- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.381
ben 16 yıllık evliyim. bizim ipler oğluma hamile iken kopmaya başladı.ama senin zaten epey zaman geçmiş. ilk zamanların heyecanı mı desem artık ne desem bilemedim daha çok oluyor sürekli görüşme muhabbeti. kocalar gereksiz yere zorluyor bazen falan. ama zaman geçtikçe çıkıyor herkesin gerçek yüzü.
aaa bir de annemin bana verdiği erişte, bulgur vs istemesi var...yok artik gercekten oda fazla zorlamis. en güzeli az ve öz görüsmek fazla muhabbet tez ayrilik getirir hesabi. biz ayri sehirlerdeyiz
oğlunu istese de geri alamayacağını anlamıştır benceben 16 yıllık evliyim. bizim ipler oğluma hamile iken kopmaya başladı.
doğum yaptığımda gelmedi.
ameliyat oldum, ev taşıdım, oğlumu sünnet ettirdim hiç birinde yoktu.
türlü türlü unvan aldım ne aradı ne sordu.
sonra aldım bi gün ikisini karşıma şu şu şu sebeplerden dolayı sizinle görüşmek istemiyorum dedim...
bu esnada beni dürten eşime de çemkirdim ne dürtüyon diye
o gün bugündür sadece bayramlarda...
o da eşimin hatrına
ay kurtuluverdim sık sık haber vermeden gelmelerinden, gelen akrabaları habersiz bana getirmesinden...
aaa bir de annemin bana verdiği erişte, bulgur vs istemesi var...
ha bir de bana verdiği azıcık salçanın parasını da istedi...
ama henüz oğlunu istemedi
ben 16 yıllık evliyim. bizim ipler oğluma hamile iken kopmaya başladı.
doğum yaptığımda gelmedi.
ameliyat oldum, ev taşıdım, oğlumu sünnet ettirdim hiç birinde yoktu.
türlü türlü unvan aldım ne aradı ne sordu.
sonra aldım bi gün ikisini karşıma şu şu şu sebeplerden dolayı sizinle görüşmek istemiyorum dedim...
bu esnada beni dürten eşime de çemkirdim ne dürtüyon diye
o gün bugündür sadece bayramlarda...
o da eşimin hatrına
ay kurtuluverdim sık sık haber vermeden gelmelerinden, gelen akrabaları habersiz bana getirmesinden...
aaa bir de annemin bana verdiği erişte, bulgur vs istemesi var...
ha bir de bana verdiği azıcık salçanın parasını da istedi...
ama henüz oğlunu istemedi
ben de zorla görüşmeyi sevmiyorum. zaten o görüşmeden de bir şey anlaşılmıyor. her iki tarafta zaman geçsin diye bakıyor...oğlunu istese de geri alamayacağını anlamıştır bence
bazen gerçekten olmuyor. tutmuyor elektrik. normalde adam yerine koymadıkları oğulları kıymetli oluyor evlenince.
beni çok darlıyor bu zoraki görüşmeler. eşim gitti eğitime bir aydan fazladır yok ne kaynanam ne görümcem bir kez aramadı beni bir ihtiyacın var mı ne yapıyorsun ne ediyorsun diye.
sonra aransın sorulsun hürmet gösterilsin bekliyorlar. ben de bu işe gelemiyorum.
aaaa benim ki evlere şenliktir...papatya senin kayinvalide olayi abartmis iyice görüsmemek en iyisi.
evet konuşacak bir şey olmuyor. konuşacak çok şey olsa da paylaşmak istemiyorsun zaten. böyle böyle kopuyorben de zorla görüşmeyi sevmiyorum. zaten o görüşmeden de bir şey anlaşılmıyor. her iki tarafta zaman geçsin diye bakıyor...
işte böyle aramamalar, sormamalar soğutuyor insanı..
biz onlara saygı göstermek zorundaysak onlar da bize oğullarının eşleri olduğumuz için saygı göstermek zorundalar...
aaaa benim ki evlere şenliktir...
daha neler var neler...
kesinlikle....evet konuşacak bir şey olmuyor. konuşacak çok şey olsa da paylaşmak istemiyorsun zaten. böyle böyle kopuyor
Maşallah arkadaşım tek kelimeyle mükemmelsinson günlerde gönderdiklerimi anlatıyorum hanımlar durum raporu baabında öncelikle annemin dertlerini gönderdim aklı var fikri var kendi uğraşsın, kv min saçma gün programlarını gönderdim dedim anne hiç bana göre değil , bir kaç kafamı kurcalayan arkadaşı daha gönderdim, yine olsa yine yaparım, eşimin eski bilgisayarı annemin eski bilgisayarı, eski kitaplar, giymediğim pantolonlar, gömleker tshirtler ve küpeler, olduğu gibi bir koliye konuldu; elektronik aletlerin fişlerini takınca çalışacak hale getirildi (orada kimseyi bulamazlar işe yaramaz diye), bir köy okuluna gönderildi zaten ptt kargo kitaplara indirim yapıyormuş,...
bibloların bir kısmı özellikle, kuşlar, çiçekler, temizlendi ve nikah sonrası yapılan bir pasta sürprizinin üstünü süsledigelin aldı onları anlam kazandı öyle duracakalrına <3 ,
parfüm kutularım vardı atamıyordum dedim gönder; heppsi bitmiş parfüm şişelerimin heppsini de bir kocca tursu kavanozuna koydum kafesi olan bir arkadaşıma banyosunu süslesin diye götürdüm onları kafenin banyosuna dizmiş çok şirin durmuş:)
orası burası kırık tabak çanağın, kulbu kırık kahve fincanının tamamını balkonuma saksı altlığı, saksı, ya da t light mumluk olarak kullnadım, çok temiz ve sık durdu
ben bir değerlendirmöe manyağıyım tatlılar benim mottom az tüket bu bağlamda ailemize yeni gelecek geline kına yaptırtmayan kaynanamı accık saf dışı bıraktım, eteklerimin kesiğim harika astarlarından düzgün parçalar kestim, kınamdan kalan kınaları içlerine koydum, oradan buradan çıkan kurdeleleri biriktirdiğim bir kutum var açtım onu bir örnek kurdeleleri bulup bir güzel fiyonkladım (nasılsa gelin harici herkes çöpe atacak onları sonra), kocccaman bir bakır tepsiye dizdim; ortasına kına koydum ayrı bir bakır bir kapta, yanına da pasta aldığınız zaman doğumgünü mumu verirler ya asla atmam onlardan koydum; bir kaç tane de el gülü alacağım tabii ki bir de kınalarda falan dağıtılan halay mendilleri olur ya hah onlardan da dolu idi kenarlarına bantladımarkadaşlarımın düğünlerinde dağıttıkları nikah şekeri v.s.hepppsini topladım, bu aralar moda oldu ya zaten herkes lokumluk dağıtıyor bir örnek olanları buldum, içlerine güllü lokumlardan koyup onları da süsledim, kınadakilere dağıtacağız zaten 15 kişi ancak oluruz gelin görünce şok olacak bu şekilde bir fazlalık gurubunu daha evden işe yarar şekilde göndermiş oldum heuheue
Hellim kity nin gaziosman şubesine çok güldüm:)
Merhaba hanımlar
Evde herseyi o kadar sadelestirmisim ki sadelestircek bişi bulamiyorum:)
Her dolabın kapağını açısında bakınıyorum gereksiz bişi varmı diye
Buzdolabına plastik şeffaf kapaklı kapılardan aldım sebzelerimi onun içine koyuyorum inst. Da cetvelciler diye bi grup var tavsiye ederim.... ordan gördüm domates biber salatalık bizde sürekli tüketilen şeyler onlara birer tane bide yeşillikler için aldım poşetle dolaba koymuyorum şu an çok memnunum
Evden yollamak istediğim şenliği kırılmış kahve makinası var ama ne yapsam hiç bilmiyorum teknoloji çöpü cikarmaktanda nefret!!!! Ederim ama ne yapsam bilmiyorum. Hurdaci alırım ki??? Yeni ve kaliteli bi kahve makinası almak istiyorum bendeki baya dandik bisi... onu ne yapacağıma karar veremedim....
Ve esyadan daha önemli bi sadelik yaptım
Evime gelen misafire binbesyuz tane çeşit yemek hazırlanıyorum artık ön plana aldığım şey artık çeşit diil doymak...
Akşam çaya gelecekler için sadece tatlı yapıyorum genelde ya revani yada ıslak kek
Yemek için çorba etli bi ana yemek genelde fırında pilav salata ve yoğurtlu bi meze
Gündüz gelen olursada. Oturmaya iki çeşit tuzlu biri poğaça yada börek diğeri salata kısır patates salatası Vs bi çeşit tatlı yapıyorum bu kadar... hayatı aslında biz zorlastiritoruz bunu farkettim... hem enerjiden, hem zamandan tasarruf yapıyorum gerçi eskiden yapmak hosumada gidiyordu artık yorulmak istemiyorum ....
Bide ütüyü çamaşırları attıktan iki saat kadar sonra yapıyorum çamaşırlar nemliyken çok kolay oluyo sonra aşklara asıp kurumasını bekliyorum kutlarken aşkıyla götürüp yerine asıyorum:) tisortleride utuledikten sonra camasirliga asıyorum kuruyunca katlayıp yerine koyuyorum:) tavsiye ederim kısa doğru kurutma makinası almayı düşünüyorum gerçi kışın evde çamaşır kurutamiyorum zor oluyo...
merhaba
sade arkadaşlarım bana fikir vermenizi rica etsem? özellikle kirada oturanlarınız, ayakkabılık, portmanto ihtiyacınızı nasıl karşıladınız?
kapının yanına bir dolap alsak diye düşünüyorum önce, hani ne kadar kaban, ayakkabı vs. içine koysak diye sonra düşünüyorum çok gerekli mi diye? hani zaten kiracıyız acaba bundan sonra çıkacağımız evde nasıl olacak falan filan...
siz ne dersiniz?ya da ne yaptınız?
Benim kendi evim vestiyerim yoktu koridorda tamda vestiyer yapmak için boşluk var yaptırırım dedim ama henüz fırsat bulamadım
Çözümün ikeada 18 çift ayakkabı alan beyaz şık bi ayakkabı dolabı var onu aldım mevsimine göre gideceğimiz ayakkabıları onun içine koyuyorum fazlası bazanin altında kışın notlar içinde kullanmadığım bi odam var onun kapı arkasına aski aldım misafirlerin notlarını oraya asıyorum
Kendi evin diilse vestiyer Vs alma bence taşınırken falan baya yük oluyo
kendi evimiz değil evet canım ama mont asmak için de bir şeyimiz yok bizim
nasılsa taşınacağız diye erteledik hep. misafir geldiğinde falan montlar sıkıntı oluyor.
bilemedim ne yapsam
valla çok sevinirim. ama duvara monte olayına ev sahibi laf etmesin?Canım duvara monte edilen tekzen tarzı yerlerde satılan bir şey var biz çok ucuza almıştık 10 tl bile değil kiradayiz biz de masraf etmeyelim diye
Resim de gondereyim olmazsa
valla çok sevinirim. ama duvara monte olayına ev sahibi laf etmesin?