- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- Konu Sahibi philosophy
- #2.501
Aynı ben evde kapı arkasında dikilmiş hali falan gördüğümde içime sıkıntı basiyo hele eğer kullanilmayan sandık üzerine yığılmış 8-10 tane yorgan kule gibi böyle dizi diİ dizilmiş yuklukler , falan içim sıkılıyorYorgandan konu acilmis hemen bende yazim suan evde 1cift kisilik(yün)
1tek kisilik(yün)
2tanede uyku setim var
2tane battaniyem(eski model)
1tanede ince polar battaniyem var
Babannem 5yorgan yapmisti bana ceyizimde goturmedim nereye koyucam dedim.
Gelenin uzerine 1tane yedek ayirmistim okadar.
Burda annemlerin binada bi ardiyemiz var merdiven boslugundan degerlendirdik oda seklinde anneminde benimde fazla hali,yorgan, esyalarimiz orda.
Anahtari ikimizde de var her yaz dokup temizleyip havalandiriyoruz sonra yine dolduruyor sadece yük.
Annem cok bikti onun baya var cunku aticam diyodu en son
Yer dosegi yoook kanepe dosegi babannem yapmis zamaninda(elinden gelirdi) annem cok bikti
Yün meziyetli dokcen yikican kurutcan diktircen.
Ben yün yorgansiz isinamiyorum
Uyku setini makinede yikiyorum sık sık
Yunude yikamaya veriyorum.
Hep eziyet
Benim yedek halim bile yok hic sevmem.oyle kenarda kosede dikili hali falan
Her kösem bostur benim
Kullanmadigim halilari verdim annem serdi
Simdi her odamin o esyaya uygun 1halisi var.
Her sene yikatir zaman zamanda silerim.
Hayatta hic sevmedigim sey evin köselerine yigilan esyalar,yuklukler,kapi arkasina dayanan halilar,esyalar,koliler, dolaplarin uzerine hincahinc doldurulan hurclar
Ya balkon kapatilir(varsa) doldurulur yada ayni syden 3-5tane alinmaz bizde.
Burda ardiyemiz var tamam diger evimdede
Bir balkonumu kapatmistim dolabim vardi orda herseyi oraya koyuyodum elektrik supurgeme utumasama kadar
Yine hic yiginagim yoktu
Ben orda bisi burda bisi surda bisi hiic gelemem.
Eskiden bizim evimiz aynı böyleydi o yuDen hiç sevmem , içim sıkılır benim
Annem biriktirici bi gün kullanılır diye hiç biseyi atmaz hala öyle evde zorlandigindan annanin evinde biriktiriyor artık annanem de annemden dahada beter yemin ediyorum annanemin evinden üç tane biraz zorlansa dört tane ev dizilir hiç bişey atmaz yıllarca biriktirdi hala biriktirir
Komik bişey anlatim benim ortaokuldayken hazırlandığım test kitapları vs... Bunları koli yaptım normalde çözülmüş kitaplar çöp yani karalanmis edilmiş biraya kullanılmayacak eminim annem tutturdu kardeşlerinden cozer sakla , koliledik üç dört koli köye koyduk benim amacım annanemin evinin yanındaki kadına vermek kışın sobada taksim diye teyzeyle konuşuyorum ışte atık kağıt var yakarmisin falan tamam dedi kimileri bahçesine taşıdım tam en son komite geldim annanem yakaladi .... Meğer o teyzeyle kuslermis bi kızdı bi kizdi sonra hiç unutamiyacagim şu cümleyi söyledi ben okurum onlari çabuk çıkar yukari bu arada ana emin okuma yazması yok:)
Anne de ona çekti galiba bizim evde araba parcalarindan , çeyize biz daha ortaokula giderken çay takımları falan aldı sonra ben evlenirken begeedim şimdi onlari kendi kullaniyo , küçülen kiyafetler , yani yatak odasında araba lastikleri vardı o derece :)
Hiç bişey atilmazdi bizim çocuk odasının bi duvarı yerden duvara kadar kipiyle doluydu gıcık olurdum o yi den evde hiç bişey tutmam kullanmadigim:)