Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımla başım dertte :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Yağlanmayı yeşil zeytinyağlı sabunla engelleyebilirsin hemde saçını besler. Uclar için hindistan cevizi yağı, argan yağı, Keratin, Badem yağı.

Son düzenleme:
Yumurta kurutur, zeytınyagı nemler besler. Ayrı maske yapabilirsiniz. Yumurta bayagı kurutuyor ama, ılk denememde az yaglıydı saclarım, kupkuru yaptı oda bır rısk bayagı zor toparladım.
Zeytinyagi boyali saca nötr etkiler vererek kurutur. Matlastirir ama sac dogalsa yani boyasız ise besleyebilir.

Saçlarınıza vuruldum resmen. Allahım ben de kıvircik olmak istiyorum.

Belki bonus olurum hevesiyle yapmadığım kalmadı. Ama olmuyor.
Çok teşekkür ederim.
Önceden gerçekten çok güzel buklelerim vardı, ama yıllar geçtikçe boyaydı şekillendiricilerdi derken eski hali kalmadı. Git gide açılıyor dalgalar.

Saçının diplerine krem, köpük vs değdiriyor musun?
Yağlı, baharatlı besinleri çok tüketiyor musun?
Kulak hizamdan itibaren saç boyuna sürerim krem ve köpüğü ama daha çok dikkat edeceğim bundan sonra.
Yağlı besin kısmını bilemiyorum tüketiyorum sanırım

Bunca yıllık üyeyim , çoklu alıntı işini bir türlü öğrenemedim, o sebepten tek tek alıntı yapmıyorum.
Yorum yazan , vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Kağıdımı kalemimi aldım liste yapacağım şimdi, inşallah fayda eder

Yikamadan once hindistan cevizi yagi nasil oluyor, sadece uclara mi yoksa dipten baslayarak mu suruyoruz? Ne kadar zaman sacimizda birakiyoruz?
Uçlara daha çok sürüyorum ben ama diplere de mutlaka geçiyorum çünkü deriyi de besliyor ve kepeklenmeyi azaltıyor. Ama yağı elimizle sıvılaştırıyoruz ya kullanmadan önce o parmak uçlarımda kalanlar saç dipleri için yeterli oluyor.
Ne kadar bırakıyoruz kısmı saça göre sanırım. En az yarım saat, 45 dakika bekletiyorum ben. Ama en güzeli benim saçımda sarıp sarmalayıp bir gece uyuduktan sonra oluyor.
Bir de yıkarken bol bol şampuan kullanmamak lazım. Hemen etkisini bozuyor şampuan. Böyle az şampuanı, susuzken iyice saça yedirip yavaş yavaş ıslatarak temizlemek lazım.

Yıkamadan önce hindistan cevizi yağı tüm saça mı yoksa sadece uçlara mı uygulanmalı ?

Bir şişe şampuanın içine
bir kaşık bal, bir çay bardağı sirke ve bir şişe badem yağı koyun, çalkalayın.
Her yıkamada kullanın harika oluyor
Yıllardır kullanıyorum çok faydasını gördüm.
Çıkınca da argan yağıyla tara

Yıkamadan önce hindistan cevizi yağı tüm saça mı yoksa sadece uçlara mı uygulanmalı ?
Bir üstte yazdım nasıl kullandığımı. Ben geçiyorum az kısmını deriye masaj yaparak benim saçlarım kepeklenmeye çok müsait yapıda, baya yardımı oldu.

Bir üstte yazdım nasıl kullandığımı. Ben geçiyorum az kısmını deriye masaj yaparak benim saçlarım kepeklenmeye çok müsait yapıda, baya yardımı oldu.
Teşekkür ederim, ilk sayfadan okumaya başlamıştım, sonradan gördüm aynı sorunun sorulduğunu.
hemen sipariş vereceğim ben de şimdi işe yarar inşallah

Merhaba;
Gliss'in sıvı saç bakim sıvısı vardi içinde bir miktar bakım yağı da var..Ben yillar evvel kırmizi olanı kullanmıştım. Kuaför yüzünden lastik gibi olan saç uçlarım onun sayesinde toparlanmıştı

yaaa belki birsey öneremem ama saçlariniz çok güzel cok begeniyorum bu tür saçlari

Maşallah demeye geldim

Sürekli yıkamaya alıstırdıgından o ayrıca saçin kendi yağları kadar saca iyi gelen birşey yok canım en azından 2 günde 1 yıka ilk rahatsız olursun ama alışiyor saç hem saçın yağlı yağlı zaten durmaz senin lüle lüle ne hoş

Benim de lisede öyleydi.
Üniversite 2 nin yaz tatilinde inanamayacaksınız ama 18 gün saçlarımı yıkamadım.
Sadece bedenimi yıkadım çıktım.
Tabi dışarı da çıkamadım
Sonra tek bir kez şampuanla yıkadım.
Sonra 10 gün yıkamadım yine tek şampuan yaptım.
Sonra 7 gün sonra 5 gün.
Ve şu an bunu yapalı 6 sene oldu saçlarım 4 günde yağlanır

ben de bunu yaptim,
bir hafta boyunca sacimi ordum, hem daha temiz gorunsun hem de elimle vs oynamayayim diye,
dediginiz gibi etkili oldu yaglanmasi azaldi, hatta su an hic yaglanmiyor, 3 gunde bir yikiyorum. udtune sac yaglarindan kullaniyorum tarayacagim zaman falan. Konu sahibesi gibi saclarim da.

Teşekkür ederim, utandım
Bir ara ( çok önce) 3 günde bir yıkıyordum, nasıl durabiliyordum acaba çok şaşırıyorum şu an.
Malesef evet yıkadıkça daha çok alıştı, dün akşam yıkadım, bugün asla elimi değmeyeceğim çünkü dokunduğum anda kaşınmaya başlıyor. Dayanabilirsem en azından gün aşırı yıkamaya alıştıracağım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…