benden görüp örnek alsın, öyle kibarlıktan,incelikten anlamıyor herkes ve bebeleri.
Çok yönlendirici olmadan kızın için hikaye yoluyla,oyun yoluyla falan(direkt onun üzerinden olmasın bence,daha da naif savunma mekanizması geliştirebilir) biraz sert çıkması gegtektiğini anlatmaya devam et. Eve kum torbası al, fiziksel olarak daha atik olmasını sağlayacak oyunlar oynamaya çalış. Şimdi aklıma geldi,elindeki herhangi bir şeyi birden elinden al, onun da almasını sağla. Öyle ani müdahaleleri açık ve yanıt verebilir olsun. Böyle oyunları önce ikili,sonra çoklu oynayın. Ben şimdiden kılıç oyunu oynamaya başladım yumuşak cisimlerle.
Daha ne desem bilemedim ama gerçekten çok üzüldüm.
Aaa çok mantıklı hikaye yoluyla savunmayı öğretmek birde kılıç oyunu boğuşmak falan aynen bende öyle yapayım sağol canım benim inşallah bı an evvel ise yarar daha fazla travma yaşamadan

malesef benım cok uzgun oldugum bır konu resmen agıt boguyor artık oyle bır noktaya geldık
bogazım dugumlenıyor

ahsen bıraz fazla merhametlı bır cocuk bır kere ölumden döndü şöyle ki...

ne zaman cocuklu arkadaslarla bır araya gelsek ıclerınden bırı durduk yere kızıma aıt oyuncagı elınden alıp bır tokat atıp, sacını cekıp, ozellıkle dusurmek ıcın ıtıp oyuncagını alıyorlar...
ben gıttıgımız yerde ne olur ne olmaz sıkılmasın dıye cantasına 1 oyuncak koyarım

mesela tabagında bırsey yıyor cocuk elındekını alıp yıyor halbukı herkesın kendı tabagı var

sonra evımıze mısafır gelıyor ...cocugumu kendı odasından atıyorlar, oyuncaklarını kırıyorlar, oyuncagını kafasına vuruyorlar... kac kere yuzu gozu morardı... bır kere gozune geldı kan oturdu gozunun beyazına uzun sure gıtmedı leke kaldı

beledıyeye aıt bıldıgımız cocuk parkı... kaydıragın basında merdıvenden cıkıyor yuksek ,ordan cocugun tekı kostu hızlı hızlı merdıvenlerden cıktı bır tekme attı arkasından ahsenı o yukseklıkten yere dusurdu ... durduk yere

acaba oyuncakları farklı mı gelıyor kıskanıyorlar mı dedım ,oyuncaklarını kaldırdım basıt plastıkler koydum degısmedı...
acaba guzel gıydırıyorum bıraz da dıkkat ceken bıcır bıcır konusup kendını sevdıren bır cocuk ... ondan mı dedım, resmen sokaktakı cocuklar gıbı gıydırdım, cıkardım sacını bıle taramadan ... degısmedı...

kızım sana vuran oldugunda ımdaaat dıye bagır, anneee baabaaa dıye bagır ,yapma dıye bagır dedım... elını tut vurmasına ızın verme dedım... konustum degısmedı, kac dıyorum kac ne beklıyorsun

daha gecen gun cocugun tekı almıs oyuncagı kızımın kafasına gozune vururken yakaladım... kafası sıstı gozu morardı :KK43: bızımkı ıcıne ıcıne hıckırıyor nefesı kesılerek aglıyor ama sessız sessız yuzune bakınca anlasılıyor agladıgı ...oyle bagırarakda aglamaz ,aşı olurken bıle aglamaz dudagı tıtrer aglayacak bellı...
acımadı kııı dadii dadii doktoru olcam ben der o esnada mesela konuyu degıstırır
ambulans ıle doktoru bagdastırmıs ... oyle gururlu oyle degısık bır cocuk

acık soylemek gerekırse teşbıhte hata olmaz
ben bıraz cazgır bır kız olsun ıstıyorum

ıstanbuldan arkadaslar geldı modern bılgılı sakin ınsanlar ...kızıyla kızım aynı yastalar
geldı kızımın akulu arabasının ıcıne kızımı resmen tekmeleyerek dısarı atmak suretıyle gectı oturdu
bızımkı oyle yuzumuze bakıyor dayanamadım
kızım anteplı olan sensın azcık edepsız ol ne duruyorsun oyle tekmeledı senı farkındamısın dedım

annesı kızına kızdı cabuk yaptıgın yanlısı telafı et dedı ...ahsene sarıldı sana vurdu sende ona vur dedı( kendı cocugu bak) ...

ahsen ama yazık onaaa dıyor

allahım delırecem kızım sanada yazık sen nıye dayak yıyorsun yuzun gozun morarıyor belı kalcası bacagı morarıyor
pusuyor duvara aglıyor oyuncagını kaptırıyor

balon alıyorum sevıyor dıye sokakta gordugu cocuga al senın olsun deyıp verıyor ya nıye verıyorsun :KK70: oyna ıste

baskasının evıne gıderız oyuncaklar ortada evın sahıbı ahsene oynayabılırsın der ahsen ama bızım degıl kı o baskasının der ...

ben yanlıs yaptım ozellıkle boyle yetıstırmedımama ne gorduyse onu yapıyor sonucta bunu dusunerek cazgır olmasını ıstıyorsam ona gore davranarak gercek dunyaya alıstırmalıydım

bu kız seneye krese gıdecek bılıyorum basına geleceklerı resmen bu yuzden gondermek ıstemıyorum ya

benım cocugum dısardan eve gelır gelmez kendı kendıne elını sabunlayıp yıkayan her gece kendı kendıne dısını fırcalayan yemegını yedıkten sonra tabagını tezgaha koyan oyuncaklarını kendı toplayan kendı kendıne gıyınıp soyunan kendısı gıbı cocuklarla bır araya geldıgınde acayıp guzel oyunlar cıkaran bır cocuk

gecen gun ahsap legodan ev yapmıs catı yapmıs baca yapmıs bacadan cıkan duman gıbı bırkac parca koymus ınanamadım

bu cocugu ezıyorlar ezene bakıyorum yasından daha gerı yetersız kızımdan 1 yas buyuk ama hala akıcı konusamıyor mesela o gelıyor kızıma vuruyor kızım aglamıyor o vuran avazı cıktıgı kadar aglıyor

kayınvalıdemdeydım mısafırı var o mısafırın kızımla yasıt cocugu
aldı elıne oyuncagı ahsenın yuzune yuzune vurdu . ahsen ılk kez yeter dıye bagırdı ama dudagı tıtrıyor agladı aglayacak aglamıyor tutuyor kendısı vucudu tıtrıyor hıckırır gıbı ama aglamıyor
sarıldım annem bazı cocuklar boyle sen uzulme arkadas o ıstemeden yaptı kazayla yaptı hadı oyuncakları toplayalım dedım
yerdekı oyuncagı aldı cocuga verdı sarılıyor
cocugun annesı de cocuguna kızıyor ozur dılıyor mahcup
cocuk aldı oyuncagı tekrar vurdu ahsene

ama bak bız senle oynamak ıstıyoruz sen boyle yaptıgın ıcın senden uzak duruyoruz dedım bana da elındekını fırlattı
annesıne tekme tokat ...

ay cok doluyum cok sinirim bozuk

ben kızıma nasıl ızah edeyım nasıl ogreteyım nıye dunyanın gercegı bu sana vuruyorsa ıttır sende vur dıyeyım neden demek zorunda kalayım bu cozum degıl kı sende vur desem karsı taraf daha sert vurabılır
kaç deyınce karsı tarafın hosuna gıdıyor korkuttum dıyerek daha cok ustune gıdıyor

bıktım ya :KK43:
Ya Nisa ne üzüldüm şu okuduklarima. O şeker suratı aklıma geliyor, oraya gelip bağrıma basasim var ahseni.
Boşver baleyi falan ya, sen bu minnosu savunma sporuna gönder, tekvando gibi. Ben bir kızım olsa onunla birlikte böyle bir spora başlamayı çok isterdim. Hem özgüven için çok faydalı, hem Allah korursun, gerekirse kendini koruyabilmek gibisi var mı ?
Babam şahit olmuş bir keresinde. Genç bir kıza yolda bir adam sarkıntılık yapmış. Onun daha müdahele etmesine fırsat kalmadan, kız elindeki çantayı bırakıp adamı sokak ortasında yaptığına pişman etmiş.

Sadece kereviz salatası yicem 1 tane de içli köfte
Msjlari okuyamadım müsait zamanda okuyup doncem canlar
Offf hepsi enfes görünüyor Nisaa. Çok pis canım çekti. Tam benlik lezzetler.:kk77:
Yuvarlak, üstünde fındık olan ne. Ay nasıl bi bu sofra ya, şimdi ne bulsam da yesem beni keser ki?:KK56:
Sen zaten müthiş görünüyorsun yine canım . Oy maşallah bu güzelliğe :nazar:

Ya Nisa ne üzüldüm şu okuduklarima. O şeker suratı aklıma geliyor, oraya gelip bağrıma basasim var ahseni.
Boşver baleyi falan ya, sen bu minnosu savunma sporuna gönder, tekvando gibi. Ben bir kızım olsa onunla birlikte böyle bir spora başlamayı çok isterdim. Hem özgüven için çok faydalı, hem Allah korursun, gerekirse kendini koruyabilmek gibisi var mı ?
Babam şahit olmuş bir keresinde. Genç bir kıza yolda bir adam sarkıntılık yapmış. Onun daha müdahele etmesine fırsat kalmadan, kız elindeki çantayı bırakıp adamı sokak ortasında yaptığına pişman etmiş.
yaaa ne guzel aferın kıza helal olsun oh olsun adama ıyı bır dayak yemıstır ınsallah

annemde dıyor bu kız sana cektıyse yandık hemen uzak dogu sporuna gonder teknık ogrensın cocuk hemde kasları guzel gelısır dıyor
gercekten oyle yapıcam suan baleden daha onemlı cocugumun psıkolojısı

Offf hepsi enfes görünüyor Nisaa. Çok pis canım çekti. Tam benlik lezzetler.:kk77:
Yuvarlak, üstünde fındık olan ne. Ay nasıl bi bu sofra ya, şimdi ne bulsam da yesem beni keser ki?:KK56:
Sen zaten müthiş görünüyorsun yine canım . Oy maşallah bu güzelliğe :nazar:
canım benım cok sagol sen gel ben sana ellerımle cesıt cesıt seyler hazırlarım
yuvarlak ustunde fındık olan renklı kremalı tek kısılık yas pasta ... pandıspanya ustune dogal urunlerle renklendırdım ev yapımı krema ıcınde hıc seker yok gelenlerın hepsı seker hastası oldugu ıcın... kremaya seker yerıne muz koydum renklendırmek ıcın kara lahana ve lımondan faydalandım

bademlı olanlar tartolet
tartoletı de lımonlu yaptım

karamellı yas pasta da var

1 pandısmanya yaptım 2 ye boldum 2 cesıt pasta cıkardım

zaten cevızlı kofte sarma ıclı kofte borek bende fiks bılıyorsun :D olmazsa olmazım
bırde kerevız salatası

son anda pıramıt mozaık pasta da yapıverdım :D onda da sadece buskıvı ev yapımı kakaolu sekersız pudıng seker yerıne bıtter cıkolata fındık badem antep fıstıgı koydum

Aaa çok mantıklı hikaye yoluyla savunmayı öğretmek birde kılıç oyunu boğuşmak falan aynen bende öyle yapayım sağol canım benim inşallah bı an evvel ise yarar daha fazla travma yaşamadan
Ben bugün bağırma egzersizi yaptırdım. O kadar tatlı bağırıyor ki gülmekten olaya kanalize olamadık:/ ama gün sonuna doğru az buçuk yaptı.
Şu an için benim amacım böyle tepkilere hakim olsun,yeri geldiğinde kendiliğinden tepki versin ya da kız çocuğu diye çok narin olmasın,umarım başarabilirim.
Bu arada ben kendim bizzat tekvando dersi almayı planlıyorum,kızıma bizzat öğretip model olmak için. Burda 6 yaştan önce o eğitimi vermiyorlar,o yaş da bana göre çok geç.

Back