• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı gürleştirdim .Başardım :) heryerden saç fışkırıyor :))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ben bi kere denedim zeytınyagı sarımsak rendesı ve yumurta akını saclarıma surdum ve bekletttım.ne kadar yıkadıysamda gecmedı yapıs yapıs oldu saclarım cok fena dokulmustu.kuruttuum halde ıslak gibi duruyodu o gun kac kere yıkadıgımı bı ben bilirim onun etkisi uzun sure kaldı saclarımda dıplerı hep yapıs yapıs oldu sadece bı kere denememe ragmen.simdi bakıyorum burda herkes yag kullanıyo benım saclarımı neden boyle yaptı pekı bu karısım.

bizim kullandığımız yöntemi deneyebilirsin bence ısırgan şampuanındansa doğal ısırgan daha etkili olur..
saçlarını sürekli topluyomusun bu aralar ?

cildim yağlı olduğu için açık kalınca çok yağlanıyo gece yatarken yukarı topuz yapıp yatıyorum sadece onun haricinde salık hep

kızlar birşey daha eklemek istedim sizlere çok yerde okuyorum saçlarınıza eczaneden alıp ampüller sürüyorsunuz ya yağlarla birlikte bunun yerine içten destek verin. e vitamini ampulü alacağınıza e vitamini içeren besinler tüketin. çünkü saça dışarıdan alıştırdığınız vitaminlerde bıraktığınız takdirde dökülme tekrardan başlama ihtimali çok yüksek. saç için birsürü yağ var ama yan etkilerini de okuyun. bir şeyi enine boyuna arastırmadan basınıza sürmeyin. mesela yılan yağını uzasın diye sürüyorsunuz bir zaman sonra içerisindeki asidik saç dökülmesinede sebep olabiliyor. ya da hint yağı ve jojoba çok kıvamlı yağlar bunları sürüp yıkarkende saçlarnızı bayağı hırpalamak zorunda kalıyorsunuz çıkartmak için.

ben saç için en iyi yağların badem zeytin ve çörek otu yağı oldugunu bilirim. saçınızı yormayacak ve hırpalatmayak şekilde güzel araştırıp yağları öyle kullanın derim. ibni sinanın tıbta kanun kitabını okumuştum orda da haftada bir saçını zeytinyağı ile bakım yapan kişinin saçlarının ömür boyu beyazlamayacağı yazıyordu. denemedım ama zeytinyağının önemini anlatmak ıstedım sadece.

güzel saçlıklı gür saçlara kavuşmanız dileğiyle:)

ampullerle ilgili söylediğin şeye katılıyorum ben de 4 ay sinameki kürü yaptım herşey yolunda gibiydi mayısta bıraktım ve hala saçlarım dökülüyor öyle pişmanım ki b12 iğnesi vuruldum çinko kullandım bu süreçte 2 kez doktora gidip yine dökülme sürüyooor yine sürüyor takmıyım kafama diyorum ama azaldı saçlarım inanın uzaması umrumda değil artık her banyoda avuç avuç gün içinde ise omzumdan saç topluyorum eylül dökülme mevsimidir ben heralde eylülde kel kalıcam:43: ve bu ampüllerle yaptığım kürden beridir saçımda koku var yıkasamda çıkmıyor lanet... çam terebentini neyime yetmiyodu sanki gayette memnundum şimdi saçı bir türlü toparlıyamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum... kimisi diyorki boyaman gerek boyamayalı 6 ayı geçti istiyor galiba ama ben de doğal saç rengime dönmek istiyorum dedikleri doğrumudur acaba kızlar boya istediği için mi dökülüyor saçlarım yıllardır da boyarım hakkaten bilemedim ki:31:

ben bi kere denedim zeytınyagı sarımsak rendesı ve yumurta akını saclarıma surdum ve bekletttım.ne kadar yıkadıysamda gecmedı yapıs yapıs oldu saclarım cok fena dokulmustu.kuruttuum halde ıslak gibi duruyodu o gun kac kere yıkadıgımı bı ben bilirim onun etkisi uzun sure kaldı saclarımda dıplerı hep yapıs yapıs oldu sadece bı kere denememe ragmen.simdi bakıyorum burda herkes yag kullanıyo benım saclarımı neden boyle yaptı pekı bu karısım.

yıllar önce ben de denedim canım bunu bana da iyi gelmedi dediğin gibi saçlarım öyle döküldü ki sıralı sıralı resmen sinirden ağladım oturtum da... sonra aynen yıka yıka çıkmadı yapış yapış dökülen bir saç... bana hiç iyi gelmez asla sarımsak zeytinyağı sürmem saçıma bazısına çok iyi geliyor ama bende ters tepti tvde bir uzman konuşuyordu sarımsak sanıldığı gibi saça iyi gelmez falan diyodu doğrudur valla

duruladığın için sertleştirmiş olabilir bence ben 5 seferdir filan yapıyorum saçlarım kremlenmiş gibi.özellikle uçlarına döküyorum ve durulamıyorum sonrasında böylede deneyebilirsin bence:21: ha bide çay gibi demliyorum demişsin ya bi farkı olur mu bilmem ama ben üstüne kaynar su döküp bekletiyorum 5 dk filan öyle kullanıyorum ...konuyu açan arkadaşta bunu önermişti..

Ben de 2 kere uyguladım faydasını göremedim. Sanırım yanlş yaptğm bişeyler var. durulanmaması mı gerekiyor ? İlk yaptğmda hemen duruladım ikincisinde 15 dk sonra duruladım :/

yıllar önce ben de denedim canım bunu bana da iyi gelmedi dediğin gibi saçlarım öyle döküldü ki sıralı sıralı resmen sinirden ağladım oturtum da... sonra aynen yıka yıka çıkmadı yapış yapış dökülen bir saç... bana hiç iyi gelmez asla sarımsak zeytinyağı sürmem saçıma bazısına çok iyi geliyor ama bende ters tepti tvde bir uzman konuşuyordu sarımsak sanıldığı gibi saça iyi gelmez falan diyodu doğrudur valla

bende acaba normalde boylemı olur diye dusunmeye baslamıstım ama mahvetmıstı benı .bu yaglar bana ıyı gelmıyo nedense yapıs yapıs edıyo saclarımı.ama doktora gitmiştim gecen sene bana otacı sampuanının ıcıne bıseyler kattırmıstı eczanede hazırlamıslardı ıcnde bebpanten ampul falan yazıyodu hatta yana yakıla onu aramıstım baska seylerde katmıslardı .acayıp ıyı gelmıstı saclarıma yenı saclar cıkmaya baslamıstı .simdi ben o doktoru nerden bulucam da yıne aynısını yaptırıcam keske ıkı tane falan hazırlatsaymısım diyorum.:14:

geçen seneyse gittiğin eczaneyi de hatırlıyorsan sistemden bakıp yine yapabilirler canım bilgin olsun:34:

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

Bu yazdiklarinin hepsi dogru seyler; beslenme , vitamin, isirgan vs ama senin zaten sac dokulme problemin yokmus ki.

Gunde 50 tel dokulmesinden bahsediyorsun.

Mevsim gecislerinde bile bu bahsettigin sayinin uc dort kati sayida saci dokulur insanlarin cogunun.

Her neyse saclarindan dolayi mutlu olman cok guzel. :nazar:

cildim yağlı olduğu için açık kalınca çok yağlanıyo gece yatarken yukarı topuz yapıp yatıyorum sadece onun haricinde salık hep

bi arkadaşıma doktoru söylemişte saçları sürekli topladığımız zaman derisi gerilmekten iltihap yapıyomuş hava da almıyo tabi bu döküyomuş
mevsimsel etkide var tabi.arkadaşın dediği gibi beslenmene de dikkat etmen lazm
şu ısırganı bence dene ben bugün faydasını görmeye başladım

Ben de 2 kere uyguladım faydasını göremedim. Sanırım yanlş yaptğm bişeyler var. durulanmaması mı gerekiyor ? İlk yaptğmda hemen duruladım ikincisinde 15 dk sonra duruladım :/

etki etmesi için yarım saat geçmeliymiş biyerde öyle okudum
ama ben durulamıyorum bi zararını da görmedim
benim bu 5. denemem filan daha yeni etkilemeye başladı valla
bence denemeye devam zaten bi zararı yok:16:

bi arkadaşıma doktoru söylemişte saçları sürekli topladığımız zaman derisi gerilmekten iltihap yapıyomuş hava da almıyo tabi bu döküyomuş
mevsimsel etkide var tabi.arkadaşın dediği gibi beslenmene de dikkat etmen lazm
şu ısırganı bence dene ben bugün faydasını görmeye başladım

aslında hiç sıkı toplamam saçımı..düzenli yeme alışkanlığım var ısırganı denicem hatta ormana gidip taze ısırgan toplicam kendime :34:

en kısa zamanda denemeliii

denedim tatlım,denemeye de devam ediyorum.bunun yanında tabi başka bakımlarda uyguluyorum(nötr kına,sinemaki kürü,kendi hazırladığım sarımsaklı,bemixli badem yağlı çamterebentinli,ballı,zeytinyağlı şampuan :)...) memnunum.aklıma gelmişken cildime kullandığım salyangozlu sabunla kaysıyağınıda şiddetle tavsiye ediyorum.ama ciltetencilde değişebilir bir arkadaşımın cildini gülsuyuyla pudara bebek gibi yapmıştı gittim en kalitelilerrini aldım bana hiçbir faydası olmadı malesef.

taze taze daha güzel tabi
konu sahibi arkadaşın dediğine göre çıkıyomuş ama şu an benim için dökülmenin durması yeterli
senin günde ortalama kaç tel gidiyodur tahminen yani?

100-200 dür normal olduğunu düşünmüyorum

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

Bayram sonrası ilk işim bu formülü kullanmak umarım fayda görürüm buradan sonuçları bildireceğim deneyen herkes sonuçları bildirsin lütfennn:)

Back