• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Şekillendiriciler Saçlarınıza Ütü Yapıyor musunuz?

bazı arkadaslar ütünün düzleştiriciyle aynı olduğunu söylemişler
KESİNLİKLE KATILIYORUM.
yani şöyle söyliim bizim evde bir ütü var gayet seramik tabanlı istediğin derecede oluyor yani düzleştiricinin geniş modeli gibi=) ayrıca düzleştiricinin en düşük ayarından daha da düşük ayarda düzleştirebiliyor =)
ama sonuc olarak ütü de cok berbat bişey cok matlastırıyor sacları ve sadece uclardan değil tüm sactan kestire kestire kurtulmamız gerekiyorr.
cok tecrube edindim bu konuda aman diiim bayanlar ütüden uzak durun :)yerimseniben

valla ben kendim yapıyorum :kahve:

önce ütü masasını açıp ayarlıyorum
sonra ütüyü ayarlıyorum ama fazla ısıtmıyorum

ve kafamı eğiyorum yani yüzüm yere dönük oluyor
bir edlimde ütü diger elimde fırça, önce fırça ile tarayıp düzeltiyorum ardından ütü geçiriyorum tabi bunları seri ve sırayla yapıyorum :icecream: çokda memnunum,

bazende saç düzleştirici kullanıyorum ama ütü kadar sonuç alamıyorum:1closedeyes:

bende ütü yapıyorum ayrıca 10dakkada bitiyo gür ve uzun sacım ama el alışkanlıgı heralde hemen bitiyo.. saatlerce ütü basmıyorum.. düzleştiricim var ama üseniyorum cok uzun sürüyo.. bazı arkadaslarım yurtta deniyolar cok tutmuslar saca ve yanık yanık kokusu geliyo bende böyle bişi olmadı.. sıcak ayara getiriyorum baya ama bi cekmede hemen düzleşiyo :))

bende hep bekarken ütü yapardım saçlarım yandı saçımı bırak kardeşim kulağımı yakınca bi daha tövbe ettim

ben yaklaşık 8 yıldır ütü yapıyorum saçıma çok da güzel duruyor kızlar inanın ama saçlarımın uçları çatal çatal olmaya başladı fön daha az zarar veriyor eğer maddi olarak imkanınız varsa fön çektirin

ben bayaa bi yaptım ama saç uçlarımı inanılmaz kırdı güzel yapıo ama mahvedio saçları şimdi düzleştirici aldımm o daha ii

ben ütü yapıyorum walla ütü masasına havlu seriyorum tutam tutam saçlarımı alıp fırçayla birlikte ütülüyorum şipşak düzleşiyo ayrıca kokmuyorda şampuanımın kokusu kokuyo = ) ve de saçımı yıkayana kadar bozulmuyo. saç düzleştiricim war ama kullanmak istemiyorum çok uğraştırıyo beni yatıncada bozuluyo :( sadece kahküller için kullanıyorum onu...:teytey:

lise dönemimde haftada 2 defa falan yapardım..saçlarım dalgalıydı ve parlaktı..fakat bu ütü saçımın kimyasını bozdu resmen..uçları kırılmıştı ve şimdi de çok kırılganlar artık...valla ben saçımın kırılganlıgını yaptıgım ütülere bağlıyorumCADIARZUgerçi şimdide arada düzleştirici yapıyorum saçlarıma onunda ütüden çok farkı yok

ben gecen sene haftada bir fön cektiriodum..o fön bana 2 gün gidiodu daha sonrada ütü yapıodum..bide ayda bir boya bunun yanındada hiç bakım yapmadım..ve sonuc saçlarım asırı yıprandı uçları çatallaştı ve sertleşti..bide ütünün ayarını cok yükseltiodum cünkü anca saçlarım düzleşiodu..bence kıymayın saclarınıza

ben kendim yaparım arada ütüyü.masa flan zor oluyo yaparken.....
saçlarım belime kadar oldugu için kolay oluyo.saçlarımı 2 yanıma alıyorum.sonra bunlarıda 2ye ayırıyorum ve küçük bebek yastığına koyuyorum saç tutamını...
toplam 5 dk sürüyo :))))

amaaaa saçlarım çk kırıldı.ne kadr düzleştirici alsamda hiç istedgm gibi olmadı.kuaföre gitcek vaktimde pek yok.arada sırada yapıyorum ütü oyüzden :((

şimdi çok ucuza saç düzleştiriciler war neden ütüyle uğraşıyosunki,ben sinbonun shd 2668 modelini kullanıyorum 20 liraya aldım we çok memnunum tawsiye ederim,kendi başına saçını düzleştirebilirsin kimsenin yapmasına gerek yok,bi düşün derim,migroslarda dia sa gibi bütün marketlerde bulabilirsin

kuaför akrabamla konuştum her türlü işlem saça zarar veriyor ama fön düzleştirici ve maşaya göre en masumu.ütüye gelince asla yapmayın diyor. bana 15 günde 1 saçlarına ütü yapacağına hergün sana ücretsiz fön çekeyim dedi yani anlayacağınız ütü yapmayın.
sebebine gelince fön hava tutularak yapılıyor.maşa veya düzleştirici neyse ısısı az olduğu için zararlı ama ütü kadar zararlı değil.ütüye gelince saçlarınızı boru gibi düşünün.bu borunun içinde doğal yağlar mevcut.ütüyle bastırınca yağlar ezilen saçların arasından süzülüyor ilk zamnalardaki parlaklık o yağların yüze çıkmasından kaynaklanıyor. bir süre sonra o yağların üretimi çok çabuk olmuyor.

bir olay anlatayım:
kuaför olan akrabama bir bayan gelmiş.röfle yaptırmak için.abim sormuş saçlarında fön filan bir işlem varmı diye yok demiş ama saçlarında bi sorun olduğu belliymiş.neyse boyayı sürüp folyoyla sarmış çok az beklemesine rağmen balyajlar kopmaya başlamış.hemen açmasına rağmen saçları kopmuş kızcağızın.sonra ortaya çıkmış ki 1 hafta önce ütü yapmış saçlarına
dikkat edin derim.

ya bn bi ara hep ütü yapıodum çok alışmıştım düz saç hastasıyım çünkü.en sonunda mahvolmdu saçım kestirmek zorunda kaldım halada biraz eseri avr hiç tavsiye etmem.ütü acayip yakıo

18 yaşlarındayken delü gibi saç ütülerdim:roflol:ailem kızardıı:)şimdi hayattaa ütülemem feci kırıyor saçlarıı kuaför demişti bana:)

bende lise 1 de her hafta ütülüyodum annem 5 dk da hallediyodu ama saçlarım acaip yıprandı bir süre hiç bişey yapmadım dalgalı bıraktım ama saçların kendine gelmesi o kadar uzun zaman alıyorki
sonra düzleştirici aldım onunla yapmaya başladım düzleştirici ütü gibi kalıcı ve düz hyapmaz ama saçınızıda mahvetmeye değmez bence

okullar açılıyo yine ütü mewsimi açıldı... saçlarım uzun makineyle uğraşamıyorum zaten 1 gün bile idare edimiyo.. ama ütü saçlarımı yıkayana kadar kalıyo öle ..=))

Back