sade yaşam

Kızlar maşallah size çok güzel bi topik olmuş. benide gaza getirdiniz. mutfak dolaplarım eşyalarıma göre az geliyor diye söyleniyordum sıkış sıkış oluyor diye. ama öyle deilmiş benim kullanmadığım eşyam çokmuş dün kullanmadığım tencere bardak kaşık çatal tabak ne varsa hepsin ayırdım. içlerinde hiç kullanmadıklarımda vardı. 3 yıllık evliyim ve gereksiz birsürü eşya. tesettürlüyüm ve şallarımdan taktıklarımı aldım gerisini poşetledim hediye edicem. çeyizde ki o oyalı çemberleri annemle gönderdim komşuarına dağıtması için. parfümlerimden sadece en sevdiğim 2 tane ayırdım gerisini arkadaşlarıma hediye edicem. daha ayrılcak oğlumun küçük kıyafetleri eski ders kitapları ve benim atmaya kıyamadığım bir gün giyerim dediğim kıyafetlerim hepsiii gidicek fırsat buldukça. resmen yüklerimden arınıyorum ferahlıyorum terapi gibi :) en çokta gözümü yoran konsolun teklilieri var 2 tane içi yemek takımı fıncan v.s. dolu temizlemesi eziyet ama atamam dha 3 yıl oldu alalı eşim çok kızar. veee çeyiz sandığı onuda evden postaladımmı super olucak.

kızlar selam. Akşam yine kıyafetlerimden 4 poşet ayırdım. 5 adet çanta ve 2 adet ayakkabı ayırdım iç çamaşırlarından ayırdım... oğlumun giysileirni ayırdım ama onları atmıcam saklıcam 2. oğlum olursa giydirebilmek için. Böyle işte konuyu açana minnettarım beni nelerden kurtardı :)

Uzun zamandır şade hayata dair birşey yapmıyorum. Ama kafam dolu. En kısa zamanda evi yeniden elden geçirip verilecekleri ayıracağım. Bu yaz bir kere bile gitmediğim babetlerim var. Evi bekleyeceğine birileri giysin değil mi? Yazın sonunda o yaz gitmediğim beni artık mutlu etmeyen üzerimde emanet gibi duran ne varsa vereceğim. Biraz ferahlamaya ihtiyacım var.

Salonumdaki dolaplarda fazlalıklar vardı epey sadeleştirdim hediye gelmiş kutusuyla koymuşum dolaba, kullanılmayan şarj aletleri daha bir sürü şey geçen hafta onları düzenledim epey atılacak çıktı attım:halay:
Bu hafta sonu da çocukların bu sene kullandıkları kitaplar defterler geri dönüşüme gitti.
Yalnız eşime de baya işlemişim evden bişey attıkça mutlu oluyorum diyor:KK66:

ben bakıyorum dolabıma son 3 4 ayda hiç giymediğim kıyafetlerimi ayırıyorum ve ihtiyacı olanlara veriyorum. böylece geriye kalan çok sevdiğim ve giydiğim kıyafetlerimi kullanmış oluyorum.
çok sevdiğim ayakkabıları alıyorum.her yaz ve kış birer ikişer ayakkabı alıyorum. sürekli giyince zaten eskiyor diğer yıl tekrar alıyorum :):)
mutfağımda da gardolabımda da uzun süredir kullanmadığım hiç birşey yok :):)
merhabalar kullanmadığınız kıyafetleriniz varsa benim çok ihtiyacım var :KK43:

İkiz olabiliriz :KK70:
Oyle miiii
Cok sevindim :)
Memnun oldum :)
Esim bazen bana ayakkabı,saat vs alır. Bana der hangisini beğendin giderim onun tam tersi sade bir şey beğenirim ve hayret eder. Ulen ben erkek halimle bunu beğeniyorum senin beğendiğinr bak iç kapatıcı basit bişey diye :):)
Makyajım bile sade ve basittir mesela.

Oyle miiii
Cok sevindim :)
Memnun oldum :)
Esim bazen bana ayakkabı,saat vs alır. Bana der hangisini beğendin giderim onun tam tersi sade bir şey beğenirim ve hayret eder. Ulen ben erkek halimle bunu beğeniyorum senin beğendiğinr bak iç kapatıcı basit bişey diye :):)
Makyajım bile sade ve basittir mesela.
Aynen ya bunu bende çok yaşıyorum :) Amaan böylesi daha iyi :)

2014 de journey den aldığım bir bluzum vardı. Bu yaz hiç gitmedim. Hem sıra gelmedi hem de içimden gelmedi. Dün sabah bluzu giyeyim dedim. Etekle denedim. Pantolonla denedim. İçine koydum pantolonun. Üstüne saldım. Olmadı olmadı. Sonra kızdım kendime. Beden zorluyorsun dedim. İstemiyorsun işte. İçinde kendimi rahat hissetmediğim bu bluzu verileceklere ayırdım. Ne kadar beğenirsek beğenelim demek ki herşey bir gün gözen düşüyor

Kendimi bildim bileli sadeyim, sade olmaya çalışmak gibi bir çabam yok içimden gelen bir şey bu. Fazla eşya, fazla kalabalık, fazla şaşaa sevmem. Stok yapmak, yedek tutmak gibi alışkanlıklarım yok. Tuhaf gelebilir ama fazla para bile beni rahatsız eder, onu çıkarmak isterim hemen, tabii alışveriş yaparak değil:)

Sade yaşadığım söylenemez.
Kıyafete, eşyaya, kozmetik ürünlerine çok para harcıyorum.
Tek iyi yanım elimde para kalırsa hemen altın alırım, kendime takı alırım onlarıda asla bozdurmuyorum.
Bakalım bu şekilde ne kadar birikimim olacak.

Kızlar nasılsınız?
Bu aralar sürekli nasıl daha az harcarım, nasıl daha minimal hale dönerim bunlaeı düşünüyorum. Bazen de taba ayakkabı almam lazım, krem mont Almam lazım gibi şeyler aklıma düşüyor. Ve sonra da bundan 10-15 yıl önceki hayatımda zaten doğal olarak minimal olduğumu/olduğumuzu farkettim.
Koca bir kışı tek renk, tek model çizme ile geçirdiğimi, bir tane kaşe kabanım olduğunu, bir iki tane çantam olduğunu vs. Hatırladım. Nasıl oldu da neler oldu da bu hale geldim/geldik..,
Gerçekten taba rengi bir ayakkabıya ihtiyacım var mı? 10 yıl önce taba rengi var mıydı? O kıyafetin altına taba değil de siyah giysem ne olur? Kim bana birşey der?
10 yıl önce aklımınucuma bile gelmeyen şeyler şimdi ihtiyacım olmuş ya da aslında hiç ihtiyacımız olmayan şeyler sanki zaruri bir ihtiyaçmış gibi bize lanse edilmeye başlanmış... ve başarılı da olunmuş...
Eşşek gibi çalışıp kazandığım parayı 10 yıl önce olmayan taba rengi, altın rengi, dore rengi ayakkabıya çantaya vermek neyin nesi oluyor peki...
Yani kısacası kafam da deli sorular...:KK53:

Kızlar nasılsınız?
Bu aralar sürekli nasıl daha az harcarım, nasıl daha minimal hale dönerim bunlaeı düşünüyorum. Bazen de taba ayakkabı almam lazım, krem mont Almam lazım gibi şeyler aklıma düşüyor. Ve sonra da bundan 10-15 yıl önceki hayatımda zaten doğal olarak minimal olduğumu/olduğumuzu farkettim.
Koca bir kışı tek renk, tek model çizme ile geçirdiğimi, bir tane kaşe kabanım olduğunu, bir iki tane çantam olduğunu vs. Hatırladım. Nasıl oldu da neler oldu da bu hale geldim/geldik..,
Gerçekten taba rengi bir ayakkabıya ihtiyacım var mı? 10 yıl önce taba rengi var mıydı? O kıyafetin altına taba değil de siyah giysem ne olur? Kim bana birşey der?
10 yıl önce aklımınucuma bile gelmeyen şeyler şimdi ihtiyacım olmuş ya da aslında hiç ihtiyacımız olmayan şeyler sanki zaruri bir ihtiyaçmış gibi bize lanse edilmeye başlanmış... ve başarılı da olunmuş...
Eşşek gibi çalışıp kazandığım parayı 10 yıl önce olmayan taba rengi, altın rengi, dore rengi ayakkabıya çantaya vermek neyin nesi oluyor peki...
Yani kısacası kafam da deli sorular...:KK53:

Sanırım sorularınızın cevabı sosyal medya ile bize dayatılan hayatlar... :)

X