Dün eşime "Acaba bende biriktirme hastalığı mı var?" derken alta sayfa göründü, sonra çoğunu okudum, 3+1 kiralık bir evdeyim, salonda ısınma problemi olduğu için küçük odada oturuyoruz.Biri yatak odası diğeri de ıvır-zıvır odam .(Harry Potter'daki sihirli oda isimleri gibi oldu
) Bu ıvır zıvır odamda şimdilerde kullanmadığım tv ünitem var, üstü kitap, ders notları, kalem, not kağıtları vb. şeylerle dolu.Ütüm, kütüphanem, iki tane koltuk, misafir için kullandığım yorgan, yastık ve nevresim takımlarını koyduğum hurç ve pilates setim var.Ve asla düzgün durmuyor bu oda.Sürekli bir karmaşa içinde.Beni hep rahatsız ediyor, baya fazlağı poşetledim ve atmaya hazır hale getirdim.Bugün kitaplardan da gözden çıkarabilecek olanları ayıracağım ve ne yapacağımı düşüneceğim.
Asıl sıkıntım belki beş yıldır ani kilo alışıma bağlı olarak giyemediğim kıyafetlerin durması, o kıyafetleri ,bana bedenimi çok sevdiğim günleri hatırlattığı için mi bilmem, bir türlü atamıyorum, veremiyorum.Atamadığım gibi bazen ben kilo verip bu kıyafete giyeceğim deyip bedenimden küçük kıyafetler alıyorum.Eee, giremiyorsun işte, anla şunu artık değil mi? Yok, onlar öylece duruyor dolabımda.Umut ediyorum çünkü.Dün düşünürken dedim ki bu kıyafetleri birine göndereceğim, o bedene tekrar girebilirsem o zaman gidip yenisini alırım.Ama daha uygulamaya koyamadım.
Bir türlü düzenli olamıyorum.Diyelim ki bu ıvır-zıvır odasını topladım, temizledim her şey mis gibi oldu, ertesi gün bilemediniz sonraki gün tekrar dağıtıyorum,
daha iyisini yapacağım derken o karışıklığın içinde boğuluyorum ve bırakıyorum.Sonra ne zaman keyfim isterse artık.Sadece dağınık olan eşyalarım ve odalarım da değil.Zihnim de çok karışık ve beni asıl yoran bu.Bazen kendimi , kendi kendimi gaza getirmiş ve sinirlenmiş olarak buluyorum.Zihnimdeki kişiye sinir olmuşum, ama sadece kafamda kendi kurduğum senaryo gereğince oluyor bu.Somutlaştırmak gerekirse çocuklara şeker verilmesinden hoşlanmam, annesine sorulmadan yiyecek verilmesinden de hoşlanmam, bunu alışkanlık haline getirmiş birini tanıyorsam, zihnimde benim olmayan çocuğuma şeker veriyor ve ben olmayan çocuğumun verilmeyen şekeri sebebiyle o kişiye bileniyorum.Sonra namaz konusunu bir türlü oturtamadım hayatıma ve beni ölümden yana tek korkutan namaz.Sürekli huzursuz oluyorum bu konuda, nasıl yapmalı ne etmeli çözemiyorum.