Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımla başım dertte :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Sizin yikamadan onceden çok yikadiktan sonra olan neme ihtiyaciniz var. Saclariniza ne kadar dus oncesi nem versenizde sulfat ve su onu götürüyor eger sac kuruysa. Badem yagiyla sac ucunu nemlendirmeyin. Daha cok kurutur. Cabuk nemlenen sacada dipten yag ile bakım yapmayin. Dustan ciktiktan sonra sac ucu serumlarindan surebilirsiniz. Birazcik zeytinyağıda olabilir.

Yumurta kurutur, zeytınyagı nemler besler. Ayrı maske yapabilirsiniz. Yumurta bayagı kurutuyor ama, ılk denememde az yaglıydı saclarım, kupkuru yaptı oda bır rısk bayagı zor toparladım.
Yumurtanin beyazi kurutur sarısı değil. Yağlı saçlar diplere tümden surerken. Kuru saclar sadece sarısini sürmeli.

Birinde gördüm ama denemedim kizin saclari inanlmaz guzel cok da yaglanmiyormus karanfil kaynatiyormus miktar bilemyorm sonra o suyla sacini yikiyormus sacda cok guzel tutermis bu sekilde hafta sonlari sampuansiz bu seklde yikayabolirsiniz doğal bir yöntem deneyerek bsey kaybetmezsiniz

Saçlarımız hemen hemen aynı görünüş olarak. Benimki kolay kolay yağlanmıyor aslında ama yine de her gün yıkamıyorum çünkü bir kere alışınca öyle gidiyor. Bir dönem her gün yıkamam gerekiyordu ve bunu engellemek için örgü öğrendim. İkinci gün hemen saçımı balıksırtı ya da hollanda örgüsü yapıyordum, deneyebilirsiniz belki. Bonelerim var evde benim, her sabah kafamda boneyle duş alıyorum.

Ürünleri saç diplerinize değdiriyorsanız da çabuk yağlanıyor. Ben boylarına uyguluyorum yalnızca. Köpük yapıştırıyor 7/24 tarzı krem ürünler daha iyi geliyor sanki. Bir de saç kremini her duşta uygulamayın, hem şampuan hem krem slikon vs. içerdiği için iyice sönükleşiyor saç. Şampuanı saç uçlarına değdirmeyin, yalnızca saç diplerini yıkayın.

Kuru şampuanlar var, batiste en iyisi bence. Onu bir deneyin, yıkama sıklığınız azalır.

Duştan çıkınca saç uçlarınıza çeşitli yağlar sürebilirsiniz. Hindistancevizi yağı benim saçlarımı kurutuyor mesela ama zeytinyağı çok iyi geliyor.

Piyasadaki doğal denen, sls ve türevlerini içermeyen şampuanlardan dönemlik kullanırsanız belki şikayetleriniz azalabilir.

Saç kurutma makinesini diplere biraz uzun tutunca çabuk yağlanıyor benim de.Bir de diplere çok dokunmak tabi.uçlar için e... mucizevi yağ öneririm 15 tl galiba.2 senedir kullanıyorum çok memnunum şiddetle öneririm

Yıkamadan önce hindistan cevizi yağı, yıkadıktan sonra argan yağı. Bir de sizin saçlarınızı yağlı bırakmanız gerekiyor. En sık saç gün aşırı yıkanıyor. Her gün yıkanmaz ki saçlar. Nem kalmadığı için uçları kırılmıştır. Ayrıca her zaman değil ama toparlamak için gliserin sıkabilirsiniz banyodan sonra.

Vlla konu sahibesi kuru, tiftik tiftik olmus bir sac bekliyordum basliga bakarak amma....saclariniz cok cok guzelmis
Oneri olarak, biraz direnin ben 2 gunde bir yikiyorum siz de 2 gune cikin bence. Her gun yikamak saci cok kurutur. Banyo sonrasi uclara argan yagi surebilirsiniz, ben cok memnunum.
Bir baska tavsiye de herkes yazmis, bademyagi, zeytinyagi benzeri yaglarla haftada 1 maske.

Yikamadan once hindistan cevizi yagi nasil oluyor, sadece uclara mi yoksa dipten baslayarak mu suruyoruz? Ne kadar zaman sacimizda birakiyoruz?

Benim kızımında saçları aynı anlattığınız gibi,kıvır kıvır ve uçları çok kuru.Ben hindistancevizi yağı kullanıyorum saçı için çok memnunuz tavsiye ederim

Yikamadan once hindistan cevizi yagi nasil oluyor, sadece uclara mi yoksa dipten baslayarak mu suruyoruz? Ne kadar zaman sacimizda birakiyoruz?
Bana sormadınız ama ben cevap vereyim Ben diplerde değirmeden uçlarda sürüyorum . En az 1 saat bekletip yıkıyorum. Hatta bir ara diplerde dax supergro uçlarda hindistan cevizi yağı sürüyordum.dax çabuk uzatıyor dökülmeyi de önlüyor. Hindistan cevizi yağı da yumuşacık yapıyor.

Yikamamayi hic denediniz mi peki? Merak ettim uclarda yag birakirsak nasil oluyor?

Canım saçlarımız birebir aynısı.ben çözümü şöyle buldum.bir hafta sıktım kendimi.zaten o hafta hastada olmustum.saçlarıma bir hafta su degdirmedim.vücut olarak duş aldım.çnkü saç nemini en iyi kendi yagıyla alıyor.cok yıkanan saçta kuruyor..bir hafta sonra yıkadım sonra yaglanması hergünken üç günde bire çıktı.sonra öyle devam ettim.şampuanımın içinede bir kapak çam terebengin esansı koydum çalkalayıp onla yıkıyorm hem yaglanması uzun sürüyor hem uçları yumuşatıyor

O daxx ne o daxxx yaaaa cok güzel uzatıyor ama arındırmak zulümm yıkadım ertesi gün saçlarım 10 gündür yıkanmamış gibi yaglı yaglı işe gittimmm

Yikamamayi hic denediniz mi peki? Merak ettim uclarda yag birakirsak nasil oluyor?
Burnumdan ameliyat olmak için Dr görüşmem vardı saçımı fönledim. Elektriklenmeyi önlesin diye,, bide aklımca bakım olsun diye azıcık bakım yağı süreyim dedim. Tam hatırlamıyorum sanırım argan dı.Ama hangi akla hizmet yaptım bilmiyorum azcık yağ döktüm elime sonra dağıtıp saç uçlarıma sürdüm ve aynaya bakmadan çıktım. (o an ki ruh halimi hala merak ediyorum) Neyse görüştüm eve geldim aynaya Bi baktım ne göreyim saçım yağlı Bi tuaf Allah'ı güleyim mi, alayım mı bilemedim. Dr kesin demiştir estetik yaptır ağına kafanı yıka diye Bunu niye anlattım çünkü o günden beri tövbeliyim yağ sürdüm mü yıkamadan bırakmam

O daxx ne o daxxx yaaaa cok güzel uzatıyor ama arındırmak zulümm yıkadım ertesi gün saçlarım 10 gündür yıkanmamış gibi yaglı yaglı işe gittimmm
Onu yıkarken önce şampuan döküp masaj yapılması sonra su dökülmesi gerekiyor. O zaman hemen arınıyor Bende yazdım bir önceki mesajımda yağ faciamı

Evde keratin uygulaması yaptım.(brezilya fönü)
Zaten aşırı kıvırcık oldugunuz için , dümdüz saçınız olmaz.sadece daha rahat taranır ve hafif dalgalı olur.
Dersenizki ben kıvırcıkları seviyorum, yapacak hiçbirşey yok uğraşacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…