Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımın Sağlıklı Olma Yolundaki Maceraları Başlıyor :)

Kuzummm müthiş kilo vermişsinnn
Belin incecik kalmış saçlarında müthiş sağlıklı duruyor
Dökülmeyi farkedemedim ben
Vazgeçme sabret

Kuzummm müthiş kilo vermişsinnn
Belin incecik kalmış saçlarında müthiş sağlıklı duruyor
Dökülmeyi farkedemedim ben
Vazgeçme sabret
Tatlim cok tesekkur ederim
Saçlarımı sanki açılmış gibi hissediyorum :KK43: bir saat evvel boyadim malum saclarimda çokça beyaz var :KK43: oyle olmasa inan boyamam, neyse boyadim ve oluk oluk döküldüler:KK43: bu cok kötü çünkü onlara bunu ben yaptım:KK43: bundan sonra beyazlarim kafamı da kaplasa asla boyamayacagim:KK43::KK43: sabun akıtıyor diyorlar, kullanicam ki aksin cabucak:KK43: inan su an cok üzgünüm zaten telim de bozuldu girmeyeceğim uzun bi süre, oyle iste..

merhabalar.
Husran dolu bi guncelleme:
Saclarimda beyazlar var malum, daha evvel de bahsetmisimdir eminim...
O nedenle kendi rengi olan siyaha boyarim saclarimi..
Bu gece de yine oyle yaptim.. Beyazlarim artik baya gelmisti, ayda 1 boyamama ragmen bu sefer hizla uzadilar ki bu da sacimin hizli uzadigini gosterdi bana sevindim ancak boyamaliydim, beyaz kalmamaliydi, beni bakimsiz ve oldugumdan daha olgun gosteriyorlardi..
Ve boyadim. Biraz uzun tutmus olabilirim(yarim saat veya daha az bir sure uzun tuttum en fazla) cunku telefonum bozuk ve ben onu duzeltmeye ugrasiyordum.. Neyse yikadim ve saclarim oluk oluk dokulduler:KK43: husran :KK43: yikim :KK43: ben gurlesmeleri icin onca sey yaparken onlari doken yine ben oldum.. Suclu hissettim.. Hala hissediyorum. Ve soyle bir radikal karar aldim. Artik asla boyamayacagim.. Ama asla... Beyazlarim ne denli goze batarsa batsinlar. Bu kel kalmaktan iyidir...
Simdi ne yapsam bilemedim..
Kendimi en bastan baslamis gibi hissediyorum..
Mutsuzum..
Lakin onemli olan can sagligi diye kendimi avutuyorum...
Sevgiler .

merhabalar.
Husran dolu bi guncelleme:
Saclarimda beyazlar var malum, daha evvel de bahsetmisimdir eminim...
O nedenle kendi rengi olan siyaha boyarim saclarimi..
Bu gece de yine oyle yaptim.. Beyazlarim artik baya gelmisti, ayda 1 boyamama ragmen bu sefer hizla uzadilar ki bu da sacimin hizli uzadigini gosterdi bana sevindim ancak boyamaliydim, beyaz kalmamaliydi, beni bakimsiz ve oldugumdan daha olgun gosteriyorlardi..
Ve boyadim. Biraz uzun tutmus olabilirim(yarim saat veya daha az bir sure uzun tuttum en fazla) cunku telefonum bozuk ve ben onu duzeltmeye ugrasiyordum.. Neyse yikadim ve saclarim oluk oluk dokulduler:KK43: husran :KK43: yikim :KK43: ben gurlesmeleri icin onca sey yaparken onlari doken yine ben oldum.. Suclu hissettim.. Hala hissediyorum. Ve soyle bir radikal karar aldim. Artik asla boyamayacagim.. Ama asla... Beyazlarim ne denli goze batarsa batsinlar. Bu kel kalmaktan iyidir...
Simdi ne yapsam bilemedim..
Kendimi en bastan baslamis gibi hissediyorum..
Mutsuzum..
Lakin onemli olan can sagligi diye kendimi avutuyorum...
Sevgiler .
Saçlarının fotoğrafı var mı canım ? Mutsuz olma bak benim saçlarıma bi de ben napayim :) O kadar uğraşıyorum uzamıyor :) Stres maalesef saçlarımızın düşmanı :KK43:

Saçlarının fotoğrafı var mı canım ? Mutsuz olma bak benim saçlarıma bi de ben napayim :) O kadar uğraşıyorum uzamıyor :) Stres maalesef saçlarımızın düşmanı :KK43:
Ccanim islaklar su an yikadim ..
Boyanin yaktigini sanmiyorum belki zayif olanlari dokmustur ama uzuldum iste.. Uzamasini bana en cok etki eden icine sarimsak rendeledigim otaci sampuanim oldu ancak bu nalet sampuanin icinde de sls varmis yeni aydim:KK43: midem bulandi inan artik neye elimizi atsak sls, paraben vs.. Otaci da bile varsa :KK43: bitince ne alsam diye dusunuyorumm. Dalan zeytinyagli sampuan icerigine baktim sls'ye rastlamadim ama bilemiyorumm bir de zeytuni marka bi sampuan var icerigi cok ama cok saf yani yazdiklari kadari ile oyle gozuktu gozume. Onu mu alsam bilemedim :KK43:
Aynen stres yasamin dusmani kisaca
Ama stressiz bir yasam mumkun mu be arkadasim?
Keske olsa da oraya tasinsak :KK66:
Inancimizi yitirmeden yola devam ne yapalim.
Guzel geceler :KK66:

Ccanim islaklar su an yikadim ..
Boyanin yaktigini sanmiyorum belki zayif olanlari dokmustur ama uzuldum iste.. Uzamasini bana en cok etki eden icine sarimsak rendeledigim otaci sampuanim oldu ancak bu nalet sampuanin icinde de sls varmis yeni aydim:KK43: midem bulandi inan artik neye elimizi atsak sls, paraben vs.. Otaci da bile varsa :KK43: bitince ne alsam diye dusunuyorumm. Dalan zeytinyagli sampuan icerigine baktim sls'ye rastlamadim ama bilemiyorumm bir de zeytuni marka bi sampuan var icerigi cok ama cok saf yani yazdiklari kadari ile oyle gozuktu gozume. Onu mu alsam bilemedim :KK43:
Aynen stres yasamin dusmani kisaca
Ama stressiz bir yasam mumkun mu be arkadasim?
Keske olsa da oraya tasinsak :KK66:
Inancimizi yitirmeden yola devam ne yapalim.
Guzel geceler :KK66:
Ben eskiden içeriğine takardim simdi takmiyorum saclarim inan daha guzel pantene nem terapisi yumusacik yapiyor benim kuru cok saclarima iyi geldi. Ahhh Ahhh hiç sorma hele o stresten bende nasıl var :) Seni ferahlatmak için söyledim, yine de sac icin bir de üzülmeyelim... Güzel, hayırlı geceler :KK36:

Selamlar..
Bahsettigim o sampuani edinmis bulunmaktayim.
Resimde goruldugu uzere icerigi cok saf gorunuyor. Ve bence denemekten zarar gelmeyecek. Icerisinde zeytinyagi ve hindistan cevizi yagi olan bir sampuan. Dilerim saclarima iyi gelir. Bu sefer siseme sarimsak rendelemeyecegim. Malum tum aile kullanacak hem de ben temizlenmek ve 'guzel kokmak' icin girdigim banyoda buram buram sarimsak kokusu duymaktan biktim diyebilirim. Evet sacimi asiri uzatti ama biraz mola. Biraz da bu sampuanin etkilerini merak ettigimden olsa gerek icine sadece bal ilave ederek kullanacagim. Ayrica cocuklarimi da bu sampuan ile yikamayi dusunuyorum. Gelismelerden haberdar edecegim sizleri. Ha unutmadan, sac kremi olarak da Dalan'in kuru ve yipranmis saclar icin olanini aldim. Pantenen 3 dakikada mucize sac kremi 'asiri' kimyasal :KK43: haftada bir zeytinyagli ve badem yagli bakimima devam. Bu sampuana da devam bitene dek (daha baslamadim ama) arti ek olarak unutmamali ki icten destek cok onemli. Ben calistigim icin kahvalti edemiyordum. Kendimi yumurta , sut ve meyvelerden mahrum birakmistim bu da dokulmeyi cokca tetikledi. Simdi mutlak her gun bir yumurta, bir bardak sut ve meyve sigdirmaya calisiyorum ogunlerime. Ve her gun duzenli olarak 1 dis sarimsak yutmaya yeniden basladim(birakmistim) O nedenle dokulme azaldi&saclarim uzadi belki de. Bol su + iyi beslenme + zeytinyagli sampuanim + dalan sac kremim ile devam edecek 'sac bakim yolculugu'm.
Hayrolaaa... :KK66:

Sevgiler.
20171218_224916-1.jpg
20171218_224858-1.jpg

19.12.17
Boyadan sonraki saclarim.
Bunu uzunluk olcutu adina atmadim zira artik duzlestirerek paylasacagim ki fotolari, uzunluk rahat algilanabilsin. Bunu G geceninkralicesi arkadasimiz icin attim, o gece boyadan sonraki gece islaklardi sormustun atamamistim canim. Su an ki halleri bu , ise giderken alelacele cektim :KK70:
20171219_125837_HDR-1.jpg

canım benimde beyaz saçım var bir sürü. iki buçuk yıldır boyamıyorum inatla.bu yaz ordan burdan okuduğum bir yöntemi deneyeceğim . yeşil ceviz kabuklarını ezip zeytinyağında bekleterek kendş saç boyamı yapmaya çalışıcam belkim olur.

Aaa
canım benimde beyaz saçım var bir sürü. iki buçuk yıldır boyamıyorum inatla.bu yaz ordan burdan okuduğum bir yöntemi deneyeceğim . yeşil ceviz kabuklarını ezip zeytinyağında bekleterek kendş saç boyamı yapmaya çalışıcam belkim olur.
Superrr tarif bu mudur ? Ne kadar bekleticez peki??

Aaa

Superrr tarif bu mudur ? Ne kadar bekleticez peki??
bilmiyorum. bi ay bekletirim 2 kilo hakiki zetin yağı alıp bi cam kavanoza koyucam yaruya kadar da kabuk koyacam. bir ay bekleteceğim. bi tanıdığımın bi akrabası böle yapıyormuş bütün yıl kullanıyormuş ayrıca. bu ilk denemem olacak sabırsızlıkla yazı bekliyorum. sonra pamukla sürerim falan

19.12.17
Boyadan sonraki saclarim.
Bunu uzunluk olcutu adina atmadim zira artik duzlestirerek paylasacagim ki fotolari, uzunluk rahat algilanabilsin. Bunu G geceninkralicesi arkadasimiz icin attim, o gece boyadan sonraki gece islaklardi sormustun atamamistim canim. Su an ki halleri bu , ise giderken alelacele cektim :KK70:Eki Görüntüle 2081341
Yaaa çok güzel bir de dert mi ediyorsun bu güzelim saçları :KK43: Benim saçlarıma bak haline şükret kuzum :KK43: Bak yine moralim bozuldu :KK43: Uzamıyor, uzamıyor... :KK43: Morale ihtiyacım var...

bilmiyorum. bi ay bekletirim 2 kilo hakiki zetin yağı alıp bi cam kavanoza koyucam yaruya kadar da kabuk koyacam. bir ay bekleteceğim. bi tanıdığımın bi akrabası böle yapıyormuş bütün yıl kullanıyormuş ayrıca. bu ilk denemem olacak sabırsızlıkla yazı bekliyorum. sonra pamukla sürerim falan
ay vallaha denerimmmmm yeter ki dogal olsun ve su nalet beyazlar gitsin sacimdannnn

Yaaa çok güzel bir de dert mi ediyorsun bu güzelim saçları :KK43: Benim saçlarıma bak haline şükret kuzum :KK43: Bak yine moralim bozuldu :KK43: Uzamıyor, uzamıyor... :KK43: Morale ihtiyacım var...
Aaaa moral bozmak yok!
Birlikteyiz bu yolda.
Illa uzayacaklar! Aybusss tatlim beslenmene ozen gosteriyor musun? Bol su iciyor musun ve ek olarak tahlil yaptirdin mi? Ben bunlari yaptirmadim biliomusun:KK70:oyle saf saf kendi kendime tedavi cabalari gelistiriyorum:KK70: saka bi yana bize lazim olani biz daha iyi bilirmisiz. Ben sunu anladim ki su saclarim ile ugrastigim donemde; icten destek cokkkk onemli! Ne kadar iyi yer ve icersek, ne kadar mutlu olursak tek saclarimiz degil herseyimiz cildimiz dahi o denli guzellesiyor :KK66:
Umutsuzluga yer yokkk unutma :)

Aaaa moral bozmak yok!
Birlikteyiz bu yolda.
Illa uzayacaklar! Aybusss tatlim beslenmene ozen gosteriyor musun? Bol su iciyor musun ve ek olarak tahlil yaptirdin mi? Ben bunlari yaptirmadim biliomusun:KK70:oyle saf saf kendi kendime tedavi cabalari gelistiriyorum:KK70: saka bi yana bize lazim olani biz daha iyi bilirmisiz. Ben sunu anladim ki su saclarim ile ugrastigim donemde; icten destek cokkkk onemli! Ne kadar iyi yer ve icersek, ne kadar mutlu olursak tek saclarimiz degil herseyimiz cildimiz dahi o denli guzellesiyor :KK66:
Umutsuzluga yer yokkk unutma :)
Su içiyorum, tahlillerimde sıkıntı yok :) Ama kuaföre gidip uçlarından aldıra aldıra uzadığı anlaşılmadı, artık kestirmemem lazım.

Selamlar.

Yeni aldigim zeytuni marka sampuani henuz denemedim. Dalan zeytinyagli sac kremini de.
Ama bu gece dusunuyorum. Sarimsak rendeledigim, bal, badem yagi ve gecen gun watsons'tan aldigim cam terebentin ekledigim otaci'm bitmedi ama bu yeni sampuani denemeyi de cok istiyorum. Yeni sampuanimin icine sarimsak rendelemeyi dusunmuyorum. Cunku daha evvel bahsetmistim tum aile kullanacak. Cocuklarimi da o sampuanla yikicam. Icerigi cok cok masum. Ama istersem yikanacagimdan 1 gun evvel bir kaseye yetecegi kadar sampuandna katip icine sarimsak rendeler oyle yikanabilirim. Ama tum siseye mi? Hayir :KK70: sarimsak cok cok ise yarasa da uzatmaya ve sac dokulmesini engellemeye; ben bi sure sadece bu sekilde devam etmeyi uygun gordum. Belki icine bal, badem yagi ve cam terebentin ilave edebilirim. Ama Okadar.

Neyse.
Gece sac boy ve uclarima badem yagi surdum yattim. Bugun izinliyim. Diplere de zeytinyagi uygulamayi dusunuyorum. Aksama da yikanirken otaciyi aritmak icin kullanirim belki yeni aldigim sampuani da arkasindan kullanirim bilemedim. Kaslarima da sarimsak uygularsam super olacak :KK66: toplu bakim :KK66:

Ama once ev isleri malum.. 1 saat daha dinlendikten sonra o bitmeyen ev islerine girisecegim.

Sevgiler.

Selamlar.

Baya oldu yazmaya karar verdim.
Evet.
Uzun zamandir yag bakimi yapmadim.
Cunku aldigim, icerigi tamamen masum zeytuni zeytinyagli sampuana tek basina bi sans vermek istemistim ki iyi ki de oyle yapmisim cunku sampuan bu kadar yag ihtiva ederken bir de ekstra yag bakimi yapsaydim bitlenirdim herhalde .
Neyse. Ben gene dayanamadim bu sampuanima (keske koymayaydim ama) bir kapak cam terebentin, bir kapak badem yagi ve bal koydum. Calkaladim. Ama o da ne , sampuanin rengi beyazlasti kopurdu biseyler oldu .. sonra banyoda avucuma bi aldim su gibi olmus ..
Neyse dedim dogal diye oyledir. Aldim avucuma ve basladim kafami ovmaya ama kopuren bisey yok ki ?! "acaba benim kafam emdi mi bu sampuani?" diye bile dusundum..
iceriginde kimyasal olmamak boyle birsey demekki dedim.
Bir, iki ve uc yikama daha gerceklestirdim ve sonuncusuna kadar saclarim sanki "geceden vazelin surmusum ve sabah yikamisim da aritamamisim gibi" yapis yapis kaldi :KK43: o kadar durulamama ragmen ustelik. Bunu saclarimin alisma surecine bagladim(pollyanna ben:KK70:)
ve en son yikamamda saclarimin daha az yapis yapis oldugunun farkina vardim. Ne zormus yahu bu dogal sampuanlara alismak? Dogal olsun diye yirtiniriz ama olunca da saclarimiz bi turlu alisamaz tam bir kaos!
Neyse, son yikamamda okadar da yapis yapis bi his kalmadi ama yine de duzlestirmeden disari cikamadim, biraz kalip gibi duruyordu sanki...
Simdi...
Sac uzama hizim ne halde bilemiyorum. Yarin resim paylasacagim, sacimi duzlestirip. Pek bi beklentim yok ama bu sampuanda deneyimledigim bir sey var ise o da zaten 'kendinden fazlasiyla yagli bir sampuan' oldugu ve 'icine ekstradan yagi kabul etmedigi'. 'Etse bile saclarinizi asiri yaglandirabilecegi'. Bu sebeple kullanacak olan varsa dikkat etsin. Benim saclar kuru oldugu icin iyi bile geldi aslinda.. Yapis yapislik disinda :KK66: ne cok konustum :KK70:

Sevgiler...

Merhabaaaa yenidennnn
Ise gitmeden kisa bi not dusmek istedim.
Uzun bi suredir sacima ekstra yag bakimi yapmiyorum acikcasi gerek gormuyorum cunlu aldigim o sampuan zaten yeteri kadar yaglandiruyor. Ama oyle vic vic bi yaglanma degil. Yada benim saclarim kuru diye bana iyi geldi :KK66: 4 gune bir yikiyorum. Yikarken de once iairgan otlu sabunum ile daha sonra da icine bal, cam terebentin ve badem yagi ekledigim zeytinyagli saf sampuanimla yikiyorum. Evet kopurmuyor evet zor ariniyor vs vs ama sanirim saclarim aliati. 5 yikama falan oldu sanirim. Lakin saci yagli olanlara iyi gelir mi emin degilim.
Gurleatiklerini hissediyorum. Yarin ilk is resim ekleyecegim... Sevgiler ..

06.01.18
Merhaba
Bunu oylesine koyuyorum her hangi bir boy kiyasi icin degil.
Gece yikanip ordum ki isil islem uygulamadan dogru duzgun bir sac ile ise gidebileyim..
Kivircik ve dolgun saclara hep ozenmisimdir, her nekadar onlar illallah etseler de bence cok sanslilar..
Kisacasi... Canlandiklarina ve hacim kazandiklarina inaniyorum bu sampuandan sonra.
Eminim uzamasinda muntazam bir gelisme yok
Ama artik pek de umursamiyorum..
Kel kalmayayim yeter :KK66:

Sevgiler.
20180106_132755_HDR-1.jpg

X