sadece ben mi böyle düşünüyorum :(

Herkes ailesine bağlıdır.İnsanlar değil başka memleket uzak ülkelere gurbet gidiyor.Yapamayacaksan bu tür bir evlilik yapmamalısın.Ama önceliğin mesleki açıdan mantıklı gelen yer olmalı.Eşinin mezleği gereği Ankara cazipse,surf annemi özlerim diye düşünmemelisin.Bugün sana böyle geliyor.Yarın evlendiğinde eşinin yanı ve geçim önemli olacak.Sonuçta evlenip bir aile oluyorsunuz.

Evlendikten sonra alışırsın.. Şuan o evde oturduğun için hala öyle geliyor. Kendi evine geçince alışcaksın zamanla

tecrübelerle sabitlenmiş olaylardan bahsettiğiniz için bakalım diyorum zaman bana neler gösterecek hep bi belirsizlik

merhabalar, benzer durumları yaşadığımızı düşünüyorum...
benimde nişanlım polis ve şark hizmetini Mardin de yapıyor şu anda..
ve kısmetse ağustos ayında düğünümüz olacak, yani evimden kalkıp 1100 km öteye Mardin'e gideceğim...

annemi bırakma düşüncesi beni de sürekli gözyaşlarına boğuyor.. nasıl olacak nasıl dayanacağım bilemiyorum diye hep gözü yaşlıyım...
öte yandan da kendimi düşünüyorum, bir aile kurmayı günün birinde anne olabilmeyi istiyorum... ve tüm bunları istediğim insanla nişanlıyım... öyleyse yerim onun yanı olacaktır... doğu-batı fark etmeyecek diyorum...

kim istemez ki annesine yakın olmayı fakat hayatında bir gerçeği var ki, doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşamak zorundasın.. annelerimizde bir yerlerden kalkıp geldi..

en başında düşünmeniz gereken şeylerdi bence bunlar.. bir polisle beraberseniz şehrin ne olacağı tamamen kader işi oluyor. tercih dışı da geliyor bazen tayinler.. yani her şeyin hayırlısı diyerek yola çıkmanız gerekiyor...

evet zor kolay değil, bende sizin gibi bazen kendimi güçsüz hissediyorum...
fakat her şeye rağmen sevdiğiniz adamla beraberseniz bunlar gözünüzü yummanız gereken şeyler.

merhaba canım. evet durumumuz baya benziyormus. her gece bi düşünce bulup benim de gözlerim sulanıyor. sonra diyorum tek ben değilim. bi sürü sahne aklımda, düşünceler falan.. kendime ediyorum aslında yine biliyorum. malesef mesleklerinin getirdiği zorluklar var bunlara alışmak zorundayız .Allah yardımcımız olsun. hazırlıklara bile başlayamadık biz haziran da görev yeri belli olacağı için. bu belirsizliklerde yoruyor beni

ne ilkiz ne de son olacağız...
amin Allah yardımcımız olsun gerçekten....

bizimde hiç hesapta yokken bir gece de ani bir tayin çıktı...
diyorlar ya polisin valizi elinde olacak sürekli diye... boşuna demiyorlar, ani bir tayin, dış görev derken sürekli bir şehir değiştirme hali...

sıkmayın canınızı halledilir her şey, bizim de şehrin belli olmasına rağmen, ev eşya gibi hazırlıklara hazirandan sonra başlayacağız...
şimdiden zaten evi tutmak boşuna olacak.. düğüne bir iki ay kala halledilebilir ...
ee bir de tayin durumu olunca zaten kargoyla uğraşmak yerine gideceğiniz şehirden yaparsınız alışverişinizi...
olur yani, yapanlar yapıyor bizlerde yaparız Allahın izniyle :)

tadını çıkartın... zaten bizlerin yeterince uzak şehirlerde olması, birimize hasret olması büyük sıkıntı.. bir de bu şeyler için kendinizi üzmeyin derim...
hakkınızda hayırlısı

Canım ben pek katılmıyorum arkadaşlara eşim de polis şarkı için benim fikrimi hiç sormadan adı il olan bi köye geldik ben anneye düşkün değilim ama 1 sene 4 ay oldu bıktım burdan çok fena yapacak hiçbir şey bulamıyorum sinema bile yok çıkıp bi gezeyim diyeceğin çarşı bile yok ve her tartışmada bu aklıma gelip kızıyorum Eşime. Bi daha ki tatayinde ben nereye istersem oraya gidicez dedim kabul etti. 1 sene 8 ay kaldı inşallah. Sonra bursayı çok istiyorum ama büyük bi şehir olsunda artık çok farketmez. Eşimde ankarada başlamıştı bahsettiğin hayalleri için ama benim tayinim oraya çıkmadı sırf ben çalışmaya 1 sene ara vermeyim diye maddiyatı düşünerek gelmek istedi buraya . Ve ayrıca benim işim burda inanılmaz sıkıntılı. Yani onun hayali varsa benim de var 27 yaşımda 60 yaşındaki insanların hayatını yaşıyorum. İzmirdeyken sen yavaş yavaş hissettir sıkıntını bence. Ha ama alışırsan ailenden uzak kalmaya falan o zaman boşverirsin

günaydın canım... yapanlardan tecrübe edinmek lazım aslında :) insan ilk olunca özeniyor her sey iyi, güzel olsun istiyor ama hayatın bize ne getireceğini bilmiyoruz. şimdiye kadar da hep durgun bi hayatım oldu, hareketlilik korkutuyor heralde beni

merhaba canım günaydın bizim fikir sormama gibi değil de hayallerim hedeflerim var diyor yani biraz emrivaki gibi oluyor aslında. uff ne bileyim ya karısık. bilmediğim bi yer, kültür. insan elbette alısır belki ama sabretmek en büyük yarar olucak sanırım suan elimden başka bişey gelmiyor

günaydın
evet heyecan, her şey güzel olsun, temiz olsun hissi illa ki var ...
ama tecrübeli hanımlarla sohbet edildiği zaman,
daha farklı şeylerden bahsediyorlar...
zaten zor mesleklerine bir de bizlerin başka sıkıntılar eklememesini söylüyorlar...
hep destek olmak zorunda olduğumuz vs vs :)
harekete alışın , artık daha hızlı düşünmek çabuk karar vermek zorundasınız

düşün ki ben mutfak esyası bile almadım daha

Bu tür şeylere alışmalısınız eşiniz polismiş zaten, hayallerinden vvazgeçirmeyin. Ben de ailemden çok uzağım ama insan alışıyor bir süre sonra.

düşün ki ben mutfak esyası bile almadım daha

olsun bende almadım :) buradan Mardin'e gitmesi zor olacağı için Mardin den alacağız..

yetişir yetişir... hele bir tayin yerinzi belli olsun, belki çok uzak bir şehir olacak o zaman kargo nakliye ile uğraşmak yerine gideceğiniz şehirden alışverişinizi yapmak daha mantıklı olacak..

ya da yakın bir şehir olur sürekli gezme amaçlı da gidersiniz yine bir şekilde halledilir..

ufak tefek şeyleri alırsınız zaten ama büyük parçalar yemek takımları için acele etmeyin derim... internetten model beğenmenin zevkini yaşayın :)

Asker polis eşi olmak herkesin kaldirabilecegi bir sey degil... Baştan dusunmek lazim aslinda ben bu gelecegi kaldirabilir miyim diye...
Kaldirabilecek olan biri şöyle dusunurdu, tatillerde ziyaret ederiz ailemizi, onlar da gelir bizde kalirlar, yani herkes ailesiyle ayni yerde yasayamiyor, benim eşim polis de degil maaşi da onlarinkinin yarisi kadar, ona ragmen baska sehirdeyiz yani her sey bakiş açisiyla alakali

evet ara ara bakıyorum bende
siz çalısıyomusunuz

kaldırıp kaldırmama durumuyla alakalı değil benim endişelerim. ben zaten bi takım fedakarlıklara katlanıcam elbette sadece ondan da biraz birşeyler yapmasını istiyorum. kaldı ki bunlar sadece bizim heabımız hayatın ne getireceğin tabi ki bilmiyoruz

ilk değilsin son olmayacaksın:) ayrıca bende senın gıbı dusunuyordum ama evlenınce ınsan annesının evınde bıle bı tuhaf hısetmeye baslıyor kendı evını arıyor sende alışırsın o yuzden yeter ki esın aılenın eksıklığını hısettırmesın..

amin inşallah... çoğu insan böyle söylüyor aslında

İşte şuan daha ailenin yanindasin, teori üzerinden konusuyorsun, tahmin ediyorsun, evlenince asıl fedakarliklarin uygulama aşamasina geçiliyor. O yüzden o zaman, yani simdi anlattiklarini yasadigin zaman, kaldirman gerekecek bu soylediklerini
Ama nişanlinin da kariyeriyle ilgili beklentileri ve hedefleri var, bu konuda ne kadar fedakarlik yapmasi beklenebilir, yoruma açik bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…