• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece soruyorum ?

meraklimelahatbirisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
675
168
103
26
Merhaba sevgilii ablalarıım ben size henüz çok erkenken bişey danışmak istiyorum.
Ben 18 yaşındayım üniye hazırlanıyorum bi erkek arkadaşım var üniversitede okuyor aramızda 4 yaş var erkek arkadaşım annemin kuzeni yani teyze oğlu. Biz 2 yıldır birlikteyiz. Çok da iyi bi ilişkimiz var hani biz kendi içimizde çok uyuşuyoruz ikimizde ikizleriz aslında ama nasılsa gayet iyi yürütüyoruz biraz otoriter bi tiptir bende ona karşı çok dik başlılık etmem. Bu yüzden herşey güzel ilerler herşeyimiz birdir ayrı alışverişimiz yoktur benim param onda onun parası bendedir asla lafını etmeyiz üzerime titrer bi de ondan küçük olduğum için beni koruma iç güdüsü çok fazla besliyo bende memnunum ilgiyi seven bi insanım ailelerimizin arası çok iyi görüşüyorlar benim annem teyzem onun ablası abisi bizi biliyorlar fakat onun annesi henüz bilmiyor çünkü annemle nası yüz yüze bakarlar diye söylenmesini istemedik hani nası desem öyle uygun gördük hoş olmaz sevgililik sonuçta annesi de 55 60 yaşlarında Allah ömrünü uzun etsin çok da severim o da beni sever fakat erkek arkadaşımın babası o 4 yaşındayken vefat etmiş Allah rahmet eylesin şuan ablası evli abisi ve erkek kardeşim annesiyle birlikte yaşıyor. Annesi de öyle diri bi kadın ki kimseye eyvallahı yoktur hanım ağa olarak biliniyo sülalede maddi durumları da iyi biraz. Şimdi kaynım olacak yani abisi nişanlanacak inşaAllah bu yaz sonunda evlenecek o en geç 2 seneye sadece erkek arkadaşımla annesi kalacak. Erkek arkadaşım da anneci bi tip hani bazen o yönden sıkıntılarımız oluyo ama hoş görmeye çalışıyorum annesine sahip çıkma güdüsü besliyor babası olmadığından bazen bizle yaşar lafı geçiyo ama ben burdaki ablalarımı görünce korkuyorum ya öyle olursak diye çünkü genelde evlenmeden veya işte nişanlanmadan iyi oluyolar ki ablası yani görümcem bana müthiş davranıyo sanki benim ablammış gibi bende onu çok severim ve annem der sen yine de güvenip dilek ablana bişey anlatma görümceden dost olmaz ama şimdi ilerde annesi bizle yaşarsa ya anlaşamazsak kendime üzülüyorum vallahi çünkü biliyorum sıkıntı olacak ne kadar müthiş de olsa anlaşmazlık çıkıyo ortaya ve hani annesiyle tartışsam kesinlikle annesinin tarafında olur diyorum ya çok anneci. Ben bırakmak istemiyorum onu daha yaşın kaç da bunları soruyosun demeyin merakımdan soruyorum bi plan yapıyoruz annesini de hayal ediyo içinde ilerisi için bişey de diyemiyorum ama işte sizce nası onu bu fikirden vazgeçirebilirim ? Ben annesiyle görüşmek çok isterim çalışan bi bayan olucağımdan evladıma belki benim annemle birlikte o da bakar ama aynı evde istemem haksız mıyım kötü biri gibi davranmak istemem.

18 yaşında bunları düşünme bebeğim.
Çalışan bir bayan olacağım demişsin bak.
Evet önce çalışan ayakları üzerinde duran bir kadın ol, sonra anayı düşünürsün.
Neler değişecek hayatında daha...
Haklısın abla ama hani atanmaya uğraşıyorum Allahın izniyle de atanıp okucam üniversitemi fakat abisi evlendikten sonra sıra mutlaka bize gelecek en azından söz düşünüyoruz kesinlikle bu yüzden soruyorum hani zaten şuan kesip atmak istemem bişeyi ama düşünsene herşey güzel gidiyo tam nişanlandık tak bizle yaşama düşüncesi ne biliyim

Başka çözümler üretilemez mi, komşu olmak gibi?
Bu devirde çok ciddi maddi sorunlar yoksa aynı evde yaşam tercih edilecek gibi değil ki.

Ya bu konu konuşuldu ayrı eve tamam diyo ama mırın kırın da ediyo kesinlikle annemle yaşıycaz demiyo zaten ama ne biliyim işte

Ya benim eşim de derdi, hatta ben bile ileride olabilir derdim, kapalı değildim bu fikre tamamen.
Ama biz oğlum kreşe başlayana kadar aynı evde deneme yapmış olduk, şimdi ben tamam desem eşim kabul etmez.
O yüZden Zamanla fikirler değişebilir, ana siz çekincelerini belirtin. Aynı evde şu sorun olabilir, bu sorun olabilir tarzında.

Hoş ben şu anki aklımla diyeceğim şudur: aklımı peynir ekmekle yemedim

Oyyy o aşk geçer gülüm geçer .

Aynı evde hele de hanımağa ünvanlı bi kayınvalide ile ....

Sende külkedisi olmayı kabul edersen oluru var ancak .

Çook erken hesaplar çok .
Ay öyle kötü demeyin yaa :) ama kaynanam da zeki bi kadın annem diyo ki seni sever korur ama yeri gelir öyle bi laf söyler ki oturur kalırsın :D

Ya benim eşim de derdi, hatta ben bile ileride olabilir derdim, kapalı değildim bu fikre tamamen.
Ama biz oğlum kreşe başlayana kadar aynı evde deneme yapmış olduk, şimdi ben tamam desem eşim kabul etmez.
O yüZden Zamanla fikirler değişebilir, ana siz çekincelerini belirtin. Aynı evde şu sorun olabilir, bu sorun olabilir tarzında.

Hoş ben şu anki aklımla diyeceğim şudur: aklımı peynir ekmekle yemedim
Ya bende istemiyorum herşey yaşanır ama bi kapımı örtiyim de biz bize kalalım istiyorum yani

Is o boyutlara gelince ask mesk gidiyor kuzum siz simdi takilmaya bakin bu meseleleri cok dusunme. Daha mantik olarak o kadar olgunlasacaksin ki, eminim bi kac sene sonra bu soruyu sormus olduguna bile inanamayacaksin. Ev ustune ev kurulmuyor kayinvalide ne kadar iyi olsada ayni evde kazan kolay donmuyor. Sen meslegini eline al bakalim bu isler kismet isi gelin ata binmis ya nasip demis. Daha sen olgunlastikca belki sevgilinle ayni olmayacak. Herseyi sindire sindire yasayarak gor derim.

Is o boyutlara gelince ask mesk gidiyor kuzum siz simdi takilmaya bakin bu meseleleri cok dusunme. Daha mantik olarak o kadar olgunlasacaksin ki, eminim bi kac sene sonra bu soruyu sormus olduguna bile inanamayacaksin. Ev ustune ev kurulmuyor kayinvalide ne kadar iyi olsada ayni evde kazan kolay donmuyor. Sen meslegini eline al bakalim bu isler kismet isi gelin ata binmis ya nasip demis. Daha sen olgunlastikca belki sevgilinle ayni olmayacak. Herseyi sindire sindire yasayarak gor derim.
Haklısın abla ya ama insan düşünüyo işte kendimi kaptırırım da mutsuz olurum diye

Bu köprünün altından daha çoook sular akar. Bırak hanım ağayı düşünmeyi filan kazan üniversiteyi, bitir okulunu. Fikirlerin çok değişcek dört senede. Sakın balıklama atlama hiç bir şeye. Seviyorum diye her şeye boyun eğme.

Bu köprünün altından daha çoook sular akar. Bırak hanım ağayı düşünmeyi filan kazan üniversiteyi, bitir okulunu. Fikirlerin çok değişcek dört senede. Sakın balıklama atlama hiç bir şeye. Seviyorum diye her şeye boyun eğme.
Öyle abla haklısın ne biliyim aklıma geliyo burdakileri görünce

Ahmet Altan konu açtı sandım :D

Yasin bunları düşünmek için fazla küçük

biraz otoriter bi tiptir bende ona karşı çok dik başlılık etmem. Bu yüzden herşey güzel ilerler

Annesi de öyle diri bi kadın ki kimseye eyvallahı yoktur hanım ağa olarak biliniyo sülalede

Erkek arkadaşım da anneci bi tip hani bazen o yönden sıkıntılarımız oluyo

annesiyle tartışsam kesinlikle annesinin tarafında olur diyorum ya çok anneci.

Sizce?
Şimdiden otoriter ve anneci bir adam ve kimseye eyvallahı olmayan hanımağa lakaplı kayınvalide.

ah canım benım ablaların sana bunları sımdıden dusnme demıs dogruda demıs ama bı abladanda sana nasıhat aklının bı kosesınde dursun ne kadar seversen sev karsındakını annecı bırıyle asla evlenme hayatın zından olur yazık edersın kendıne ...

Düşünmek için erken olduğunun zaten farkındayım sadece bana akıl verin ona bunu kendimi kötü biri durumuna düşürmeden nası anlatabilirim bunu istiyorum :KK43:

Hele o gün gelsin altlı üstlü oturmayı teklif edersin. Zeki bir kadın diyosun. kendini sıkıntıya sokmak istemez oğlu ve geliniyle oturup. Kadının da bir çevresi vardır. Kızı gelicek kızıyla bile başbaşa kalamicak. Ayrıca sana gelene kadar büyük abi var. Yaşlanınca elden ayaktan düşünce biriniz evinize alırsınız mubtemelen kızı alır. Sana kalmaz o kaynana. Sen aç kitap falan oku. Kürk mantolu madonna şeker portakalı küçük prens güzel kitaplar :)

Yavrum sen daha 18 yasindasin bunlari dusunmek yerine bir ân once unv.de iyi bolum kazanmaya ugras.
Evlilik ask bunlar icin cok erken.

Back