iste bende cok karsiyim kliselere ama kiz konusunda ekstra hassasim , mantigim hata yapiyorsun o da her isi bilmeli , kendisi icin bilmeli diyor , duygularim ise amannn bosver buyuyunce el mahkum ogrenecek yapacak diyorÇocuklara yüklenen her türlü misyona karşıyım.
İkisinin arası az, çocukken en çok canımı sıkan tutum 3 yaş büyük olduğum kardeşim icin 'ama sen ablasın' olurdu.
Şimdi oğluma yapmıyorum.
Aynı şekilde, büyüsün de gomleklerjmi utulesin, işlerin başına geçsin, annesine yardım etsin, babasına baksın, doktor olsun bilmem ne yapsın vb her şeye cevaBim,
Düşün çocukların yakasından :)
Kıza da yaptır bu aradaöğrenci olacak evde kalacak aç acina
Off tam sopalık bu insanlar.Bu gerçekten çok can sıkıcı
Bir kızım var iki yaşında
Arayı açma hemen doğur arkası erkek bunun diyen oldu
Ne münasebet ? Dedigimde de öyle deme erkekde lazım bir eve dedi utanmadan
Kızıma kiz kardeş istiyorum belki gönlümden geçen yine kiz belki dediğimde ise pişman olursun erkek lazım bir erkek doğur sana yakışır diyende
Ve bunu diyen oğlundan eşinden şikayet eden insan. Nedir bu erkek aşığı olmak anlamıyorum.
Kızim yeni doğduğunda kayinvalidemin ( dört erkek doğurmuş ) kızımi severken paşam diye seslenmesine değinmek bile istemiyorum
iste bende cok karsiyim kliselere ama kiz konusunda ekstra hassasim , mantigim hata yapiyorsun o da her isi bilmeli , kendisi icin bilmeli diyor , duygularim ise amannn bosver buyuyunce el mahkum ogrenecek yapacak diyor
kiza karsi inanilmaz koruyucuyum , bunu atlatmam lazim , farkindayim hata yaptigimin ama bi turlu duzelemedim duzelirim elbet
kurtlar vadisinin modasi gecto cukur var eskiya dunyali bilmem ne var :)) reklamlarinida yaptim bak :)) oynasin yavrucak daha pipi ne onun farkinda degiller.Başlık ironi içerir.
Ciddi değilim.
Ama kiskaniyirum artık kız annelerini. Cunku düşecek pipi yok, hayat size güzel.
2 oğlan annesiyim. 3 yaş ve 6 ay
Oğlumun son 1 aydır en sevdiği oyuncak hani şu pembe mutfak esyaları oluyor ya, tenceresi, fincanı falan. İşte o.
Ama bir oyuncak nasıl bela olur bu kadar insana.
Çocuk seviyor diye saf saf gittiğimiz yere de götürdüm oyuncağı.
Ve kocaman kocaman gözlerini açıp bana nasıl oğlumu kız oyuncağı ile oynattigimi sordular.
Özenir sonra, fitratını Bozuyorsun dediler.
iki çocukla yetebilmemin bir yolu da ev islerini oyuna çevirip birlikte yapmak.
Bulaşık/çamaşır makinesi boşaltma, çamaşır asma vs oğlum eşlik eder.
Çokta keyif alıyoruz.
Ama ama nasıl yani? Erkek çocuğuna ne gerek?
Mazallah ya pipisi duserse??
Bitti mi? Tabiki Hayır.
Küçük için kullandığım sling var, rengi Lila.
Eki Görüntüle 2091755
Şöyle bir şey. Yani bence annenin aksesuarı. Rengini de anne bilir
Ama siz siz olun sakin oglunuzu Lila bir kumaşla sarmalamayin :))
Zira bırakın çevrenizi, sokaktaki insanlar tarafından bile hunharca eleştirilirsiniz.
Şimdi ben bu cocukları ne yapayım?
Ellerine araba, uçak, tabanca verip
Meyvelerini soyup dilimleyip ağızlarına koyup,
Baştan aşağı mavi giydirsem,
Hafta bir kaç gün de kurtar vadisi izletsem, kurtarır mıyız pipileri?
ay çok tatliymis:)) maşallahBenim oğlanı görür gibi oldum anlatımında, çizilmedik tavam tencerem kalmadı, daha yeni bir buçuk yaş oluyor ve uyku saatine yakın tüm ayıcıkları, bebekleri de beraber uyuturum, salıncağına koyar Fatoş bebekleri sallar neeen neeen diyeBenim eskiler de miras kaldığından kendine, lahana bebeği filan var kendiyle aynı boyda aiyy der sarılır sever arada, yemek yedirmeye çalışır
Benle birlikte makineye çamaşır koyar, hatta gider çekmeceden temizleri de alır gelir onları da koyar. Yemek yaparken izlemek, dahil olmak ister, az daha aklı ersin zaten yemeği birlikte yaparız diyorum öğrensin yav kendini beslemeyi öğrensin, insana lazım erkek kadın değil. 5 litrelik su şişelerini taşımaya çalışır sürür getirir bit kadar şey, babası ekmek alır gelirken, kapıdan direkt ekmek poşetini alır bana getirir "Ahh" diyerek, teşekkür ederim derim sevinir. Sarı - mavi-toz pembeli kelebekli bi tulumu var onu giyince bi kelebek olur evin içinde, saçını elektrikli süpürgeyle düzleriz mutlaka, bekler her temizlikten sonrao arada eline toz bezini alır arkamdan yer siler vs vs...
İnşallah devam eder yav :)
o yerleri de supuruyor , camasir da asiyor , sofra kurup kaldiriyor , yani her isi yapiyo garibimKıza karşı bu koruyuculugun erkek çocuğunuz da yansımaları nasıl?
o yerleri de supuruyor , camasir da asiyor , sofra kurup kaldiriyor , yani her isi yapiyo garibim
kiz daha cok kucuk 1 yasinda , zaten birsey yapacak yasta degil ama ben soylem olarak evde o yapmaz yapamaz diye dile getiriyorum konusu acildikca
mesela bakici bulasik makinasini onunla beraber bosaltiyor ona bile sinir oluyorum
bu arada bende boyle buyudum , uniden mezun olana kadar herhangi bir is yapmisligim yok herseyi 20 yasindan aonra ogrendim yani gecmisten gelen bi eziklik de degil benimki , bende bilemedim neden bu kadar korumaci yaklastigimi
Benim oğlanı görür gibi oldum anlatımında, çizilmedik tavam tencerem kalmadı, daha yeni bir buçuk yaş oluyor ve uyku saatine yakın tüm ayıcıkları, bebekleri de beraber uyuturum, salıncağına koyar Fatoş bebekleri sallar neeen neeen diyeBenim eskiler de miras kaldığından kendine, lahana bebeği filan var kendiyle aynı boyda aiyy der sarılır sever arada, yemek yedirmeye çalışır
Benle birlikte makineye çamaşır koyar, hatta gider çekmeceden temizleri de alır gelir onları da koyar. Yemek yaparken izlemek, dahil olmak ister, az daha aklı ersin zaten yemeği birlikte yaparız diyorum öğrensin yav kendini beslemeyi öğrensin, insana lazım erkek kadın değil. 5 litrelik su şişelerini taşımaya çalışır sürür getirir bit kadar şey, babası ekmek alır gelirken, kapıdan direkt ekmek poşetini alır bana getirir "Ahh" diyerek, teşekkür ederim derim sevinir. Sarı - mavi-toz pembeli kelebekli bi tulumu var onu giyince bi kelebek olur evin içinde, saçını elektrikli süpürgeyle düzleriz mutlaka, bekler her temizlikten sonrao arada eline toz bezini alır arkamdan yer siler vs vs...
İnşallah devam eder yav :)
yok ayirim yaptigimi oglum anlamiyor :) ama guzel bir ornek vermissin tesekkur ederim , simdi bu ornek benim beynime kazinir ve daha da adil davranirim ogluma karsi o da benim ilk goz agrim neticede :) en sevdigim erkek :)Daha çok minik :)
Bir arkadaşım babasının benzer bir tutumundan bahsetti de, cok kırgındı.
Babam kizkardesime asla kiyamazdi,
Ama bana sen erkek evlatsin güçlü olman lazım diyip yüklenirdi.
Ama 2 yaş sadece aralari.
Bir de sizin boyundan büyük sorumluluk yukkeyeceginizi sanmıyorum :)
İroninize hayran kaldım :) Ben de iki erkek çocuk annesiyim. Toplumsal cinsiyet rollerini gereksiz dayatmalarla biz çocuklara asiliyoruz. Sonrada bu kocalar neden odun kütük, şiddet yanlısı veya duygusuz diye yine biz aglaniyoruz. Eşleri vefat ettikten sonra kendi kendine yetemeyen erkekler bizim eserimiz.Başlık ironi içerir.
Ciddi değilim.
Ama kiskaniyirum artık kız annelerini. Cunku düşecek pipi yok, hayat size güzel.
2 oğlan annesiyim. 3 yaş ve 6 ay
Oğlumun son 1 aydır en sevdiği oyuncak hani şu pembe mutfak esyaları oluyor ya, tenceresi, fincanı falan. İşte o.
Ama bir oyuncak nasıl bela olur bu kadar insana.
Çocuk seviyor diye saf saf gittiğimiz yere de götürdüm oyuncağı.
Ve kocaman kocaman gözlerini açıp bana nasıl oğlumu kız oyuncağı ile oynattigimi sordular.
Özenir sonra, fitratını Bozuyorsun dediler.
iki çocukla yetebilmemin bir yolu da ev islerini oyuna çevirip birlikte yapmak.
Bulaşık/çamaşır makinesi boşaltma, çamaşır asma vs oğlum eşlik eder.
Çokta keyif alıyoruz.
Ama ama nasıl yani? Erkek çocuğuna ne gerek?
Mazallah ya pipisi duserse??
Bitti mi? Tabiki Hayır.
Küçük için kullandığım sling var, rengi Lila.
Eki Görüntüle 2091755
Şöyle bir şey. Yani bence annenin aksesuarı. Rengini de anne bilir
Ama siz siz olun sakin oglunuzu Lila bir kumaşla sarmalamayin :))
Zira bırakın çevrenizi, sokaktaki insanlar tarafından bile hunharca eleştirilirsiniz.
Şimdi ben bu cocukları ne yapayım?
Ellerine araba, uçak, tabanca verip
Meyvelerini soyup dilimleyip ağızlarına koyup,
Baştan aşağı mavi giydirsem,
Hafta bir kaç gün de kurtar vadisi izletsem, kurtarır mıyız pipileri?
Ama pipi sonradan çıkamıyor tatlım. Malesef erkek olunmaz doğrulurŞekilcilik işte. Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Ben kamyonla, arabayla, ninjalarla oynardım küçükken. Erkek olmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?