Sağlıklı beslenirken;

canımm cok tesekkur ederım evet 5 yasında cok sukur buyudugunu goruyorum saglıkla ısteyen herkese nasıp etsın allah

Öğleden hemen önce kızların duruşması vardı bugün, 1.5 yıl sonra karara bağlandı, 2 kez müebbet verdiler. Tadım tuzum kaçtı bugün ya sabah iyi uyanmıştım halbuki
5000 yılda verseler ıcınızın yanması yuregınızın acısı gecmeyecektır vah gidene
allah bıldıgı gıbı yapsın
hem bu dunyada hem otekı tarafta lime lime olsun ınsallah

Nisa görmemiş henüz, ama leblebiden kilo için bişey olmaz ya, belki yüksek ısıda kavrulması sıkıntı olabilir sanki.
Kesin 1500 derece falan kavurmuşlardır çok lezzetli çünkü şimdi de buna sardım samsonum :)) çocukken rahmetli nenemle nohut kavururduk evde o mesela şimdiki kadar lezzetli değildi neden çünkü sağlıklı -_-

He yaa bi de bunun önce çikolata sonra şeker kaplı versiyonu var, biliyorsundur, akla zarar bir lezzet patlaması. Sen hiç karışık leblebi kutusu göründün mü? Bu nasıl bir eziyet nefse

Ahh ah zaten lezzetli şeyler hep zararlı ama yerine sağlıklı versiyonlarını koydukça,bir zaman sonra aklında hep o lezzetli şey kalıyor ya, yiyorsun bi bakıyorsun aynı lezzet değil.Mesela ben bayadır pasta,çikolata,kurabiye,paketli gıda yemiyordum.Bayadır dediysemde 1-2ay filan olmuştur.2 gün önce bir arkadaşa doğum günü pastası kestik, en sevdiğim pastanelerden birinden almıştık pastayı, ama yerken hiç keyif alamadım,yoğun şeker tadı dışında bir tadı yokmuş dedim.Önceden hergün akşam çayın yanına abur cubur,tatlı,bişey yerdim.Paketli gıda kesinlikle bağımlılık yapıyor.Şükür şimdi öyle aşırı canım çekti markete koşayım alayım derdim olmuyor. Bir süre ciddi takip ederek yapıcam bu şekersiz olayını ondan sonra nasıl olucak bakalım

Tamamen aynı şekilde deneyimledim ben de. Bir müddet sonra görünce hiç canın çekmiyor, yesen de dediğin gibi sadece şeker tadı geliyor, ya ben bunun neyine ölüp bitiyormusum eskiden diyorsun. He 3 gün zorla ye yine başa sararsin. Bu zevk verme olayı tamamen alışkanlık kaynaklı dediğin gibi. Sigara ve alkolden hiç farkı yok bence.

Ben aslında bu ara sezgisel yeme diye birşeyi denemek istedim kendimce.Yediğim birçok şeyi aç olduğum için değilde, sırf bazı duygularımı bastırmak için yediğimi farkettim malesef sonra şeye başladım yemek yemek istediğimde, ben açmıyım ondanmı yemek istiyorum yoksa başka birşeydenmi diye soruyorum.Bu yoklamayı kendime yaptığımda çoğu zaman tok olduğumu, ama geçmişten gelen yeme alışkanlıklarımdan dolayı o anda yemek istediğimi farkediyorum.Aslında vücudumuz o kadar akıllıki, neye ihtiyacı olup olmadığını bize anlatıyor çoğu zaman, ama biz o açlık ve tokluk sinyallerimizi zamanla bozduğumuz için algılayamaz hale geliyoruz.Tüketim çılgınlığını yediklerimizde de yapıyoruz malesef.Bu sefer diyet psikolojisini bıraktım,ihtiyacım kadar beslenicem, açlığıma ve tokluğuma saygı göstericem dedim.Şimdilik iyi gidiyor,psikolojik bir rahatlamada oldu.Bakalım nasıl olacak sonucu

He yaa bi de bunun önce çikolata sonra şeker kaplı versiyonu var, biliyorsundur, akla zarar bir lezzet patlaması. Sen hiç karışık leblebi kutusu göründün mü? Bu nasıl bir eziyet nefse
Onları hiç yemedim samsonum, görüyorum kuruyemişçilerde ama ben tuzluyu tuzlu haliyle severim çikoya bulamasınlar baharatlı tuzlu hoşuma gidiyor leb. geçen yüzyılın keşfi gibi antepfıstığı iyi geliyomuş meğer diyodum ya size, fıstıkla birlikte biraz da bundan almıştım şimdi fıstığı bıraktım leblebi yiyorum :)) bu arada antepfıstığı bu sene ucuz fark ettiniz mi, yani ucuz derken hala pahalı da diğer çeşitlere göre fazla artmadı fiyatı.

Şahane!
Ben de yemeği seviyorum ne yalan. Zaten yalnızım, şu pandemi yüzünden evden de çıkarmaz olduk, bir de yemezsem zaman nasıl zaman geçecek gibi geliyor

Bu grupda hiç birimiz diyet diye bakmıyoruz olaya zaten. Benim de tek niyetim ettiğim yanlış şey yememek ve mümkünse çok geç saatte yememek.

Haklısınız kızlar, yani çikolata, pasta, abur cubur bana da yediğine değmez şeyler gibi geliyor ama mesela fıstıklı baklavaya ne yaparsam yapayım aynı şekilde yaklaşamıyorum 1 sene yemesem sonra önüme koysalar ay canım istemez oldu diyemiyorum, her bir kalorisine değer diye yiyorum iyi yapılmışı olmalı tabi :))

+1
İkindi dedin mi tükkanı kapatırım

Ya Mihocan buna gerçekten deneyimlemeden inanmıyor insan. Sıfır un, nişasta ve şeker yap, emin ol o baklavayı da yiyemeceksin. Miden almayacak. Sen zaten dengeli beslendiğini için en az 45 gün unsuz patates pilavsiz gecirmemissindir. O arınma başka bişey, sadece rafine şekerden uzak durma ile olmuyor

Doğru samsonum ben hiç 45 gün un pattis pilavsız geçirmedim, yani pilavsız bir sene bile geçirmişimdir pek aramam çünkü ama patates kalp ben :)) ölçülü yemeye çalışırım sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…