sade yaşam

Aynen ya bende eşimle zaman geçiriyim diye oturup kalıyorum.
iş yapsam bu kez eşim yeter artık dinlen diyor bi ortasını bulamadım.

Ertesi gün için hazırlık olayı gerekli bence de.Sabah uyku sersemi herşey insana zul geliyor çünki.Sümeyracım evliliğin ilk yıllarında düzen oturmuyor bunun için biraz daha zaman lazım bana göre.Papatyacım nacizane bir arkadaş tavsiyesinde bulunmak istiyorum izninle.Benim oğlan seninkinden büyük biliyosun .Çocukların sorumluluğunun daha fazla farkında olabilmesi için, ödev ve çanta hazırlama eylemlerini kendileri yapmalı diye düşünüyorum.Özellikle erkek çocuğu fıtraten h izmet beklemeye müsait bir yapıya sahipler.Ben emire 4. sınıfın başından itibaren bu konuda tek bıraktım.Sadece anlamadığı ,beceremediği bir konu olursa yardımcı oluyorum.teog öncesi babası ve ben konuları paylaşıp özel ders gibi tekrar yaptık birlikte.Hani özel bir durum olduğu için.Cantanı hazırla diye söylüyorum tabii her akşam hala ben zamanında borçlar yokken giyip gezdiğim için hiç pişman değilim.Çünkü şimdi yapamıyorum ,hersey gençlikte güzel.İsraf etmeden insanın kendini ödüllendirmesi iyi birşey bence.Sade yaşamdan kastımız cimriliğe varan paraya kıyamasma durumu olmasmalı fikrimce...

geztapo... geçenlerde almak istediğin bir kitap vardı??
neydi yada böyle birsey yazan sendin demi?

Ertesi gün için hazırlık olayı gerekli bence de.Sabah uyku sersemi herşey insana zul geliyor çünki.Sümeyracım evliliğin ilk yıllarında düzen oturmuyor bunun için biraz daha zaman lazım bana göre.

Evet karmaşık bir dönemdeyim ev toplamak istiyorum ama elim gitmiyor bir türlü.
Düzen için çabalamak lazım ama ben yemek yapıp bulaşık yıkadığıma sükreder oldum.
Kendime gelmem şart ama nerden başlasam bilemiyorum.

Yıllık izinde iki gün bütün olarak eve ayırırsan hallolur ya da bir haftasonu.parça parça olunca bir tarafı yaparken diğer taraf karışıyor.

_sekerpare_ canım aslında ben oğluma ödev konusunda yardımcı olmuyorum. sadece o ödevini yaparken odasında oturup zikir çekiyorum ya da kitap okuyorum. zaten gün boyu ayrıyız diyip yanında olmak istiyorum.
çanta konusunda evet kesinlikle haklısın. bazen o hazırlıyor ama bazen de ben yapıveriyorum. bu konuya biraz daha özen göstereceğim. çok teşekkür ederim.​

Salonumdaki tek aksesuar eşimin metal araba koleksiyonu ve bir adet fotoğraf çerçevesi. Masamın ve orta sehpamın üstü boş.
Sırf alınmış olsun diye alamadığımdan bir yıldır bekliyor. Sadeliği seviyorum.

Havaların soğumasıyla beni zorlayan tek şey yatak odasındaki olmayan halılar.

Bende de 4 tane yatak örtüsü var deli paraya aldığım..
Vicdan azabından uyuyamıyorum bazen

Selam kızlar
Bu ara bol yatılı misafirim var
15 gündür şeker ve un tüketmiyorum,artık zor gelmiyor
Bıraktığıma inanıyorum
Kışlık yazlık baya az giysim kalmış,kendimle gurur duydum
Bir yakınım geldi paltosu 2 bin tl çantası bin tl ayakkabıları da öyle bir şeydi
Ona da dedim ben marka olayını hayatımdan çıkardım
Eşyaya okadar para veremem,hatta hiç.vermem
Yaşasın sade hayat

Kızlar ben 2 sene öncesine kadar beğendiğim her şeyi alma hastası bir insandım.
İhtiyacım var mı diye düşünmeden yaşadım o zamanlar.
Beğendiğim modelden 3 renk alırdım
Birde atma hastalığım vardı..
Ama annemin babamın eşyalarını atıyordum benimkiler hiç eskimiyordu ki. çünkü o kadar çoktu ki kıyafetler sırayla giysen ayda 2 kez anca ederdi. Nişanlandım gözüm iyice döndü. Nişanlım askere gitti ben duygularımı yemek yiyerek ve alışveriş yaparak bastırıyordum galiba. Beni en mutlu eden şey bunlardı artık.

Bana ne oldu bilmiyorum evlendim ve değişmeye başladım.
Belki kişisel gelişim kitaplarına merak sarıp okumaya başlamamla farkındalığım arttı bilemiyorum gerçekten.
Hatta eşimi bile bu konuda sıkmaya başladım ki adam gereksiz hiç bir şey harcamaz.
Sonuç olarak maddi yönden çok ama çok rahatladım.
Mantığım gelişti yüküm hafifledi sanki değişik duygular yaşamaya başladım biraz geçte olsa değiştim.

Ama eskiden almış olduğum her şey duruyordu. Kıyafetler gereksiz çeyizlerim kozmetik ürünlerim vs. Ben çalışırken onlar evimde sefa sürüyordu. Yaşam alanımı istila ettiler ciddi anlamda. Evi temizlemesi çok zor geliyordu.
Her şey sıkış sıkıştı rahatlık yoktu.
Tüm sorumlusu bendim bunların.
Nasıl yaptıysam öyle toparlamam lazımdı artık bu kafamı kurcalayanları bende bir karar verdim.
Kasım 1 de başladım evimi ayıklamaya.
1 aydır işten eve gidince evimi ayıklıyorum. Ama daha bitmedi yılbaşına anca biter.
İnanın anlatmaya utanıyorum.
Cesaretimi toplayıp özet geçeceğim size bir gün söz ama şimdi değil...

Umarım benim gibi olan herkes bir gün düzelir çok gurur verici bir şey benim için.

Mutluluki hikayeni dinlemeyi çok isterdim.
Bu kadar net anlatılamazdı sanırım.
Beni daha doğrusu eski beni anlatmışsın.
Ben öyle çok alıyordum ki kelimelere sığmaz.
Ama almak beni Mutlu etmiyordu. İşyerimde yaşadığım mobbingin nedeniyle bunları yaptığımı sonradan anladım. Farkındalık sağlamamda psikoloğum, buradaki tipikler ve kişisel gelişim kitapları etkili oldu.
O kadar vermeme ve 1.5 yıldır kıyafet alma konusunda temkinli davranmama rağmen bu kış henüz hiç gitmediğim sıra bekleyen kıyafetlerim var.
Artık elim almaya gitmiyor. Parama kıyamıyorum.
Almamak beni çok daha Mutlu ediyor.

nar ağacının yazarını seviyorum demedin mi ya... valla tüm sayfaları gezcem simdi
Haaa kız Allah iyiliğini versin .Ulen akşam ne yidiğimi unutuyom yaa...Doğru valla ayy afedersin evet nazan bekiroğlunun yeni kitabı mücella ...Almak istiyorum ama ikinci ele düşsün ucuzlasın diye bekliyorum.

Yanında oturman güzel tabii hem çektiğin tesbihatın ogluna çok faydası olur .Allah kabul etsin canım.

Bir kac sayfa okudum ve gaza geldim dolabimi bosalttim zaten kucuk bir bez dolabim var icinde cogu kullanmadigim sunuda belki giyerim belki lazim olur diye tuttugum bussuru giysi var bir cogunu ayirdim posetledim toz bezi yapmak icin ayirsammi kararsizim yarin atarim belki zaten acayip kararsiz biriyim

Haaa kız Allah iyiliğini versin .Ulen akşam ne yidiğimi unutuyom yaa...Doğru valla ayy afedersin evet nazan bekiroğlunun yeni kitabı mücella ...Almak istiyorum ama ikinci ele düşsün ucuzlasın diye bekliyorum.
Canim izin verirsen, bu kitabi sana hediye etmek istiyorum.

Yıllık izinde iki gün bütün olarak eve ayırırsan hallolur ya da bir haftasonu.parça parça olunca bir tarafı yaparken diğer taraf karışıyor.

Ev taşırken 1 hafta izin aldım aslında 4 saatlik zamanımı alır içimde biraz heves olsa ama yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…