- 31 Mart 2011
- 1.570
- 1.352
- 333
ikiz erkek annaesi olarak 9 yaşındalar
ayy kız hayırlı....
tühh kızınnn olsaydı
kv ve görümce dahil
kızım ölene kadar kızım, oglum evlenene kadar oglum...
bla bla bıktm bu sözlerdennn
oglun varsa yandın..
evlenir gider..
kız bakar
oglan bakmaz daha neler nelerr
iki oglumuda çok seviyorum
bana baksınlar diye dogurmadın
sen evlanıda naısl davranırsan , oda sana öyle davranırr
benim kv kızı hep el üstündir , oglu olsad aolur olmasa modunda
Başlık ironi içerir.
Ciddi değilim.
Ama kiskaniyirum artık kız annelerini. Cunku düşecek pipi yok, hayat size güzel.
2 oğlan annesiyim. 3 yaş ve 6 ay
Oğlumun son 1 aydır en sevdiği oyuncak hani şu pembe mutfak esyaları oluyor ya, tenceresi, fincanı falan. İşte o.
Ama bir oyuncak nasıl bela olur bu kadar insana.
Çocuk seviyor diye saf saf gittiğimiz yere de götürdüm oyuncağı.
Ve kocaman kocaman gözlerini açıp bana nasıl oğlumu kız oyuncağı ile oynattigimi sordular.
Özenir sonra, fitratını Bozuyorsun dediler.
iki çocukla yetebilmemin bir yolu da ev islerini oyuna çevirip birlikte yapmak.
Bulaşık/çamaşır makinesi boşaltma, çamaşır asma vs oğlum eşlik eder.
Çokta keyif alıyoruz.
Ama ama nasıl yani? Erkek çocuğuna ne gerek?
Mazallah ya pipisi duserse??
Bitti mi? Tabiki Hayır.
Küçük için kullandığım sling var, rengi Lila.
Eki Görüntüle 2091755
Şöyle bir şey. Yani bence annenin aksesuarı. Rengini de anne bilir
Ama siz siz olun sakin oglunuzu Lila bir kumaşla sarmalamayin :))
Zira bırakın çevrenizi, sokaktaki insanlar tarafından bile hunharca eleştirilirsiniz.
Şimdi ben bu cocukları ne yapayım?
Ellerine araba, uçak, tabanca verip
Meyvelerini soyup dilimleyip ağızlarına koyup,
Baştan aşağı mavi giydirsem,
Hafta bir kaç gün de kurtar vadisi izletsem, kurtarır mıyız pipileri?[/QUOTE
bence oğlum büyüddügünde düzenli olsun yemek yapmayıda öprensin ütüyüde temizliğide dikiş dikmeyide kendi kendini idare edebilsin en önemlisi bizler erken yaşta ölürsek bocalamasın diye. bir kadınla temizlik yemek bildigi için evlenmesin sevdiği mutlu olduğu için evlensin diye. karısına yardım etsin diye. yükü paylaşmayı öğrensin diye.
2.5 yasında oglum bulasık makınasını bosaltmama yardım edıyor carsaf katlıyoruz beraber tshrt ıc camasırı ble katlıyor (maşallah)
eline bez veriyorum bir yeri siliyor yada cam sil gibi seyleri yüzeye püskürtüp silmemi bekliyor. beraber kurabiye yogurup pasta yapıyoruz. çok hoşuna gidiyor. kahve fincanıyla bana oyundan kahve yapıyor
kimseye laf etttirmem kimseyi karıstırmam kulak arkası etmeyin karısmaya haddi olmadıklarını bılsınler
sevgiyle kalın
Kayınvaldeler iyi olsa gelinleride kızları gibi olur ama hatayı hep karşıda arıyorlar. Benim eşim tek erkek kayınvaldemde kayımpederimde çok iyiler, eşimden çok ben arar sorar ilgilenirim.
Bu gerçekten çok can sıkıcı
Bir kızım var iki yaşında
Arayı açma hemen doğur arkası erkek bunun diyen oldu
Ne münasebet ? Dedigimde de öyle deme erkekde lazım bir eve dedi utanmadan
Kızıma kiz kardeş istiyorum belki gönlümden geçen yine kiz belki dediğimde ise pişman olursun erkek lazım bir erkek doğur sana yakışır diyende
Ve bunu diyen oğlundan eşinden şikayet eden insan. Nedir bu erkek aşığı olmak anlamıyorum.
Kızim yeni doğduğunda kayinvalidemin ( dört erkek doğurmuş ) kızımi severken paşam diye seslenmesine değinmek bile istemiyorum
Yahu insanlar ne cahil ya..
Bir erkeği istediğin gibi kadın gibi yetiştir içinde yoksa onu kadın yapamazsın.
Benim de oğlum olursa istediği oyuncakları 'kız' oyuncağı da olsa, rengi de olsa alacağım.
Hem neden kızlar arabayla oynayınca, mavi giyince sorun olmuyor da erkekler bebekle oynayınca pembe giyince kıyamet kopuyor?
Kadın olmak neden aşağı düşülecek, olmaması gereken bir seviye, ya da kadın gibi olmak neden bu kadar yanlış ve küfür?
Siz devam edin. Bırakın iş yapsın, istediği ile oynasın bırakın!
Terkedin o çevrenizdekileri de.
SANA NE diyin. Yüzlerine yüzlerine gülerek SANA NE diyin!
Sizi bu kadar bilinçli anne olduğunuzdan dolayı tebrik ederim. Umarım çoğalır sizin gibiler!
Keşke o eleştiri yağmuruna tutanlar da mantalitenizi anlasalar, azıcık KV sorunları evlilik sorunları azalır bari.Başlık ironi içerir.
Ciddi değilim.
Ama kiskaniyirum artık kız annelerini. Cunku düşecek pipi yok, hayat size güzel.
2 oğlan annesiyim. 3 yaş ve 6 ay
Oğlumun son 1 aydır en sevdiği oyuncak hani şu pembe mutfak esyaları oluyor ya, tenceresi, fincanı falan. İşte o.
Ama bir oyuncak nasıl bela olur bu kadar insana.
Çocuk seviyor diye saf saf gittiğimiz yere de götürdüm oyuncağı.
Ve kocaman kocaman gözlerini açıp bana nasıl oğlumu kız oyuncağı ile oynattigimi sordular.
Özenir sonra, fitratını Bozuyorsun dediler.
iki çocukla yetebilmemin bir yolu da ev islerini oyuna çevirip birlikte yapmak.
Bulaşık/çamaşır makinesi boşaltma, çamaşır asma vs oğlum eşlik eder.
Çokta keyif alıyoruz.
Ama ama nasıl yani? Erkek çocuğuna ne gerek?
Mazallah ya pipisi duserse??
Bitti mi? Tabiki Hayır.
Küçük için kullandığım sling var, rengi Lila.
Eki Görüntüle 2091755
Şöyle bir şey. Yani bence annenin aksesuarı. Rengini de anne bilir
Ama siz siz olun sakin oglunuzu Lila bir kumaşla sarmalamayin :))
Zira bırakın çevrenizi, sokaktaki insanlar tarafından bile hunharca eleştirilirsiniz.
Şimdi ben bu cocukları ne yapayım?
Ellerine araba, uçak, tabanca verip
Meyvelerini soyup dilimleyip ağızlarına koyup,
Baştan aşağı mavi giydirsem,
Hafta bir kaç gün de kurtar vadisi izletsem, kurtarır mıyız pipileri?
Daha neler göreceğiz bakalım :)Ahahahaha yok artık!
Ben hayatım boyunca oyuncak bebeklere ilgi duymadım bebekliğimde ve çocukluğumda favori oyuncaklarım kamyon kepçe ve arabalardı bu arada babamla berbere maça sanayiye falan giderdim erkek gibi büyüdüm , büyüyünce ne olacaksın sorusuna cevabı müteahhit olan bir kız çocuğu düşününbu kadar şeye pipim çıkmadı maalesef Tahminen o dönem eksik olan kurtlar vadisiydi ,izlesem çıkarımıydı ki?
Kızım olmadığı için çok gozlemleyemiyorum ama benzer baskılara ve hadsizliklere maruz kalıyorlar.
Mesela 4-5 yaşlarında çok hareketli kiz cocugu görseler
Aaaa bu ne böyle oğlan çocuğu gibi! Derler
Geç uzasa kız bebeğin saçları, pembe kiyafetlerine rağmen
Kiz mi erkek mi? derler.
Kız çocuğu futbol oynamaz, agaca çıkmaz.
Bir de cici Bici giyindiyse
yakışıyor mu bak ne kadar cicisin.
Üstün kirlenir, eteğin açılır.
Kız çocuğuna bayramda kolonya/şeker tuttururlar.
Vs vs..
Aslında cocuklarimizin 20 sene sonra ne olacaklarına biz karar veriyoruz.
Öyle olsa da ay ne biçim çocuk yetiştiriyor derler derler de derler :)Bir tane de çakıp duvara yapıştırsın tam olur
benimkilerde 6 ve 8 yaşına geldiler.
mutfakta tencere tavayla oynayarak büyüdüler.
özellikle büyük oğlum cizilmedik tencerem tavam kalmamıştı.:))
belli bir dönem çocuklar bu tür şeylere çok meraklı oluyor.özellikle erkek çocukları sonra geçiyor.
milletin lafina göre çocuk büyütülecek olsa
nasıl iyi hissediyorsanız çocuğunuz için iyi olan odur.
renk meselesine girmiyorum ama belli bir yaştan sonra çocuklar kendileri ayırıyor.
oğlumun lila geceligi vardı bebekken ne çok yakisirdi
şimdi olsa giyer mi bilmiyorum
okul çağından sonra çocuklar kendileri bu tur seyleri ayırıyor.
oğluma aldığım soluğa arkadaşları bu kız sulugu demişler.bir daha goturmedirengi sarı ayicikli felan birşeydi.
is konusuna gelince çıkardığı ayakkabıyı çevirmek dahil hepsini öğretmeye çalışıyorum.
bu dönemde is yapmayı seviyorlar.camar asma, katlama, kek çırpma felan bayiliyorlar.
hatta geçen koli istedi nette görmüş camasir katlama aparati yapacakmis
inşallah buyuyuncede devam eder
Aynalı tahir de pek etki etmedi ben de zira ayna da bu zihniyete göre kadın işi olduğundan herhaldeDelikanliligin kitabını yazmış aynali Tahir falan deneseydin en azından. :))
Kadın olmaktan güzeli mi var, boşver
bizim gibi anneler cogaldikca kadinlar ozgurlesecek ben buna eminim
benim koca kisisi son derece feminist bir adamdir , gecen gun golden globe odul torenlerinde oprah'in kadin haklarini savunan konusmasinda ayaga firlayip alkisladi adam hic abartmiyorum
ama bu zihniyetteki adam bile gecenlerde bi muhabet sirasinda kizimiz icin buyuyup babasinin gomleklerini utuleyecek dedi
var ya adami dogduguna pisman ettim , oglani da kocami da karsima oturtup bi elim belimde obur parmagim havada 1 saat azarladim , yerin dibine soktum
adamcagiz saka yapmistim diye diye bi hal oldu
yani ogluma ne kadar is ogretiyorsam kizimi da o kadar uzak tutuyorum
bende tepkisel olarak gelisen bu durumu dengeye oturtamadim bi turlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?