valla biz de çift maaşlıyız ama fuzuli harcamıyoruz ki olmayınca olmuyor işte, borç harç derken kolay mı hemen ev sahibi olmak
ben de iş arkadaşlarımın bu tarz sözlerinden bıktım yok efendim tek maaşla geçinmelisiniz biri durmalı, duramıyo işte napalım keyfimizden mi herşey pahalı bi de bebiş olcak, bizim hayatımız çevremizi bizi ilgilendirdiğinden daha çok ilgilendiriyor sanırım
milletin üstüne ne vazifeyse..
sağol sumeyracım Allah razı olsun :)
Karışıyor gibi algılamazsanız kendimden örnek vermek istiyorum
Ben evlendiğimde eşime "senin maaşınla ihtiyaçlarımızı karşılayalım benimki biriksin ilerde yatırım için kullanırız" demiştim. Kabul etmedi. Ortaya koyduk ikimizde. Artanı kenara koyacaktık ama hiç artmadı ve kılık kıyafet kozmetik makyaj malzemesi ev eşyası bunun gibi şeyler almadığım halde hiç kalmıyordu nereye gidiyordu anlamıyorduk
Doğumuma bir kaç ay kala dedim ki "hastaneye verecek para yok kenarda, doğuma kadar maaşın yarısını koymayacağım biriksin." İnanın hastanede ikramlık tatlı parasını bile bu kenara koyduğum paradan aldık hatta bana aldığı doğum çiçeği parasını da
Sonra ücretsiz izne ayrılınca babam her ay 500 tl para verdi eşimin maaşı az yetmez diye. Babam verince kp de verdi. Anca yetiyordu.
Sonra eşime dedim ki kendi yağımızla kavrulalım benim babam da senin baban da vermesin.
Sonra eşimin maaşıyla geçinmeye çalıştık ama az olduğu için yetmedikçe düğündeki bileziklerimden bozdurdum
Ücretsiz izin sonrası maaşımdan biraz eve harcıyorum yine. ama çoğunu harcamayıp 3 yıldır vermediğim zekatımı verdim kurbanımı kestim telefon aldım tatile gittik
2. Aydır da hesabı ben tutmaya başladım
İlk ay 1000 tl den fazla harcadım
Bu ay 500 civarı
Gitgide eşimin maaşını yetirip kendimden tatil dışında harcama yapmak istemiyorum
oğlumu bırakıp işe gidiyorum o bana hasret ben ona hasret hiç olmazsa değsin düşüncesinden dolayı böyle yapmak istiyorum
Bu arada kredi kartına karşıyım eşim nadir de olsa kullanıyor çok taksitli yapıyor
Ev ya da araba kredimiz yok
Eşya borcumuz yok çok şükür
Kasımla aralık ayı arasında hiç bir kısıtlama yok sadece dikkat etme var mesela su faturam düştü
Gezme ve yeme içme konusunda hiç kısmam
Oğlumdan zaten kısmıyorum
Borçlar varsa bilmiyoru ama benim gibi bir deneyin isterseniz
Zamanla düzene girer diye düşünüyorum ki yavaş yavaş giriyor çok şükür
İnşaAllah ekstra masraflar çıkmaz