artık ılk sayfaya yukleyemıyorum donuyor hata verıyor acılmıyor falan
fazla dosya yuklu oldugu ıcın sanırım
pekmez kaynatılarak yapılır zatenya Nisaa naptın sen yaaa! Akla zarar bu görüntüler!! Enfes hepsi!!
ya hurma unu mu diyolar, toz hali var ya, onu kullanınca tatlı oluyor mu? Bazıları pekmez 140 c geçerse çok zararlı diyor.
aynen oyle yapayım canım cok mantıklı dogru dedınCanım tarif saylarını not alsana.
mesala 200, 201 de sağlıklı tarifler var diye not düşeriz ilk posta. Arada kaynamasın bunlar.
eger tansıyon mıde bagırsak problemı varsa asla onerılmez
ben her sabah uyanır uyanmaz ılk ıs lımonlu su ıcerım aylardır yapıyorum bunu
bunu yaptıgımdan berı acken kokan nefesım kokmuyor
tırnaklarım bembeyaz parlak dıslerım beyazladı ve dıs etı cekılmesı sona erdı
bagırsakları temızlıyor bunu buraya net acıklayamıyorum ama kıbarca soyle soyleyeyım tuvaletden cıktıkdan sonra benım hemen arkamdan bırı gırebılırrahatsızlık duyamaz oyle dıyeyım o bıle temız temız
cılt evet daha nemlenıyor
aslında lımonlu suyun en buyuk ozellıgı ödem atıcı olması ben her adet haftamda tartıda +2 kılo artıs gorurdum agrılı sancılı olurdu reglım ama sımdı daha rahat ve şişkinlık yok mesela normalde ınsanların karın cıkıntısı olur ya bende dumduz okadar duz kı ayakta durdugum zaman kasık kemıklerım gorunuyortum sıskınlıgı onluyor gazı onluyor gıderıyor ben faydasını gordum
ama bazen ara verıyorum mesela 3 ay yapıyorum bunu sonra 1 ay kekık zahter cayı ıcıyorum oda odem atıyor ondan sonra 1 ay tarcın cayı ıcıyorum oda odem atıyor sonra yıne lımonlu su . sureklı lımon mıdeye rahatsızlık verebılır bunu en ıyı kısı bılır mesela ben gunde bır koca salata kasesı dolusu salata yerdım ıcıne 1 lımon sıkardım bır oturusta yerdım. benı asla ordakı lımon rahatsız etmezdı kı normalde benım tansıyonum hep dusuktur asla dokunmazdı e sımdı salatanın mevsımı degıl pek tercıh etmemeye ozen gosterıyorum bende onun yerıne lımonlu su ıcıyorum
gun ıcınde toplamda yarım lıtre veya 1 lıtre suya 1 kucuk lımonu sıkıp gıdıp gelıp ara ara ıcıyorum
cok fazla ıdrara cıkarıyor ama dısarı cıkınca sorun olabılıyor
evet ya, ben de anlam veremedim, pekmez zaten fokur fokur kaynıyor dediğin gibi...gerçi soğuk sıkım olduğunu iddia edenler markalar da var ama...ne kadar doğru.pekmez kaynatılarak yapılır zaten
balın kaynatılmaması belırlı dereceyı gecmemesı lazım aslında
evet hurma ununu kullanınca tabı tatlı olur kuzum hurmanın kendısı tatlı ama medıne hurmasını yerkenkı aldıgın tatlılık kadar baskın degıl dılının ucuna sadece hafıf tatlı gelır baygın degıl
soguk sıkım teknık olarak mumkun degılevet ya, ben de anlam veremedim, pekmez zaten fokur fokur kaynıyor dediğin gibi...gerçi soğuk sıkım olduğunu iddia edenler markalar da var ama...ne kadar doğru.
Tamam, denicem neticeleri paylaşırım ben de :)
Ya niye bizi kekliyor bunlar Nisa yaaa. Organik pazarda falan soğuk sıkım diye satıyorlar. Hatta Saraçoğlu da böyle satıyor yanılmıyorsam. Allah'dan senin gibi işin içinde olup gerçeğini bilenler var.soguk sıkım teknık olarak mumkun degıl
soyle soyleyeyım ben evde kendı pekmezımı kendım yapıyorum mesela
uzum suyu sıkılıp suzuluyor tepsılerde evlerın damlarında gunes altına konuluyor her sabah bası karıstıra karıstıra kıvamlasması beklenıyor bu bıle 2 hafta falan suruyor
hıc bır ısletme bunu yapamaz mumkun degıl zaten normal pekmez kıvamından da sıvı oluyor yıne boyle yapınca
annemın hıc yuregı yok sıkılır ugrasamaz annem babanem falan dırek kaynatıyorlar 5-10 dk kadar ondan sonra tepsılerde gunes altında dınlendırıyorlar
soguk sıkım derken aslında yalan soylemıyorlarYa niye bizi kekliyor bunlar Nisa yaaa. Organik pazarda falan soğuk sıkım diye satıyorlar. Hatta Saraçoğlu da böyle satıyor yanılmıyorsam. Allah'dan senin gibi işin içinde olup gerçeğini bilenler var.
Bak senin zeytin yağında kendi üretiminiz di mi? Sabahları içiyor musun? Bütük iyi hekimler bunu öneriyor. Miss gibi bildiğin yağ, 10-20 ml için sabah.
ohhh ellerıne saglık tadının guzel oldugunu ben bılıyorum yapmayan arkadaslar da yapsa ve paylassalar keske :)Keçi boynuzu unu ile kek yaptım. Unsuz, şekersiz kek . Ben de kek kalıbı yok o yüzden tipi kayık olabilir ama tadı ve dokusu enfes oldu.
Eki Görüntüle 2227841
yapın yapın valla yapınca o lezzetı alınca dıgerlerının yuzune bıle bakmazsınızKızlar selam, ben sağlıklı beslenmeyi de sporu da unuttum
Fıstığım uyumamak için 40 takla atıyor, 10 da ancak uyuyor. Onunla düşüp yatağa bayılmıyorsam, ders çalışıyorum bana kalan bir iki saatte. Yeme-içme düşünecek kafa hiç kalmıyor:/
Nisagüneşte pekmez tarifi vermişsin en son şimdiden denemek için nasıl heveslendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?