Sağlıkçı arkadaslar lutfen bir bakın konuma

İyi akşamlar size birşey soracaktım. Benim 2 kızım var büyük 3 buçuk küçük 2 aylik. Büyük kızım hasta olduğunda ya da misal grip olduğunda hemen doktora götürmüyorum 2 3 gün bekliyorum ev de ıhlamur vs takviye ediyorum bazen iyilesiyor bazen de geçmiyor sağlık ocağına götürüyorum. Her gittiğimiz de doktorumuz aynı ilacı veriyor en fazla verdiği amoklavin ve iburamin calpol yani hep aynı şikayetlerle gitmedigimiz halde antibiyotik iburamin calpol mutlaka yazıyor.

Odasın da bu ilaçların afişleri kalem defterleri not kağıtları bulunuyor. Eminim ki bu ilaçları her çocuğa yazıyorlar. Siz sağlıkçı olduğunuz için soruyorum bu normal mi yani her defasında aynı ilacı yazması her iki hastalık ayrı olsada aynı ilaç vermesi normal mi?
Çocuklarınız soğuk algınlığının farklı türlerini yaşıyorlardır size ayrı gelse de. Doktorlar çoğunlukla bazı ilaç firmalarıyla anlaşmalı oluyorlar . Calpol kullanacak seviyeye gelmese çocuklar keşke ağır ama etkili bir ilaç . Amoklavin antibiyotikler içinde en hafif olanlarından biri keşke yine de mecbur kalmasak. Ama çocuğunuz için en iyisi yine de bu diyebilirim. İburamin e gelince yazan doktorunun elleri dert görmesin. Pediyatrik ilaçlar içinde yazılabilecek en mucizevi ilaç. Çocuk ve bebekler için en ideal soğuk algınlığı tedavisi. Zararı diğer tüm ilaçlara oranla çok az. Alanım enfeksiyon ayrıca gönül rahatlığıyla kullanın. Benim de çocuklarım var ben de kullanıyorum grip olduklarında

Küçüğü 2 aylık yazmışsın canım kullanma o daha kendi bağışıklık sistemini geliştirmedi . Büyüğü için kullan
Ben konu sahibi değilim yalnış anladınız. Küçük kızım da kulak enfeksiyonu oldu ona da doktor calpol verdi kullandım 5 saatte 1 çay kaşığı ver dedi içim rahat etmese de verdim maalesef :KK43:

tesekkurler cevap icin cinko eksikliginde herhangi bir sıkıntı olur mu acaba sürekli hasta benimkiler yani alıp kullansam mı
Doktor onemli bir seyleri yok demiş bakın siz de soyluyorsunuz sureklı hastalar dıye. Benım anladığım enfeksiyon ya da vırutık bır hastalık degıl vitamin takviye yapalım burun spreyi ile de rahatlatalım diye dusunmus

hayırlı aksamlar arkadaslar. cocuklarimi hastaneye götürdük bugun. test sonuclarini esim almaya gitti birseyleri yok demis doktor. ama recete yazmis doktor madem birsey yok niye ilac yazsin o zaman degil mi.aklim karisti insaallah resim koyabilirsem bir baksın anlayanlar lutfen! simdiden teşekkürler.
İkisinide çinko yazmış ilk reçeteye burun spreyi yazmış 5 günden fazla kullanılmaz ikinci reçeteyede alerji ilaçı yazmış

surekli enfeksiyon geciriyorlar o yuzden doktor bizi gondermisti
Yılda iki kereden fazla aynı hastalığı geçiren çocukların çocuk alerji bolumunde takip edilmesi gerekiyor. Çocuklarinizda besin alerjisi ya da başka bir maddeye karşı alerji varsir muhtemelen. Doktor da madem alerji ilacı vermiş bir çocuk alerji uzmanına gidin ilk firsatta. Zespira gibi bağışıklık baskılayıcı ilaçları alanin uzmanina danismadan kullanmayın derim. Alerjik belirtileri ortadan kaldırmak için bagisiklik baskılamak yerine alerjiye sebep olan maddeyi tespit edip onu hayatınızdan çıkardıgınizda ilaca bile gerek kalmayacak belki.

mesela ben de bu yaşımda dizim yüzünden yürürken ağlıyodum.doktora gittim mr sonuçlarına baktı kistler çıktı ama bir şey yok dedi.bir şeyi yoktan kasıt önemli bir şeyi yok şunu şunu yap geçer o anlamda.yani mesela sizin durumunuzda da atıyorum zatürre yok ama alerjit rinit var.kullan geçirecek böyle yani.

X