• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Karatay’ın kitabındaki tariften yaptım Nisacım.Un yerine yulaf unu 2 çay bardağı yağ yerine 1 çay bardağı kullandım.Bir de haşladıktan sonra lahana yapraklarını iyice kurut.Ben temiz bir mutfak bezine serip iyice kuruttum.Üstüne çörekotu ve susam serptim.
tadı nasıl merak ettim

selam canlar :KK19:
fırında pısen soslu karnabaharı yaptım
enfes oldu yahu sabah onu yedım

yıkadım karnabaharları sırkelı suda
sonra koydum kare borcama
goz kararı bıraz süt 1 su bardagı kadar sonra karabıber tuz pul bıber
borcamın en son ustune azcık kasar peynır de rendeledım
attım fırına
bıldıgın borek tadı vardı :) cok guzeldı

selam canlar :KK19:
fırında pısen soslu karnabaharı yaptım
enfes oldu yahu sabah onu yedım

yıkadım karnabaharları sırkelı suda
sonra koydum kare borcama
goz kararı bıraz süt 1 su bardagı kadar sonra karabıber tuz pul bıber
borcamın en son ustune azcık kasar peynır de rendeledım
attım fırına
bıldıgın borek tadı vardı :) cok guzeldı
Hiç haşlamadan mı yaptın bunu Nisa? Öyle ise çok kolaymış, tam benlik :kk77:

Ne kadar sürede pişer fırında?

Hiç haşlamadan mı yaptın bunu Nisa? Öyle ise çok kolaymış, tam benlik :kk77:

Ne kadar sürede pişer fırında?
hıc haslamadan yaptım 2 kere pısırmek tum vıtamınını oldurmezmı zaten fırında dırek cok kolay pısıyor yarım saatde pıstı

sut yerıne tavuk veya et suyu da kullanılabılır bence ıcıne havuc da dılımlenebılır hatta dogranmıs et veya tavukda eklenebılır gercekden lezzetlı oluyor :)

hıc haslamadan yaptım 2 kere pısırmek tum vıtamınını oldurmezmı zaten fırında dırek cok kolay pısıyor yarım saatde pıstı
Bence de, tüm vitamini suyunda kalır zaten... işte karnabaharın haşin görümünü düşününce, fırında pişmez gibi geldi :D

Bence de, tüm vitamini suyunda kalır zaten... işte karnabaharın haşin görümünü düşününce, fırında pişmez gibi geldi :KK70:
tam aksıne brokolı gıbı ısı gorunce anında yumusayan bırsey :)
ben kızıma dırek buharda pısırıp yanına yogurtla verıyorum
dusun buharda bıle pısıyor :)

tam aksıne brokolı gıbı ısı gorunce anında yumusayan bırsey :)
ben kızıma dırek buharda pısırıp yanına yogurtla verıyorum
dusun buharda bıle pısıyor :)
Mutlaka denicem o zaman. Yumuşacık karnabahar, süt, karabiber, erimiş peynir...düşününce bile içim ısındı. Tam kış yemeği :kk77:

Mutlaka denicem o zaman. Yumuşacık karnabahar, süt, karabiber, erimiş peynir...düşününce bile içim ısındı. Tam kış yemeği :kk77:
aynen oyle gercekten de okadar sevdım kı 2 catal yerım nolcakkı dıyen ben karnabaharın yarısını yedım :KK70:

aynen oyle gercekten de okadar sevdım kı 2 catal yerım nolcakkı dıyen ben karnabaharın yarısını yedım :KK70:
Afiyet şifa olsun. :))

Bu da benim dünkü kahvaltım :
kv.jpg

Bu sabah zor kalkıp geç kaldığım için sadece hurma ve ceviz getirebildim yanımda. Öğlen için de 2 yumurta yiyeyeceğim.

afıyet olsun sıfa olsun cok guzel kahvaltı :KK36:

Teşekkürler canım :KK68:

afiyet olsun.karataymı yapıyordun sen

Tam Karatay denmez belki...ama gluten ben de ciddi sıkıntı yaratıyor. O yüzden evet, özen gösterdiğim zaman sıfır unlu mamül ve şekersiz tüketmeye çalışıyorum. Pirinç ve patates de hayattımda yok.

Meyveyi pek kısıtlamıyorum ama, çok meyve düşkünü değilim zaten. Bir tek elma ve portakalı çok severim.

Back