• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağındaki randevu sistemi hakkinda

Niye kızdın ki bilmediğin, tanımadığın insanlar için idare etme bahsi açan sensin bunu bildiğin için sormak istedim ve evet tatmin oldum. Ve ayrıca zaten yapmadığını biliyordum hastanede öyle tüm gün veya saatlerce birinin idare edilmesi mümkün olmayan hayal ürünü bir varsayımdır
Lütfen konuma yazma sende orada çalışanlardan birisinki bu kadar zoruna gitti..piremses sendromlu biri değilim her gittiğimde yüzde yüz bana baksınlar demiyorum..ama bi hayat belirtisi olmalı dimi gidiyorum korkuyorum her seferinde ortada kimse yok odalar kilitli hepsini çalıp sesleniyorum kimse yok mu diye zorla çıkıyorlar resmen..

Anlamadım ki sisteme kim girecek istenen tahlilleri .
Bankodan da mı sıra almak istemiyorsunuz .
Direk kan bölümüne mi gittiniz .
Eğer öyleyse olmaz ki zaten .
Yada doktor banko sistemini mi kapatmış dolu göstererek
Eğer böyleyse verin veriştirin .
Direk müdüre çıkın .

Randevu bilmiyorum ama aile hekiminize görünmeden kan tahlili yapmıyorlar. Yani bankodan kayıt yaptırıp, aile hekiminize girip kan tahlili yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz, o da laboratuvara yönlendiriyor. Acaba bunu mu demek istediler orda.
Hayır daha önceden de kan aldirmistim doktordan izin almadı hemşire kendi aldi.. laboratuvar falan da yok aşı odasında kanı alıyorlar her gün saat 10da gönderiyorlar

Anlamadım ki sisteme kim girecek istenen tahlilleri .
Bankodan da mı sıra almak istemiyorsunuz .
Direk kan bölümüne mi gittiniz .
Eğer öyleyse olmaz ki zaten .
Yada doktor banko sistemini mi kapatmış dolu göstererek
Eğer böyleyse verin veriştirin .
Direk müdüre çıkın .
Banko sistemi yok bizim sağlık ocağında aslında vardı bir yıldır o sistemi değilde geceden MHRS yi arayıp randevu alıp gelin diyolar..yani anlık bir işin düşse asla bakmıyorlar git akşam randevu al öyle gel diyolar

Hayır daha önceden de kan aldirmistim doktordan izin almadı hemşire kendi aldi.. laboratuvar falan da yok aşı odasında kanı alıyorlar her gün saat 10da gönderiyorlar
Tamam da yine de kayıt olması gerekmiyor mu? Ayrıca kaç farklı yerde denk geldim hem kendim hem çevrem doktor yönlendirmeden kan almıyorlar, bir nevi kayıt oluyor yani.

Banko sistemi yok bizim sağlık ocağında aslında vardı bir yıldır o sistemi değilde geceden MHRS yi arayıp randevu alıp gelin diyolar..yani anlık bir işin düşse asla bakmıyorlar git akşam randevu al öyle gel diyolar

Her sağlık ocağının sistemi farklı benim anladığım. Bana saçma geliyor aslında böyle olması, zaten sağlık ocakları da bir garip geliyor ya o başka bir konu.

RAnladım sağlık ocağı sistemi niye var insanlar işini görsün hastaneye gitmeden diye .
Önce şikayet edin video çekip twittere yükleyin .
Hiç mi şikayet eden olmamış.

Sağlık ocaklarında randevu olması aslında hastalar için daha iyi.. Sabah 40 50 hasta yığılıp öğleden sonraları daha boş geçebiliyor. Aile hekimine bugün yada yarın için hemen randevu alabiliyorum. Kapıda çok bekleyen hasta olmadığı için aklıma takılanları rahat rahat sorabiliyor ve doktorla sohbet edebiliyorum. Tabi bizim buradaki doktorlar diyetisyen için rutin kan tahlilleri olmasa da ateşli çocukları vb bekletmeden alıyorlar..

Tuhaf.
Benim gittiyim saglik ocaginda oyle bir sey yok.
Doktorum tahlil icin kagit verir, açsam o kan tahlili yaptiririm, toksam sonraki gun sabahi.
Doktorum da cok iyi.
Kana randevu istemeleri komik geldi bana

Valla ben anlamadım çorba gibi anlatmışsınız.
Anladığım kadarıyla yorum yapmam gerekirse evet randevu almadan gidebiliyorsunuz. Ancak danışmadan kayıt yaptırıp öyle kan vermeniz gerekiyor. Aaa sen mi geldin dur kanını alalım muhabbeti yapmayacaklar herhalde size. Ayrıca neden gittiğiniz hastanede yaptırmadınız ki? Bu durumu herkes kabul etmiyor. Randevu almayıp hastaneye gelen insanlara da ayrı bir ayar oluyorum, onlar yüzünden bizim işimiz aksıyor, gelip kapıda "önce ben girebilir miyim, evde bebeğim var, ocakta yemeğim var" gibi saçma sapan bir sürü cümle sıralıyorlar. Hastaneye geleceklerse randevu alsınlar. Randevulu hastaların hakkına girmeye hakları yok.

saglık bakanlıgına sıkayet edın ? nıye buyuk kavga cıksın kı konusarak anlasabılırsınız ?
saglık ocagınızı degıstırebılırsınız begenmıyorsanız

Bizim buradaki sağlık ocağında randevu yok, direkt doktora görünüyorsun ama...

Ne zaman gitsem ilk hasta ben oluyorum çünkü doktor hastaları ışık hızıyla yolluyor, nasıl mı?

Ehliyet için rapor almaya gittim, gözünde bişey çıkarsa sorumluluk almam özele git... Bir sorun için tahlil istedim, branş doktoruna git... Neyin var hemen çat çut reçete yazıp yollar... Onu ben anlamam hastaneye git... Oğlumu bebekken götürdüm genel muayene yapsın diye hemşireye pasladı... Kadın akşama kadar boş boş oturuyor resmen ve hiç bir işe yaramıyor.
katılıyorum kesınlıkle :)
bende saglık ocagına sadece bazı zamanlar ilac yazdırmak ıcın gıdıyorum ne zaman gıtsem hep bos ve aynen bu sekılde kac kez gonderdıklerıne tanık oldum

Hiç te haklı değiller.
Arkadaşımda aynı dertten muzdarip. Hatta dün bu konuyu tekrardan konuştuk.
Oysa ki benim bağlı bulunduğum sağlık ocağı İstanbul'un en yoğun ilçesinde. Randevu falan yok. Ben sabah işe gitmeden uğrar muayenemi olurum. Tam kan tahlili istediğimi soylerim hemen kanım alınır. Doktorum yoksa yada gecikecekse bostaki bir doktora rica etmem yeter.
Bizim sağlık ocağında durum ben bildim bileli böyle. Burdakiler mi doktor değil yoksa konuda ki diğer doktorlar mi?
MHRS ana sayfasına girildiğinde otomatik sağlık Bakanlığı'nın mesajı var.
Kimse ve hiç bir kurum kafasına göre işlem yaapmaz.
Herkes kurallara uymalı. Bence bazı sağlık ocakları kafalarına göre iş yapıyor.
Bu yüzden bence şikayette şikayet edilmeli. Ben olsam orada da sorun çıkarır görüntü alır tekrar şikayet ederim.

Ben şimdi girdim mhrs sistemine
Kontrol etmek için
Aile hekimi randevu al kısmı var
Hatta dün randevum vardı 11 de gittim randevu ile

Valla ben anlamadım çorba gibi anlatmışsınız.
Anladığım kadarıyla yorum yapmam gerekirse evet randevu almadan gidebiliyorsunuz. Ancak danışmadan kayıt yaptırıp öyle kan vermeniz gerekiyor. Aaa sen mi geldin dur kanını alalım muhabbeti yapmayacaklar herhalde size. Ayrıca neden gittiğiniz hastanede yaptırmadınız ki? Bu durumu herkes kabul etmiyor. Randevu almayıp hastaneye gelen insanlara da ayrı bir ayar oluyorum, onlar yüzünden bizim işimiz aksıyor, gelip kapıda "önce ben girebilir miyim, evde bebeğim var, ocakta yemeğim var" gibi saçma sapan bir sürü cümle sıralıyorlar. Hastaneye geleceklerse randevu alsınlar. Randevulu hastaların hakkına girmeye hakları yok.

Şimdi buradan kavga çıkacak ama
Dün bebekli bir kadın sıramı gasp etti
Hayır girsin ama bizden de bir müsade istesin
Biz yokmuşuz gibi odaya daldı
Hakkım helal değil, sıra benim hak benimdi

Herkesin de bir bahanesi var.
Her gelen kapıya yapışıyor
Bir ben oturuyordum dün doktorda sıram gelince çağıracaklar diye
Tasvir yapmak istemiyorum, herkesin gözünde canlanır ama hep aynı tipte insanlar sonradan gelip doktorun kapısına yapışıp bekliyorlar

Hemşire kaç kez dedi oturun sıranız gelince çağıracağım diye
Yok mümkün değil oturmadı tip
Hayır çekilmiyorda içeri girelim
Kbb, göz, üroloji yanyanaydı hepsinde aynı tip insanlar kapıya yapışmış
Her gelen pardon diyerek içeri giriyor

Cidden içimden küfredip durdum.
Arada doktoru görem bağırıyor benim evde bebek var da şuyum varda yok ben bişi sorucam da

En çok da ben bişi sorucam kısmına kılım
Bende bişi sorucam
Kolumda lekelenme oldu sebebi nedir?
Al bu da soru mesela..

Sanki hal hatır soracak aptallar

Ay çom doldum dün buraya yazdım :D

Konu sahibi şikayetin umarım istediğin gibi sonuçlanır
Ama sanki doktorun da tahlil için kayıt açması daha doğru gibi

Şimdi buradan kavga çıkacak ama
Dün bebekli bir kadın sıramı gasp etti
Hayır girsin ama bizden de bir müsade istesin
Biz yokmuşuz gibi odaya daldı
Hakkım helal değil, sıra benim hak benimdi

Herkesin de bir bahanesi var.
Her gelen kapıya yapışıyor
Bir ben oturuyordum dün doktorda sıram gelince çağıracaklar diye
Tasvir yapmak istemiyorum, herkesin gözünde canlanır ama hep aynı tipte insanlar sonradan gelip doktorun kapısına yapışıp bekliyorlar

Hemşire kaç kez dedi oturun sıranız gelince çağıracağım diye
Yok mümkün değil oturmadı tip
Hayır çekilmiyorda içeri girelim
Kbb, göz, üroloji yanyanaydı hepsinde aynı tip insanlar kapıya yapışmış
Her gelen pardon diyerek içeri giriyor

Cidden içimden küfredip durdum.
Arada doktoru görem bağırıyor benim evde bebek var da şuyum varda yok ben bişi sorucam da

En çok da ben bişi sorucam kısmına kılım
Bende bişi sorucam
Kolumda lekelenme oldu sebebi nedir?
Al bu da soru mesela..

Sanki hal hatır soracak aptallar

Ay çom doldum dün buraya yazdım :KK70:

Konu sahibi şikayetin umarım istediğin gibi sonuçlanır
Ama sanki doktorun da tahlil için kayıt açması daha doğru gibi
Ahahhaha gjjsjxjshd
Her hastanede aynı şey nedense, kadının biri kapıya adeta yapışıyor
"bebeğim var" "hasta çocuğum var" "çocuğum evde tek" "bir yere yetişmem gerek" gibi cümleler sıralayıp içeriye girmeye çalışıyorlar.
Yahu ne diyorsun kardeşim, herkes işi gücü kendine göre bir hayatı var, senin önceliğin nedir, niye randevu alıp gelmedin.
Ben kesinlikle sokmuyorum bu tipleri içeri. "benimde 3 çocuk 2 kuma evde bekliyor valla benim girmem lazım" diyorum.
Veya doktor soruyor sıranı verecek misin diye, hayır diyorum yine içeriye giriyorum.
Hayati meselesi olan randevusunu alıp gelir, yoldan geçerken "ay totom 10 gündür ağrıyordu" bahanesiyle hastaneye uğrayan insanlara kesinlikle tahammülüm yok.
Sana da tavsiyem sıranı vermemen, kendini çok önemsiyorsa gitsin randevu alsın. Milletin hakkına girmeye hakkı yok.

Öte yandan doktor değilim ama evet doğru.
Direkt aşı odasına gidip kan veremez konu sahibi. Önce kayıt yaptıracak, doktor kan tahlili istemiyle laboratuvara kaydını yapacak. Konu sahibi öyle gidip kan verecek. Kimse kafasına göre kan veremez, kan tüpleri barkodlu olarak çıkıyor. Barkod çıkması için de doktorun kan tahlili istemesi lazım.

katılıyorum kesınlıkle :)
bende saglık ocagına sadece bazı zamanlar ilac yazdırmak ıcın gıdıyorum ne zaman gıtsem hep bos ve aynen bu sekılde kac kez gonderdıklerıne tanık oldum

Bi defasında gittiğimde içerde hasta vardı. Uzun süre de çıkmadı yani rahat 1 saat beklemişimdir. Kapıda bir sürü hasta birikmiş. Nihayet hastalarını bi zahmet muayene etmeye karar verdi galiba dedim bu kadar uzun sürdüğüne göre. Kapı bi açıldı meğer tanıdığıymış içerde ne gırgır döndüyse çıkarken hala gülüyorlardı. Kapıda ağrısı olan yaşlılar, ağlayan bebekler, işten 2 saatliğine zor izin alabilmiş ben...

Bilmiyorum nerdesiniz . Ama mhrs ye girdigimizde aile hekimliginden randevu alınabiliyor. İl de belki yogunluk oluyordur randevu gerekli oluyordur. Ama ilcelerde randevulu calışıldiğını hiç görmedim . Birde kendi aile hekiminiz degil mi. Gıcik oluyorum dediniz onlarda size giciklik yapmiş olabilir. Zaten etmişsiniz sikayetinizi .

Back