çok teşekkür ederim umarım hepimiz sorunsuz atlatırız bu dönemleri
Karatay öyle diyor diye yükleme yaptırmayıp iki günde bir nutella kavanozu bitiren tanıyorumHamilelikte yapılan tüm testler hamile isteğine bağlıdır. Karar ve tercih sizin. Ayrıca Karatay yükleme önermiyor ama zaten 0 şeker beslenme öneriyor hamilelikte de. Onu niye kimse dikkate almıyor bilmiyorum. Kaldı ki şeker çıksa bile size verilecek olan diyet. Karatay normalde de bu şekilde beslenilecek diyor. Kendim yaptırmadım ama hamilelik boyunca karatay beslendim. Bebeğim gayet iyi kiloda doğdu. Ben doğum sonrası hemen eski kıyafetlerine girdim. Kolay ve normal bir doğum yaptım.
Sonuç olarak beslenme tarzınız sağlıklı ve 0 şeker ise yaptırmayın. Ama ben tatlı yerim vs diyorsanız yaptırın.
Malesef oğlum 3.5 yaşında geçen ay el ayak ağız hastalığı bulaştı. O kadar iğrenç bir hastalık ki anlatamam..En basit örnek el ayak ağız hastalığı
Benim çocugum yok ama gerçekten minicik cocuklara üzülüyorum
Bir insta mom bana cocuguna 4 aydan itibaren zeytin yağı içirdiğini, hiç hasta olmadığını, aşı yaptırmadığını yazmış bide minicik bebeklere zeytin yağı içirin diye tavsiye vermiş
Çocuk okula başladığında taşıyıcı olduğu bulaşıcı mikropları bulaştırdığı çocuklara nasıl vebal ödeyeceğini sordum? Zeytin yağı içirseydiniz mi diyeceksiniz dedim? Peki erkek çocugunuz kabakulaktan zarar gördüğünde ne diyeceksiniz dedim? Yada kızamık beynine zarar verdiğinde? Rota virüsten öldüğünde? Bunların hiç birine cevap veremedi, b planı sordum biz sağlıklı yaşıyoruz dedi, okul sordum, zeytin yağı dedi, öyle işte.
Toplumsal görevler ve sorumluluklar var ve malesef çocuklarımızı kötü günler bekliyor. Bir anne düşünün, basit bir soğuk alğınlığı ile, mide üşütmesi ile virütik hastalıkları bir tutuyor, Türkiyeden silinmiş hastalıkları.
Geçen yıl 9 aylık tanıdığım geceler boyunca el ayak ağızdan uyuyamadı, canı yandı
Günah değilmi o bebeğe?
Senin çocugun bünyesi kuvvetli, hastalanmadı, ama bir çocuk senin yüzünden ölebilir
Ay çok yazdım, bu aşı konusundaki kızgınlığım çoktu.
Bir de tek sorun şeker yükselmesi sanılıyor, benim aniden korkunç bir şekilde düşüveriyordu mesela. Yükselmesinden ziyade bundan çok çektim. Sürekli şekerimi takip etmesem bunu da bilmem imkansızdı tansiyon vs der geçerdim ve belki de çok kötü şeyler olurduGebelik sekerim var.
Bende yaptirmiyordum kendimce iyi ki doktorumu dinleyip yaptirmisim.
Iki kez seker komasi gecirmisim ogrenmeden once farkina sonradan vardim.
Gebelik sekerinin ne derece tehlikeli oldugunu bilseniz bu kaygilariniz son bulur usluba takilmazsiniz emin olun.
Ben testi yaptirmadan once bir magazada alisveris yaparken birden fenalasmistim.Bir de tek sorun şeker yükselmesi sanılıyor, benim aniden korkunç bir şekilde düşüveriyordu mesela. Yükselmesinden ziyade bundan çok çektim. Sürekli şekerimi takip etmesem bunu da bilmem imkansızdı tansiyon vs der geçerdim ve belki de çok kötü şeyler olurdu
Şansınız yaver gitmiş sadece hepsi bu. Gebelik diyeti ile gestasyonel diyet farklı birşey aynısı diyemezsiniz bari yanlış yönlendirme yapmayınCanım öncelikle ben sana yeni yaşadığım için anlatacağım. Ben doğum yapalım 4.5 ay oldu. Hamilelikte çok kilo aldım ilk gebeligimdı. Birde ailemde şeker hastalığı ve kilo alma potansiyeli var.ayrıca gebeliğe bağlı troid çıktı. Ben şeker yüklemesi kesinlikle yaptırmadım ve genelde dış duyumlarla konuşan çoğu ebe ve hemşire malesef güncelleme yapamıyorlar mesleklerinde. Ben şeker yukleme testi zamanı geldiğinde bir sürü araştırma yaptım ve şeker yukleme sinin zararlı olduğuna kanaat getirdim. Doktor uzman tüm arkadaşlarıma danıştim ve hepsi yaptırma çünkü şuan böyle bir karar olmadigi için kimse taşın altına elini koymuyor dediler. sordum aile hekimine şekerim çıkarsa tedavi nedir? Onlarda hemen gebelik diyetine başlayacağız dediler. E dedim bu zaten gerekli bir şey bunun için şekerin çıkmasına ve o kadar saf glikozu çocuğun kesesini şoka sokmaya gerek yok(bu arada öyle doktorların 1 bardak kolanın ya da baklava hesabı değil islenmemis glikoz veriliyor yoksa gelene 1 bardak kolayla da halledebilirlerdi) neyse bende yaptirmamak için kaçıyordum o haftalarda aylarda doktora gitmemeye karar vermiştim evde şeker olcum cihazı aldım(40 TL ) ve her gün aç ve tok şekeri olctüm. Bir muddet doktordan kacarken ta ki detaylı ultrason için gidene kadar. Doktoruma gittim bana şeker yüklemesi için aile hekimliğine gidip gitmediğimi sordu bende gitmedim dedim bana çok iyi yapmissın yaptirmamakla dedi sabah açlık sekerini ve yemekten 2 ve 3 saat sonraki sekerini bildir bana yeterli dedi. Zaten benim doktorum inanılmaz doğal seylerden yana. yogurdumu ayranımı kısır salatamı her şeyi kendim yapmamı isterdi ve akıntı var dediğimde hemen eşinin atletlerinden kes onları kullan derdi. biraz uzun oldu ama benim yaşadığım budur ancak karar yine senindir
Sağlıklı beslenme her zaman aynı şeyleri getirir. Tipta şans ihtimali varsa şeker yüklemesi de sonucunda yaver gitmeyen insanlarda problem teşkil ederse nasil bir açıklama yaparsınız.şansınıza küsün mu diyeceksinizŞansınız yaver gitmiş sadece hepsi bu. Gebelik diyeti ile gestasyonel diyet farklı birşey aynısı diyemezsiniz bari yanlış yönlendirme yapmayın
Tedavi konusunda bileğisin olduğunuz ortada benim insülin kullanan hastalarım var ne demek şansına küs ya komiksinizSağlıklı beslenme her zaman aynı şeyleri getirir. Tipta şans ihtimali varsa şeker yüklemesi de sonucunda yaver gitmeyen insanlarda problem teşkil ederse nasil bir açıklama yaparsınız.şansınıza küsün mu diyeceksiniz
Konuda geçen hemşirelerin tutum davranışı siz nerde doktorsunuz pardon uyarıyorsunuzYalnız konu meslektaslariniz degil siz hemsiresiniz onlar uzman doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?