sade yaşam

Mutluluki Mutluluki hikayeni dinlemeyi çok isterdim.
Bu kadar net anlatılamazdı sanırım.
Beni daha doğrusu eski beni anlatmışsın.
Ben öyle çok alıyordum ki kelimelere sığmaz.
Ama almak beni Mutlu etmiyordu. İşyerimde yaşadığım mobbingin nedeniyle bunları yaptığımı sonradan anladım. Farkındalık sağlamamda psikoloğum, buradaki tipikler ve kişisel gelişim kitapları etkili oldu.
O kadar vermeme ve 1.5 yıldır kıyafet alma konusunda temkinli davranmama rağmen bu kış henüz hiç gitmediğim sıra bekleyen kıyafetlerim var.
Artık elim almaya gitmiyor. Parama kıyamıyorum.
Almamak beni çok daha Mutlu ediyor.

Senin adına çok sevindim canım gerçekten.
Hikayemi evim bitince anlatıcam inşallah.
Seninkini de dinlemeyi çok isterim.
Burada bir çok fark ettiğim hatamı ve duygularımı paylaşıcam.
Hangi duygularla hangi düşüncelerle gereksiz alışveriş yaptığımızı çözersek yani kendimizi tanırsak bu iş çok kolay oluyor. İnan ayıklaması daha zor ceza gibi bu:KK70:
Evim bittikten sonra içsel temizliğe geçicem inşallah.
Her şey sade güzellikte olsun hayatımızda inşallah.

Ne diyim bilemedim ben 1 tane aldığıma pişman oldun anneme verdim.
Sen 4 taneyi nereye koyuyosun bence hediye et en azından 2 tane kalsın sonra kullan eskit kurtul

Bende öyle düşündüm
Birini verdim
Diğer üçünden birine kıymaya çalışıyorum bu ara:-)
Ayrılamadım henüz...

Benim canım çok şeyler almak istiyor, ama en az 3 yıl daha kemer sıkmaya devam .Allah sağlık versin.Sizce almak mı alamamak mı depresyona sokar insanı?

Benim canım çok şeyler almak istiyor, ama en az 3 yıl daha kemer sıkmaya devam .Allah sağlık versin.Sizce almak mı alamamak mı depresyona sokar insanı?

Herşeyin fazlası zarar canım ihtiyacın varsa alıcaksın tabi almak isteyipte alamamakta depresyona sokar.
Yani eskiden kafayı yerdim

Evlenirken yatak örtüsü bir tane aldım sade krem pudra günlük kullanıma uygun bir örtü. Evlendiğim ilk hafta serdim yalnızca. Şu an bazanın altında. 2 pike, 2 battaniye, iki yorgan, 6 yastık, 5 nevresim. Bundan ibaret yatak odam :)

Fazlası beni oldukça rahatsız ederdi sanırım.

Alma hastalığı bir dönem beni de yakalamıştı. Maaşımın yüzde 10u elimde kalacak kadar alışveriş yapıyordum. Evlendikten sonra biraz toparladım. Sanırım sorumluluğumun artması etkendi bunda. Eşya fazlalığını oldum olası sevmedim ama kıyafet ve kozmetik konusunda kendimi eğitmeye çalışıyorum.

Kozmetiği çoktan hallettim. Her şey çok yeni ve yetecek kadar. Bitince yenisi geliyor.

Çok kıyafetim olmamasına rağmen hala yaz sezonunda bir kez giydiğim kış sezonunda hala giyemediğim kıyafetlerim vardı hepsini evden çıkardım.

İhtiyaçlarım dışına asla çıkmıyorum kıyafet konusunda. Çünkü biliyorum ki aslında o elbise benim için üretilmedi. Aldıktan sonra bu istek tamamen kaybolacak. O yüzden biraz zaman tanıyorum. En önemlisi bize manyakça alış-veriş yapmayı özendiren alışveriş merkezlerinden uzak duruyorum.

ben hiç yatak örtüsü almadım...
2 tane pikem var 1 battanıyem cok soğukta battanıye seriyorum yorganın üstüne.
diğer ikiside yine mevsime göre.

Benim nevresim takımlarım gardolabımda yatak çok ağır oldugunda bazayı açması baya sıkıntı.
bazanın içinde bir tane uyku seti yorganı var yedek ve 1 yastık
yazlıklar
tatil eşyalarımız
patik ve çeyizler
1 adet fazla bornoz takımı
ve 2 adet battaniye var.

merhaba kızlar, ben de uzun süredir öyle yaşamaya çalışıyorum. şu an hamileyim ve bebek için alınanları görünce çok şaşırıyorum. ilk çocuk vs. diye nelere para veriliyor. bana arkadaşlar cimri gözüyle bakıyor ama ben gereksiz bulduğum için almıyorum.

merhaba kızlar, ben de uzun süredir öyle yaşamaya çalışıyorum. şu an hamileyim ve bebek için alınanları görünce çok şaşırıyorum. ilk çocuk vs. diye nelere para veriliyor. bana arkadaşlar cimri gözüyle bakıyor ama ben gereksiz bulduğum için almıyorum.
benım çocuk yok... ama olsa ilk eşe dosta haber salarım...
ne var ne yok toplarım ne de olsa 1 yıl da tum kullandıklarım değişecek..
doğru yoldasınız devam edin:)

Selam kızlar
Bu ara bol yatılı misafirim var
15 gündür şeker ve un tüketmiyorum,artık zor gelmiyor
Bıraktığıma inanıyorum
Kışlık yazlık baya az giysim kalmış,kendimle gurur duydum
Bir yakınım geldi paltosu 2 bin tl çantası bin tl ayakkabıları da öyle bir şeydi
Ona da dedim ben marka olayını hayatımdan çıkardım
Eşyaya okadar para veremem,hatta hiç.vermem
Yaşasın sade hayat
Nasıl kestin unu ve şekeri,takip ettiğin bir program var mı,unsuz ve şekersiz nasil besleniyorsun? Zor mu? Kilo verdin mi? Farkındayım çok soru sordum ama bende merak ediyorum.

Bebek için çok aşırı lüx markalardan almam sonuçta bir kıyafeti 1 ay bile çok zor giyiyor.
Ama gelen kıyafetlerede pek güvenmem.
Genelde örgü yelek ve 1-2 yaş kıyafetleri geliyo bizim burda :)

Baza bence kullanışlı bir eşya değil.Eğer evde dolap yaptırılabilecek bir müsait yer varsa fazlalıkları orada depolamak daha mantıklı geliyor bana.Çünkü sümeyranın dediği gibi insanı fıtık eder bazayı aç kapa yapmak.Benimki çok eski belki yeniler kolay açılıyodur.Yinede yerleştirirken beynim ağzımdan fırlayacak gibi oluyor nefret ediyorum.:KK70:İhtiyacın olanı alamamak ya da baya bir beklemek zorunda kalmak yoruyor evet ama bunun tek ilacı şükür ,dua ve kendinden aşağı durumda olanı görmek.Bizimki geçici bir durum .Allah rızk8 dar olanlara yardım etsin.Bebek için kıyafet biraz çok olmalı.Onlar kusuyor bazen çişi sırtına kadar çıkıyor üstüne bişey döküyor biraz büyüyünce o yüzden yetmiyor.Bizim gibi üç beş parçayla idare edemiyolar.:emir_bebek:Bu arada aşk nerrdesin bebiş nasıl ?Yatak örtüsüne değinmiş baharcım benimde ikitane var biri saten cicili bicili baza bekliyor sayılı serdim.Diğerini günlük kullanıyorum makineye atınca da bozulmuyor gayet rahat.Ama diğerini ne yapıcam hiç bilmiyorum .Satış işini beceremiyorum aslında bikaç parça sat8labilecek şeyler var elimde.

X