sade yaşam

Evet pratiğim ve bu çok hoşuma gidiyor
Dağınıklığa hiç gelemem
Her yer derli toplu olmalı
Lazım olan şeyi aramamalıyım
Nerede olduğunu bilip oradan alıp oraya koyarım
Ama eşim buna uymadığı için . ( nokta ) gerisini söylemim :)

Bu çeyiz bölümüne yazlığıma aldıklarımı koymak için bir konu açmıştım , başka yere taşımışlar orada bir başlık dikkatimi çekti , bir kaç gündür fırsatım oldukça bakıyorum 50 küsür sayfadayım hiç yeni bir şey göremedim , ama ilk defa gördüğünü söyleyenler var , siz de bakın belki işinize yarar

keşke sizin gibi olabilsem
ben aldığımı yerine koyamıyorum en büyük sorunum da bu

hangi başlık olduğunu anlayamadım?

İnsan taşınırken daha iyi anlıyor ne çok almışım hiç vermemişim :KK43: hala 2 yorgan hurcu kıyafet var ayıklanacak oğlumun odasına başlamam lazım

Bugün de bir elbise 4 t shirt ayırdım. Ancak istediğim gibi değil. Bu hafta tüm yazlıklarımı dökeceğim halının ortasına. Hepsini teker teker inceleyip ayıracağım.

Geçen hafta taşındım. Taşınırken bir sürü şeyi elden çıkardım.

1 siirt battaniyesi ve ayağı kırılmış pazar arabasını kayınvalideme verdim.
Kızımın küçülenlerini (5 poşet) giysi toplama kutusuna attım.
1 orta sehpa ve 3 zigon sehpayı çöpün yanına bıraktım, birileri aldı. Bir işe yaradılar :)
Eskimiş 1 çarşaf, 1 ayakkabı, yıllardır kullandığım salça kasesi(kapaklı) ve kızımın bir kaç giyilmeyecek durumdaki kıyafetleri çöpe gitti.
1 çamaşır sepeti, ocak çakmağı, 1 ayna, 1 şişe turşu, 1 şişe yaprak salamurası,8 parçalık tencere setini anneme verdim.
1 kaşe montu yengeme verdim.

Bir de yapmayı düşündüklerim var.
1 fincan takımı ve bir kaç kupa içi çatladığı ve sarardığı için atılacak.
1 yastık kılıfıyla birlikte atılacak.

Sadeliğe büyük bi adım atıp 2+1 eve mi taşınsam diye düşünüyorum hala ev bulamadık 20 aylık bebemle zor mu olur küçük ev fikri olan var mı

Bugün işr giderken giydiğim bluzun içinde kendimi çok rahatsız hissettim. Gelir gelmez gelen verilecekler poşetine koydum

:KK28:Ben çok gereksiz harcamalar yapmıyorum ama kupa,kalem, küpe alışverişi ve markete girip Abur cubur almayı seviyorum gereksiz market alışverişine 50-60 TL veriyorum.

Mağaza dolaşmayı hiç sevmiyorum.Giy çıkar bana göre değil.Sıkılıyorum bunalıyorum.Annem alıp geliyor giyince de hoşuma gidiyor neyseki zevkli de bedenime de uygun alıyor.O zaman giyiniyorum.Yoksa gideyim kendime şunu alayım bunu alayım yok.Zorla mağazaya sokuyorlar beni o kadar :KK15:

Kitaplara verdiğim paraya da acımıyorum.Bu aralar birikime sardım tasarruf yapmaya çalışıyorum.

Sade yaşam benim de hoşuma gidiyor.Evde o kadar eşya varki bunaldım.Evlenince evime çok az eşya almayı planlıyorum.Bu arada 32 yaşında bekar bir bankacıyım.Konunuzu takipteyim.Sizlerden öğreneceğim çok şey var :halay:

Ben de dolabımı ferahlattım biraz. Kullanmadığım bazı parçaları ayırdım. Yarın yardımcıma veririm. Oldukça klasik olan bazı eteklerimi bazanın altına koydum. Bir süre aklıma gelmezse veririm. Şimdilik beklesin bakalım.

Lacivert şifon bir bluzum var. 2013 yazında almıştım. O yıl Kalkan'a tatile gitmiştik ve ben etiketini orada çıkarmıştım. ( allahım ne gereksiz bir ayrıntı. Ne gerek var bunu hatırlamaya. Ben hatırlarım böyle gereksiz şeyleri zaten ). Yani bu 5. Yazı olacak. Bu kadar yıl içinde tatilllerde gitmişim. Fotoğraflarım var. İşe de giydim. Hala dolapta duruyor. Şöyle baktım. Eskime pek Yok. Azıcık dikişleri atmış. Ama ben büyüteçle filan baktığım için gördüm :KK53:

Bir taraftan aman dursun. Giyersin belki diyorum. Bir taraftan da ver gitsin. Bi genç kız ( yardımcımın kızı oluyor) giyer doya doya diyorum. Koca yaz dolap bekleyecek. Ya da o kıyafet olmazsa çıplak kalmazsın diyorum.

Siz böyle kıyafet verirken neye göre ve nasıl yapıyorsunuz ?

Merhaba
Taşınırken elden çıkaramadığım eşyalarımı evimi düzerken çıkarıyorum.

4 desenli çay bardağı kayınvalideme gitti, 8-9 çay altı daha vereceğim kayınvalideme.
1 şişe biber turşusu, evdeki çullar, 1 şişe yaprak anneme verdim.
1 battaniye hediye olarak bir komşuma gidecek.
2-3 kupa bardak, 4 çay fincanı,1 güneş kremi ve 1 yastık kılıfı çöpe gitti.

Anneme buraya taşındığımdan beri eşya (hediye vs.) istemediğimi söylüyordum. Sonunda kayınvalideme de söyleyebildim çok şükür.
Yeni eve alacağım şeyler de var. Salona ve mutfağa stor perde (babam alacak), zigon, bahçe salıncağı.

Hiçbir şeyi atamıyorum. Tüm kıyafetlerim 6-7 yıllık bile olsa gözüme yeni geliyor ve gerçekten sağlam. Yılda bir kere anca giyiyorum ama yine de giyerim belki diye atmaya kıyamıyorum işte:işsiz:

Hiçbir şeyi atamıyorum. Tüm kıyafetlerim 6-7 yıllık bile olsa gözüme yeni geliyor ve gerçekten sağlam. Yılda bir kere anca giyiyorum ama yine de giyerim belki diye atmaya kıyamıyorum işte:işsiz:
Yılda bir kere anca gitme kısmı aynen ben...
Ama ben atabiliyorum verebiliyorum. Zamanla çok sevsem de bazı kıyafetlerin içinde rahat edemediğimi farkediyorum. Ya bazanın altına koyuyorum ua da dolabın ücra bir köşesine gönderiyorum. Bir kaç ay aklıma gelmezse veriyorum.
Benim sıkıntım eskisi kadar olmasa da almaya devam ediyor olmam

Yılda bir kere anca gitme kısmı aynen ben...
Ama ben atabiliyorum verebiliyorum. Zamanla çok sevsem de bazı kıyafetlerin içinde rahat edemediğimi farkediyorum. Ya bazanın altına koyuyorum ua da dolabın ücra bir köşesine gönderiyorum. Bir kaç ay aklıma gelmezse veriyorum.
Benim sıkıntım eskisi kadar olmasa da almaya devam ediyor olmam

Çalışınca/okuyunca kısacası dışarıda olunan insanlarla etkileşimdeyken insan daha fazla harcama yapıyor.
Hep aynı kıyafeti takıyı ayakkabıyı kullanmak istemiyor. Bundaki en önemli etken tüketim çılgınlığı içindeki diğer insanlar. Bizde malesef bu çılgınlığa eklenen bir zincir oluyoruz:KK51:

:KK28:Ben çok gereksiz harcamalar yapmıyorum ama kupa,kalem, küpe alışverişi ve markete girip Abur cubur almayı seviyorum gereksiz market alışverişine 50-60 TL veriyorum.

Mağaza dolaşmayı hiç sevmiyorum.Giy çıkar bana göre değil.Sıkılıyorum bunalıyorum.Annem alıp geliyor giyince de hoşuma gidiyor neyseki zevkli de bedenime de uygun alıyor.O zaman giyiniyorum.Yoksa gideyim kendime şunu alayım bunu alayım yok.Zorla mağazaya sokuyorlar beni o kadar :KK15:

Kitaplara verdiğim paraya da acımıyorum.Bu aralar birikime sardım tasarruf yapmaya çalışıyorum.

Sade yaşam benim de hoşuma gidiyor.Evde o kadar eşya varki bunaldım.Evlenince evime çok az eşya almayı planlıyorum.Bu arada 32 yaşında bekar bir bankacıyım.Konunuzu takipteyim.Sizlerden öğreneceğim çok şey var :halay:
Yaşımıza kadar aynı meslekler farklı :) ben yazdım sandım bi an :)
Bu arada herkese merhaba.:) ben de gereksiz insan konusunda sıkıntı yaşıyorum herkese hayatımda yer var bi bana yok :p

X