o zaman neden bırakmıyor beni... ben sensiz olamam seninle evleneceğim diye zırıl zırıl ağlıyor kapımda. anlamıyorum
güzel sözmüş ilk kez duydum...ama gelde bunu kalbe anlat
msj larımı boşaltıyorum cnm..
anlattıklarını bende biliyorum ama ona söylediğimde yok öyle birşey bu benim yapım ben sana değer veri,yorum sen abartıyorsun der. ve herzamanki gibi ben haksız olurum..
benden önce olan bir durum bu. ben duyduğumda gayette normal karşıladım insan hoşlandığı kızı mutlu etmezmi oda bunun için uğraşmış dedim. ama konu bana gelince verilen sözler hep yutuluyor. hayatım yakın bir şehire gezmeye gideriz alışverişe götürürüm benseni deyip param yok vaktim yok oluyor. gel tatilde bir iki şehir gezelim 2-3 günlük tatile antalyaya falan gidelim dediğimde param yok oluyor. maddi konuşarda hassas biriyim özelliklede erkeklerin eline cebine atmamasına sinir olurum. biz ilk çıkarken herşeyi o ödiyordu. 3-4 yemekten sonra dedim ki artık ortak ödeyelim çünkü sana yük oluyor böyle kabul etti. etmesede ben çıkmazdım yemeğe. neyse bende ödemeye başladım. sonradan onun eli daha az cebine gitti. beklediğim yerlerde anlarda ödeme yapmadı bende kızdım..ailesinin maddi konuda över ama ben onlardan borç para isteyemem der. kendi param kendime yetiyor der.
birde evlilik konuşurken bahsettiğimiz bir konuyu yazayım. ben bu maddi konudaki tavırlarından hoşlanmamaya başlayınce dedim ki ona.. eğer evlenirsek ikimizde aynı miktarda parayı eve getireceğiz. yani sen eve 500 mü veriyorsun bende 500 veririm dedi. olmaz evlilikte böyle dedi bende olur dedim. o zaman ama benim evimde oturuyorsun kira vermiyeceğiz dedi bende kira tutarının yarısınıda ortaya koyarım dedim. saçmalama falan filan. bak ben hafife alma sen ne kadar para getirirsen bendedn de o kadar gelir kalanını da kendime harcarım kimse karışamaz dedim. evlendikten sonra takıların bir kısmıyla borcum var onu öderimdedi (borç olayını yeni duydum) bende ona kusura bakma benim takılarıma güvenipte hareket edemezsin ben vermem kıyamet kopar dedim. ne kadar borcun varsa evlenmeden öde eğerki evlenirken 1 kuruş borcun olsun bende aynı miktarda borçla evlenirim. yani eşit olur borçlarımız dedim. bu konularda çok dik ve sert konuştum sonra başladı benimki sen beni evlenince ezersin maaşın işin benden iyiy ya ezik mi olucam ben. en iyiy kpss ye iyi hazırlanayım kadromu alayım dedi. bende iyi olur senin için dedim.
bu sorunları tek başıma düşünüp kafayı yyiordum. şimdi birilerile paylaşmak rahatlatıyor inş. hayırlşı kararı en kısa zamanda alırım. msj attım annemle görüşecekmiş biz ankaraya gideceğiz oda oraya gelecek görüşecek bakalım..
1- konuştuğumuzda bana memurmuş gibi anlattı kendini.
2-arkadaşlardan kadrosu olmadığını şirkette çalıştığını öğrendim onu kırmak istemiyordum yüzüne vurmadı
3-ev arabaya gelince annesi babası almış o ben aldım diyor
4-önceleri tatam evi kiraya veririz merkezde otururuz dedi sonra olmaz ben evi satacağım ailemle 2 katlı ev alacağız
5-o ne aradı ne sordu msj atmadı sürekli yazılar yayınladı ama arayıp konuşma cesareti gösteremedi.
6-yanyana 2 çift kelime edemiyorduk
7-bir yere gidelim desem işi vardı yorgundu bana ayırdığı zaman evime gelip uyumaktı
8-ailesini maddi konuları övsede eli cebine az gitmeye başladı.
9-ben ararsam arar ben seni sebiyorum yazarsam bende seni seviyorum der. ama hep ben atarım ilk adımı.
10- msj attım sitem ettim. ben haksız oldum. hastaymış ama çalışıyor işyerinde..
11- benden önce hoşlandığı bir kız 8 saat uzaktaki bir yere düğüne gidecekmiş bizimkisi almış kzı götürmüş
12-ben ne zaman bir yere gidelim desem param yok denir masrafların ben tarafından karşılanması beklenir.
13-neyse söyledim annem seninle görüşmek istiyor diye. ne konuşacakşöyle böyle dedi.
14-sonra başladı ben nasıl gelcem oraya sabah otobüse bincem görüşcem annele geri akşam dönecem zaten param yok filan.
15- bugün aramadı bende aramadım..
ona söylediğimde yok öyle birşey bu benim yapım ben sana değer veri,yorum sen abartıyorsun der.
Atlaya atlaya numaralandırdım en az 15 kez kalbinizi kırmış ve bu gerçeğe "Sen abartıyorsun" diyorsa yarın sizin siyah dediğinize beyaz der, sinir hastası olursunuz... Zaten kaç kere yalan söylemiş, burada da gerçeği kabul edip "Hakikaten ben kaba, yalancı, duyarsız, kadir kıymet bilmez biriyim, sana değer vermiyorum, seni üzüyorum, sen haklısın" der mi?
Bana siz de gerçekleri görmüşsünüz, vazgeçmeniz gerektiğini biliyorsunuz da "Bu kadar fedakarlık yaptım, elbette bir gün anlayacak, taş olsa yumuşar" diye düşünüp bir gün düzeleceğini umut edip hırs yapıyormuşsunuz gibi geldi... Tabii bu arada sinir sisteminizin harap olduğunu, senelerin birbirini kovaladığını hatırlatmama gerek yok sanırım...
Sizin durumunuzdakiler ayrıldıkları için değil , olmazı oldurma çabasıyla kaybettikleri zaman için pişman oluyorlar... Darısı başınıza...
sen bunca olayları yaşamıssın eminim ki sende büyüük bir yorgunluk vardır düşününce mide bulandıran bir his vardır..
şimdi tekrar düşün ve gercekten bundan sonra olacak olaylara katlanabilir misin?
çünkü bu hep böyle devam eder ve siz de buna izin verirseniz yakında bir psikoloja gitmek zorunda kalırsınız..
inşallah bitti..
inşallah bitti..
ben konuyu yeni gördüm ve yazılan herşeyi tek tek okudum. benzer şeyleri yaşamıştım birkaç sene önce bende. evlendikten sonra sen paranı bana vereceksin bende sana gerekli olan parayı veririm, annemlere yakın oluruz seninkilerle bayramdan bayrama görüşürüz vs vs... bir kere ayrıldık ikinci şansı da verdiim aynı senin de yaptıgın gibi. ama hiçbirşey değişmedi. istedigi zaman iyi davranıyor canı istemezse yorgunum uykusuzum bahanelerine sığınıyordu. en son bir yerde şerit koptu ve ayrıldık. biz birde nişanlıydık düşün yani..
evet insanın canı yanıyor, üzülüyorsun, ama en sonunda aradan zaman geçince ohh be diyeceksin inan buna. ki sen eline meslegini almışsın geleceginin yönü belli artık daha kolay olur herşey senin için. ben onunla vakit geçirmek için okulumu bile bırakmıştım.. neyse ki döndüm şimdi herşeyi yoluna koydum hayatımda neyse...
demek istedigim şu ki canım, aradan zaman geçtikçe bittigine şükredeceksin..şimdi sadece sabretmeye çalış, kendini oyala, bizlere dert yan.. ama bence sakın arama artık.
bu arada özel değilse, neden inşalah bitti dedin? yani konuştunuz mu yeniden ?
evet taytin için onun memleketine yani görev yerime gittiğimde tekrardan göçrüşitük ondan uzakta iken acı çekiyordum özlüyordum ayrılığı onsuzluuğu kabul edemiyor evlilik için yarı yolda bırakılışıma isyan ediyordum. onu gördüğüm anda boynuna sarılıp ağladım özledim seni.. seni çok seviyorum diye... o ise çok sakindi aramızdaki yaşanan tatsızlıkları konuştuğumda beni suçluyorsun diyor ama hatasını kabul etmiyor beni suçluyordu.. tayin isteğimi gayet normal karşıladı sevseydin gitme derdin dedim sen kararını vermişsin falan filan.. garipti beni yarı yolda bıraktığını düşünmüyordu..ben yine salak salak gittim koştum kollarına ve beni uğurlarken başım döndü yolun ortasına oturdum benimle ayak üstü ilgilendi kalk kendini toparla dedi sürünerek yürüdüm biryandan ağlıyorum seni seviyorum evlen benimle bile dedim...o ise aynıydı bakarız işte tayinin çıkcakmı bakalım işte şöyle böyle dedi. otobüse bindim hala kötüyüm 3-4 saat ağladım sonra yavaş yavaş açıldım ve kendime şunu sordum hadi evlenelim dese bu adamla evlenecekmisin? cevabım hayırdı mutlu olamıyordum evet acı çekiyordum ama onunla olsamda daha fazla acı çekeceğim geri dönüşü olmayan olsada zor olan evlilik beni mahvedecekti. ve bende kafamın ilk kez bu soruları mantıklı cevapladığını gördüm kafamda bitti dedim inşallah ta bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?