Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben hep sabah 6-7 gıbı uyanırım
gece 1-2 gıbı yatarım alıskanlık :)
aynen bak ona da benzıyor tek farkı su aslında tarıfını yazayım
kemıklı et ıle nohut haslanır
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 250 gram yağsız kıyma
- yarım kilo kadar kemikli parça et
- 1 su bardağı nohut
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- (biber salçası yoksa 2 kaşık salça ve kırmızı toz biber)
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi ya da 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytınyagı
gerı kalan tum malzemeler kofte gıbı yogurulur ıyıce sakız olana dek
sonra tek tek elde kucucuk yuvarlanır
bı taraftan zeytınyagı salca sogan kavrulur bu harca etlı nohutlu harc eklenır
nohutlu etlı suda bır tasım kaynatılarak pısırılır yuvarlamalar
ıcıne nar eksısı lımon falan ekılır ustune tereyagında kızdırılmıs nane pul bıber gezdırılır oy oy :)
Ya süper bu tarifler nisa farkında mısın bilmem de büyük sevaba giriyosun amme hizmeti bu yaptığın :)) ben mutfakta vakit geçirmeyi çok severim ama öyle çeşit çeşit tarifler de bilmem, eskiden sağlıklı beslenme deyince aklıma gelen kereviz sapı falan kemirmektibunun bırebır aynı tarıfını salcalı degılde ıcıne sadece yogurt koyarak salca yerıne yogurt koyarak pısırdıgımızde yuvalama corbası olur
bızım ıcın corbadır ama bızden baska heryer onu ana yemek olarak yer
bu arada etde bız kuzu - koyun etı kullanırız dana etı hıc yenmez bu taraflarda
oh oh afıyet olsun yarasın kas olsun kan olsun canımYa süper bu tarifler nisa farkında mısın bilmem de büyük sevaba giriyosun amme hizmeti bu yaptığın :)) ben mutfakta vakit geçirmeyi çok severim ama öyle çeşit çeşit tarifler de bilmem, eskiden sağlıklı beslenme deyince aklıma gelen kereviz sapı falan kemirmektiGüzel güzel besleyici sağlıklı doyurucu bir sürü tarif öğrendim burada saolasın. Söyledim mi hatırlamıyorum ama rahmetli babaannem böyle besleyici yemeklere "özlü yemek" derdi, çocukken ekmeğe fındık kreması (nutella demiyorum çünkü nutella o zamanların magnum, pringlesı gibiydi
) sürmek en güzel yemekti bizim için ona çok kızardı, özlü yiyin derdi de anlamazdım, toprağı bol olsun rahmetlinin bildiği varmış
![]()
yaaa supersınİyi beslenince insana da deli bir enerji geliyor, dün son yemeğimi saat 13:30'da yememe rağmen hiç acıkmadım, eve bi girdim epey toparlanmaya ihtiyaç var, annemlere sık gidiyorum anneannemin rahatsızlığından dolayı evle ilgilenemedim şu aralar. İşten gelince dışarı işlerini hallettim markete kuru temizlemeciye falan gitmem lazımdı, 7 gibi eve geldim yatana kadar mutfak düzenledim, perdeleri yıkadım astım, banyoyu şöyle bir toparladım duş aldım, yatma vakti gelmeseydi evdeki ayvalarla tatlı da yapacaktım
Bu sabah da işe gelmeden salata yaptım, dondurucudan çıkardığım ıspanağı pişirdim (hafif pişmişti zaten), krep yaptım, mantarlı omlet yaptımnormalde bu mevsimde sürüngen gibi işe zor gelirdim tersine enerjik hissediyorum hayırlara gelsin :) bişeylerle uğraşmak iyi hissettiriyor insana azizim
karanlık kış sabahlarında neyşınıl coğrafikteki timsahlar gibi hissetmemek iyi oluyormuş
![]()
bunun bırebır aynı tarıfını salcalı degılde ıcıne sadece yogurt koyarak salca yerıne yogurt koyarak pısırdıgımızde yuvalama corbası olur
bızım ıcın corbadır ama bızden baska heryer onu ana yemek olarak yer
bu arada etde bız kuzu - koyun etı kullanırız dana etı hıc yenmez bu taraflarda
Bir antepli olarak yuvalamaya çorba dediğin için kınıyorum seni![]()
Maşallah sana Mihoooİyi beslenince insana da deli bir enerji geliyor, dün son yemeğimi saat 13:30'da yememe rağmen hiç acıkmadım, eve bi girdim epey toparlanmaya ihtiyaç var, annemlere sık gidiyorum anneannemin rahatsızlığından dolayı evle ilgilenemedim şu aralar. İşten gelince dışarı işlerini hallettim markete kuru temizlemeciye falan gitmem lazımdı, 7 gibi eve geldim yatana kadar mutfak düzenledim, perdeleri yıkadım astım, banyoyu şöyle bir toparladım duş aldım, yatma vakti gelmeseydi evdeki ayvalarla tatlı da yapacaktım
Bu sabah da işe gelmeden salata yaptım, dondurucudan çıkardığım ıspanağı pişirdim (hafif pişmişti zaten), krep yaptım, mantarlı omlet yaptımnormalde bu mevsimde sürüngen gibi işe zor gelirdim tersine enerjik hissediyorum hayırlara gelsin :) bişeylerle uğraşmak iyi hissettiriyor insana azizim
karanlık kış sabahlarında neyşınıl coğrafikteki timsahlar gibi hissetmemek iyi oluyormuş
![]()
afıyet olsun cano :)1 muz yedim kahvaltı niyetine, öğlen de nohut, kapya biber, domates, salatalık, biber, zeytinyağı, limonsuyundan oluşan salatamı yicem inşallah![]()
Sağol Canım, sanki biraz verdim gibi, hafif hissediyorum bu aralar. 65 i yakalarsam tartı görseli paylaşıcamafıyet olsun cano :)
o hissiyat cok guzel ıste :) tebrık ederımSağol Canım, sanki biraz verdim gibi, hafif hissediyorum bu aralar. 65 i yakalarsam tartı görseli paylaşıcam![]()
hani bir tabir varya dışarılılar öyle diyor. bu konuda bilgi kirliliği var bence o kadar emekli bir yemek çorba diye geçiştirilemez geçiştirilmesi teklif bile edilemez![]()
![]()
e adı yuvalama corbası zaten tarıf ısteyenler de nete oyle yazınca cıkıyor
bız corba gıbı tuketıyoruz cogu yer ana yemek olarak yıyor onlara kuzu etı agır geldıgı ıcın
ona nasıl yaklastıgımız onemlı bız yememıze bakalım sıkıntı yok![]()
evet dolma da yıyorum patlıcan kebabı da yıyorum tek basına yuvalama yeter mı ya doyurmaz kı hatta yanına en cok zeytınyaglı dolma veya fellah koftesı yakısırhani bir tabir varya dışarılılar öyle diyor. bu konuda bilgi kirliliği var bence o kadar emekli bir yemek çorba diye geçiştirilemez geçiştirilmesi teklif bile edilemez
yuvalama üzerine ne yiyorsunuz o zaman dolma mı![]()
Şükür canım ilk zamana göre iyi ama felç kalıcı olacak yüksek ihtimal, yaşı da epey var sonuçta. Üstümüze düşen iyi bakmak ve moral vermek, elimizden geleni yapıyoruz inşallah, saolasınyaaa supersın
ellerıne saglık kesınlıkle oyle oluyor hasta falan da olmuyor ınsan
bagırsak mıde saglıklı beslenınce herseye etkı edıyor bosuna dememısler bagırsak ıkıncı beyın dıye
cok sevındım cok
annanen nasıl canım durumu ?
yaaa canım benım allahım sıfa versın saglık versınŞükür canım ilk zamana göre iyi ama felç kalıcı olacak yüksek ihtimal, yaşı da epey var sonuçta. Üstümüze düşen iyi bakmak ve moral vermek, elimizden geleni yapıyoruz inşallah, saolasın![]()