• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece içimi dökmek istiyorum

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Herkese merhaba,

Anneler gününüz kutlu olsun.
Benim ilk anneler günüm. Çarşamba sabahı sezeryan ile dünyaya bir bebek getirdim.
Benim iki teyzem var, biri 65, diğeri 70 yaşında. Bir de anneannem var 85 üstü, Allah uzun ömürler versin. Annem 2011 yılında vefat etti. Bir teyzem ve anneannemin çeşitli rahatsızlıkları var. Diğer teyzemin kızı ve bebeği hasta, onlara bakıyor. Benle kayınvalidem kalıyor. Kendisi bana göre şimdiye kadar iyi biriydi. Ama bu üç gündür yaptıklarından sonra görmek istemiyorum neredeyse. Ben abartıyor, yanlış anlıyor olabilirim, belki istemeden bilmeden düşünemeden yapıyordur. Bana acı biber yedirmeye kalktı, kanamam olmasına rağmen oturarak banyo yapmamı söyledi, göğüslerimdeki sertlikler için bir şey olmaz normal dedi. sigara içip geliyor bebeğin üstüne eğiliyor vs. Ben gelmesin demiştim ama eşim çok ısrar etti ameliyatlıyım diye. Bence kendi de kalmak istemiyor. Bu arada eşim bir melek oldu (Maşallah) ne dersem yapıyor, annesine talimat veriyor, beni çok kayırıyor Allah nazarlardan saklasın. Onunla bir daha evlenesim geldi o kadar mı iyi olur. Kayınvalidemin bu ve bunun gibi davranışları beni çok sıktı ve her şeye ağlar oldum. Hamileliğimdeki 'of' dediğim şeyleri hatırlayıp vicdan azabı çekiyorum, yalnızlığıma çok ağlıyorum. Kendi ailemi yanımda istiyorum, kendi dilimden anlayan insanlar benle olsun istiyorum. Teyzemle anneannem her gün doktordan sonra 1-2 saatliğine uğruyorlar, ağlayarak ayrılıyoruz resmen. En son teyzem Sardenya nolur yalvarır gibi bakma elimden bir şey gelmiyor kahroluyorum dedi. Diğer teyzem her gün arayıp msj atıyor bebeğinle sen rüyama giriyorsunuz demiş buna ağlıyorum. Eşim görünce ameliyat yerim acıyor ondan ağlıyorum diyorum. Neredeyse doktorumu artık göremeyeceğim için bile ağlayacağım. Lohusalık depresyonuna giriyorum galiba. Bunu yaşamak istemiyorum, yolun başındayken önlem almak istiyorum. Güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum, bebeğim ve ben sağlıklıyız buna şükrediyorum, eşim çok anlayışlı buna şükrediyorum. Eğer annem beni görüyorsa çok üzülüyordur, böyle olmamı istemiyordur biliyorum. Ama elimden bir şey gelmiyor durumumu değiştiremiyorum, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Böyle zamanlarda hayat bana çok acı çok ağır geliyor, altında eziliyorum. Çarşamba günü doktoruma gideceğiz, bebek için nasıl süt sağıp poşetleyeceğimi bile bilemiyorum. İnternetten bakıyorum, kitapçığı okuyorum yapamıyorum yok olmuyor. Her konuda çok acemiyim, kendim bulmaya çalışıyorum, bocalıyorum, yol gösterenim yok. Çok bunalıyorum, Allah'ın bana yardımcı olmasını istiyorum, bu günler geçsin istiyorum. İçimi dökebileceğim kimse yok, kimseyi üzmek istemiyorum. Annemi çok özlüyorum, o olsaydı her şey çok başka olurdu, annem anneler günün kutlu olsun melek annem.

Agladim
Herkese merhaba,

Anneler gününüz kutlu olsun.
Benim ilk anneler günüm. Çarşamba sabahı sezeryan ile dünyaya bir bebek getirdim.
Benim iki teyzem var, biri 65, diğeri 70 yaşında. Bir de anneannem var 85 üstü, Allah uzun ömürler versin. Annem 2011 yılında vefat etti. Bir teyzem ve anneannemin çeşitli rahatsızlıkları var. Diğer teyzemin kızı ve bebeği hasta, onlara bakıyor. Benle kayınvalidem kalıyor. Kendisi bana göre şimdiye kadar iyi biriydi. Ama bu üç gündür yaptıklarından sonra görmek istemiyorum neredeyse. Ben abartıyor, yanlış anlıyor olabilirim, belki istemeden bilmeden düşünemeden yapıyordur. Bana acı biber yedirmeye kalktı, kanamam olmasına rağmen oturarak banyo yapmamı söyledi, göğüslerimdeki sertlikler için bir şey olmaz normal dedi. sigara içip geliyor bebeğin üstüne eğiliyor vs. Ben gelmesin demiştim ama eşim çok ısrar etti ameliyatlıyım diye. Bence kendi de kalmak istemiyor. Bu arada eşim bir melek oldu (Maşallah) ne dersem yapıyor, annesine talimat veriyor, beni çok kayırıyor Allah nazarlardan saklasın. Onunla bir daha evlenesim geldi o kadar mı iyi olur. Kayınvalidemin bu ve bunun gibi davranışları beni çok sıktı ve her şeye ağlar oldum. Hamileliğimdeki 'of' dediğim şeyleri hatırlayıp vicdan azabı çekiyorum, yalnızlığıma çok ağlıyorum. Kendi ailemi yanımda istiyorum, kendi dilimden anlayan insanlar benle olsun istiyorum. Teyzemle anneannem her gün doktordan sonra 1-2 saatliğine uğruyorlar, ağlayarak ayrılıyoruz resmen. En son teyzem Sardenya nolur yalvarır gibi bakma elimden bir şey gelmiyor kahroluyorum dedi. Diğer teyzem her gün arayıp msj atıyor bebeğinle sen rüyama giriyorsunuz demiş buna ağlıyorum. Eşim görünce ameliyat yerim acıyor ondan ağlıyorum diyorum. Neredeyse doktorumu artık göremeyeceğim için bile ağlayacağım. Lohusalık depresyonuna giriyorum galiba. Bunu yaşamak istemiyorum, yolun başındayken önlem almak istiyorum. Güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum, bebeğim ve ben sağlıklıyız buna şükrediyorum, eşim çok anlayışlı buna şükrediyorum. Eğer annem beni görüyorsa çok üzülüyordur, böyle olmamı istemiyordur biliyorum. Ama elimden bir şey gelmiyor durumumu değiştiremiyorum, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Böyle zamanlarda hayat bana çok acı çok ağır geliyor, altında eziliyorum. Çarşamba günü doktoruma gideceğiz, bebek için nasıl süt sağıp poşetleyeceğimi bile bilemiyorum. İnternetten bakıyorum, kitapçığı okuyorum yapamıyorum yok olmuyor. Her konuda çok acemiyim, kendim bulmaya çalışıyorum, bocalıyorum, yol gösterenim yok. Çok bunalıyorum, Allah'ın bana yardımcı olmasını istiyorum, bu günler geçsin istiyorum. İçimi dökebileceğim kimse yok, kimseyi üzmek istemiyorum. Annemi çok özlüyorum, o olsaydı her şey çok başka olurdu, annem anneler günün kutlu olsun melek annem.
.

Yazınızı okurken gözlerimden yaşlar süzüldüğünü farkettim. Anneniz nur içinde yatsın. Eşiniz anlayışlı anladığım kadarıyla annesini gönderebilir. Yakın bir arkadaşınız annelik konusunda tecrübeli biri varsa bu tarz şeyleri tlf da bile anlatabilir. Yavrunuza iyi bir anne olacağınıza eminim. Allah bağışlasın.

Sizin de Anneler gününüz kutlu olsun , zorla hiç birşey yapmasına tabi ki müsade etmeyin beden sizin ağız sizin sonuçta en fazla ısrar edebilir , zorla ağzınıza tıkamazya gerçekten o acı biberleri ,tuaf durum.
Süt sağma konusun da benim de bir bilgim yok ,anne değilim henüz.
Stress önleyici bitki çayları iyi gelebilir, ve zorlanıyorsanız doktorunuz'dan bilgi almak için çekinmeyin ve çokca kafaya takıp stress yapmayın ,siz bebeğinize odaklanın onun varlığı azaltacaktır umarım bir nebze ,geçmiş olsun bu arada , sevgiler ...

Anneler günün kutlu olsun canım evladınla ve sevdiklerinle nice uzun yillar dilerim

Üzülme geçecek hepsi inan bana bende aylar önce aynı durumdaydım doğum yaptım eve geldim ve ağlamaya başladım hiç susmadan hemde herseye agliyordum üçüncü bebegim ve ben hiçbirsey bilmiyordum sanki

Zamanla düzeldi herşey rayına oturdu ne güzel anlayısli bir eşin varmıs ona sarıl ve bugunlerin gececegine inan kolaylıklar dilerim sana

Merhaba güzel anne :)
Çok şanslısın aslında teyzelerin,anneannen,eşin,küçük meleğin... Allah'a şükür hepsi yanında
Yalnızlığına üzülme Çok sık görüşemiyorsunuz belki ama arasan seslerini duyarsın

Bilmediğin her şeyi öğreneceksin o küçük melek için
O büyürken mutlu olsun,yüzü gülsün diye kim bilir neler neler yapacaksın

O hastalanacak senin uykun kaçacak
Okula başlayacak Akıllı,uslu olsun diye tembihler vereceksin
Arkadaşları olacak güvende olsun diye izleyeceksin belli etmeden
Çok seveceği insanlar olacak akıllar vereceksin Kalbi kırılmasın,üzülmesin diye dualar edeceksin
Yüzünü güldürecek inşallah bol bol

Hatalarda yapacaktır kızıp kızıp affedeceksin
Kokusunu gözün kapalı tanıyacaksın
Kocaman olacak şükredecek Allah'a senin gibi bir annesi olduğu için
Ne biliyorsa senden öğrenecek Anlatacaksın her bildiğini Öğreteceksin ona

Hep arkasında durup izleyeceksin Düşerse tutabilmek için
Her anne izler çocuğunu
Senin annende izliyor seni Düşünce tutamayacak kadar uzakta olsa da
Toparla kendini Kalk ayağa o da üzülmesin olduğu yerde
Sıkı sıkı sarıl meleğine anneni her özlediğinde

O kadar tatlisiniz ki. :) annenler gununuz kutlu olsun bu zor zamanlariniz da gececek ilerde bakip guleceksiniz

canım bebebgin hayırlı olsun.
inan kendi annemlede sorunlar yasıyorsun ben yasamıstım. esim oyle diyo annem boyle arada kalmıstım. hatta hüngür hüngür aglamıstım.
bide onların zamanında cok seyler yanlıs yapıylıuor bilmiyorlarmıs oyızden sabret birkac güne gider
kv de geldiğinde yrmekleri acı yapıp yapıp acı degil derdi bilirim cok sinir bozucu. sen zaten suan hassassın dayanması zor

Eczaneden süt saklamak için poşetler satılıyor ondan alsin eşiniz.... Süt sağmak için aletiniz varmı yoksa manüel tavsiye ederim çünkü aşırı kaliteli olmayınca otomatikler çabuk bozuluyor ..sütünüz fazla geliyor su anda çünkü bebek küçük hepsini içemiyor buda gogsunuzde aci yapar ...gogsunuz çok sert ise önce ılık bir duş alıp ilik bezlerli gogsunuzde bir sure bekletin yumuşasın sonra meme ucunuzun 1 parmak yukarsinda tutarak gogsunuzu sağın yumuşak ileri geri hareketlerle you tube de yabancı videolar var ordan bakın göğsunuzu sıkıca sıkmayın hemşireler öyle yapıp caninizi çok acitirlar ama bunun dediğim gibi kolay yöntemi var ... Sonra göğüs biraz yumuşayınca bebeginize verin birazda o basaltsin göğüs sertken bebek emmmekte zorlanir bosaltamaz ac kalır... Daha sonra göğüs sağma aparatinizla göğsünuzu sagin ikisinide 15 dk bir göğsü 15 dk diğer göğsü sağ... Sonra biriken sütü eczaneden aldigin torbaya koy üzerine tarih ve saat yazarak buzluğa koy buzlukta 6 ay kalabiliyordu galiba .. Buzu çözmek için çıkartın kendi kendine çözünür ... Cozundukten sonra 6 saat boyunca o sütü oda sıcaklığında tutarak kullanabilirsin bozdolabinda ise 2 gündü galiba internetten bakarız olmadı ..poşetlere koyarken şunu hesap et bebeginin 2 öğünlük veya tek öğünlük kadar koysan iyi olur.... He konuda yardımcı olmaya çalışırım sana canım benim karışık yazdiysam anlamadığın herşeyi sor ... Benimde 2 yasinda bi bebeğim var bazen ölmeyi istedim çünkü benim eşim kötü biri... Ya ölseydim kızım ilerde senin gibi ihtiyaç hisseder diye düşündüm yaşım çok büyük değil ama senden çok daha tecrübeliyim ve her konuda bana özel dende yazabilirsin derdini anlatabilirsin ....Canım benim eşin iyi olması büyük nimet ..eşine annesi hakkinda kötü birşey söyleme tamam mı yoksa seni incitebilir ... Allaha emanet ol

:) bü günlerde geçecek, kv dene olan kızgınlığın doğumunun böyle özel bir zamana denkngelmesi, annene ihtiyaç duyarken anneler gününde dahada yalnız hissetmen, elbette yaptıkları normal değil, eşinden rica et göndersin evine.
Lohusa depresyonu da cabası, ama geçecek
Kocaman öpüyorum seni güzel anne

Bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim.
Anne değilim lohusa psikolojisini bilemem.
Ama insanın annesine en çok ihtiyaç duyduğu zamanlardan biridir elbette.

Mekanı cennet olsun anneciğinizin.
Yine de çok şanslısınız teyzeleriniz, anneanneniz ne kadar da tatlılar.
Pek çok kadın hamileyken daha da öküzleşen kocalarından dertliyken siz yine
onunla evlenirim diyebiliyorsunuz.

Bir sorun kv oluversin.
O bile kötü sayılmaz aslında neler neler okuyoruz burada.

Üzülmeyin..
Annelere gülmek yakışır.
Anneler gününüz kutlu olsun..

Kv.nizle aranız iyi, seviyorsunuz da öyleyse istemediğiniz bir şey yaptığında içinizde büyütmeyin.
Bu uygun olmaz anne , böyle istemiyorum deyin.
Öz annenizde olsa böyle ağrılı , sancılı günlerde onun dedikleri de batar.
Bakın yanınızda en azında, çabalıyor, destek oluyor. Bunu düşünerek rahatlayın.
Onu da anlamaya çalışın. O da kendi bildiğini yapmaya çalışıyor.

Öncelikle Allah rahmet eylesin.
Ve sizinde anneler gününüz kutlu olsun.
Bebeğiniz olmuş. Masaallah gözünüz aydın olsun. Rabbim hayırlı evlatlardan eylesin.
Evet , yaninizda sizi anlayan en azından size olması gerektiği gibi yaklaşan yardım eden birinin olması çok iyi olurdu.
Ama suan icin boyle birini bulamadığınız için Kv ye kalmissiniz.
Ablamda geçen aralık döneminde doğum yaptı. Doğuma yakın bir zamanda Kv si yanında oldu. Başka sehirdelerdi çünkü.
O da zorla acı biber yediriyormus. Bişeker yemesine musade etmiyormuş. Ve bilmem daha ne deli sacmaliklari ...
Laf sokuyormus. Ablamı dinlemiyormus.
Kendi bildiğini yapıyormuş yani. Doktorları umursamiyormus. Ha daha yeni doğan bebeğe bal seker fln veriyormus.
Ablam ben bunları gördüğümde dayanamiyorum ağlıyorum , diyordu.
Ona mecbur kaldiklari için fazla birşey de diyemiyormus.
Esi annesine soylensede annesi agliyormus. Yani böyle tuhaf şeyler oluyormuş yani insan gerçekten yaşayınca görüyor...
Zaten yeni doğum yapmışsınız sizin suan duygusal olarak ruhsal olarak bambaşka alemdesiniz. Size böyle bi durumu yaşatması hiç hoş değil.
Bende sinir oluyurum sigara içip o pis kokusu ile bebeklere yaklasmalarini :/
Takmayın diyeceğiz ama elde değil.
Keşke bir kardesiniz, bir kuzeniniz yada eşinizin güvenip bildiği iyi bir insan yanınızda kalmış olsa... :/
Şimdiden bilmiyorum beceremiyorum yapamıyorum olmuyor , diye kendinizi üzmeyin. Herşey pat , diye olmaz.
Yavaş yavaş yasaya yasaya deneye deneye öğreneceksiniz.
Anlık sinir patlamalari ağlamalar fln yaşamanız gayet doğal.
Duasız bırakmayın kendinizi.
Kayinvalideniz ne yapıyorsa ne uygulamak istiyorsa uygun bulmadığınizi ve olmasını gerekeni yapın.
Bebeğe bakacak diye yanınızda olacak diye herseyi yapabileceği hakkını kimse vermiyor ona.
Eşinize gelirsek şuandan itibaren bir anlayışla karşılama durumu varsa. Onu da iki arada bırakmadan güzelce anlatabilirsiniz durumu.
Rabbim yar ve yardımcıniz olsun.
İçinizi dokun. İçinizde tutmayın.
Bebeğiniz sağlıklı siz de bir problem yok masaallah inşaallah ta olmaz.
Ama psikolojik olarak da sağlıklı olmanız gerekiyor. Bizler burdayız. Kv ile aranızı bozmak istemeyiz. Siz olduğu gibi davranın yaklaşın. Rabbim sevdiklerinize de sağlık sıhhat versin.

canım benım yazını okurken gözlerim doldu Allah bebeğine ve sana sağlık sıhhat versın inan hep aynı kalmaz bu günlerinde geçer inşallah güçlü olmaya çalıs bebekler hissedermiş :KK61:

Back