• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Fasulye tadı olmuyormu?
Harika tarifler 🤩
olmuyor hatta soyle ornek vereyım
antep dısında her sehırde bırcok yerde baklava satılıyor degıl mı hatta cok uyguna bulmanız da mumkun
o baklavaların bır cogu bezelye ve fasulyeden yapılmıs :KK70: asla fıstık yok ama fıstık var gıbı yemyesıl
bezelye fasulye tadı alıyor musunuz ? hah bu da oyle ıste :)

antep dısında her sehırde bırcok yerde baklava satılıyor degıl mı hatta cok uyguna bulmanız da mumkun
o baklavaların bır cogu bezelye ve fasulyeden yapılmıs :KK70: asla fıstık yok ama fıstık var gıbı yemyesıl
Haklısın.. fistiklarda bu karışımlar çokça var düşündüm de 😌
Bunlar için eksik malzemeleri alıp deneyecegim şu sıralar spora başladım bunlar bana çok iyi gelicek paylaşımın için teşekkür :KK200: takip edecegim tariflerini 😋

Ha!!! Karnabahardan pizza tabanı oluyormuş 😮 keşke bizde de satılsa böyle şeyler.
Yalnız kız yarı alman yarı italyanmis. Asyalı gibi duruyor 😄

Ha!!! Karnabahardan pizza tabanı oluyormuş 😮 keşke bizde de satılsa böyle şeyler.
Yalnız kız yarı alman yarı italyanmis. Asyalı gibi duruyor 😄
Karnabahar pizzasını 3 sene önce falan denemiştim beğenmedim samsonum ben, üstündeki malzemeye yazık olduydu :))
Fazla haşlamışım boşa gitmesin diye netten bakmıştım ne yapılır bu karnabaharla diye ilk öyle görmüştüm tarifi. Ama nisanın paylaştığı patatesli mini pizzalar güzelmiş patatese yakışır pizza malzemesi. Karnabahara yakışmamıştı.

Deme böyle şeyler Nisaa. Kalbime inecek gibi tuhaf oluyorum 😄 gerçi Kocaktan başka yemem ben bu saatten sonra, denedim de zaten bizim semtin en iyisini, hiç kesmedi 🤦

Sevdik sevdalandik, kör düğümle bağlandık, böyle ayrı gayrı olmaz olmazzzz🎼🎶 TRT FM 💞😁

Karnabahar pizzasını 3 sene önce falan denemiştim beğenmedim samsonum ben, üstündeki malzemeye yazık olduydu :))
Fazla haşlamışım boşa gitmesin diye netten bakmıştım ne yapılır bu karnabaharla diye ilk öyle görmüştüm tarifi. Ama nisanın paylaştığı patatesli mini pizzalar güzelmiş patatese yakışır pizza malzemesi. Karnabahara yakışmamıştı.
Ay kızın yediğine bak Cano. Kıtır kıtır, maya var içinde zaten. Bazen ufacık seyler çok farkediyor. Ben de kendim yapsam olmaz eminim. Karnabahar nasıl çıtır olur...

gecen gun bır konuda hamurdan pızza yapmayın patatesten yapın dedım
bırı azarlamıs benı :D yeter be saglıklı beslenme sevdanızdan yıldık yerım paşalar gıbı 2 dılım pızza allah allah demıs :D
ıstersen fare ye banane kardesım alla alla dedım ıcımden cevap bıle vermedım halbukı patatesle daha lezzetlı ve saglıklı oluyor 2 dılım hamurla pızza yıyecegıne 4 dılım patatesle yersın anlamında demıstım ama :D muayyen gunundeydı sanırım

patates pızza gercekten guzel oluyor gelen mısafırlerıme yapıyordum pandemıden once

Deme böyle şeyler Nisaa. Kalbime inecek gibi tuhaf oluyorum 😄 gerçi Kocaktan başka yemem ben bu saatten sonra, denedim de zaten bizim semtin en iyisini, hiç kesmedi 🤦

Sevdik sevdalandik, kör düğümle bağlandık, böyle ayrı gayrı olmaz olmazzzz🎼🎶 TRT FM 💞😁
:D

ya canım gercekten oyle zaten fıstıgın kılosu fıyat bellı ve fıstıkla yapılan tatlılar cok cıddı fıstık ıster ucuza satıyorlar bırde o tatlıları mumkun degıl
hanı tereyag hanı fıstık hanı kaymak mumkun degıl ara kı mıkroskopla zerrecıgını bulasın :D :D

bırı azarlamıs benı :KK70: yeter be saglıklı beslenme sevdanızdan yıldık yerım paşalar gıbı 2 dılım pızza allah allah demıs :KK70:
ıstersen fare ye banane kardesım alla alla dedım ıcımden cevap bıle vermedım halbukı patatesle daha lezzetlı ve saglıklı oluyor 2 dılım hamurla pızza yıyecegıne 4 dılım patatesle yersın anlamında demıstım ama :KK70: muayyen gunundeydı sanırım

patates pızza gercekten guzel oluyor gelen mısafırlerıme yapıyordum pandemıden once

:KK70:

ya canım gercekten oyle zaten fıstıgın kılosu fıyat bellı ve fıstıkla yapılan tatlılar cok cıddı fıstık ıster ucuza satıyorlar bırde o tatlıları mumkun degıl
hanı tereyag hanı fıstık hanı kaymak mumkun degıl ara kı mıkroskopla zerrecıgını bulasın :KK70: :KK70:
Yaa Nisa ben hiç 🥔 e bulaşmayayim. Oturur 2 kg fırınlar yerim. Haslar yerim, omeletini yapar yerim, ezer yerim. Canım patates, tadı güzel, yapması kolay, yemesi kolay 🥰🤗
Yok yok, bizim buradaki de epey pahalı bi baklavacı. İnsanlar kuyruk oluyor kapıda. İçeri oturmak için bekliyorsun... malzemeden şüphem yok.. ama eskiden müthiş gelirdi, şimdi eh işte, biraz yavan mı nedir dedim. Olmasa da olur geldi. Maşallah bi Gaziantep tadimindan sonra hemen Milor'a bağladım :D

Yaa Nisa ben hiç 🥔 e bulaşmayayim. Oturur 2 kg fırınlar yerim. Haslar yerim, omeletini yapar yerim, ezer yerim. Canım patates, tadı güzel, yapması kolay, yemesi kolay 🥰🤗
Yok yok, bizim buradaki de epey pahalı bi baklavacı. İnsanlar kuyruk oluyor kapıda. İçeri oturmak için bekliyorsun... malzemeden şüphem yok.. ama eskiden müthiş gelirdi, şimdi eh işte, biraz yavan mı nedir dedim. Olmasa da olur geldi. Maşallah bi Gaziantep tadimindan sonra hemen Milor'a bağladım :KK70:
sekerın nemle alakası var bırde canısı
o aldıgın baklavayı yanı burdan getırttıgını bızzat antepde yersen daha da lezzetlı gelecek bak goreceksın geldıgınde ne demek ıstedıgımı anlayacaksın :) aynı yer burdan almıstım ama burda nıye daha degısık dersın

bırde fıstık da kalıte kalıte
tereyagı sade yagı kaymak bunların kalıtesı cok onemlı
antepde odun atesınde pıser o ayrıntıda var tabı :)
sızın ordakıler allah bılır dogalgaz fırınıdır cogu yerde odun ateslı fırın yok oda tatda acayıp farkedıyor

sekerın nemle alakası var bırde canısı
o aldıgın baklavayı yanı burdan getırttıgını bızzat antepde yersen daha da lezzetlı gelecek bak goreceksın geldıgınde ne demek ıstedıgımı anlayacaksın :) aynı yer burdan almıstım ama burda nıye daha degısık dersın

bırde fıstık da kalıte kalıte
tereyagı sade yagı kaymak bunların kalıtesı cok onemlı
antepde odun atesınde pıser o ayrıntıda var tabı :)
sızın ordakıler allah bılır dogalgaz fırınıdır cogu yerde odun ateslı fırın yok oda tatda acayıp farkedıyor
Aynen nisam endüstriyel fırın var çoğu yerde. Konyada da köklü tatlıcılar var mesela bezelye glikoz vs kullanmazlar biliriz ama dediğin gibi fıstık da tereyağı da kalite kalite. Bilerek en iyi malzemeyi kullanmıyorlardır kilosu 200 liraya baklava satsalar alamaz çünkü kimse, satışları düşer.

Aynen nisam endüstriyel fırın var çoğu yerde. Konyada da köklü tatlıcılar var mesela bezelye glikoz vs kullanmazlar biliriz ama dediğin gibi fıstık da tereyağı da kalite kalite. Bilerek en iyi malzemeyi kullanmıyorlardır kilosu 200 liraya baklava satsalar alamaz çünkü kimse, satışları düşer.
aynen oyle
hakıkaten meret cok pahalı ya :)

bırı azarlamıs benı :D yeter be saglıklı beslenme sevdanızdan yıldık yerım paşalar gıbı 2 dılım pızza allah allah demıs :D
ıstersen fare ye banane kardesım alla alla dedım ıcımden cevap bıle vermedım halbukı patatesle daha lezzetlı ve saglıklı oluyor 2 dılım hamurla pızza yıyecegıne 4 dılım patatesle yersın anlamında demıstım ama :D muayyen gunundeydı sanırım

:D

hanı tereyag hanı fıstık hanı kaymak mumkun degıl ara kı mıkroskopla zerrecıgını bulasın :D :D
Tarifler çok güzel görünüyor 😍 bende deniycem sırayla.ellerine sağlık

Back