- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- Konu Sahibi philosophy
- #2.741
Papatyacim bunu bende o kadar çok sordum ki kendime öncelik ne ???kalinkaselin güle güle kullan Canım. Ben de bu Aralar çok çamaşır alışverişi yaptım. Bi taraftan da attım. Kom aldım genelde. Hatta internette farklı renklerini de gördüm ama tutuyorum kendimi.
Elbise çizme vs. Aldım. Bi taraftan da verdim ihtiyaç sahibi olanlara.
İnsanın önceliği ne olmalı acaba.
Gezmek giyinmek ev eşyası vs. Ya da birikim yapmak.
Bu birkaç ay biraz kemer sıkmamız gerek.
Bence şu dünya olumlu yanımızda hicbisey goturemiyoruz ama dünyada malda lazım ama bu neye göre kime göre....
Mesela mal yaptık mülk yaptık biriktirdik ettik öldükten sonra arkamızda kalanların paylasamayip bide arkamızdan kötü konuşmalarını geçtim mesela suriye adamların evleri arabaları fabrikaları dükkanları vardı biriktirdiler yaptılar yemediler icmediler ama hicbisey yok ortada gitti hepsi... Yada bi deprem bişey ben ömrümüz boyunca ihtiyacımı karşılayabilecek ev ve araba alıp geri kalan paramı gezmeye harcamak istiyorum tabi yanımda başıma bi durum gelmesi halinde para bulundurmak .... Mesela papatyacim yunanistan gibi bi kriz çıksa allah korusun deselerki bir ay maaş veremiycez devlet olarak napabiliriz düşünsene herkes pert olur....
Yani mal mülk olarak kendimi yemeyip icmeyip gezmeyip biriktirip mezara girmenin bi anlamı yok bence... Yiycez icicez gezcez israf etmiycez kalanı biriktircez:) biz böyle yapıyoruz yani:) hatta şu an ev aldığımız için birikim biraz daha fazla