sade yaşam

Ya sorun tavsiye vermeleri değil ya da haksız olmaları değil.Kimse paranız var mı diye sormadan ev alın, araba alın denmesi.Bunu bir kere dersin, iki kere dersin ama üçüncüde demek ki bir sorun var dersin susarsın.Israr edilince geri tepiyor bende.Herkesin evinde olanı bilemiyor işte insan.Çocuk konusu da böyle, eşim bi hata yaptı kalktı söyledi biz çocuk düşünüyoruz diye şimdi sürekli oluyorlar ve bu anlaşıssızlık beni sinir ediyor.Olur herhalde, Allah bir yola koymuştur diyorum ama yok yani sürekli siz yapın, dursun kenarda diyorlar.
Sizde haklisin mutlaka ama bu israrlarinin sebebi gencken bazi seyler daha kolay geliyo insana
Yas gectikce zorlasiyo
Genclikte yapilmayan birikim cocuk yetistirme vs yas ilerleyince enerji dusdukce zor geliyo
İsrar edilmemeli yinede

kızlar şu şekeri bıraktım karbonhidratı bıraktım diyorsunuz ya. neyi yemiyorsunuz.
yani içinde şeker olan herşey mi
Papatyacim ben bunu aaşama aşama gerceklestirdim mesela dört sene önce çağdan şekeri çıkardım bilinçsiz olarak tabi 8 ay kadar önce ekmeği çıkardık ailece evde herkes yaparsa daha kolay oluyor böyle şeyler , abur cubur gazlı içecek eve sokmuyoduk zaten sonra şekeri çıkardım ben eşim hala devam ediyo ama meyve bal pekmez tatlılar falan , en sonda patates bezelye pişmiş havuç mısır sınırlı tuketilmeli hepsini bi anda yaparsan çok yuklenirsin kendine mesela 6-8 ay yada bir yıla yayarak yap en sevdiğini ilk bırak atiyorum ben ekmek siz yapamazdım ilk onu bıraktım alıştım şekeri fazla sevmezdim onu en son rahat ve kolay olarak bıraktım ama önce şekeri biraksaydim belki ekmekgi birakamazdim...

Veeee sampuansiz yikanmamamin 15 gününü geride bıraktım

Sonuç olarak saçının yaglanma sürecinde değişiklik olmadı hala sampuanla yikadigim süredeki gibi yaglaniyo saçının temizlenmedigi hissinden tamamen kurtuldum artık ama kokusuz bende dışarı çıkarken bir fiş parfüm siki yorum saçıma

Ve en onemlisi saçımın dökülmesinin azaldığını farkettim gibi bir aydan sonra daha belli olur diye dusunuyorum

Şu ana kadar hiç pişman ol.adım...
Gelişmeleri yazacağım

kalinkaselin kalinkaselin ben çay ve kahvede şeker kullanmıyorum. Ekmeği de sabah kahvaltısında yiyorum sadece. O zaman dediğin gibi yapayım. Aşama aşama kurtulmaya çalışayım ben.
Sosyal paylaşım sitelerinde de şu an takip etmeyi bırakma aşamasındayım. Çoğu kişiyi eledim. Dolayısıyla sayfam da pek gelişme olmuyor. Ve ben çok daha az bakıyorum.

Bu arada günaydın herkese.

Sonuç olarak saçının yaglanma sürecinde değişiklik olmadı hala sampuanla yikadigim süredeki gibi yaglaniyo saçının temizlenmedigi hissinden tamamen kurtuldum artık ama kokusuz bende dışarı çıkarken bir fiş parfüm siki yorum saçıma

Ve en onemlisi saçımın dökülmesinin azaldığını farkettim gibi bir aydan sonra daha belli olur diye dusunuyorum

Gelişmeleri yazacağım
sabunmu kullanmaya başladınız. bende 1 aydır kullanıyorum :KK51:

kalinkaselin kalinkaselin ben çay ve kahvede şeker kullanmıyorum. Ekmeği de sabah kahvaltısında yiyorum sadece. O zaman dediğin gibi yapayım. Aşama aşama kurtulmaya çalışayım ben.
Sosyal paylaşım sitelerinde de şu an takip etmeyi bırakma aşamasındayım. Çoğu kişiyi eledim. Dolayısıyla sayfam da pek gelişme olmuyor. Ve ben çok daha az bakıyorum.

Bu arada günaydın herkese.

günaydınlar :)

önceki gün facebook u kapattım..

instagramda takip ettiğim giyim moda ev sayfalarını takibi bıraktım...

onları gördükçe ihtiyacım yokken alasım geliyor; neden benim de olmasın deniyor..

kısacası heveslendiriyor...

neyse iki gündür telde çok az vakit harcıyorum..

yakın zamanda bir kitap ya da örgüye başlamam gerekecek..

o denli alışmışısz ki tv izlerken bile elde telefon..

göz ağrısı baş ağrısı vs....

Gelişmeleri yazacağım

ooo süpersin :) az önce annemlerin e doğduklarından beri hiç şampuan kullanmaıdğını söyledim...

sen başarmışsın günümüz insanı olarak :)

ben de denicem...
gerçi şampuanım bitki özlü doğal ama bende deneyeyim nasıl olacak _?

tebrik ederim

Gelişmeleri yazacağım
Benim de sac dökülmem bariz azaldı

Papatyacim ben bunu aaşama aşama gerceklestirdim mesela dört sene önce çağdan şekeri çıkardım bilinçsiz olarak tabi 8 ay kadar önce ekmeği çıkardık ailece evde herkes yaparsa daha kolay oluyor böyle şeyler , abur cubur gazlı içecek eve sokmuyoduk zaten sonra şekeri çıkardım ben eşim hala devam ediyo ama meyve bal pekmez tatlılar falan , en sonda patates bezelye pişmiş havuç mısır sınırlı tuketilmeli hepsini bi anda yaparsan çok yuklenirsin kendine mesela 6-8 ay yada bir yıla yayarak yap en sevdiğini ilk bırak atiyorum ben ekmek siz yapamazdım ilk onu bıraktım alıştım şekeri fazla sevmezdim onu en son rahat ve kolay olarak bıraktım ama önce şekeri biraksaydim belki ekmekgi birakamazdim...
Benim de sekeri ve unu bırakalı 40 gün oldu şükür :)))

Karışıyor gibi algılamazsanız kendimden örnek vermek istiyorum
Ben evlendiğimde eşime "senin maaşınla ihtiyaçlarımızı karşılayalım benimki biriksin ilerde yatırım için kullanırız" demiştim. Kabul etmedi. Ortaya koyduk ikimizde. Artanı kenara koyacaktık ama hiç artmadı ve kılık kıyafet kozmetik makyaj malzemesi ev eşyası bunun gibi şeyler almadığım halde hiç kalmıyordu nereye gidiyordu anlamıyorduk
Doğumuma bir kaç ay kala dedim ki "hastaneye verecek para yok kenarda, doğuma kadar maaşın yarısını koymayacağım biriksin." İnanın hastanede ikramlık tatlı parasını bile bu kenara koyduğum paradan aldık hatta bana aldığı doğum çiçeği parasını da
Sonra ücretsiz izne ayrılınca babam her ay 500 tl para verdi eşimin maaşı az yetmez diye. Babam verince kp de verdi. Anca yetiyordu.
Sonra eşime dedim ki kendi yağımızla kavrulalım benim babam da senin baban da vermesin.
Sonra eşimin maaşıyla geçinmeye çalıştık ama az olduğu için yetmedikçe düğündeki bileziklerimden bozdurdum
Ücretsiz izin sonrası maaşımdan biraz eve harcıyorum yine. ama çoğunu harcamayıp 3 yıldır vermediğim zekatımı verdim kurbanımı kestim telefon aldım tatile gittik
2. Aydır da hesabı ben tutmaya başladım
İlk ay 1000 tl den fazla harcadım
Bu ay 500 civarı
Gitgide eşimin maaşını yetirip kendimden tatil dışında harcama yapmak istemiyorum
oğlumu bırakıp işe gidiyorum o bana hasret ben ona hasret hiç olmazsa değsin düşüncesinden dolayı böyle yapmak istiyorum

Bu arada kredi kartına karşıyım eşim nadir de olsa kullanıyor çok taksitli yapıyor
Ev ya da araba kredimiz yok
Eşya borcumuz yok çok şükür

Kasımla aralık ayı arasında hiç bir kısıtlama yok sadece dikkat etme var mesela su faturam düştü
Gezme ve yeme içme konusunda hiç kısmam
Oğlumdan zaten kısmıyorum

Borçlar varsa bilmiyoru ama benim gibi bir deneyin isterseniz
Zamanla düzene girer diye düşünüyorum ki yavaş yavaş giriyor çok şükür
İnşaAllah ekstra masraflar çıkmaz

şu cümlenizin aynını kullandım senin maaşınla ihtiyaçlarımızı karşılayalım benimki biriksin ilerde yatırım için kullanırız" demiştim

O DA AYNI ŞEKİLDE artarsa aylık kenara koyarız dedi...1,5 yıllık evliyiz ve aşırı lüx yaşayan insanlarda değiliz...ama kenara bi kuruş koyamadığımız gbi tıpkı senin gibi 8 bilezik bozdurdum bende..
şaka gibi...
8 bilezik...
çift maaşlı iki insan...

ha eşime söylediğimde ise ; ikimizin 1 yıl boyunca farklı şehirlerde olmasına; iki ayrı geçim; fatura kira vs olduğu konusunda ikna etmeye çalıştı beni..

ha bi araya geldiğimizde de tatile çıktık e birazda taksitler vardı düşünden kalma...
e haliyle birikmedi...

şu iki aydır çok şükür beraberiz ve yine birikim yok :KK43:
sadece şu an bile ocak ayı toplam borç 4500 tl...
extra harcama çıkarsa onu bilemiyorum tabi...
zekatımızı hesaplayacağız daha....

şöyle bi bakıyorum ben günlük ne yol ne yemek parası ödemiyorum...
dışarıda çıkmıyorum...

ikimize paylaştırdığımız harçlıklardan bir kaç aydır biriktiriyorum; eşime söylemiyorum ilk defa .. 1000 tl miz ldu çok şükür ...

şöyle 5bin'e ulaşınca söylicem inşaallah eşime...

kadınlar daha sağlma para biriktirme konusunda :)

günaydınlar :)

önceki gün facebook u kapattım..

instagramda takip ettiğim giyim moda ev sayfalarını takibi bıraktım...

onları gördükçe ihtiyacım yokken alasım geliyor; neden benim de olmasın deniyor..

kısacası heveslendiriyor...

neyse iki gündür telde çok az vakit harcıyorum..

yakın zamanda bir kitap ya da örgüye başlamam gerekecek..

o denli alışmışısz ki tv izlerken bile elde telefon..

göz ağrısı baş ağrısı vs....

ben henüz kapatamadım.
ama instagramda takip ettiğim dekorasyon giyim vs sitelerini takibi bıraktım ve sayfanın pek güncellenmediğini farkettim.
fakat bu konuda kararlıyım en kısa zamanda kurtulacağım inşallah

ben henüz kapatamadım.
ama instagramda takip ettiğim dekorasyon giyim vs sitelerini takibi bıraktım ve sayfanın pek güncellenmediğini farkettim.
fakat bu konuda kararlıyım en kısa zamanda kurtulacağım inşallah

ben de kararlıyım çünkü cidden faydasız yahu...
insanın içine fitne sokuyor..
neden bende yok<_?
neden almiim ki_?

dedirtiyor maalesef...

ama çok şükür yendik artık :)

ben de kararlıyım çünkü cidden faydasız yahu...
insanın içine fitne sokuyor..
neden bende yok<_?
neden almiim ki_?

dedirtiyor maalesef...

ama çok şükür yendik artık :)
evet maalesef insana bunu dedirtiyor.
bakıyorsun herkes mutlu herkes zengin herkes geziyor. lan diyosun hafta sonu oturma odası mutfak seferi yapan bir tek ben miyim.

evet maalesef insana bunu dedirtiyor.
bakıyorsun herkes mutlu herkes zengin herkes geziyor. lan diyosun hafta sonu oturma odası mutfak seferi yapan bir tek ben miyim.

aha haa aynını ben de diyorum...
bu mmillet nasıl para yetiriyor bu kadar gezmelere alışverişlere..
her hafta starbucks yok hayal kahvesi konserler geziler bilmem neler..
ya da bi bakıosun 1000-1500 e çalışıo ama iphonelar en marka giysiler aksesuarlar felan..
ya nasıl alıyor geziyor bu denli yiyor içiyor diyorsun..
sonrada zihniyetinde içinde saflık sadelik olsa da tüm bunlara bi heveslenme bi anlık hayıflanma oluyor ...sonra da neden böyle hissediyorum diye kendine kızıyorsun....

şu cümlenizin aynını kullandım senin maaşınla ihtiyaçlarımızı karşılayalım benimki biriksin ilerde yatırım için kullanırız" demiştim

O DA AYNI ŞEKİLDE artarsa aylık kenara koyarız dedi...1,5 yıllık evliyiz ve aşırı lüx yaşayan insanlarda değiliz...ama kenara bi kuruş koyamadığımız gbi tıpkı senin gibi 8 bilezik bozdurdum bende..
şaka gibi...
8 bilezik...
çift maaşlı iki insan...

ha eşime söylediğimde ise ; ikimizin 1 yıl boyunca farklı şehirlerde olmasına; iki ayrı geçim; fatura kira vs olduğu konusunda ikna etmeye çalıştı beni..

ha bi araya geldiğimizde de tatile çıktık e birazda taksitler vardı düşünden kalma...
e haliyle birikmedi...

şu iki aydır çok şükür beraberiz ve yine birikim yok :KK43:
sadece şu an bile ocak ayı toplam borç 4500 tl...
extra harcama çıkarsa onu bilemiyorum tabi...
zekatımızı hesaplayacağız daha....

şöyle bi bakıyorum ben günlük ne yol ne yemek parası ödemiyorum...
dışarıda çıkmıyorum...

ikimize paylaştırdığımız harçlıklardan bir kaç aydır biriktiriyorum; eşime söylemiyorum ilk defa .. 1000 tl miz ldu çok şükür ...

şöyle 5bin'e ulaşınca söylicem inşaallah eşime...

kadınlar daha sağlma para biriktirme konusunda :)
bence biriktirdiğini söyleme...

bence biriktirdiğini söyleme...
aslında şimdiye kadar ara ara biriktirdim ama hep söyledim ve harcadık..
ama şimdi dedim kendi kendime söyleme sabret dayan...
bi arkadaşım da var saolsun ; o destekçim..
para da arkadşımda zaten...
belli miktara ulaşınca ondan alıp yeni açtıracağım hesaba atacam inşaallah..

X