Sağlıkçı arkadaslar lutfen bir bakın konuma

elacicegim23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
923
1.189
30
hayırlı aksamlar arkadaslar. cocuklarimi hastaneye götürdük bugun. test sonuclarini esim almaya gitti birseyleri yok demis doktor. ama recete yazmis doktor madem birsey yok niye ilac yazsin o zaman degil mi.aklim karisti insaallah resim koyabilirsem bir baksın anlayanlar lutfen! simdiden teşekkürler.

Eklentiler

• 20181112_214714.jpg
    20181112_214714.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 851
  • 20181112_214733.jpg
    20181112_214733.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 682
tesekkurler arkadaslar merak ettigim esim diyorki doktor demiski hicbir seyleri yok bende diyorum yoksa neden recete yazar ki

Nasonex kortizonlu sprey sakın kullanmayın.
Diğeri astım atağının arasını açmak için. Sizin çocuğunuz astım mi?? Sağlıkçı değilim bizimkilere de sürekli yazıldığı için asinayim. Nedir bu böyle? Artık rutin kontrolde bile bir sürü ilaç mı yazılıyor? Yakında hastanenin önünden her geceni tutup reçete verecekler eline diye korkmuyor değilim..

Canım zespira burun akıntısı burun tıkanıklığında. Zinobest de çinko eksikliğinde kullanılıyor. Kan testinde çinkosu eksik çıkmıştır muhtemelen hastalığıyla alakalı değildir. Geçmiş olsun. Sağlıkçıyım bu arada.

Nasonex kortizonlu sprey sakın kullanmayın.
Diğeri astım atağının arasını açmak için. Sizin çocuğunuz astım mi?? Sağlıkçı değilim bizimkilere de sürekli yazıldığı için asinayim. Nedir bu böyle? Artık rutin kontrolde bile bir sürü ilaç mı yazılıyor? Yakında hastanenin önünden her geceni tutup reçete verecekler eline diye korkmuyor değilim..
sordu ama astim yok diye biliyorum esim zaten ilaclari almamış hicbirini receteyide ben okuyamadim karışık geldi yoksa yine araştırırdım. aklıma buraya sormak geldi

Canım zespira burun akıntısı burun tıkanıklığında. Zinobest de çinko eksikliğinde kullanılıyor. Kan testinde çinkosu eksik çıkmıştır muhtemelen hastalığıyla alakalı değildir. Geçmiş olsun. Sağlıkçıyım bu arada.
tesekkurler cevap icin cinko eksikliginde herhangi bir sıkıntı olur mu acaba sürekli hasta benimkiler yani alıp kullansam mı

tesekkurler cevap icin cinko eksikliginde herhangi bir sıkıntı olur mu acaba sürekli hasta benimkiler yani alıp kullansam mı
Okula gidiyorlarsa hasta olmaları normal. Benimkiler de bir iyi bir hasta. Bagisikligini güçlendirecek takviyeler yapın bence.

Çinko tedavisi ağır bir tedavi değil kullanabilirsin bir antibiyotik gibi değil multiviraminlerin içinde bile bulunuyor. Saç dökülmesi tırnak güçsüzlüğü vb. Durumlar oluyor eksikliğinde kullan bence vücudu canlanır. Hastalıklara direnci artar

Çinko tedavisi ağır bir tedavi değil kullanabilirsin bir antibiyotik gibi değil multiviraminlerin içinde bile bulunuyor. Saç dökülmesi tırnak güçsüzlüğü vb. Durumlar oluyor eksikliğinde kullan bence vücudu canlanır. Hastalıklara direnci artar
ikiside surekli hasta zaten ikisi icinde kulansam sıkıntı yaşanır mı dersiniz

Çocuklarınızı hastaneye hangi sebeple götürdüyseniz, o şikayetlerin hallolması için ilaç vermiştir. Bir şey yok demesi de geçmeyecek, çok ciddi bir şey yok anlamındadır.

Bize sorduğunuz soruları doktora sormalısınız. Sağlıkla ilgili meselelerde doktorun dediklerini onaylatacak yer burası değil. Burada hiç bir şey bilmeyip akıl veren insan da çok. Bekleyin, biraz sonra bilgisi olmayan ama fikri çok olan bir sürü insan doktorunuzu kötüleyip, size kendi engin bilgileriyle hem teşhis koyup hem ilaç önerileri yapacaktır. :) Çünkü burası böyle bir yer. Bilinçsiz bir çok kişi de bunları dinleyip, doktorunu yok sayar. Örneğini çok gördüm. Bunu yapmayın. Her çocuk bilinçli ebeveyn hakeder. Bu gibi sorular uzmanına sorulur, buralara değil.

İyi akşamlar size birşey soracaktım. Benim 2 kızım var büyük 3 buçuk küçük 2 aylik. Büyük kızım hasta olduğunda ya da misal grip olduğunda hemen doktora götürmüyorum 2 3 gün bekliyorum ev de ıhlamur vs takviye ediyorum bazen iyilesiyor bazen de geçmiyor sağlık ocağına götürüyorum. Her gittiğimiz de doktorumuz aynı ilacı veriyor en fazla verdiği amoklavin ve iburamin calpol yani hep aynı şikayetlerle gitmedigimiz halde antibiyotik iburamin calpol mutlaka yazıyor.

Odasın da bu ilaçların afişleri kalem defterleri not kağıtları bulunuyor. Eminim ki bu ilaçları her çocuğa yazıyorlar. Siz sağlıkçı olduğunuz için soruyorum bu normal mi yani her defasında aynı ilacı yazması her iki hastalık ayrı olsada aynı ilaç vermesi normal mi?

Çocuklarınızı hastaneye hangi sebeple götürdüyseniz, o şikayetlerin hallolması için ilaç vermiştir. Bir şey yok demesi de geçmeyecek, çok ciddi bir şey yok anlamındadır.

Bize sorduğunuz soruları doktora sormalısınız. Sağlıkla ilgili meselelerde doktorun dediklerini onaylatacak yer burası değil. Burada hiç bir şey bilmeyip akıl veren insan da çok. Bekleyin, biraz sonra bilgisi olmayan ama fikri çok olan bir sürü insan doktorunuzu kötüleyip, size kendi engin bilgileriyle hem teşhis koyup hem ilaç önerileri yapacaktır. :) Çünkü burası böyle bir yer. Bilinçsiz bir çok kişi de bunları dinleyip, doktorunu yok sayar. Örneğini çok gördüm. Bunu yapmayın. Her çocuk bilinçli ebeveyn hakeder. Bu gibi sorular uzmanına sorulur, buralara değil.
cevabin icin tesekkurler arkadasim doktara sormayi emin olun cok isterdim ama imkanim yok demekki buraya soruyorum. doktor 1 saat uzaklikta ve gidemiyorum.ayrica teşhis koysunlar diye acmadim konuyu receteyi okuyamadığım icin bir nevi doktor yazısını. zaten baslikta da belirtigim gibi SAĞLIKCILARDAN yorum istedim yaziyi ne icin yazdıklarını biliyorlar diye en azindan ne yazılmış okuyabiliyorlar. Elhamdülillah elimden geldigince bilinçli ebeveyn olmaya calisiyorum. yorumunuz icin yinede tesekkurler

X