Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

evet ben artık böyle cümleler kuruyorum her çikolata yediğimde kendimi ve beynimi rahatlatmak için en anzından :))
ve gerçekten 800 gr falan verdm 2 hafta olmadı daha benim için iyi birşey bu kilom az olduğundan 800 gr farkediliyor..50yim 45 olucam inşallah hep birlikte burda incelicez erçi zaten incayiz zayıfız ve çok güzelizzemuszemus

kıslaaaaaaar ben aç karnına 62 oldum...gerçi zaten aç tartılıyorum hep... ama resmen yaşayacak kadar yiyorum,diyetisyenin verdiği beslenme programından daha sıkı bi diyet yapıyorum ve zorlaa en az 1,5 litre su içiyorum...metabolizmam hızlandı galiba...haftada 2 kilo oldu maaşallah...acayip motiveyim yaaaaa...

yaşayacak kadar yemek lazım bnce de. tbrikler ablacım =) gurur duymalısın kndnle.. biraz paylaşır mısın ne yiyosun mesela öğünlerde??

1800 kalorilik diyet için örnek beslenme programı
günlük yiyecek hakkımız toplam:
2 bardak(süt veya yoğurt )
5 köfte büyüklüğünde et(5köfte veya 5 küçük boy kemiksiz pirzola veya 15-20 küçük parça kuşbaşı et veya 5 köfte büyüklüğünde tavuk ,balık ya da hindi eti ayrıca günde yediğiniz her bir yumurta ya da 1 kibrit kutusu peynir de 1 köfte yerine geçiyor.)
8 yemek kaşığı sebze yemeği mutlaka susuz olacak.
4 meyve
11 ince kepekli ekmek dilimi(1 dilim etimek büyüklüğünde ekmek ile yaklaşık 3 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur pilavı ya da makarna eşit,1 kepçe çorba içtiyseniz de 8 dilim ekmeğinizi feda etmelisinizyani çorba,pilav,makarna,ekmek eşdeğer.eğer pilav yediyseniz çorba içemezsiniz)
4 yemek kaşığı da yağ hakkınız var.(.yemeklerde kullandığınız yağ ,yediğiniz siyah ya da yeşil zeytin,badem,fındık,fıstık gibi çerezler de yağ hakkınıza dahil)
çikolata,bal,reçel,pekmez,hamurişi,kızartma,sucuk,salam vs.kaymak,mayonez,et tavuk suy ,tereyağ vb yasak....
ŞıMDı ÖRNEK GÜNLÜK BESLENME:
KAHVALTI:şekersiz çay,2 kibrit kutusu beyaz peynir,3 ince dilim kepekli ekmek,söğüş domates,salatalık,6-7 zeytin
ARA ÖĞÜN:1 meyve
ÖĞLE:1 su bardağı yoğurt,4 yemek kaşığı sebze yemeği(susuz),2 yemek kaşığı pilav ya da makarna ya da 1 kepçe çorba,yağsız salata,3 ince dilim ekmek
ARA ÖĞÜN:1 adet meyve
AKŞAM:1 su bardağı yoğurt,3 köfte büyüklüğünde tavuk ya da balık ya da et,4 yemek kaşığı sebze yemeği (susuz),2 yemek kaşığı pilav ya da makarna ya da 1 kepçe çorba,yağsız salata,3 ince dilim ekmek
ARA ÖĞÜN:2 meyve
ve çalışanlar için yarım saat yürüyüş veeeee 2,5 litre su...

Son düzenleme:
saol ablacımmm =)

walla gerçekten çok doyurucu.. ama bn bu kadar çok yiyemiyorum artk midem almıo.. sen kilo verebiliyosan çok güzel. haa bu arada kilon kaç ablacım??

çizelge yapmaya çalışıyom ama beceremedim.64 ken 62 oldum ama 1 haftada..

bir haftada 2 kilo ne güzel tebrk edrm tkrr ablacm =) ahh bi de ben verebilsem :s

bir haftada 2 kilo ne güzel tebrk edrm tkrr ablacm =) ahh bi de ben verebilsem :s

bu programdaki değişimlere dikkat etmiyosundur bence..çünkü ben kahvaltı haricinde ekmek yemiyodum,son derece de dikkat ettiğimi düşünüyodum bazen kaçırsam da..bi de hipotiroidi nedeniyle bazal metabolizmam çok yavaşlamıştı,yediğim anda kilo alıyodum anında,yemediğim zamansa değişmiyodu..son 5 kiloyu nasıl aldığımı ise hiiiiiiiç anlamamıştım..

20 gündür bende dkzi le zayıflıyorum.78.5 la başlamıştım.20 günde 76.5 oldu.bundan sonra 15 günde bir tartılacağım.ama görenler çok zayıfladın diyorlar.sanırım bu sistemde kastan değil yağdan gidiyor.ve istediğim herşeyi yiyorum..ortalama 4 saatte acıkıyormuşum bunuda öğrenmiş oldum.günde 5 kere falan yemek yiyorum.bazen benimde kontrolümü kaybettiğim ve yemeklere yada abur cubura saldırdığım oluyor.rejimde olmadığım için sorun yapmıyorum.sadece tekrar acıkmayı bekliyorum.sabah normalde 7 gibi acıkmam gerekirken çok yediğim gecelerin sabahımda bu öğleni buluyor.arkadaşlar yeme düzenini bozsanız bile sorun yok yani.sadece acıkmayı beklemek ve doymayı öğrenmek gerekiyor.neyse..herkese sağlıklı incelmeler..

tşkkrler güzel bilgilerin için.. umarım kalan kilolarını da verirsin güzelce.. =)

tşkkrler güzel bilgilerin için.. umarım kalan kilolarını da verirsin güzelce.. =)

bence sen de güzel vermişsin canım,hiç bozma moralini,ben senin gibi 5 kilo vercem ya,ne motivasyon olurdu bende,bak o zaman sen görmelisin beni...zemuszemus

umarım istediğimz kiloya ulaşırız fazla uzatmadan.. ii geceler =)

canım bi haftada 2 kilo müthiş tebrik ederim ve bu diyetini paylaşmanda süper ama burası DİYETSİZ KALICI ZAYIFLAMA konusu burda diyet yok unutmayın yerimseniben
diyet psikolojisinden çoookkk uzaklardayız :1rolleyes:
20 gündür bende dkzi le zayıflıyorum.78.5 la başlamıştım.20 günde 76.5 oldu.bundan sonra 15 günde bir tartılacağım.ama görenler çok zayıfladın diyorlar.sanırım bu sistemde kastan değil yağdan gidiyor.ve istediğim herşeyi yiyorum..ortalama 4 saatte acıkıyormuşum bunuda öğrenmiş oldum.günde 5 kere falan yemek yiyorum.bazen benimde kontrolümü kaybettiğim ve yemeklere yada abur cubura saldırdığım oluyor.rejimde olmadığım için sorun yapmıyorum.sadece tekrar acıkmayı bekliyorum.sabah normalde 7 gibi acıkmam gerekirken çok yediğim gecelerin sabahımda bu öğleni buluyor.arkadaşlar yeme düzenini bozsanız bile sorun yok yani.sadece acıkmayı beklemek ve doymayı öğrenmek gerekiyor.neyse..herkese sağlıklı incelmeler..

tebrik ederim ya darısı başımıza banada bugün dediler sen kilo vermişsin diye nasıl mutlu oldum 1 kilo bile ne kadar farkediyor demekki :dance:
valla dkz'ye başladığımdan beri kendimi beğenmeye,zayıf görmeye başladım.
yarın bi oruç tutucam akşamda açık büfeye gidicez umarım çok sapıtmam ama biliyorumki ben beynimi böyle arada ödüllendiricem oda beni böyle zayıf bırakıcakvereliniortak

walla gerçekten çok doyurucu.. ama bn bu kadar çok yiyemiyorum artk midem almıo.. sen kilo verebiliyosan çok güzel. haa bu arada kilon kaç ablacım??

tam yazacaktım senin yazını gördüm ben gün içinde bukadar şey tüketmeden kilo alıyorum yesem ne olur hiç bilmem ama bununla kilo veriliyosa ne mutlu verene valla tebrikler
bayram bitsede bi kendimi dinlesem olmuyo ramazanla diyet falan kıstıkça tatlıya sarıyom o daha fena
ama başaran arkadaşlarımı tebrik ediyorum alkisalkisalkis

canım bi haftada 2 kilo müthiş tebrik ederim ve bu diyetini paylaşmanda süper ama burası DİYETSİZ KALICI ZAYIFLAMA konusu burda diyet yok unutmayın yerimseniben
diyet psikolojisinden çoookkk uzaklardayız :1rolleyes:

tebrik ederim ya darısı başımıza banada bugün dediler sen kilo vermişsin diye nasıl mutlu oldum 1 kilo bile ne kadar farkediyor demekki :dance:
valla dkz'ye başladığımdan beri kendimi beğenmeye,zayıf görmeye başladım.
yarın bi oruç tutucam akşamda açık büfeye gidicez umarım çok sapıtmam ama biliyorumki ben beynimi böyle arada ödüllendiricem oda beni böyle zayıf bırakıcakvereliniortak
diyeti istek üzerine yazdım gördüysen,yapıp yapmamak tabii ki size kalmış...
tam yazacaktım senin yazını gördüm ben gün içinde bukadar şey tüketmeden kilo alıyorum yesem ne olur hiç bilmem ama bununla kilo veriliyosa ne mutlu verene valla tebrikler
bayram bitsede bi kendimi dinlesem olmuyo ramazanla diyet falan kıstıkça tatlıya sarıyom o daha fena
ama başaran arkadaşlarımı tebrik ediyorum alkisalkisalkis

bunun hepsini yemiyorum zaten ben de..ben sadece alışverişe çıktığımda pantalonlara sığamayınca çok üzüldüm ve müthiş motive oldum..bi de endokrinci yumurtlamayı 5 6 kilo birden almak ciddi anlamda olumsuz etkiler deyince,resmen gaza geldim..bunlara dikkat ederek ama belkide bu yiyeceklerin yarısı kadar yiyerek diyet yapıyorum..yani resmen yaşıycak kadar yiyorum öğünlerde..ve bu arada da beynim ve vücudum bu programa alışarak doymaya başladı resmen..yani bu şekilde de doymayı öğrendim..oruçluyken başlama dedi diyetisyen ama dedim ya gaza geldim bir kere...belki de düşünüyorum da bu şekilde de olsa doymayı öğrenmemin sırrı da şudur;20 dakikadan sonra beyne yokluk hissi gidiyormuş ya;eskiden dikkat ediyorum tam 15 dakika sonra sofradan kalkmış olurdum.artık biraz daha oyalanıyorum elimden geldiğince..yemeklere saldırmamaya çalışıyorum,yavaş yemek benim için çok zor bi kavram ama servisi yavaş yaparak falan kendimi oyalıyorum işte...

• Şişmanlama, kilo alma korkusuyla başlıyor. Zayıflamak için bu korku yenilmeli

bu laf çok doğru, acıkınca ye doyunca bırak, evet işte bu kadar basit bencede, vucudumuzun sesini dinlemeyliyiz, diğer dış sesleri ve dayatmaları değil
çok güzel bi yazı olmuş, başarılar kızlar
a.s.

kızlar herkese merhaba ben geldim son 3 gündür misafirlerim vardı birazcık ipin ucunu kaçırdım sanırım neyse yarından itibaren tam gaz devam zaten ramazan olduğu için tam anlamıyla oturtamadım düzenimi 15inde tartılayım diyordum ama pazara erteledim çünkü tartılırsam belki moralim bozulur son günlerde abarttım yani o yüzden birazcık ipleri elime alıp pazara kadar sıkıcam dişimi şimdi aynı falan çıkar yine diyet psikolojisine girmek istemiyorum yavaş yavaş gitsin ama gelmesin istiyorum:Saruboceq:

X