sade yaşam

3 ay önce kendime söz vermiştim. Ocak 5 e kadar hiçbirşey almayacağım diye. Sözümü tuttum. Önce çarşıya çıktım. Birşey bulamadım. Hatta sevindim bile. Ama az önce avm den aldım birşeyler.
2 elbise, 2 kazak, bir ceket ve bir mont aldım. Hepsini isteyerek beğenerek aldım. Eskiden olduğu gibi olur olmaz herşeyi almadığım için artık pişmanlık da duymuyorum.
Bunlara karşılık olarak
2 elbise
1 pantalon
2 ceket (bunlara kıyabilirsem)
2 kazak
1 etek
1 çizme vereceğim.
Ancak kime vereceğimi bilmiyorum. Yardımcımın kızına veriyordum hep ama bu sefer başkaları olsun istiyorum.
Nasıl yapsam bilmiyorum.

Ben bugun 3-5tane daha biblo tarzi bisiler attim.
2tanesini kimden nerden geldigini bile hatirlamiyorum.
Gözümü yoruyodu.
2tane daha var annem istedi ona vericem.
Dis fircalarini yeniledim
Biten macunlar vardi onlari attim.
Buyuk siselerde az az kalan deterjanlari daha kucuk olup biten siselere koydum.
Evdeki tornavida pense gibi seyler cekmecelerde geziyodu
Bi ayakkabi kutusunu yapiskanli folyoyla kapladim onun icine koyup dolaba kaldirdim.
Yarinda takı ve toka kutularini duzenlicem

Merhaba kızlar
Bugün kimse yazmamış
Evde yalnızdım bugün.
Kek kurabiye yaptım
Yemek yaptım
Spor yapıp duş aldım
Günlük dualarımı okudum.
Kendime hergün 50 sayfa kitap okuyacağım diye söz vermiştim. Kitabımı okudum.
Dün aldığım kıyafetlerin kefareti olarak 6 parçayı ayırdım.
Dolapta duran en son ne zaman giydiğimi hatırlamadığım ceketle ve teee 6 sene önce bi sınav için aldığım ve o tarihten sonra bi daha içine sığmadığım belki zayıflarım umuduyla beklettiğim ceketle bakıştık. Henüz kıyamadım kendilerine.
Buzdolabını temizleyecektim vazgeçtim.
Yarın ne giyeceğini ayarlayıp çanta makyaj takılarını hazırladım.
Şimdi biraz salavat ve başka dualar okuyacağım

hayırlı sabahlar herkeslere...
Rabb imin selamı bereketi üzerimize olsun

dün önce market alışverişi ardından ev ve bedensel temizlik günü idi...
eşim saolsun evimizi süpürdü
çamaşırları yıkadım kuruyanları ütüledim
nevreesim takımı almıştım onu yıkayıp ütüledim serdim mis gibi oldu..
akşam da bedensel temizlik...

dün avm ye gittiğimde ; banyo için aksesuar alacaktım ama bir türlü alamadım beğendim ama elim almaya gitmedi farkettim ki eskisi gibi kıyıp alamıyorum ...israf diyorum gerek yok diyorum başkasında görsem hoşuma gider..ama kendime alamadım

neyse dün çorbamı pialvımı sulu yemeğimi yaptım tatlımı da yaptım mis :)
dışarda yemeğe hayır !!!
bi tek yer hariç :)o restorantta bambaşka :)

hamişlik boyunca evelallah ın izni ile Kur anımı mealden okumak anlamyı hedeflemiştim çok şükür okuyorum ancak hatmime henüz başlamadım..
sabah 5 sayfa okudum çok şükür içim rahat mealimden :)

Ben yazdan buzluguma bahce biberi dograyip koymustum posetlere
Köyden bahceden aldım
Her sulu yemegime biraz atıyorum nasıl guzel degistiriyo tadını nasıl bir biber tadı geciyo mis mis.
Bizde ancak istanbulda bunlarla avunuyoruz.
Patlıcan közleyip koymustum yine ondan salata yaptım.
Malum sera zamanı biber,patlıcan,domates almıyorum.

Yarında azıcık makarna kesip taze taze haslayıp cökelek tereyaglıcam.

Bos ped poseti, yine market fisleri, esimin isi icin not aldigi kagitlar falan vardi orda burda onlari attım.

Belki ise yarar diye bazanın altında duran oglumun beslenmesi eski cantasi ve benim 2tane takmadigim cantayi, giymedigim kazaklarimi anneme verdim.
Onlar bir kac kisi yani bayırbucak türkmenlerine yardım topluyolar bir dernek adına
Bayada bisiler toplanmıs gecen gün gidip paketledik ayin 20si gibi gidicek.

Terzilik bisilerim vardi dikilcek annem sagolsun dikti para vermekden kurtardı beni.

Yeni tursumu actım yazin 1tl-2tl aldigim biber agirlikli domates ve salatalik karisik tursumun 2. Kavanozu bu.

selam sadeler..............

4 üncü sayfadayım....güzel şeyler birden fazla okunabilir................

eşya fazlalığından bahsedilmiş...vitrinim vardı...eşim her zaman ben tabak çanak bardak mı izleyeceğim der dururdu....mutfağa karşılıklı dolap yaptırınca çıkardık evden...vitrin yok...fazlaca eşya yok...ihtiyaç kadar.hediye gelen narları bile koyacak yer yok :)

kızımın odası zaten küçük...yatağını büyüyenlerden almıştık...deniz büyüdü,yatağı da büyüdü...çekmeceleri de var altında...,yatağının ayakucunda (normalde portmanto diye geçiyor ama ben amacının dışında kullanmayı severim ) iki buçuk karış ene tahmini 2 mt.boyda boy aynalı bir dolap(şimdi gittim yanına).bir de çift yönlü resim tablası...o kadar...

bir ara çok sehpa arandım durdum...3lü 4 lü olanlardan...eski meşelerden 2 si hayatta....baktım aldıkça ev dolacak...bime katlanır mini masa gelmişti...2 tarihi sehpa ve o minik masa (katlanabilen) şimdilik yetiyor...kırılıp dökülene kadar Allah kerim..tarihii dediğime bakmayın haala şıkır şıkır sadece yaşlı...pardon yaş almış!

iş gören bir şeyin yerine yenisini alamıyorum demiş biriniz...ne kadar haklı...düşündürücü....ihtiyaç tan mı,fazladan mı almak istediklerimiz...

huysuz prenses miş yazan....devam ediyorum okumaya..dolapların dolu dolu olmasını sevmem demiş..te aklımda.bir yaz tatildeyiz...eşyalı ev kiralamıştık akrabalarla....iki tencere bir tava belli sayıda tabaklar bardaklar çatal kaşıklar vs vs vs.....bir hafta pekalaa güller gibi geçirdik hepsi yetmişti bize....sonrasında konuşmuştuk aramızda....evimizde ne kadar çok tabak çanak ıvır zıvır var diye...ihtiyacın kadarını al pişir ye yıka .....güzel di....
şimdi ne zaman bir şey almaya karar versem...herhangi bir şey...önce ihtiyaç olup olmadığına bakıyorum

şimdilik bu kadar..yalnızlıktan yakınırken ne çok yazacak paylaşacak şeyim varmış.CallanPinckney

herkese sevgiler......

gestapo,,,,papatya....

şimdilik sadece alarm kurup kalkıyorum...o gece heyecan yaptım sanırım.....beş vakte devam....ay çok mutluyum...çocuğuma kural koyar gibi kurallar koymak ve uygulamaya çalışmak...

ben bu gün temizlik yaptim gene ivir zivir attigim oldu bi kac kiyafet ayirdim verilecek hafifledim ....
aksam esim eve geldiginde yemek yoktu benim isim bitmemisti. sen bi corba yap icelim dedim oda bi tarhana corbasi yaomis ortaya da bi mum yakmis cok hosuma gitti corbali romantizm

Hayırlı geceler hepinize ...
gestapo geçmiş olsun vertigo ara ara bana da vuruyor, zor. Allah şifalar versin ..
DenizGeldi Allah daim etsin insallah , en güzel huzur kaynağı ; beş vakit huzurda olmak ... Sümüklüböcektenn beri sizi takipteyim , öperim böceği :)

Benim için çok verimli, hem fazla eşyadan Arındığım hem de ruhen arındığım bir hafta oldu çok şükür ,
bana yardıma gelen ablanın kızı evleniyor çeyiz düzüyoruz , evde çifter çifter olup da bir günden bir güne elimizi sürmediğimiz ; battaniye , yatak örtüsü , dantel ne varsa hatta dolaplar dolusu yer tutan , baksan sayılı kullanılmış 12 kişilik yemek takımını da verdim ( altı kişilik neyime yetmiyor ? ), güle güle kullanırlar insallah gençler....bir rahatladım ki sormayın , DenizGeldi çok doğru söylemişsin , yiyip içtiğimiz aslında aynı iki tabak çanak ama mutfak dolapları kafamıza dökülecek neredeyse

hatırlıyorum annemin iki ya da üç Çelik tenceresi vardı, misafiri de çok olurdu, aile büyüklerimiz bizde kaldığı için , yıkar yıkar kullanırdı o iki üç tenceresini... Ama onlarda pişen yemeklerin lezzeti de en kral restoranda yoktu tabii );
En basit bakışta dahi ,evimizdeki tabak çanak & tencerenin kaç tanesi işlevsel, kaç tanesi yalnızca istekten alınmış ?
Allah nefsimizi dizginleyebilmeyi nasib eylesin insallah en başta da bana versin, renkli renkli mutfak eşyalarının da albenisine kanmayayım ..:)
Allah rahatlık versin hepinize :)

Son düzenleme:
yaşadığım yerde giyim bağışı yapmak isteyenler için sosyal yardımlaşma ve derneği evlere gelip yardımcı oluyomuş,bunu daha dün öğrendim iş arkadaşımdan

evdeki giyilmeyenleri en kısa zamanda toparlıcam, derneği arayıp evden aldırtcam, çok sevindim çünkü gurbetteyim, kimseyi tanımıyorum, kime vereceğimi kara kara düşünüyodum :)

uzun süredir bildirim gelmiyordu geçmişten okumaya başlamıştım , ta kiii bu mja kadar.
canım üzülerek söylüyorum biraz kızını ihmal etmişşin.
arkadaşın çocuğu downlu ve 2 yaşına yeni bastı.
o çocuk doğduğu andan beri bilmem kaç aylıkken okuluna götürdüler.ve hiç ara vermediler.
şimdide buna ek olarak eve özel hoca tutmuşlar... bırak ev işini kariyerini, ilk aylar yıllar çok önemli.

Merhaba arkadaşlar dünden beri okuyorum burayı bugün bende evde değişiklik yapmayı düşünüyorum..ve hayatımda gereksiz olan insanlarla görüşüyorum bu işi ikinci hamileligim ve doğumdan sonra ztn halletmistim maneviyatina düşkün bi insanım burda bi değişiklik yok ama biraz daha Törpulem lazım kendimi buna inanıyorum
Birikim konusunda 3 yıldır tavan yapmış durumdayım gereksiz harcamalar yok gibi bişe bim şok genel olarak buralardan yaparım alışverişi pazara giderim ama temizlik olayı kafamı karıştırdı çamaşırsuyu haftada bi kullanıyorum orda biraz sıkıntı yaşıyorum makineleri bozmaktan korkuyorum

:) inan hepimizin başına böyle bir şey geliyor.Ben de sabunla yıkarken, bir sabah saçımı yıkadım ve ıslak olarak toplayıp sınav görevine gittim.Sınav sonunda eşim alacaktı beni, onu beklerken saçımı kestireyim dedim.Girdim bir kuaföre.Allahım o ne rezilliktir.Kadın mavi su ile saçımı açmaya çalışıyor ama baş örtüsünün içinde saç kafama yapışmış resmen."Abla sen ne kullandın bu saça?" dedi."Sabun" dedim.Neyse zor zahmet açtık, kesti saçlarımı.Fön çekeceğiz dedi.Yarım saatte zor bitirdi fönü. Halbuki saçlarım hem seyrek hem ince tellidir, beş dakikada biter işim.Kadın en son" Hiç bu kadar zorlanmamıştım ya"dedi.Nasıl utanmıştım ya.

Hanımlar iyi geceler uyku düzenin berbat olduğu için bu saatte malesef ayaktayım:)

Geri bildirim yapmaya geldim:)

- saçlarıma bir buçuk aydır saçlarına no poo ( sampuansoz yikama) uyguluyorum aslında çok memnunum tek kötü yani saçlarım cok mat durması hiç canlı gibi durmuyor buda sanki kirliymis gibi görünüyor hadi bunu da geçtim islandiginda sirke kokmasi mesela başıma kuaförde geldi yada yağmur yagdigindada gelebilir bu durumu şöyle çözdüm normal yyilaniyorum son çıkarken sacima cOk çok az şampuan uyguluyorum bu no poo sayesinde saçlarının dibi nefes aldı resmen bana gerçekten çok iyi geldi sampuanida diplerine surmemeye gayret ediyorum

- sirke çamaşır konusunda daha iyi hatta on numara beş yıldız yani o kadar havlularim pofuduk pofuduk oldu ne islakken ne kuruyken hiçbir şekilde koku yok camasirda sadece kullandığım deterjanin kokusu var o kadar ... Vucudumaza temas eden şeylerde yumuşatıcı kullanmiyorum ama etmeyen bişey yikayacaksam örneğin perde, battaniye , hali yumuşatıcı ve şirketi birebir oranda kullaniyorum perdeyi astigimda güzel koksun diye... sonra evi de havalandiriyorum ama o kalan kokusu gayet başarılı

- mutfak için bin tane fisfisli temizleme zimbirtisi vardı bende şimdi onlarla bitsin diye tuvalet temizliyorum :) mutfak içinde birebir oranda sirkeli şu yaptım o ffisfislara tezgah ocak yemek masası dolaplar buzdolabı yemek ve yiyecek le temas eden her neresi varsa bununla siliyorum içim çok rahat ve bu sirke pırıl pırıl patlatıyor her şeyi ama kurilamak gerekiyo

- bulaşık makinasindada sirke çok başarılı am!PARLAYICI GOZUNE LUTFEN KOYMAYİN zaman içinde içindeki asitten makinanın o gözünü deliyomus ben o göze ışık yanmasın diye şu koyyuyorum yeni bulduğum bi çözüm bulasiklarin ustune de sirkeyi şöyle serptiriyorum sonuç çok başarılı

- bulaşık makinasinda karbonat hiçbir ise yaramuyo yaramadı için bulaisklari elde bildiğimiz yıkamak gerekiyor çok ugrastirici , arap sabunu buğu bırakıyor,internette gördüğüm ev yapımı yariflerde boraks var ve çok tehlikeli bi madde onuda kullanmak istemedim hala bi cozumum yok yani

- Mutfakta ocak da falan leke olduğunda üstüne karbonat serpil ıslak bezle diliyorum eskilerde vim kullanılırdı böyle toz o etkiyi yaratiyo:)

- tuvalette banyoda çamaşır suyundan vazgeçemedim ama eldiven kullaniyorum artık bide klozetin tam tenimize temas eden kısmıni en son sirkeyle siliyorum:)

E tabi bu kadar sirke kullanınca evde koku olmuyomu diyceksiniz ona da çözümün şu az kullandığım bi tencere az bişey yumuşatıcı koyyuyorum üstünü suyla tamamlayıp ocak da beş dakika kaynatiyorum tabi bu arada cam aralık oluyo kimyasal buhari solumamak için ocağı kapatıyorum bencere bikac dakika daha açık kaliyo kapatıyorum mutfak koridor salon mis gibi kokuyo:)

Düş jeli yeri neyse zeytinyağlı sabuna devam çok memnunum anlatamam size vücutta olan sivilce falan olur ya zerre kalmadı pürüzsüz oldu ben bunda saçıma kullandığım sirkenin etkisi oldugunu da dusunuyorum ... Ve bide artık kese kullanmaya başladım:) kendimi artık daha temiz hissediyorum:)

- bu arada fazlalığından olan kilolardan 8 i gitti çok mutluyum:)

-oğlumun küçük gelen kıyafetlerini biriktiriyorum ben bunları vermeyeceğim ananemin evi çok müsait hurclayip oraya koycam sonradan kardeşimin yada benim çocuğum olursa kullanabiliriz :)

-salonundan gereksiz sus eşyalarını çıkardım mutfakta tezgahimin üstünü bosalttim , kullanmadigim bir banyo dolabın vardı eltimde banyo dolabı iatitpdu ve tam aradığı ölçüde hemen yer buldum onada:) ay verdikçe hafifliyorum:) ve almiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…